ΒΕΛΓΙΟ: Τα αποτελέσματα του Β’ Ημιτελικού!

Στο χθεσινό δεύτερο ημιτελικό της Βελγικής επιλογής για τη φετινή Eurovision, Eurosong 2014, κοινό και επιτροπή διάλεξαν 2 από τα συνολικά 6 τραγούδια που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη. Η τετραμελής επιτροπή έδωσε αρχικά τις ψήφους της που ήταν οι εξής:

  • 2Fabiola ft. Loredana – She’s Off To My Piano – 84 βαθμοί
  • Axeela – Chasing Rainbows – 81 βαθμοί
  • SIL – What’s The Time In Tokyo? – 93 βαθμοί
  • Yass – Need You Tonight – 87 βαθμοί

Ο συμψηφισμός με το televote δεν άλλαξε την κατάταξη και έδωσε το εισιτήριο για τον Τελικό στους SIL και Yass . Ο επόμενος ημιτελικός θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή με τα επόμενα 4 (και τελευταία) τραγούδια.

Τα τραγούδια που προκρίθηκαν:

[youtube id=”HFYb2wA6UaQ” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”igjJ6krmNAA” width=”600″ height=”350″]

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι ανακαλύψαμε ένα μικρό διαμάντι εδώ. Γραμμένο μεταξύ άλλων από την τεράστια Marcella Detroit των Shakespear Sisters, έχει προδιαγραφές ραδιοφωνικού χιτ ή κινηματογραφικού soundtrack. Έξυπνος ο τίτλος και το εφέ με το ρολόι σε ώρα Τόκυο. Σαφές, δομημένο και συναισθηματικό.

    Το τραγούδι του Yass ενώ πάει να πει κάτι, θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό αν δεν είχε τόσο σαματά πάνω στη σκηνή και αν ήταν απλώς στα αγγλικά (όχι ότι και τότε δεν θα γίνονταν οι συγκρίσεις με το Me and my guitar).

  2. To Need you tonight είναι εξαιρετικό! 10/10
    Η μπαλάντα που πέρασε είναι αρκετά καλή, όμορφα παρουσιασμένη και με ευρηματικό τίτλο ! 8/10
    Εμένα μου άρεσε και το Chasing rainbows!
    Πάρα πολύ δυνατός ημιτελικός!!!
    Καμία σχέση με τα παρατράγουδα στον πρώτο!
    Το Need you tonight έχει μέλλον στον διαγωνισμό κατ’εμέ…

  3. ΑΣΧΕΤΟ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;;; ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ!!!!
    Ή ΝΑ ΑΠΟΣΥΕΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΟΥΣΙΏΔΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΤΣ

  4. Μια ματιά στα στοιχήματα για τον νικητή
    18.Λευκορωσία 100/1
    17.Λετονία 100/1
    16.Ελβετία 100/1
    15.Ισλανδία
    14.Αλβανία 66/1
    13.Σκόπια 50/1
    12.Φινλανδία 50/1
    11.Ιταλία !!!!

    • 9.Μάλτα 40/1
      8.Ιρλανδία 33/1
      7.Πολωνία 33/1
      6.Εσθονία 33/1
      5.Γαλλία 25/1
      4.Ισπανία 25/1
      3.Ουκρανία 16/1
      2.Ουγγαρία 8/1
      1.Ρουμανία !!! 7/1
      Ξέχασα τη Λιθουανία με 100/1

  5. Φαβορί η Ρουμανία και η Ιταλία μόλις 10η? Εντάξει την βλέπω να χρεοκοπεί αυτήν την εταιρεία 😛

  6. Eίναι επίσημο το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει την Molly Smitten Downes. Αφού το BBC απέτυχε με τους παλαίμαχους ξαναεμπιστεύεται τα νιάτα. Το τραγούδι της θα λέγεται childen of the universe και θα το ακούσουμε απόψε κατα τις 9.30 περίπου.

    • ολες οι ελπιδες μου στιν Αγγλια μετα το περσινο αριστουργημα που αδικηθηκε….

      • Eίχε καλή μπαλάντα πέρσι η Αγγλία αλλά η Bonnie είχε γεράσει και η φωνή της δεν της έβγαινε τόσο καλά όπως στο παρελθόν, μερικές θέσεις παραπάνω πάντως ίσως να τις άξιζε.
        Γι’αυτήν που διάλεξαν τώρα, άκουσα κάποια τραγούδια της, νανουρίσματα μου φάνηκαν, αλλά τουλάχιστον φαίνεται πως μπορεί να τραγουδήσει καλά live.

      • εμενα μου αρεσε παρα πολυ η Bonnie και στο live της νταξει σιγουρα οτι εχει αλλαξει η φωνη της απο παλια, αλλα ηταν τελεια και επρεπε να ειναι τουλαχιστον 10αδα..μακαρι να στιλουν κατι πολυ καλο σαν αυτο του 2013….

  7. Το Need you tonight πάρα πολύ ωραίο τραγούδι!
    Αν το στείλουν οι Βέλγοι έχουν πολλές ελπίδες να κάνουν κάτι καλό!
    Καλή και η μπαλάντα που πέρασε με ωραίους στοίχους αν και νομίζω θα προτιμούσα να περάσει το Chasing rainbows….
    Αν ισχύει αυτό με την Molly Smitten Downes επιτέλους οι Άγγλοι ξύπνησαν!!!

  8. ειδα καλα??? η Rouslana ειναι εκει? την μια βγενει στα καναλια της Ουκρανιας και κανει επανασταση και τωρα ειναι εκει και γελαει λες και δεν συμβαινει τιποτα… εσχος! εν ειδα καλα δλδ!

    • Kαι τι κανει ?να μεινει με το λαβαρο της επαναστασης στο χερι και να κυκλοφορει με μαυρη πλερεζα? : ) Αν εχει υπογραψει απο πριν σαν επαγγελματιας πρεπει να τηρησει τις συμφωνιες της.
      Παντως ειναι λυπηρη η κατασταση στη χωρα αυτη.

      • οχι βεβαια αλλα οχι να ειναι με ενα χαμογελο μεχρι το ταβανι και να εμφανιζεται σε ημιτελικο της γιουροβιζιον σε αλλη χωρα ειναι απλα τραγικο.. σε λιγες ωρες μπουκαρουν οι ρωσοι και μπορει να σκωτοθη τοσος κοσμος και η αλλη την μια κανει επανασταση και την αλλη ειναι σε ελλη χωρα και γελαει ντροπη και αισχος!!!!!!

  9. Μετά απο ώρες ακούγωντας τα 18 τραγούδια που έχουν επιλεχθεί μέχρι στιγμής, κατέληξα επίτελους στο TOP μου.

    Σημείωση: Όλα τα τραγούδια που έχω στο TOP 10, είναι για μένα πολύ δυναμικά και με δυσκολία τα ξεχώρισα. Έχουμε πολύ δυνατή χρονιά φέτος!

    TOP 18:

    #01 Ρουμανία
    #02 Ιταλία
    #03 Ιρλανδία
    #04 Ουγγαρία
    #05 Πολωνία
    #06 Γαλλία
    #07 Ισπανία
    #08 Φινλανδία
    #09 Εσθονία
    #10 Π.Γ.Δ.Μ
    #11 Αλβανία
    #12 Ελβετία
    #13 Λιθουανία
    #14 Μάλτα
    #15 Ουκρανία
    #16 Λευκορωσία
    #17 Ισλανδία
    #18 Λετονία

  10. Top 19 (so far)

    1 – Italy
    2 – Finland
    3 – Switzerland
    4 – Estonia
    5 – Hungary
    6 – Ukraine
    7 – UK
    8 – France
    9 – Ireland
    10 – Spain
    11 – Romania
    12 – Fyrom
    13 – Albania
    14 – Latvia
    15 – Belarus
    16 – Poland
    17 – Malta
    18 – Iceland
    19 – Lithuania

  11. Πατάτα το βρετανικό τραγούδι. Πασέ και κλισέ σε όλα τα δυνατά επίπεδα. Η τραγουδίστρια πολύ μέτρια. Πολύ κακό για το τίποτα τελικά…

  12. h**p://www.youtube.com/watch?v=fFqYbibLh8k

    Τι λες;;; πολυ συναυλιακο, πολυ ωραιος ηχος στιχος κα η φωνη της ειναι εκπληκτικη.. φοβερη χοια και εμφανισιακα τελεια ειναι !! το τραγουδι οσο το ακουω (3η φορα τωρα) ανεβαινει ολο και πιο πολυ..δεν θα μεινει 6ο μαλλον σε μενα 🙂 ΜΠΡΑΒΟ Βρετανια επιτελους ενα ΤΡΑΓΟΥΔΙ !!

  13. τι τραγουδαρα ειναι αυτη απο την Αγγλια παιδια παει για λονδινο ανετα ειναι τελειο!

    • δεν πειραζει αρεση σε παρα πολλους αλλους οπως φενετε στο twiter, facebook, και Yoytube που ολοι λενε λονδινο 2015 και εχουν απολυτο δικιο!

  14. To τραγούδι της Αγγλίας είναι πάρα πολύ καλό και έχει προοπτικές 5άδας ακόμη και νίκης.

  15. σαφεστατα και εχει προοπτικες νικης.. ευτυχως υπαρχει αυτη η χωρα που καθε χρονο θυμιζει τι εστι ποιοτητα.. (ισως με λιγες εξαιρεσεις) .. εχει στειλει κομματαρες οπως 2009 !!! , 2012 , 2013 και τωρα μια ακομα καλυτερη απολες !!! Εφτασε ηδη στη θεση 4 για μενα και ανεβαινει.. Και παλι μπραβο στην Αγγλια!!

    • Δυστυχώς υπάρχει θες να πεις αυτή η χώρα που απαξιώνει τον διαγωνισμό στέλνοντας φαιδρότητες τύπου Scooch και που αντιμετωπίζει την τελική βραδιά τον Μαιο ως μια ευκαιρία να χλευάσει συμμετοχές άλλων χωρών. Ευχαριστώ δεν θα πάρω…

      • το αν απαξιωνει τον διαγωνισμο δεν με απασχολει αυτη τι στιγμη.. εγω ξερω οτι εχει στειλει τρομερα κομματια, το φετινο ειναι ενα εξαιρετικο τραγουδι και ειδικα το 2009 επρεπε να ειχε κερδισει.. λατρευω την παρουσια αυτης της χωρας στον διαγωνισμο που οπως προειπα, μας δειχνει τι σημαινει μουσικη μς τις συμμετοχες της.. !

  16. δεν τα καταφερε με κοτζαμ λοιντ βεμπερ!αδικηθηκε καταφωρα απο τους blue το 11!περυσι πατωσε αλλα της αξιζε,ενταξει το τραγουδακι της μπονι ηταν αστα να πανε!φετος νομιζω θα καταληξει στη μεση!σε καμια περιπτωση δεν ειναι νικητηριο το τραγουδι της αγγλιας!τα ιδια δε λεγανε και περυσι με τη μπονι?οτι πανε για πρωτια,τραγουδαρα απο μια φωναρα και στο τελος ηρθε το σοκ των 21 βαθμων

    • Η μπαλάντα του Βέμπερ όμως παραήταν γλυκανάλατη και ξεπερασμένη, 5η ήρθε λόγω της εξαιρετικής ερμηνείας της Jade, έπειτα εκείνη την χρονιά ξεχώριζε ο Rybak. Οι Blue όντως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο όμως δεν ήταν καθόλου καλοί live γι’αυτό και τους σκότωσαν οι επιτροπές, στο televoting όμως πήραν μία διόλου ευκαταφρόνητη 5η θέση κάτι που δείχνει ότι η Αγγλία μπορεί να κερδίσει άμα στείλει κάτι προσεγμένο απ’όλες τις μεριές. Για την κυρά-Bonnie δεν νομίζω πως οι περισσότεροι περίμεναν κάτι καλύτερο, δεν της έβγαινε καλά η φωνή στο live και το τραγούδι της ήταν σχετικά ξεπερασμένο αν και όχι άσχημο, πάλι καλά που μπήκε στην 20άδα.

  17. Ουτε εγω τρελλαθηκα με το αγγλικο ,η κοπελα ομως εχει ωραιο ηχοχρωμα.Το Νeed you tonight pio πολυ μου αρεσει.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ