ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ένα “Θαύμα” στην Eurovision!

Έλαβε χώρα πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Ρουμανίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη. 12 τραγούδια παρουσιάστηκαν επί σκηνής και στη συνέχεια το τηλεοπτικό κοινό με τηλεψηφοφορία αποφάσισε για το 50% της επιλογής δίνοντας 12 βαθμούς στη  Mirela Vaida Boureanu και το One More Time και 10 βαθμούς στους Paula & Ovi με το Miracle. Αναλυτικά το κοινό έδωσε:

Στη συνέχεια όμως η επιτροπή έδωσε το 12 στους Paula & Ovi και έτσι το Miracle πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για την Κοπεγχάγη. Οι Paula & Ovi είχαν εκπροσωπήσει τη Ρουμανία και στο διαγωνισμό του 2010 στο Όσλο αποσπώντας την 3η θέση με 162 βαθμούς. Αναλυτικά η επιτροπή έδωσε: Paula and Ovi (12), Vizi Imre (10), Bere Gratis (8), tefan Stan & Teddy K (7), Renee Santana & Mike Diamondz (6), Anca Florescu (5), Vaida (4), The Zuralia Orchestra (3), The dAdA (2) and Naomy (1).

Η Ρουμανία διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό του 2ου ημιτελικούς στις 8 Μαίου 2014.

[youtube id=”amIyPskbrrE” width=”600″ height=”350″]

 

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ κατώτερο της συμμετοχής τους το 2010, αλλά με βάση αυτό που είδαμε χθες στο live ήταν το πιο αξιοπρεπές που θα μπορούσαν να στείλουν. Παρόλα αυτά όντας δεύετερο στο televoting με 5.500 ψήφους διαφορά, βγάζει μάτι ότι η επιτροπή διαμόρφωσε την βαθμολογία της κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιλεγεί αναγκαστικά.

  2. Με κάλυψε ο Μάριος.
    Νομίζω ότι χρειάζεται σημαντική βελτίωση το τραγούδι, κυρίως στην ενορχήστρωση.

  3. Έχασαν την ευκαιρία τους οι Ρουμάνοι.. γιατι τοσο χαμηλά η Renne Santana?? Αισχος..
    Καλούτσικο το τραγουδακι που επέλεξαν .

  4. Προσωπικα πιστευω οτι τους στειλαν λογω του 2010….το τραγουδι δεν ειναι κακο αλλα δεν ειναι για να κερδισει

  5. ΣΤΑ + ΟΤΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΒΑΛΚΑΝΟΒΛΑΧΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ
    ΣΤΑ- ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΟ

  6. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΜΩΣ!ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΔΕΙ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΕΛΙΚΟ!

  7. Δεν μπορώ να πω οτι με ξετρέλανε.. Τελευταία επιλέγονται τραγούδια τόσο γρήγορα που δεν μπορώ να διαμορφώσω το TOP μου..

  8. Δεν έχει κάτι το κακό ή ενοχλητικό αλλά είναι ένα μέτριο κομμάτι. Η συμμετοχή τους το 2010 ήταν πολύ καλή για το είδος, τόσο, που άρεσε και σε αρκετό κόσμο που δεν είναι φαν της χορευτικής ποπ.
    Χθες, η επιτροπή τους χαρίστηκε φυσικά, αλλά δεν μπορώ να την κατακρίνω. Είναι κάτι αντίστοιχο με την δική μας συμπάθεια προς την Παπαρίζου ας πούμε, κι ας είναι μέτριο το Survivor.
    Η επιτροπή τίμησε και το αγαπημένο μου Kind Of Girl βγάζοντάς το δεύτερο, ένα κομμάτι που το κοινό δεν εκτίμησε καθόλου.(Οι βαλκάνιοι δεν καταλαβαίνουν την soul μουσική). Το κομμάτι που έβγαλε πρώτο το κοινό ήταν μίζερο όσο δεν παίρνει…

  9. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ….ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ 2010 ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 10 ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟ 3!!!!

  10. Δεν είναι κακό ακούγεται άνετα αλλά πολύ Μέτριο βαρετό σε πολλά σημεία και συνηθισμένο σαν άκουσμα! Πολύ κατώτερη του 2010 γενικά…

  11. Το Ρουμάνικο κοινό πολύ σωστά ψήφισε την Mirela με τεράστια διαφορά απο τον Ovi και την Paula, αλλά η επιτροπή είχε πάρει τις αποφάσεις της, το miracle να πάει στην Κοπεγχάγη ο κόσμος να χαλάσει.
    Εμένα δεν μου άρεσαν ο Ovi και Paula ούτε το 2010 (απο τις πιό υπερεκτιμημένες συμμετοχές κατά την άποψη μου), το miracle δεν το βρίσκω κακό τραγούδι απλά αδιάφορο, έχουμε εκατοντάδες τραγούδια σαν κι’αυτό στην eurovision, το ένα κλισέ πισώ απο το άλλο έλεος δηλαδή. Πάντως η Ρουμανία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει στον τελικό, εδώ πέρασε με τον δράκουλα-τενόρο, με αυτούς δεν θα περάσει? Δεν τους βλέπω όμως 10άδα.

  12. Για μενα 5αδα ως τωρα ειναι
    1) Φινλανδια
    2) Ουγγαρια
    3) Λευκορωσια (κι ομως οπως περιμενα απο την αρχη απο τον πατο του τοπ μου πηγε στη κορυφη σαν το περσινο βελγιο)
    4) Ιταλια
    5) Ισλανδια

  13. Όπως έχω πει τους εκτιμώ σαν τραγουδιστές.Καλώς ή κακώς όλοι θα κάνουν την σύγκριση με το 2010.Όχι οτι τότε είχαν αριστούργημα.Ήταν όμως ένα παιχνιδιάρικο ας το πω τσαχπίνικο τραγούδι που κέρδισε τις εντυπώσεις.
    Αυτό όχι οτι ειναι κακό αλλά είναι κάπως γλυκανάλατο και αρκετά μέτριο.Τους συμπαθώ όμως και θα ήθελα να τους δω στον τελικό,που θα τους δω!

    • πες τα τοτε ειχαν απλα ενα καλο τραγουδι οχι για 3αδα τωρα τπτ απολυτος αλλα εχω την εντυπωση οτι θα πανε καλα…

  14. Tόσο αδιάφορο που για την ώρα θα αρκεστεί στην τελευταία θέση τηςλίστας μου με 3/10 όσο δηλαδή έχει η Ιρλανδία και η Ισλανδία.
    Οπερατικές τσιρίδες και φλεγόμενα πιάνο δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ρουμανία αυτή τη φορά…
    Με τις επιλογές από Ιρλανδία, Ρουμανία και λιγότερο από Εσθονία, το επίπεδο για το 2014 έχει αρχίσει να κατρακυλάει. Εξακολουθώ να πιστεύω πως το μόνο μέχρι στιγμής αμιγές ποπ άκουσμα με απήχηση μαζική για τοπ 5 ίσως και νίκη είναι η Ουγγαρία!

    • Επίσης να προσθέσω πως ο Ρουμάνικος Τελικός χθες ήταν από τους χειρότερους φέτος σε επίπεδο τραγουδιών μαζί με τον Ελβετικό και ότι το “Playing with fire” ήταν καλύτερο σε σχέση με το Miracle!

    • Νομίζω ότι έχεις υπερεκτιμήσει την Ουγγαρία και θα απογοητευτείς τον Μάιο. Το τραγούδι είναι πολύ κοινότυπο και ο τραγουδιστής πολύ μέτριος.

  15. Το top10 μου μέχρι στιγμής.
    1-Ουγαρία 9/10
    2-Ιταλία 8,5/10
    3-Εσθονία 8/10
    4-Πολωνία 8/10
    5-Ισπανία 8/10
    6-Φιλανδία 7/10
    7-Ιρλανδία 6,5
    8-Ουκρανία 6/10
    9-Μάλτα 6/10
    10-Ας πω FYROM 5/10

    • Αν πάει η Sanna για την Σουηδία πάει για 10/10 και είναι η αγαπημένη μου συμμετοχή για φέτος.

  16. Survivor για Σουηδία
    Silent Storm για Νορβηγία
    It Hurts για Δανία και μένει Σκανδιναβια η Eurovision. Και για χρόνια ακόμη.

  17. το έχουμε ξαναπεί πως το τραγουδάκι είναι αδιάφορο.. μόνο με θαύμα – γιατί για θαύμα θα πρόκειται- θα επαναλάβουν το εξαιρετικό αποτέλεσμα του 2010..

  18. Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι, το τραγούδι ακούγεται ευχάριστα, αλλά είναι συνηθισμένο και κάποιες στιγμές βαρετό. Αν βελτιωθεί η παραγωγή του κομματιού κι αν δοθεί έμφαση σε μία καλή παρουσίαση, θα τα πάει καλά.

  19. αρκετα καλο αλλα”playing with the fire”δεν το λες! χειροτερο του φυσικα…εχει εναν καλο ρυθμο που σου μενει θα ειναι στον τελικο αλλα εκει δν νομιζω να μπει στην 10αδα το βλεπω απο 11η-15η θεση…στο τοπ μου ειναι..μεταξυ 5ης-7ης θεσης προς το παρον! καλη επιτυχια!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ