ΕΣΘΟΝΙΑ: Απόψε ο τελικός!

Στις 21.15 θα γίνει απόψε στο Nokia Concert Hall στο Τάλιν της Εσθονίας ο μεγάλος τελικός του Eesti Laul, του σόου μέσα από το οποίο αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια ο εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό. Μέσα από 189 συμμετοχές που είχαν υποβληθεί αρχικά, εντεταλμένη επιτροπή επέλεξε 20, οι οποίες με τη σειρά τους διαγωνίστηκαν σε δύο ημιτελικούς, για να έχουμε τους εξής 10 αποψινούς φιναλίστ, με σειρά εμφάνισης:

  • Brigita Murutar – Laule täis taevakaar
  • Traffic – Für Elise
  • Norman Salumäe – Search
  • Wilhelm – Resignal
  • Lenna – Supernoova
  • Super Hot Cosmos Blues Band – Maybe Maybe
  • Maiken – Siin või sealpool maad
  • Kõrsikud – Tule ja jää
  • Tanja – Amazing
  • Sandra Nurmsalu – Kui tuuled pöörduvad

Με 50% ψήφο επιτροπής και 50% televoting θα προκύψουν οι δύο επικρατέστεροι, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο σούπερ τελικό και μέσα από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού και μόνο θα προκύψει ο εικοστός εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό. Τον τελικό του Eesti Laul μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.





Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Noμίζω πως οι περισσότεροι συμφωνούμε εδώ πως η Sandra είναι η καλύτερη επιλογή για την Εσθονία.

  2. Αν και βρίσκω κάπως αφελές το κομμάτι της Sandra σαν σύνθεση, κατανοώ ότι η έντονη γλυκύτητά του το κάνει εθιστικό στο αυτί.
    Το Amazing της Tanja το θεωρώ κάτω του μετρίου, αλλά κι εδώ υπάρχει κάτι το αξιοσημείωτο: Η ικανότητα της Tanja να κάνει ακροβατικά χωρίς να χάνει τη φωνή της.
    Το δικό μου αγαπημένο είναι το Resignal των Wilhelm, με διαφορά.
    Ικανοποιητικό βρίσκω το Für Elise των Traffic όπως και το Supernoova της Lenna.

  3. ελπιζω να μην συνεχιστει το σερι γιατι η διοργανωση του 2002 στο ταλιν ηταν η χειροτερη απο ποτε!προβληματα ηχου,σκηνοθεσιας,πλανων.θυμαμαι ακομα την ατακα της μποκοτα “κανω δεκαπεντε χρονια γιουροβιζιον και τοσο αθλια διοργανωση δεν εχω ματαδει”

  4. Sandra ή Tanja και πάμε για 5αδα. Άντε να βγουν τίποτα καλές συμμετοχες να γλυκαθει το αυτί μας!! Περίμενω Ρουμανία και Αζερμπαϊτζάν με ανυπομονησία απόψε και αύριο.

  5. Το τραγοιύδι της Sandra δεν είναι κάτι το σπουδαίο αλλά η κοπέλα σε μαγνητίζει.Η μουσική, ο ρυθμός έχουν ένα ενδιαφέρον αλλά δεν είμαι σίγουρος για την επιτυχία του.Έτη φωτός από την αριστουργηματική συμμετοχή της το 2009.
    Από την άλλη η Tanja μου άρεσε αρκετά και το τραγούδι και η ίδια επι σκηνής.

  6. το amazing το θεωρω πολύ καλο τραγουδι…θελω να πιστευω οτι οι εσθονοι θα το στειλουν στην κοπεγχακη και με μια πολύ καλη σκηνικη παρουσια μπορει να χτυπήσει άνετα δεκάδα…!

  7. 1.Wilhelm – Resignal = 10/10
    2.Sandra Nurmsalu – Kui tuuled pöörduvad = 9/10
    3.Maiken – Siin või sealpool maad = 7/10
    4.Lenna – Supernoova = 7/10
    5.Traffic – Für Elise = 6.5/10
    6.Brigita Murutar – Laule täis taevakaar = 6.5/10
    7.Tania – Amazing = 6/10
    8.Super Hot Cosmos Blues Band – Maybe = 5/10
    9.Norman Salumäe – Search = 4/10
    10.Kõrsikud – Tule ja jää = 3/10

    Θα μου λείψουν από τον Τελικό η MiaMee και οι Nion !

  8. Antipathestati xwra sto diagwnismo!Wstoso,fetos exei wraia tragoudia!
    Fantazeste omws e?

    1999 Souidia
    2000 Dania
    2001 Esthonia

    2012 Souidia
    2013 Dania
    2014 Esthonia?????????????????

  9. θα μείνω πιστός στη Sandra ! από την αρχή την υποστηρίζω ! αν καταφέρει να φτάσει στο super final θα κερδίσει… Μην ξεχνάμε πως οι βαλτικές χώρες είναι αλλοπρόσαλλες στις ψηφοφορίες τους και οι επιτροπές επηρεάζουν καθοριστικά τα αποτελέσματα!

    • για μένα:
      1) Sandra Nurmsalu-Kui tuuled pöörduvad
      2) Traffic – Für Elise
      3) Wilhelm – Resignal
      4) Tanja – Amazing
      5) Norman Salumäe – Search

  10. Tα πράγματα εδώ είναι λίγο μπερδεμένα. Όταν άκουσα τα τραγουδια ήμουν σαφώς υπερ της Sandra, αλλά όταν τα είδα σκηνικά η Tanja αποδείχτηκε εξαιρετική performer. Αντίθετα το τραγούδι της Sandra αποδόθηκε μάλλον άστοχα στη σκηνή. Με οποιαδήποτε από τις δύο επιλογές θα είμαι ικανοποιημένος.

    • Συμφωνώ για τη σκηνική παρουσία ! θέλει αλλάγη ! και η Tanja είναι εξαιρετική, θα την είχα #1 στη λίστα μου -θα ήθελα να πάει- αλλά θυμίζει πολύ Loreen το στήσιμο!

      • Δε θυμίζει Loreen, γιατί ούτε εκείνη έκανε κάτι πραγματικά πρωτότυπο, αλλά πάτησε σε προηγούμενα performance (πολύ επιτυχημένα παρόλα αυτά). Θυμίζει πολύ περισσότερο Kate Bush από τα 80’s, και ειδικά το Running up that hill (ψαξ’το στο youtube και θα καταλάβεις)…

      • θυμίζει τη Loreen στη σκηνική παρουσία.. αυτό εννοώ.. μόνο εκεί όμως.. ούτε το τραγούδι , ούτε το feeling μοιάζουν ! η Loreen έκανε κάτι πρωτότυπο για τα δεδομένα της eurovision (και αυτή ωστόσο από κάπου επηρεάστηκε)…

    • Είναι σαφέστατα φτηνή αντιγραφή της Loreen!
      Άντε εγώ να δεχτώ οτι η Loreen έχει πάρει κάποια στοιχεία από kate Bush,εδώ μιλάμε για ολόκληρη ξεπατικωσούρα.Και το τραγούδι επίσης τόσο στα χνάρια του Euphoria!!!

  11. τα στοιχήματα για την Εσθονία :
    1) Sandra Nurmsalu 1.45
    2) Lenna 4.25
    3) Super Hot Cosmos 4.50
    4) Tanja 5.50
    5) Traffic 6.00

  12. Η Sandra ήταν καλή, αλλά στο τελος το κατάντησαν τελειώς τσίρκο με την ανοησία με την υποτιθέμενη σχεδία.
    Νομίζω ότι προτιμώ να μείνω με την όμορφη ανάμνηση του Randajad όσον αφορά τη Sandra. Καλύτερα να στείλουν την Tanja αυτή τη φορά (η οποία ήταν εξαιρετική).

  13. Αναμενόμενο ότι θα είχε πρόβλημα με την επιτροπή. Το τραγούδι παρουσιάστηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

  14. Λογικά θα πάει πολύ καλά στο televoting, αλλά και να επιλεγεί τελικά θα έχει και στην Κοπεγχάγη πρόβλημα με τις επιτροπές αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές στο τραγούδι.

  15. αλλαγες παντα γινονται.. εχουν τοσο καιρο..και εμεις αν πηγαιναμε με τον λουκα οπως στον εθνικο τελικο θα πατωναμε

  16. H Sandra δεν ψηφίστηκε ούτε από τον κόσμο. Ο μεγαλύτερος εχθρός της ήταν τελικά η προηγούμενη πολύ καλή συμμετοχή της.
    Τώρα ελπίζω για την Τάνια να κερδίσει.

  17. ευκομαι ολοψυχα να βγει τελευταια στον ημιτελικο της αυτη η χωρα.. περσι εστειλε ενα τοσο ωραιο τραγουδι και τωρα προτιμα εναν συνδυασμο lorren και emelie ο οποιος θα αποτυχει παταγωδώς.. ΚΡΙΜΑ

  18. Δεν είχαν τίποτα καλύτερο από την Tanja φέτος (αν τελικά πάει αυτή) όπως τελικά τα είδαμε στη σκηνή.

    • Tα τραγούδια κρίνονται ως σύνολο. Ήταν το πληρέστερο συνολικά, αφού τη Sandra την κατέστρεψαν σκηνικά.

  19. Το τραγουδι της σαντρα μιλαγε για αυτο ακριβως που παρουσιασαν σκηνικα!! δεν ηταν η κελυτερη προσεγγιση αλλα ηταν καλη!! εξαλλου θα ειχε αλλαγες! Οπως λενε και ολοι στα σχολια στο fb της eurovision η tanja ηταν μια κακη αντιγραφη της lorren σκηνικα !! δεν θα παει πολυ μακρια ως δευτερι lorren .. ημουν τοσο ετοιμος να βαλω την εσθονια πρωτη μεχρι στιγμης στο τοπ μου αλλα κριμα..πολυ κριμα :/

    Top 15 (so far)

    1 – Italy
    2 – Finland
    3 – Switzerland
    4 – Ukraine
    5 – Hungary
    6 – Estonia
    7 – Spain
    8 – Ireland
    9 – Fyrom
    10 – Latvia
    11 – Poland
    12 – Belarus
    13 – Albania
    14 – Malta
    15 – Iceland

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ