ΕΣΘΟΝΙΑ: Η Tanja στην Κοπεγχάγη!

 

Άλλος ένας εθνικός τελικός ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Talin της Εσθονίας, δίνοντας στην Tanja το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη. Δέκα ήταν τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν στο τελικό του Eesti Laul και φέτος και δύο αυτά που με ψήφο κοινού και εντεταλμένης κριτικής επιτροπής πέρασαν στον “σούπερ τελικό“, το νικητήριο και το “Maybe Maybe” των Super Cosmos Blues Band. Το τηλεοπτικό κοινό είχε εξολοκλήρου τον τελικό λόγο για την έκβαση της βραδιάς,  ανακηρύσσοντας νικήτρια την Tanja και το τραγούδι της “Amazing”.

Η Εσθονία θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό του διαγωνισμού στον πρώτο ημιτελικό της 6ης Μαΐου.

[youtube id=”2MqojuvtU3c” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

53 ΣΧΟΛΙΑ

  1. An kai prepei na alla3ei ligo h skhnikh parousia. Polu epagelmatikh kai h fwnh ths apisteuta sta8erh alla to sthsimo 8umizei pantou Euphoria. Polles idies kinhseis, xoreuths mazi me thn ermhneutria, 3upolith, forema, mexri k thn afela exei h Tanja!

  2. Ευχάριστα τα αποψινά αποτελέσματα!Αυτό ήθελα για την Εσθονία..αν και έχω να πω πως η χωρογραφία είναι λιγο copy του Euphoria..παλί καλά όμως που έστειλαν αυτο και δεν έκαναν το τραγικο λάθος οπως περυσι!

  3. Δίκαιο αποτέλεσμα, ήταν το πληρέστερο σύνολο ως τραγούδι-ερμηνεία-παρουσίαση επί σκηνής. Η Tanja είναι εξαιρετική performer. Με τους κατάλληλους φωτισμούς και τηλεοπτική κάλυψη στην Κοπεγχάγη, μπορεί να έχει απρόσμενα καλό αποτέλεσμα.

    Κρίμα για την αγαπημένη Sandra, όχι γιατί δεν επελέγη (δεν πήγε καλά ούτε στην επιτροπή, αλλά ούτε και στο κοινό), αλλά γιατί την εξέθεσαν σκηνικά. Το τραγούδι είχε λάθος προσέγγιση εξ’αρχής και στον τελικό το αποτελείωσαν, με το ανόητο και εντελώς περιττό τρικ με την ιπτάμενη σχεδία. Τελικά ο μεγαλύτερος εχθρός της ήταν η δική της πολύ καλή και σοφιστικέ συμμετοχή το 2009. Και προτιμώ να μείνω με την ανάμνηση αυτής, παρά να την έβλεπα να κατακρεουργείται στη Δανία.

  4. Χαχαχαχαχαχχαχαχα τι ειναι αυτο; Οχι δεν αντιγραφει καθολου την χορογραφια της Loreen στο euphoria. Το τραγουδι σε καμια των περιπτωσεων δε το λες χαλια αλλα ιγουρα ουτε κατι το φοβερο. Αν στην κοπεγχαχη κατσι σε μια μερια και δεν χτυπιεται επι τρια λεπτα ισως παει τελικο. Αν δεν ηρεμισει δεν θα δει τελικο. 3/10 για μενα

  5. Απογοήτευση. Νίκησε ένα κακό copy του Euphoria. Το τραγούδι, δεν λέει και πολλά πράγματα, θα περάσει μάλλον τελικό, αλλά από εκεί και πέρα… Η Sandra μου άρεσε πολύ περισσότερο. Τι να κάνουμε, δεν κερδίζει πάντα το ποιοτικότερο.

  6. Μετα την γερμανια που κοπιαρε το euphoria τωρα και η εστονια.Ελα τωρα παμε ποιος θα αντιγραψει το only teardrops. Τι θα γινει φετος; Παντα καποιος κοπιαρει τον περασμενο νικητη. Στον προπερσινο θα μεινουμε;

      • Οντως φερνει λιγο αλλα ευτυχως οχι τοσο ξεκαθαρα σε σημειο να το λες καρα αντιγραφη. Αλλα ναι εχει στοιχεια

  7. Οκ… Θα μπορούσε να είναι λίγη πιο διακριτική η αντιγραφή της χορογραφίας του “Euphoria”… Το τραγούδι είναι συμπαθητικό (ως εκεί). Η τραγουδίστρια είναι πολύ καλή.

  8. Οι νεότεροι ας μη μιλούν για αντιγραφή του Euphoria στη σκηνική παρουσίαση, γιατί από αλλού είναι οι επιρροές του συγκεκριμένου performance και λέγεται Kate Bush από τα 80’s. Aπλά τυγχάνει να μην το ξέρουν.

    • Esy megalutere gia pes mas. Pisteueis oti h Estonia perimene 3 dekaeties na antigrayei thn Kate Bush e? Oxi den epphrease h nikh ths Loreen propersy alla mia tragoudistria apo ta 80s. Eleos edw mesa me to ka8ena pou mas to paizei virtouozos -.-‘

      • Aυτό που λέω είναι ότι δεν έχει σχέση η χορογραφία της Tanja με αυτήν της Loreen, ούτε σε στυλ, ούτε σε δυσκολία. Παραπέμπει πολύ περισσότερο σε άλλα πράγματα. Αλλά όταν οι γνώσεις κάποιου εξαντλούνται στο Euphoria, λογικό είναι να πηγαίνουν μέχρι εκεί και οι συγκρίσεις του…

      • Phgaine na kaneis ma8hmata poiothtas allou. Otan kapoios einai polla xronia mikroteros apo sena, logiko na exei alla akousmata. H emfanish fwnaze Euphoria logw forematos, xoreutikou, hairstyle, antra xoreuth pou sunodeue thn ermhneutria h opoia htan epishs 3ipolith k ermhneue ena tragoudi se idio styl me to Euphoria. Kai erxesai twra esy na mas to pai3eis poiothta epeidh allon antegraye h Tanja k oti oi gnwseis mas de pane 3 dekaeties pisw -.- Oookay

      • Aκριβώς όλα αυτά τα στοιχεία που λες δεν παραπέμπουν σε Euphoria, αλλά σε άλλα πράγματα που όντως σχτίζονται πολύ περισσότερο με αυτό που κάνει η Tanja στη σκηνή.
        Και δεν πήγα να το παίξω τίποτα, πήγα να επισημάνω ότι η συγκεκριμένη συγκρίση είναι πρόχειρη.

  9. Πολύ χαίρομαι που θα πάει αυτό. Αυτό ήθελα από την αρχή. Τώρα που βλέπω όμως και την σκηνική παρουσία χαίρομαι περισσότερο γιατί ναι μεν είναι λίγο πολύ αντιγραφή euphotia αλλά είναι εξίσου καλό. Το πρόλημα είναι πως είναι πολύ πιο κινητική και δυναμική από ότι το euphoria με αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να κουράζεται. Ειδικά όσο φτάνει προς το τέλος ακούς όλο και περισσότερα φυσίματα στο μικρόφωνο. Εν τέλει είναι πολύ καλό αλλά θα πρέπει να κάνουν μερικές διορθώσεις για να λύσουν το πρόβλημα αυτό.

  10. Πολύ κακό για το τίποτα !!! Χορογραφία υπερπαραγωγή για ένα μέτριο τραγούδι !!! Το στυλάκι του τραγουδιού θυμίζει έντονα το “Euphoria” και όχι η χορογραφία.

  11. Το τραγούδι,η χορογραφία και η όλη παρουσία ΔΕΝ έχει κάμια σχέση με το euphoria.Mη μασάμε συνέχεια την καραμέλα των αντιγραφών.
    Η κόπέλα είναι πραγματικά είναι εξαιρετική performer.Σε όλη την διάρκεια ακροβατεί και χορεύει με τον χορευτή.Μη βλέπετε παντού Lorren που κι εγώ την αποθεώνω αλλά αυτό εδώ δεν πάει να γίνει euphoria.
    Η φωνή της μου θυμίζει της lady gaga καθώς και το τραγούδι θα μπορούσε να είναι εκείνης!
    Από μένα για αρχή ένα 8,5/10 και μάλλον στην 4αδα μου μέχρι τώρα.

    • Mε βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο., εκτός από το θέμα ότι παραπέμπει σε Lady Gaga.
      Τώρα ως άσμα δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Το ακούω και το ξεχνάω την επόμενη στιγμή. Μάλλον τα χορευτικά θα της δώσουν μπόνους.
      Ως τώρα τίποτα που να ξεχωρίζει, κι ως εκ τουτου αντισυμβατικά ρίχνω προς το παρόν κουκί στο My Słowianie

      • Ε βέβαια δεν περίμενα κάτι άλλο απο σένα χα χα!
        Νομίζω οτι και να βγεί εσύ με τα κορίτσια από την Πολωνία θα είσαι που κι εμένα είναι στο τοπ 3 μου μάλλον!

  12. To τραγούδι είναι συμπαθητικό στο πρώτο άκουσμα. Η φωνητική απόδοση της τραγουδίστριας παρόλο την εντατική χορογραφία είναι ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ ! Θυμάμαι την πρώτη φορά που το παρακολούθησα είχα μείνει εντυπωσιασμένος. Δυστυχώς όμως σαν τραγούδι το βαρέθηκα γρήγορα.
    6/10 και #10 από τα 17 στην λίστα μου. Η Εσθονία από το 2009 στέλνει συμμετοχές του γούστου μου. Φέτος μέτρια πράγματα…
    Πρόβλεψη : Στον Τελικό και μια θέση ανάλογη του “You” πέρσι. Οι επιτροπές θα το λατρέψουν!!! (και δικαιολογημένα). Είναι άρτιο στο LIVE !

  13. Ουτε Loreen ,ουτε Lady Gaga,οι Εσθονοι εχουν μελετησει πολυ καλα την Pink για εμενα.Αν δειτε -ιδιως- τα American Music Awards 2012 kai to live της Pink εκει θα συμφωνησετε κι εσεις. Σιγουρα μπαινει τελικο με αυτη την παρουσια και μ ενα απλα καλο τραγουδι.

    • Σορρυ κιολλας αλλα το try βγηκε πιο μετα το euphoria, οπως και τα AMA 2012 γιναν τον Νοεμβριο του 2012.Οχι οτι η P!nk θα γυρισει να αντιγραψει μια loreen αλλα λογικα ειναι συμπτωση.

  14. emena to stil tis me parapebei sto stil tis emmelie…paromoio forema,ksipoliti!!!…to trayouthi moiazei se kapoia simeia me to euphoria(den tolmas na to peis antiyrafi,einai ierosylia!!!)me liya loyia moiazei h then moiazei siyoura tha epikrithei arnitika stin kopenhayi!!!mithen prototipia apo tin estonia fetos!!!

  15. Θα επρεπε να ειχε κερδισει η Sandra….αυτο δεν ειναι κακο αλλα ειναι κακη αντιγραφη της Λοριν….

  16. EINAI ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ.ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΨΙΛΟHITAKIA ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΓΙΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΕ Η ΜΑΝΟΥΛΑ

  17. μια φτηνη αντιγραφη του euphoria!η σκηνικη παρουσια ειναι ολοιδια!!τι να πω τετοια ελλειψη πρωτοτυπιας πια!

  18. Μοιάζει πολύ με το You του Robin από την περσινή συμμετοχή Σουηδία .Πολύ ωραίο τραγούδι και σίγουρα θα περάσει τελικό.

  19. Antigrafi 2012 sweden alla einai sigouro oti tha ta paei polu kala kai to tragoudi to sumpathisa
    My top 5
    1 F Y R MACEDONIA 10/10
    2 ESTONIA 10/10
    3 ROMANIA 9/10
    4 UKRAINE 8.7/10
    5 HUNGARY 8.5/10

  20. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΚΟΠΙΑ ΤΟΥ EUPHORIA…..

  21. Όμορφη σκηνική παρουσία που θα εντυπωσιάσει το μάτι του απλού κόσμου που θα το δει το βράδυ της eurovision. Το τραγούδι Ok ακούγεται πολύ ευχάριστα!
    Και θα συμφωνήσω απόλυτα με την Marika πιο πάνω ούτε Euphoria αντιγράφει ούτε κάτι άλλο αλλά την PINK. Όποιος έχει δει live εμφανίσεις της και ειδικά από το τραγούδι Try μπορεί να το καταλάβει κατευθείαν…

  22. Προσωπικά προτιμούσα το κομμάτι της Sandra, το amazing είναι πιό συμβατικό και πιό κοντά στα ακούσματα της eurovision αλλά παρ’όλα αυτά είναι ευχάριστο σαν κομμάτι και πιστεύω πως οι Εσθονοί θα έχουν μία άνετη πρόκριση στον τελικό.
    Το δυνατό σημείο της Εσθονικής συμμετοχής είναι η σκηνική της παρουσία (παρ’όλο που είναι ολοφάνερο πως σε κάποια σημεία υπάρχει καραμπινάτη αντιγραφή απο την χορογραφία της Loreen στο euphoria) και η ικανότητα της Tanja να τραγουδάει σωστά παρ’όλο που κάνει πολύ δύσκολες χορευτικές φιγούρες.

  23. Δε θα ελεγα ακριβως οτι χορευει, μαλλον γυμναστικες επιδειξεις κανει. Σαν τραγουδι απλα καλο, δε θα γινει το σερι Σουηδια-Δανια-Εσθονια!

  24. Απλά το καλύτερο κέρδισε! <3
    Και δεν είναι καθε τραγουδι αντιγραφη της Loreen… δηλαδη ελεος -.-

  25. αρκετα καλο! μπραβο εσθονια ηθελα η αυτη η της sandra τελικα πηγε αυτο….σαν τραγουδι δεν θυμιζει τρελα το euphoria στην σκηνικη παρουσια ομως ναι…ελπιζω να το φτιαξουν λιγο…τελοσπαντων στο τοπ μου ειναι 4η-5η θεση….κι φετος τελικος για τους εσθονους εκει νομιζω θα βρεθουν μεταξυ 9ης-13ης θεσης 😀 καλη επιτυχια 😀

  26. Μου αρέσει πολύ, ειδικά η σκηνική παρουσία. Νομίζω θα τα πάει καλά. Καλή επιτυχία!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ