ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το “καρδιοχτύπι” της Kasey Smith θα ακουστεί στην Κοπεγχάγη!

Απόψε ήταν η σειρά της “Βασίλισσας” του διαγωνισμού να επιλέξει τον εκπρόσωπό της, τον τεσσαρακοστό όγδοο, που θα διεκδικήσει την όγδοη νίκη της Ιρλανδίας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Η διαδικασία επιλογής είχε ξεκινήσει από νωρίς για τη χώρα, καθώς, όπως και πέρσι, πέντε μέντορες-άτομα επιφανή στη μουσική βιομηχανία της Ιρλανδίας- είχαν κληθεί να επιλέξουν τους καλλιτέχνες τους και να τους αναθέσουν το τραγούδι που θα διεκδικούσε το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη. Τα τραγούδια αυτά ανακοινώθηκαν στις αρχές του μήνα και απόψε, στην ειδική εκδοχή του πασίγνωστου “Late Late Show”, κριτική επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό αποφάσισαν πως η Kasey Smith μαζί με το γκρουπ παραδοσιακής Ιρλανδικής μουσικής Can-Linn με το τραγούδι “Heartbeat” θα είναι οι νέοι εκπρόσωποι της Ιρλανδίας!

Η Ιρλανδία θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό της 10ης Μαΐου στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού που θα λάβει χώρα στις 8 Μαΐου.

[youtube id=”Qo8P-5w5fA0″ width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

50 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήταν το φαβορί και κέρδισε! δεν ξέρω ωστόσο αν οι Ιρλανδοί επέλεξαν σωστά! προτιμούσα το You Don’t Remember Me ! ήταν εξαιρετικό live (και η σκηνική παρουσία) και μπορούσε να πάει πολύ ψηλά στην Κοπενγχαγη! anw, καλή επιτυχία !

  2. Ήταν το καλύτερο ως σύνολο (μου άρεσε και η Laura αλλά στο μισό τραγούδι ήταν πολύ αγχωμένη και το φόρεμά της ήταν παντελώς ακατάλληλο). Μπορεί να πάει καλά στην Κοπεγχάγη αν προσέξουν το στήσιμο στη σκηνή και περιορίσουν τον πολύ χορό των χορευτών.

  3. Aπο έναν πολύ μέτριο τελικό, οι Ιρλανδοί διάλεξαν το καλύτερο που μπορούσαν να στείλουν. Δεν κερδίζει όσκαρ πρωτοτυπίας, ένα τυπικό εθνο-ποπ είναι, σε σχέση όμως με τα υπόλοιπα τραγούδια που ήταν εντελώς βαρετά αυτό ήταν κάπως καλύτερο. Το καλύτερο σημείο του τραγουδιού είναι εκεί που ακούγονται πιό έντονα τα κέλτικα όργανα, ωραία κοπελίτσα η kasey, θα ήθελα όμως να ακούσω την live εκτέλεση του τραγουδιού για να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα (δυστυχώς δεν είδα το show). Το τραγούδι είναι στο όριο αν θα περάσει η όχι στον τελικό, αν περάσει όμως δεν το βλέπω πάνω απο 18ο-19ο.

  4. ΠΑΤΑΤΑ ! Όπως και το περσινό. Άκουσμα χιλιοπαιγμένο με έθνικ πινελιές πιο προκάτ για γιουροβίζιον πεθαίνεις…Και κει που λες χειρότερα δεν πάει, έρχεται μια αβέβαιη (κατ’ευφημισμόν) live ερμηνεία με συνοδευτικό παραδοσιακό Ιρλανδικό χορευτικό το οποίο φαντάζει αμήχανα αστείο για ένα τέτοιο τραγούδι…
    Η Ισλανδία πλέον δεν είναι τελευταία στη λίστα μου…

    • Αρκετά σκληρό σε βρίσκω.Κοίτα οτιδήποτε εναλλακτικό και διαφορετικό μη το βαφτίζουμε πρόταση γιατί συνήθως αυτά κι αν είναι πατάτες.Και μη συγκρίνεις το αίσχος της Ισλανδίας μ’αυτό το έστω όπως λες πολυφορεμένο αλλά αξιοπρεπές τραγούδι κατά την γνώμη μου.
      Παρακολουθώ τι γράφεις και σέβομαι πάντα την άποψη σου.Αλλά μην εξιψώνεις δήθεν πρωτότυπα τραγούδια άνευ συνταγής που τα περισσότερα είναι για πέταμα και μην καταδικάζεις κομμάτια επειδή πατάνε σε άλλα και αποτελούν συνταγή.Προσωπικά προτιμώ την δεύτερη περίπτωση.

      • Αξιοπρές παύει να είναι για μένα όταν φωνητικά είναι αδύναμο και η σκηνική παρουσίαση είναι μη σχετική με αυτό που ακούω. Ούτε της Ισλανδίας μου αρέσει…Απλώς της Ισλανδίας με κάνει να αισθάνομαι λιγότερο αμήχανα (τουλάχιστον δεν περνιέται για σοβαρό).
        Τώρα το ότι υποστηρίζω “δήθεν” πρωτότυπα τραγούδια ασχέτως αντικειμενικής ποιότητας τους χρήζει διερεύνησης…

      • Έκρινα μόνο το τραγούδι γιατί δεν το είδα live.Όμως έχεις θεοποιήσει π.χ το Igranka οτι αποτελεί μια σούπερ πρόταση και το υποστήριζες ακόμα και μετά την αισχρή σκηνική παρουσία οτι πρόκειται για εναλλακτικό.
        Έχω προτιμώ το πολυφορεμένο Only teardrops από αυτή την υποτιθέμενη πρόταση.
        Δήθεν λοιπόν εγώ τα ονομάζω.Άλλο διαφορετικά άλλο αξιόλογα τραγούδια.

      • Aπό το Ιgranka και μόνο κρίνεται το γούστο μου…? Η Νίνα πέρσι ήταν καλύτερη κι από cd…

    • Ενώ ο ψευδός αντιπαθέστατος νεαρός με το ανύπαρκτο χιλιοακουσμένο τραγουδάκι που σου άρεσε, ήταν καλύτερο;

      • Πριν απο ολα, συγνωμη που μπαινω αναμεσα στην ανταλλαγη των σχολιων σας,ομως το Ιgranka -συμφωνω με τον Donnie ηταν κατι καινουργιο για την Eurovision και ηταν καλο για το ειδος του – αναφερομαι στο τραγουδι ως τραγουδι,η παρουσιαση του τραγουδιου στη σκηνη ουτε σε μενα αρεσε-.
        Της Ρουμανιας -μιλωντας χωρις να κανω τον ειδικο αλλα ως ακροατης και μονο εχει μια μελωδια χιλιοακουσμενη συμφωνω , που σου μιλαει ομως κατευθειαν μεσα στην ψυχη και οσο για τον τραγουδιστη ακουγεται.Οκ ,κι εγω θα προτιμουσα Bogi με τον πιο καθαρο ηχο ομως με τιποτα δεν ακυρωνω το Running.
        Της Ιρλανδιας ειναι ενα μετριο τραγουδι .ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΟΥΓΓΑΡΙΑ για μενα ειναι τα καλυτερα ως τωρα.
        .Αυτα και στελνω το μηνυμα πριν το μετανοιωσω που ανακατευομαι . : ]

      • Σαφως και εννοω Ουγγαρια και οχι Ρουμανια.Χαχα για να καταλαβετε ποσο αβολα αισθανομαι με την παρεμβολη μου.

    • Εδώ θα διαφωνήσω και εγώ μαζί σου. Δεν θα έπρεπε να είναι τελευταίο στη λίστα σου, δεν είναι τόσο άσχημο. Το κρίνεις εντελώς άδικα και αυστηρά. Επίσης το περσινό δεν άξιζε την τελευταία θέση του τελικού, ήταν κλάσης ανώτερο από άλλα τραγούδια τύπου Ρουμανίας

    • Θα θεωρήσω μεγάλη αδικία το ότι θεωρείς το περσινό της Ιρλανδίας, απαράδεκτο.
      Αδικήθηκε από επιτροπές, οι οποίες το κατέταξαν στις τελευταίες θέσεις, εν αντίθεση με τη Σουηδία που την προώθησαν στην τρίτη

  5. Ωραίο είναι σε γενικές γραμμές χωρίς να έχω ακούσει τα υπόλοιπα της βραδιάς.Είναι ένα τραγούδι με καλό ρυθμό με + τα παραδοσιακά όργανα.
    Όμως συνήθως τα τραγούδια που πάνε να μιμιθούνε το περσινό νικητήριο δεν τα πάνε καλά.Εμφανώς το τραγούδι θυμιζει αρκετά το Only teardrops.
    Από τα 12 μέχρι στιγμής που έχουν βγει στο τop μου είναι κάπου στο 5-6.

    • Αν πρέπει να μιλήσουμε σώνει και καλά για μίμηση, τότε μάλλον πέρσι η Δανία μιμήθηκε παραδοσιακές ιρλανδέζικες μελωδίες και όχι αυτό που στο κάτω κάτω τη μουσική της χώρας του χρησιμοποιεί…

  6. oraio tragoudi sto synolo tou, oxi adiaforo. ontws thymizei to theiko only teardrops alla den einai ekei to thema. ein ai oraio traboudi, perimena xeirotera apo tin irlandia. mporw na pw oti einai i agapimeni mou symmetoxi tis irlandias.

  7. Μέτριο προς συμπαθητικό σαν μελωδία αλλά η παρουσίαση με τους χορευτές υποβιβάζει τη συμμετοχή από κέλτικη ποπ σε τουριστική μπούρδα.

  8. Σε εναν μετριοτατο τελικο,διαλεξαν ισως το καλυτερο που θα μπορουσαν.Ομως εμενα δε μου αρεσει.Κλασικο εθνοποπακι που λατρευουν οι Eurofans.Η ομοιοτητα δε με το “Only Teardrops” θα πρεπει να θεωρειται πρωτοτυπια ετσι? 6/10.Και πολλα βαζω!!

  9. 1.Ουγγαρία = 9/10
    1.Πολωνία = 9/10
    3.Φινλανδία = 8.5/10
    4.Ιταλία = 8/10
    5.Μάλτα = 8/10
    6.Αλβανία = 7.5/10
    7.Ισπανία = 6.5/10
    8.Ουκρανία = 6/10
    9.Σκόπια = 5.5/10
    10.Ελβετία = 5.5/10
    11.Λευκορωσία = 4.5/10
    12.Λετονία = 4.5/10
    13.Ιρλανδία = 3/10
    14.Ισλανδία = 2.5/10

      • Θα μου απαγορέψεις να το ανεβάσω μια θέση? Στείλε καλύτερα κανα βίντεο με το τραγούδι της αδερφής σου κι άσε τις προσωπικές επιθέσεις 😛

  10. Δεν ειναι κακο αλλα ουτε καλο….ειναι αρκετα μετριο για εμενα και για καποιο λογο μου θυμιζει το ρεφρεν το περσυνο της Δανιας….πραγματικα με Πολωνια,Ουγγαρια,Φιλανδια και Ουκρανια μονο νικη δεν διεκδικει

  11. Ειναι σχεδον σιγουρο οτι δε θα περασει τελικο.
    Κλασσικο εθνοποπ που δυστυχως δεν εχει καμία δυναμική…

  12. Καλό, απο ένα σημείο και μετά όμως βαρετό..

    TOP 15:

    #01 Ουγγαρία
    #02 Ιταλία
    #03 Αλβανία
    #04 Ισπανία
    #05 Πολωνία
    #06 Φινλανδία
    #07 Π.Γ.Δ.Μ
    #08 Ιρλανδία
    #09 Λιθουανία
    #10 Ελβετία
    #11 Μάλτα
    #12 Ουκρανία
    #13 Λευκορωσία
    #14 Ισλανδία
    #15 Λετονία

  13. συμπαθητικο τραγουδακι αλλα μεχρι εκει..προσωπικα μου αρεσει πολυ η μιξη παραδοσιακου με μοντερνο στοιχειο!πιστευω οτι θα περασει τελικο ανετα!

  14. Όταν ξεκίνησε το τραγούδι μου φάνηκε ότι τραγουδούσε η Παπαρίζου 🙂
    Δεν είναι άσχημο τραγούδι, είναι όμως από τα κομμάτια που έχουν μια πολύ δυναμική έναρξη, αλλά στη συνέχεια γίνεται πιο υποτονικό…

  15. καταπληκτικο!μου αρεσει υπερβολικα!!σιγουρα θα περασει τελικο!συμπαθεστατη και η τραγουδιστρια!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ!!

  16. MEGALO FAVORI Me ta 1000 bravo bravo!!! Nomizw 8a skisei 🙂 Polly kallo tragoydaki MONO EMENA MOY AKOYGETE SAN TN ELENA PAPARIZOY WRES WRES

  17. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕΤΡΙΟ.ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ.ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ 5 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ

  18. Παιδιά ήταν αυτό υποψήφιο! Δεν το είχα ακούσει. Περίεργο. Αυτό το τραγούδι είναι από τα καλύτερα φέτος. Νομίζα ότι ήταν 4 τραγούδια αυτό δεν το είχα ακούσει

  19. απλα τελειο το πρωτο καλο και ολοκληρωμενο τραγουδι περασε και την Ιταλια για τωρα στο top μου!

    • αν και ηθελα για ενα τσικ πανω το The Movie Song αλλα μου αρεση τρελα και το hearbeat!

      • ειδα μολης και το live της ηταν πολυ καλη φωνητικα…..και οι δυο χορευτες της απο πισω εξαιρετικοι σε ενα ιδος χωρου που δεν συνηθιζεται στην eurovision εχει προοπτικες σιγουρα για τελικο και για μια πολυ καλη θεση η Ιρλανδια μετα απο χρονια…

  20. Top 15
    1.Ιταλία
    2.Ιρλανδία
    3.Ουγγαρία
    4.Ισπανία
    5.Λιθουανία
    6.Ουκρανία
    7.Αλβανία
    8.Π.Γ.Δ.Μ
    9.Φινλανδία(δεν ξέρω το βαρέθηκα)
    10.Ελβετία(το ίδιο)
    11.Μάλτα
    12.Λευκορωσία
    13.Ισλανδία
    14.Πολωνία
    15.Λετονία

    Έχω μεγάλες αλλαγές κάποια τραγούδια αρχίζω να τα βαριέμαι. Βέβαια αυτό μπορεί να ξαναλλαξει.

  21. Αν και το βρίσκω απλά καλό..στην απόλυτη μετριότητα μέχρι τωρα το ξεχωρίζω..το άκουσμα του βιολιού κατα εμέ το κάνει αρκετά προτότυπο..πιστεύω θα περάσει τελικό και ίσως μπει και δεκάδα..!Δεν έχω ακουσει ακόμη όλα όσα βγήκαν,βασικά δεν μπήκα στο κόπο να τα ακούσω ολοκληρα..ακουσα μισό λεπτό και είπα STOPP!

  22. Για μένα είναι ίσως το πιο πιασιάρικο τραγούδι μέχρι τώρα. Αν γίνονταν συγκεκριμένες αλλαγές στην ενορχήστρωση, θα ήταν ακόμη καλύτερο. Και βέβαια το προτιμώ από άλλες μετριότητες μέχρι στιγμής, χίλιες φορές περισσότερο από Πολωνία, που θεωρείται και φαβορί. Είναι ένα τραγούδι που μπορεί να ακουστεί ωραία στο ραδιόφωνο, νομίζω θα δείξει καλό και στο live.

  23. MIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΤΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΗΣ….ΜΕΤΡΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟ!!!!

  24. Υπάρχουν 2 ενδεχόμενα..Προσωπική επίθεση μάλλον το πέρνεις εσύ ή δεν γνωρίζεις τι είναι προσωπική επίθεση..anw απλά μια παρατήρηση σου έκαμα αν σεε πιραξε τι να πώ..σορρυ!

  25. Μου αρέσει πάρα πολύ!!!από όλα όσα έχουν βγει είναι το αγαπημένο μου!!!Η Ιρλανδία είναι μαζί με την Ουγγαρία και την Ιταλία για μένα ως τώρα στα φαβορί μου για τη πρωτιά!! Υ.Γ και η πολωνία είναι αρκετά καλή αλλά δεν υπάρχει καμια πιθανότητα να νικήσει!!Γιατί η eurovision πέρα από μουσικη είναι και πολιτική!!

  26. πιο “only teardrops”πεθαινεις ομωωωως!!!! ενταξει η αντιγραφη της αντιγραφης!!! κατα πολυ χειροτερο ομως εχει ενα ρυθμο αλλα καταντα βαρετο μετα απο το πρωτο λεπτο κι επαναλαμβανομενο! δυσκολα τελικο….δεν εχει κι συμμαχους…αν περασει πραγματικα πανω απο την 20η θεση δεν το κοβω το μονο θετικο,,,η κοπελα! στο τοπ μου ειναι καπου στην 10η με 12η θεση….καλη επιτυχια!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ