ΛΕΤΟΝΙΑ: Οι Aarzemnieki στην Κοπεγχάγη!

Πραγματοποιήθηκε ο τελικός της Λετονίας, στον οποίο συμμετείχαν 12 συνολικά τραγούδια. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το γκρουπ Aarzemnieki με το τραγούδι “Cake To Bake”.

Ο νικητής προήλθε σε συνδυασμό 50/50 τηλεψηφοφορίας και κριτικής επιτροπής. Τα παρακάτω τραγούδια διαγωνίστηκαν σε δεύτερο γύρο ψηφοφορίας και από εκεί προήλθε και ο μεγάλος Νικητής.

  1. Pēdējā Vēstule – Dons
  2. Stay – Samanta Tina
  3. Cake To Bake – Aarzemnieki

Η Λετονία εμφανίζεται στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 6 Μαΐου. Η τελευταία φορά που η χώρα προκρίθηκε στον τελικό ήταν το 2008. Θα μπορέσει άραγε φέτος έπειτα από 6 χρόνια να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της Eurovision;

[youtube id=”JIhqlol4a9g” width=”600″ height=”350″]

Πηγή Φωτογραφίας: eurovision.tv

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το συμπαθησα.. το λατρεψα.. οχι πρωτο βεβαια αλλα 6ο 7ο ως τωρα.. με μια ορωτη ματια καταληγω εδω μεχρι στιγμης:

    1 – Italy
    2 – Finland
    3 – Switzerland
    4 – Ukraine
    5 – Spain
    6 – Hungary
    7 – Latvia
    8 – Fyrom
    9 – Belarus
    10 – Albania
    11 – Malta
    12 – Iceland

  2. HUNGARY… απλα υπεροχο!!! ΕΥΓΕ!!! Τι να πουν και οι Λεττονοι με αυτη την ΑΗΔΙΑ… θα επρεπε να υπαρχει αστυνομια κακογουστιας… ισως να πληρωνουν προστιμο χωρες-συμμετοχες…. τετοιου ειδους…..

    Τωρα οταν βλεπεις να βαζουν την Ουγγαρια κατω απο Ελβετια, Φιλανδια, κτλ.. ειναι να λες οτι κατι δεν παει καλα…. Σορυ φιλε δεν κρινω το γουστο σου… αλλα ειπαμε….καποια πραγματα ειναι και καποια χαλια…

    • δε ξερω το δικο σου γουστο παντως για μενα προσωπικα της ουγγαριας ειναι ενα μετριο τραγουδι που θα περασει στο τελικο και απο εκει κ περα δε ξερω τι θα κανει.. σαφως η ιταλια εχει μακραν καλυτερο τραγουδι και αρκετε υπερανω κατεμε ειναι ο ρυθμος της φινλανδιας και της ελβετιας..δυσκολα μπαινουν αλλα μπροστα τους για μενα.. η ουκρανια ισως πεσει με τον καιρο που θα το ακουσω ξανα και ξανα αλλα δε παιζει.. της λετονιας ειναι παρα πολυ ωραιο.. θελατε καποιο αλλο οκ αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναιωραιο αυτο που βγηκε.. ειναι εξαιρετικο! το φανταζομαι στη σκηνη και θα θελα να περασει στον τελικο..

  3. auto to tragoudi mou dimiourgei 2 skepseis. i proti einai oti einai ena xaroumeno, paraeinai isws, opou sti skini mporei na einai alliws. i deuteri einai oti mou fainetai oti i lettonia de thelei oute fetos na perasei ston teliko!

  4. ΛΕΤΤΟΝΙΑ ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ! Sorry που εκφράζομαι έτσι αλλά ειλικρινά η Λεττονία είχε κάποιες καλές υποψηφιότητες φέτος (πχ relevations, stay) και αυτοί στέλνουν το χειρότερο. Τι trollάρισμα ήταν αυτό?Είχαμε τον Λευκορώσο με το cheesecake του, και τώρα έχουμε τους Λεττονούς που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν κέϊκ, ήμαρτον master chef το κάναμε? Συγχαρητήρια Λεττονία για 6η σερί χρονιά θα μείνεις στις 3 τελευταίες θέσεις του ημιτελικού. (0/10)

  5. Αυτή η χώρα δε λέει να βάλει μυαλό…
    Η κατάταξη μου μέχρι στγμής
    1.Ουγγαρία = 9/10
    2.Φινλανδία = 8.5/10
    3.Ιταλία = 8/10
    4.Μάλτα = 7.5/10
    5.Αλβανία = 7.5/10
    6.Ισπανία = 7/10
    7.Ουκρανία = 6/10
    8.Σκόπια = 5.5/10
    9.Ελβετία = 5/10
    10.Λετονία = 4.5/10
    11.Λευκορωσία = 4/10
    12.Ισλανδία = 3/10

    • Το γυρίζω από δω, το γυρίζω από κει, χαριτωμένο με τίποτα. Απλά υστερούν σε φωνή και άσχημη σκηνική παρουσία.

  6. Τα ιδια λεγαμε και περσι για το kedvesem… Το τραγουδι εχει ρυθμο, μελωδια στιχο τι αλλο θελει; κριμα που δεν ψηφιζουμε στον α ημιτελικο..

    • Το Kedvesem θεωρείται σοβαρό τραγούδι (οι στίχοι του είναι ποιητικοί, ούτε που αφήνουν αμφιβολία ή υπόνοια για κωμωδία όπως ένα τραγούδι για cake). Δε λέω χαριτωμένο το τραγούδι για το cake αλλά τρολλάρουν… Ας σταματήσουν αυτήν την φαρσοκώμωδία που έχουν για εθνικό τελικό. Είναι φανερό πως οι Λετονοί ψηφίζουν με κίνητρα τύπου ΗΒ, Γαλλίας = να ξεφτιλίσουμε τον διαγωνισμό.
      Εσωτερική ανάθεση για τους Λετονούς από του χρόνου (μπας και σταλεί κανα αξιοπρεπές τραγούδι). Χαριτωμένο tolloτραγουδο μας κεράσαν ήδη αρκετές φορές ( 2008, 2010, 2012 ) Είναι κρίμα για τους φαν στη Λετονία ( αν υπάρχουν )

      • Εδώ κανεις ενα μεγαλο λαθος κατ εμε… Το τραγουδι του 2012, αυτο το πανεμορφο Beautiful Song οπως ελεγε και ο τιτλος ηταν εξαιρετικο και επρεπε να προκριθει! Η μεγαλυτερη αδικια για εμενα του 2012..

      • Σαν μελωδία δεν είχα θέμα ( για Λετονία 2012 ). Σαν στίχοι και παρουσίαση όμως? Τρόλαραν οι θείες επί σκηνής ! 😛

      • Οι στιχοι ηταν πολυ καλοι απτη στιγμη που περιεγραφε μια ιστορια μιας κοπελας.. Η παρουσια και εμενα δεν μ αρεσε δεν του ταιριαζε αλλα δεν ηταν και απτα τρολαρισματα – εκτρωματα του διαγωνισμου.. εξαλλου η anmari ηταν φανταστικη..

    • Σταυρούλα και marika μου, αυτοί για να “περάσουν”, θα πρέπει να “μαγειρέψουν” τ’ αποτελέσματα (όπως κάποιοι άλλοι, ονόματα δεν λέμε, χώρες δεν θίγουμε…), όχι να ψήσουν και cake…
      Το μόνο σίγουρο, ότι θα το “κάψουνε”! 😀

  7. Νταξει δεν ειναι απαισιο. Αλλα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. Πιστευω θα μεινει στον ημιτελικο κατα πασα πιθανοτητα!

    • Μα δεν εχετε το point του τραγουδιου….
      Το εκαναν για ναιριαξουν με την Λευκορωσια…αντε να στειλουμε και εμεις κανενα σουβλακι να στειλει η Ρωσια καμια βοτκα να κλεισει το τραπεζι

  8. entaksei epitides to kanoun den eksigeitai alliws…eixan toulaxiston tria aksioprepi tragoudia(stay,revelation kai here i am again) kai pane kai stelnoun ena apo ta pio athlia…alli mia xronia ektos telikou…

  9. Ουδέν σχόλιο για τη Λετονία… Θέλει και τα παθαίνει! Το τοπ μου μέχρι στιγμής έχει ως εξής:
    1.Ουγγαρία = 8.5/10
    2.Ισπανία = 8/10
    3.Φινλανδία = 7/10
    4.Ιταλία = 7/10
    5.Ουκρανία = 6/10
    6.Αλβανία = 5.5/10
    Από εδώ και κάτω είναι όλα απαίσια
    7.Μάλτα = 4/10
    8.Σκόπια = 2.5/10
    9.Ελβετία = 2/10
    10.Λετονία = 1.5/10
    11.Λευκορωσία = 0.5/10
    12.Ισλανδία = 0/10
    Ο νικητής σαφώς δεν έχει διαλέξει ακόμη τραγούδι! Φέτος πιστεύω θα έχουμε νικητή από το νότο. Η Αρμενία με ένα πρωτότυπο τραγούδι έχει πολλές πιθανότητες. Η Πορτογαλία με ένα δυνατό come back (σαν την Άντζελα 😛 ^_^) μπορεί να διεκδικήσει την πρωτιά. Τώρα η Σουηδία έχει πολλές πιθανότητες για 5αδα ειδικά αν επιλέξει την Έλενα η οποία θα πάρει ψήφους από επιτροπές και κοινό! Η Ισπανία με το Μas μπορούσε να νικήσει αλλά η τραγουδίστρια ήταν ολίγον τι μαστουρωμένη. Παρ’ όλα αυτά, μαζι με Ιταλία και Ουγγαρία έχουν πιθανότητες για 10αδα αν όχι για 5άδα. Όσον αφορά την Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει την πολυπόθητη 2η θέση με μία καταπληκτική ερμηνεία μιας δυναμικής μπαλάντας από την Κρυσταλλία!

  10. ωχ παναγια μου! ενταξει δεν ειναι το χειροτερο για φετος αλλα ενταξει βρε λετονοι ειχατε το stay στο superfinal κι μου στειλατε το “cake to bake”?ειχαμε το τσιζκειτ των λευκορωσων ηρθε κι το κεικ των λετονων κι καναμε τον θεσμο “γλυκιες αλχημιες” 😛 ελεος…παρολα αυτα εχει ενα ωραιο ρυθμο αλλα απο στιχο δεεεν….
    η καταταξη μου(με αρκετες αλλαγες ως τωρα):
    1.ουγγαρια
    2.ισπανια
    3.ιταλια
    4.αλβανια
    5.ελβετια
    6.φινλανδια
    7.ουκρανια
    8.σκοπια
    9.μαλτα
    10.λετονια
    11.ισλανδια
    12.λευκορωσια 😀

  11. Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος
    ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ MANAGER THN ANDELE ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ.ΕΙΠΑΜΕ Η ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ.ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΕΛΕΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  12. Λετονία,άντε μου και….Έχουν τόσα ενδιαφέροντα τραγούδια και επιλέγουν κάτι που θα ακούγονταν ερασιτεχνικό ακόμη κι αν παρουσιάζονταν σε σχολική παράσταση.

  13. Η Ουγγαρια ξεχωριζει απο χιλιομετρα…με τα οσα εχουν βγει μεχρι τωρα! Μετα εχουμε Ιταλια (αλλα για μενα ενα τυπικοτατο ιταλικο τραγουδακι ειναι…απλα η γλωσσα ειναι μελωδικοτατη…πως να το κανουμε) και η Ισπανια… απο κει και κατω….το Χ Α Ο Σ !!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ