OGAE SECOND CHANCE 2011: Η Yohanna στο βάθρο του νικητή!

Πραγματοποήθηκε και φέτος ο ετήσιος διαγωνισμός Ogae Second Chance του διεθνούς δικτύου OGAE, στον οποίο λαμβάνουν μέρος τα αγαπημένα τραγούδια των fans από τους εθνικούς τελικούς των χωρών-μελών, που δεν κατάφεραν να προκριθούν στον ίδιο τον διαγωνισμό της Eurovision. Την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης είχε ο Ogae Sweden, ως περσινός νικητής του αντίστοιχου διαγωνισμού του 2010. Συνολικά 21 τραγούδια από ισάριθμες χώρες διεκδίκησαν το τρόπαιο της “δεύτερης ευκαιρίας”, ενώ δικαίωμα ψήφου είχαν και οι δύο χώρες που είχαν προβεί σε ανάθεση (Γαλλία και Ην. Βασίλειο), αλλά και η Ανδόρρα, η οποία ναι μεν δεν συμμετέχει εδώ και 3 χρόνια στην Eurovision, παρά ταύτα ο τοπικός Ogae διατηρεί το δικαίωμα της ψηφοφορίας. Οι χώρες στις οποίες δεν υπάρχει οργανωμένο σωματείο θαυμαστών του διαγωνισμού (OGAE) εκπροσωπούνται από τον Ogae ROW (Rest Of The World), που φέτος επέλεξε να διαγωνιστεί με την Ισλανδία (κατά τη φάση διεξαγωγής του διαγωνισμού Ogae Second Chance 2011 οOgae Iceland δεν είχε ακόμα δημιουργηθεί επισήμως, κατά συνέπεια δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ως αυτόνομο club).

Νικητήρια συμμετοχή αναδείχθηκε τελικά αυτή της Ισλανδίας, με την (γνωστή σε όλους από τηνEurovision 2009Yohanna, η οποία ερμήνευσε το κομμάτι “Nott” (3η θέση στον εθνικό τελικό της χώρας της για την Eurovision 2011.) Την πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα συμπληρώνουν οι εξής χώρες: ΣουηδίαΙταλία, Δανία, Ισραήλ. Στη  θέση συνατάμε τη συμμετοχή της Ελλάδας με τηNikki Ponte και το “I Don’t Wanna Dance”, το οποίο είχαν επιλέξει μέσα από την αντίστοιχη διαδικασία ψηφοφορίας τα μέλη του Ogae Greece. Η συμμετοχή μας κατάφερε να αποσπάσει βαθμούς από τη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με αποκορύφωμα τους 12βαθμούς από τη Νορβηγία και τους 10 της Μάλτας, της Σλοβενίας και της Λιθουανίας.

Αναλυτικότερα, η τελική κατάταξη του διαγωνισμού έχει ως εξής:

1. ROW-Ισλανδία (224)
2. Σουηδία (201)
3. Ιταλία (153)
4. Δανία (136)
5. Ισραήλ (119)
6. Ελλάδα (106)
7. Νορβηγία (99)
8. Ισπανία (80)
9. Γερμανία (73)
10. Σλοβενία (49)
11. Πορτογαλία (36)
12. Ιρλανδία (23)
13. Φινλανδία (23)
14. Αυστρία (16)
15. Πολωνία (13)
16. Κροατία (12)
17. Βέλγιο (10)
18. Μάλτα (08)
19. Ολλανδία (08)
20. Λιθουανία (03)
21. Π.Γ.Δ.Μ. (0)

To video με την διαδικασία της ψηφοφορίας, αλλά και τις αναλυτικές ψήφους κάθε χώρας μπορείτε να το παρακολουθήσετε πατώντας εδώ .

Θανάσης Νάκος

H συμμετοχή του ROW (Iceland) – 1η θέση

Η συμμετοχή του OGAE GREECE – 6η θέση

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. prabo sthn e8eria yparksh autou tou planhth makarh na pah ksana sthn esc na to shkosh 🙂 !!!!!!!!!!!!!(eroteumenos mhn parekshghte) kai mhn lete kakioules giati 8a po kai ego !!

  2. Είχε δεν είχε η ξανθόψειρα, τσίμπησε ένα βραβειάκι να της βρίσκεται! Αν μη τι άλλο, τούτο το τραγουδάκι είναι κάπως καλύτερο από τη γιουροβιζιονική μπαναλαρία, που σκανδαλωδώς κατετάγη δεύτερη το 2009!

  3. Η Σουηδία ρε παιδιά ήθελα να ξερα είναι περήφανη που βγαίνει κάθε χρόνο σχεδόν πρώτη στη Second Chance;Εγώ πάντως φοβάμαι οτι μάλλον δεν ξέρουμε τί στέλνουμε………….(Αμ γι’αυτό κάνανε 12 χρόνια να δούνε τριάδα!!!!!).

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ