ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: H Vilija Matačiūnaitė στην Κοπεγχάγη!

Μετά από 3 μήνες και 12 πολύ επιτυχημένα shows η Λιθουανία επέλεξε σήμερα την εκπρόσωπό της στη Eurovision 2014. Νικήτρια του τελικού η Vilija Matačiūnaitė που θα τραγουδήσει στην Κοπεγχάγη το τραγούδι “Attention”.

Οι 3 διαγωνιζόμενοι, Mia, Vaidas Baumila & Vilija Matačiūnaitė, άνοιξαν τη βραδιά ερμηνεύοντας το τραγούδι “Only teardrops” που κέρδισε στη Eurovision 2013. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν 2 φορές στη σκηνή. Στην πρώτη της εμφάνιση η Mia ερμήνευσε το τραγούδι  “Take A Look At Me Now”, το οποίο πήρε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία για την επιλογή του τραγουδιού για την Κοπεγχάγη. Ο Vaidas Baumila παρουσίασε μία διασκευή του τραγουδιού του John Legend “Ordinary People”. Η Vilija Matačiūnaitė τραγούδησε το “I was here” της Beyonce. Στη δεύτερή τους εμφάνιση ερμήνευσαν το τραγούδι “Attention”, που επελέγη την προηγούμενη Κυριακή για τη Eurovision 2014.

Η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι Lisellot Bjork, Brandon Stone, Valerij Prosvirov, Sigute Stonyte & Lauras Lucinas, ψήφισαν ως εξής:

Vilija Matačiūnaitė: 12 πόντοι

Mia: 10 πόντοι

Vaidas Baumila: 5 πόντοι

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού ήταν τα εξής:

Vilija Matačiūnaitė: 9.596 ψήφοι

Mia: 7.506 ψήφοι

Vaidas Baumila: 962 ψήφοι

Η Vilija Matačiūnaitė είναι λοιπόν αυτή που θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάιο για να ερμηνεύσει στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού στις 8 Μαΐου το τραγούδι “Attention” των Vilija Matačiūnaitė & Viktoras Vaupšas.

 

Λουκάς Βλαβιανός

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. OK, η επιλογή της τραγουδίστριας ήταν ό,τι καλύτερο. Το τραγούδι όμως, όχι. Κατά τη γνώμη μου, η Λιθουανία δεν βλέπει τελικό φέτος.

  2. Ελα ρε γαμωτο τι σαχλαμαρα ειναι αυτο; Τοσες βδομαδες για αυτη την ηλιθιοτητα; Με αποκορυφομα εκει που λεει ντα ντα νταμ και ο καραφλας απο διπλα αρχιζει το καλαματιανο. Τυχερος ομως στο 3:47 ο φαλακρος

  3. Για μενα καλη επιλογη πολυ δυναμικό κομματι και τραγουδιστρια το ρεφρεν σου μενει

  4. Vilija Matačiūnaitė ηθελα απο την αρχη αλλα το τραγουδι τους δεν μου αρεση ειχε πει ενα τραγουδι το spectrum αυτο να στιλουν….ρε παιδια δεν μου αρεση κανενα τραγουδι παρα πολυ λετε να μην βγει κανενα πολυ καλο?

    • Γιατί το λες αυτό.Το επίπεδο φέτος ήδη είναι ανεβασμένο σε σύγκριση με πέρσι που όλοι θυμόμαστε την απογοήτευση κάθε φορά που χώρα έβγαζε τραγούδι.Έχουμε αρκετά πολύ καλά ή καλά τραγούδι και λίγες σαχλαμάρες.Και είμαστε στη μέση ακόμα.Τουλάχιστον η χρονιά πιστεύω θα είναι ανεβασμένη από το 2013 τουλάχιστον.

      • ειμαι πολυ απογοητευμενος ως τωρα… μια πρωτη εικονα στο top μου ειναι καπος ετσι…
        Ιταλια 7.5
        Ουγγαρια 6.1
        Ισπανια 5.4
        Ιρλανδια 5.2
        Εστονια 5.0
        F.Y.R.O.M. 4.0
        Αλβανια 3.3
        Φινλανδια 3.0
        Ρουμανια 2.5
        Πωλονια 0.0
        Ουκρανια 0.0
        Λιθουανια 0.0
        Λευκορωσια 0.0
        Λετονια 0.0
        Μαλτα 0.0
        Ελβετια 0.0
        Ισλανια 0.0

      • Γιάννη φαντάζομαι πλάκα κάνεις?
        Το επίπεδο φέτος δεν είναι καθόλου ανεβασμένο. Προσωπικά θεωρώ την φετινή διοργάνωση (εκ άποψη τραγουδιών) ως την χειρότερη μαζί με του 11, εννοώ τα τελευταία χρόνια!
        Πέρσι είχαμε κομματάρες με 10 το άριστο!
        Αυτή είναι η γνώμη μου!

      • patricio παντρεψουμε!!!Εισαι ο πρωτος ανθρωπος που ακουω να λεει αυτο!!!

        Συμφωνω απολυτα!!!:)

      • αα τα παραπανω τραγουδια δεν τα βαθμολογω με αριστα το 10.. αλλα το 12, 1-8,9 μετα παει 10-10,9 και μετα το απολυτο 12 προς το παρον παιδια και γω αυτο λεω δεν εχει καθολου καλα τραγουδια… εμενα το 2011 μου αρεσαν αρκετα με το 2012 ειχα θεμα παλι… αντιθετος περυσι μου αρεσαν πολλα και σε καποια ειχα πανω απο 10.

      • γενικα απο παλια ετσι το παω δεν μου αρεση μεχρη το 10 η eurovision για τα 12ρια φημιζεται οχι για τα 9ρια και 10ρια….

  5. γιώργο συμφωνώ αλλά πιστευω θα πάει τελικό. εδω πήγε πέρυσι και πρόπερσι με αυτές τις 2 μπούρδες(ειδικά το προπέρσινο απαράδεκτο) δεν θα πάει φέτος που οκ το κομμάτι δεν το λες και καλό αλλά δεν σου τρυπάει και τα αυτιά…

  6. Emena pantos maresei poli!
    My top 10:
    1.Hungary
    2.Lithuania
    3.Estonia
    4.Italy
    5.Romania
    6.FInland
    7.Poland
    8.Spain
    9.Ukraine
    10.Ireland

  7. Μονότονο και αρκετά εκνευριστικό.Δεν είναι το χειρότερο αλλά δεν νομίζω να πάει για πολλά.Η τραγουδίστρια είναι καλή και του δίνει έναν δυναμισμό αλλά θαύματα δεν μπορεί να κάνει!

  8. 1. Romania
    2. Italy
    3. Hungary
    4. Spain
    5. Estonia
    6. Ukraine
    7. Finland
    8. Ireland
    9. Poland
    10. Fyrom
    11. Belarus
    12. Malta
    13 Lithuania
    14. Albania
    15. Iceland
    16. Latvia

  9. Εμένα το τραγούδι όπως ακριβώς παρουσιάστηκε από την Vilija στο ποσταρισμένο βίντεο μου άρεσε εξαρχής.Χωρίς να είναι κάτι εντυπωσιακό σου μένει, ίσως λόγω της πολύ χαρισματικής νεαρής !
    Πρόβλεψη -> Τελικός και γύρω στο #14.

    Η κατάταξή μου
    1.Ουγγαρία
    1.Πολωνία
    3.Φινλανδία
    4.Ιταλία
    5.Μάλτα
    6.Αλβανία
    7.Λιθουανία
    8.Ισπανία
    9.Ουκρανία
    10.Εσθονία

  10. kokobloko, polu austiros me tous vethmous re sy.
    oso gia ti tragoudi tis lithuanias de kserw. mou exei afisei perierga synaisthmiamata kai me exei kapws mperdepsei. den kserw, den mporw na provlepsw…

  11. Τοσοι μηνες για αυτη την βλακεια ειναι ντροπη…. τους βλεπω απλα στις τελευταιες θεσεις του ημιτελικου

  12. MIA AΠΛΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΥΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΚΟΠΗΣ/
    ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ

  13. Πειτε το προαισθημα πειτε το οτι θελετε,αλλα το χω feeling πως αυτο θα τα παει καλα!!
    Και προσωπικα μ αρεσει κιολας!!!

  14. Δεν είναι τίποτα το εντυπωσιακό αλλά σου μένει από το πρώτο άκουσμα στο αυτί σου και αυτό είναι καλό.
    Πιστεύω έχει αρκετές πιθανότητες για τελικό!

  15. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ…..ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!!!!

  16. Αν και ο Vaidas ήταν καλύτερος σαν ερμηνευτής το κομμάτι αυτό ταίριαζε περισσότερο στην Villija (εξ’άλλου αυτή το έγραψε). Το κομμάτι δεν είναι κάτι το εξαιρετικό αλλά εκπέμπει μία φρεσκάδα θα έλεγα, και πιστεύω πως μπορεί να προκριθεί στον τελικό όπου μάλλον δεν θα δούμε την Λιθουανία σε θέση καλύτερη της 15ης.

  17. Προς τους φίλους πιο πάνω.Κάθε χρόνο η πλειοψηφία,τουλάχιστον εδώ στον ogae είναι δυσαρεστημένη με την ποιότητα των τραγουδιών της εκάστοτε χρονιάς.Το θυμάμαι χαρακτηριστικά από το 2010 μέχρι και φέτος.Του χρόνου πάλι θα ειπωθεί το ίδιο.
    Προσπαθώ λοιπόν αντικειμενικά και με την εμπειρία των 21 χρόνων που παρακολουθώ τον διαγωνισμό να πιάσω το στίγμα κάθε χρονιάς.
    Πως απότομα λέτε για την περσινή χρονιά οτι ήταν καλή όταν όλοι μα ολοι γρίνιαζαν μετά από κάθε επιλογή χώρας.
    Ξαναλέω λοιπόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα την θεωρώ καλύτερη χρονια από πέρσι και ισάξια με του 2010 που και τότε την θεωρούσα μέτρια προς καλή.

  18. Mexri stigmis den exw dei kanenan na grapsei gia niki,opws me ti Dania perysi kai ti Souidia propersi!
    Epitelous, kai mia xronia pou tha xei anatropes!Sigouro favori kati mou leei pws de tha yparxei.Mporei na doume kai Ouggaria na kerdizei,h thn Italia h akoma kai tin Ispania!Ta tragoudia mexri stigmis ta vriskw ok!Wstoso,proswpika,de mporw na fantastw nikiti kapoio apo ta hdh yparxonta!Makari na doume kai kamia anatropi giati eixe katantisei vareto kai ”stimeno” na xeroume to nikiti 3 mines prin!Fetos tha ginei kati analogo me to 2011!Mono na mi vgei kamia patata pali kai poume olio : ”AYTO????????”. Na vgei kati kalo kai na nai kai ekpliksi!Na anevei ligo o diagwnismos.Na apoktisei drasi!!!

  19. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ….ΦΕΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 2009,2012 ΚΑΙ 2013 ΠΟΥ ΞΕΡΑΜΕ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ!!!!

  20. Πραγματικά μέχρι τώρα η χρονιά θυμίζει 2011 χωρίς δυνατό φαβορί και το προτιμώ από άποψη ενδιαφέροντος και ανατροπής.Εγώ θα ήθελα φέτος να νικήσει μια χώρα για πρώτη φορά στον διαγωνισμό.

  21. Mου αρέσει η συμμετοχή της Λιθουανίας-αν και δε με έχει συνηθίσει-! Καλή επιτυχία!

  22. Λάθος κάνετε όσοι λέτε ότι δεν ξεχωρίζει κανένα. Αν η Νορβηγία μας δώσει το silent storm, βλέπω ο διαγωνισμός να μένει άνετα Σκανδιναβία.

    • Το Silent Storn θα μας δώσει – είναι με διαφορά το καλύτερο! θα παίξει πολύ ψηλά -αν πάει- αλλά όχι για νίκη!

  23. εξαιρετικη επιλογη τραγουδιστριας!!! το κομματι καλο κι εχει κατι το πιασαρικο…σου μενει! εμενα μου αρεσει,στο τοπ μου ειναι γυρω στην 4η με 5η θεση!!η λιθουανια για αλλη μια φορα θα δει τελικο κι φετος το αξιζει! εκει νομιζω θα βρεθει απο 13η-16η θεση…καλη επιτυχια!!! 😀

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ