ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Ruth Lorenzo στην Κοπεγχάγη!

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο Εθνικός Τελικός της Ισπανίας ¡Mira quién va a Eurovisión! (Δες ποιος πάει στη Eurovision) στον οποίο αποφασίστηκε ποιος θα είναι ο επόμενος 54ος κατά σειρά εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Τα 5 τραγούδια που διαγωνίστηκαν απόψε ήταν:

1. Brequette – Más (Run)
2. La Dama – Estrella Fugaz
3. Ruth Lorenzo – Dancing in the Rain
4. Jorge Gonzales – Si se acaba el Mundo
5. Raul Fuentes – Seguir sin ti

Μετά την ψηφοφορία της επιτροπής την οποία αποτελούσαν οι Monica Naranjo, David Bustamente και Merche, το αποτέλεσμα ήταν:

18 βαθμοί για τη La Dama
21 βαθμοί για τον Raul
24 βαθμοί για τον Jorge
30 βαθμοί για τη Ruth Lorenzo
36 βαθμοί για τη Brequette

Το αποτέλεσμα της τηλεψηφοφορίας ήταν:

18 βαθμοί για τη La Dama
21 βαθμοί για τον Raul
24 βαθμοί για τον Jorge
30 βαθμοί για τη Brequette
36 βαθμοί για τη Ruth Lorenzo

Έτσι η συνολική βαθμολογία ήταν:

36 βαθμοί για τη La Dama
42 βαθμοί για τον Raul
48 βαθμοί για τον Jorge
66 βαθμοί για τη Brequette
66 βαθμοί για τη Ruth Lorenzo

Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η βαθμολογία του τηλεοπτικού κοινού. Έτσι η νικήτρια που θα ταξιδέψει στην Κοπεγχάγη με τα χρώματα της Ισπανίας είναι η Ruth Lorenzo με το Dancing in the Rain.

[youtube id=”vHjMlA8QVrM” width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

 

90 ΣΧΟΛΙΑ

  1. e nai….bgike i aerati i psixraimi ..pou den ebale ta klammata kai eixe se oli tin diarkeia tou diagonismou to ufos tha sas g@@@..o olous…. .me ena xazotragoudo pou epanalambanei dancing in the rain ……

    distixos petaksan tin eukairia tous oi ispanoi…..me to mas….alla itan toso apokardiotiki i emfanisi tis brequette pou den tous adikeis….gia tin epilogi tous….krima…tha pigaine poli poli psila… .tora pali mia apo ta idia….

  2. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ MAS ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ.ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΩ ΗΜΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟ DANCING IN THE RAIN ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

  3. κρίμα Ισπανία, πέταξες στα σκουπίδια μια χρυσή ευκαιρία που είχες !!! περιορίσου τώρα κάπου στη μέση , και Ruth ήρεμα με το ύφος χιλίων καρδιναλίων , δε σου πάει..

    • ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ! ΤΕΛΕΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΠΟΙΑ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΒΛΑΚΙΕΣ? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ

  4. πραγματικα εχω απορια σε τι θεση θα καταληξει η ισπανια στον φετινο τελικο?εχω την εντυπωση οτι η πολυ ψηλα θα παει λογω φωνης η θα καταποντιστει!εσεις τι προβλεπετε?

  5. ΚΑΙ ΤΑ 5 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ. ΟΚ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΩΝΑΡΑ. ΤΟ mas ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΑ.

  6. όταν έχεις ένα πολύ καλό τραγούδι που στο live απαυτώνεται…. εεε διαλέγεις το 2ο καλύτερο… το ίδιο έγινε και με εμάς πέρυσι με την τζωρτζίνα… παρ’ολα αυτά το dancing in the rain καλούτσικο είναι θα δείξει τώρα… για ισπανία μιλάμε… εδώ το 2012 με τέτοια κομματάρα βγήκε 10η και πάλι καλά που την ανέβασαν οι επιτροπες… οπως και να έχει καλή επιτυχία ισπανία!!!

  7. Α ρε Ισπανία έχασες το βραβείο η τουλάχιστον ενα τοπ 5. Βολέψου τώρα με την 15-20 θέση με αυτό το σάουντρακ της disney που έστειλες.. Η κοπελιά πολύ αντιπαθητική όταν έπαιρνε η brequette τα δωδεκάρια απο την επιτροπή ξίνιζε πολύ..Η Ισπανία μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν το θέλει πολύ για νίκη…

  8. Φάνηκε νωρίς ότι το αποψινό βράδυ δεν θα πήγαινε καλά.

    Πρώτα ο ψευδός ούγγρος με το γλυκανάλατο προκατ ποπάκι αντί για το φρέσκο και ειλικρινές We all.

    Μετά το Cake to bake στην Λετονία, που είχε κάνα δύο πιο ενδιαφέροντα πραγματάκια να επιλέξει.

    Και η αποκορύφωση ήταν η Ισπανία. Η αλήθεια ήταν ότι η Brequette φάνηκε παντελώς άπειρη. Φωνητικά ήταν σχετικά καλή, αλλά σκηνικά ήταν δράμα. Συνεχώς σκυμμένη, παραπάταγε, δεν έβρισκε την κάμερα. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να παρασύρθηκε από το πολύ συναίσθημα, αλλά σε ένα τηλεοπτικό show και αυτό θέλει τον τρόπο του για να φανεί. Και να την επέλεγαν δεν θα ήμουν καθόλου σίγουρος ότι δεν θα κατέληγε σε μεγάλο φιάσκο στην Κοπεγχάγη.
    Με όλα αυτά ήταν κατανοητό γιατί η Ruth πέρασε πιο πολύ στο κοινό. Η ίδια ήταν πολύ καλή, αν και υπερβολική, το τραγούδι παραμένει όμως μέτριο.

    Αν προσθέσουμε την αδιάφορη συμμετοχή του FYROM και τα κλισέ φεστιβαλικά ντίσκο και ποπ που πέρασαν στον τελικό στη Σουηδία, μπορούμε να πούμε ότι δε ζήσαμε και το καλύτερο βράδυ για το διαγωνισμό.

    • συμφωνώ για λετονία ΠΓΔΜ. Διαφωνώ για ουγγαρια φουλ γιατί είναι πολύ ωραίο κομμάτι. ισπανία οκ προτιμούσα το mas αλλά όταν δεν δείχνεις επαγγελματισμό αυτά παθαίνεις…

    • Kala entaxei! kai I Emmelie perysi pseydi htane kai kerdise!!!Only teardrop..(th) ekane oli tin ora!Mi leme oti theloume!San tragoudi einai wraio!Vevaia gia tous pasignwstous se olous mas logous de tha kerdisei,an kai proswpika tha itan mia poly kali sygkyria na to parei kapoios apo to ”adynamo” mplok tou diagwnismou!!!

  9. Ορεστη απο 15 κ κατω τι κοβω εγω.Η Ισπανια οπως και η Γαλλια δεν εχουν στηλει ποτε κατι που να μου αρεσει.

  10. Μέχρι πριν δω περίμενα ότι θα επέλεγαν το Mas αλλά τελικά η Ruth είχε καλύτερη εμφάνιση το τραγούδι όμως… νομίζω επαναλαμβάνεται αρκετά ο ίδιος στίχος ! Πολύ ωραία φωνή πάντως!

  11. Δεν είναι του στυλ μου οι φεστιβαλικές μπαλάντες, αλλά της ταίριαξε πολύ της Ruth το κομμάτι και το τελικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
    Κάτι μου θυμίζει το ρεφρέν πάντως… Κάτι απ’ τα 80’ς μήπως?

  12. Poli kalo..an kai protimusa to mas alla ent3 ..
    my top 12
    1.Hungary 9.5/10
    2.Ukraine 8.5/10
    3.Spain 8.5/10
    4.Finland 8.5/10
    5.Italy 7.5/10
    6.Switzerland 7/10
    7.Skopia 6.5/10
    8.Albania 6.5/10
    9.Belarus 5.5/10
    10.Latvia 5/10
    11.Malta 4.5/10
    12.Iceland 3/10

  13. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΝΑΝΑΟΥΡΙΣΜΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΦΕΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ….ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ Η ΚΟΠΕΛΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ!!!!

  14. Δεν ξέρω γιατί το λέω, αλλά θυμίζει σε κανέναν άλλον ο τρόπος με τον οποίο τραγουδά λίγο Lady Gaga; Το τραγούδι, πάντως, μέτριο.

  15. top 12.
    1. Hungary(10/10)
    2. Italy (9,5/10)
    3. Switzerland(8,5/10)
    4. Finland(8,5/10)
    5. Spain (8/10)
    6. Albania (7/10)
    7. Ukraine (6,5/10)
    8. Latvia(5/10)
    9. FYROM(4,5/10)
    10. Malta (4/10)
    11. Iceland(3,5/10)
    12. Belarus(3/10)

  16. QUE DECEPCION, ean kai ellinas zo stin Ispania edo kai xronia, fetos ilpiza oti mporoume mexri kai na kerdisoume kai stelnoume telikos auto to glukanalato koritsi apo ti mourthia, pou apo foni skizei bebaia lla apo ekei kai meta…..to xaos

  17. loipon oraia i epilogi tis espanias. endiaferon tragoudi me tin tragoudistria na to apogeionei. tora to thema einai poia tha einai i thesai tou. pithanwn na ta paei kala stis epitropes. oso gia to koino den mporeis na provlepseis afou den ksexnietai i tragioudara tou 2012 pou sto koino irthe 18h. tha doume. pantws oraio kommati. to mas den me entyposiase telika..

  18. To video tou MAS watch?v=3kG24J4n7ug

    Αυτο που ακουσα μάρεσε (δεν εχω γνωσεις αλλα μάρεσε) Απλα μου φανηκε λιγο στημενη αρκετα η κοπελια…ενω η νικητρια ειχε ανεση…μονο αυτο.. εαν ηταν λιγο πιο ανετη η τραγουδιστρια του ΜΑΣ ισως να κερδιζε…δεν ξερω το στυλ της…αλλα και γενικα ειδα να μη μπορει να περπατησει με τις γοβες -μπουρδελε που ειχε…anyway!! Kalo και το Rain…

  19. ΛΕΤΤΟΝΙΑ – Κερδισε – Aarzemnieki “Cake To Bake”
    ΤΡΑΓΙΚΟ…να το ακουσω μετα την τραγουδαρα της Ουγγαριας!!!
    ΑΙΣΧΡΟ!!!!

  20. Εξ’αρχής προτιμούσα το estrella fugaz η το dancing in the rain σε σχέση με το mas, και τα 3 ήταν απλά οκ τραγουδάκια για την eurovision και όχι κάτι το εξαιρετικό. Όμως η Ruth έχει πέρα πολύ καλή φωνή και το απογείωσε το κομμάτι της, και αν όντως η Brequette δεν ήταν καλή σήμερα (δεν είδα τον τελικό δυστυχώς) τότε η Ruth δικαίως κέρδισε. Ελπίζω η Ισπανία να ξεκολλήσει απο τις τελευταίες θέσεις και να επαναλάβει την πορεία της του 2012 με την Pastora Soler. (8/10)

  21. Mas υποστήριζα εξαρχής αλλά η Brequette φάνηκε “λίγη” επί σκηνής οπότε συμφωνώ με την επιλογή της Ruth… 7/10 από μένα ότι ακριβώς και για την Ισπανία το 2012. Mέτριο τραγούδι , αποθεωτικό LIVE.
    Πρόβλεψη : Top 5 στο Ogae voting
    γύρω στο 12 στην Κοπεγχάγη!

    • Bλέπω πάντως απο τώρα την Ισπανία να κερδίζει στον OGAE second chance contest με το mas εκτώς και αν πάλι δεν κερδίσει η Sanna για την Σουηδία.

  22. Η φετεινη περιπτωση της Ισπανιας μου θυμιζει τα περσινα τα δικα μας.Τα πραγματα κρινοταν μεταξυ 2 τραγουδιων ουσιαστικα,ομως η κακη εκτελεση του ενος τραγουδιου και η καλυτερη εμφανιση του αλλου εκριναν το ποιος θα εκπροσωπησει την χωρα.
    Μπορει η Ruth με το φορεμα -γοργονα να τραγουδαει και μαλιστα ωραια αλλα για μενα το φετεινο ενδιαφερον μου για Ισπανια σταματαει εδω.

  23. Προσωπικα, προτιμω το Más, ωστοσο και το Dancing In The Rain ειναι μια καλη επιλογη που ομως δεν πηγαινει για πρωτια. Πιστευω οτι η Brequette ηταν ελλειπης on stage γι’αυτο και κερδισε η Ruth. Οπως και να ‘χει, καλη επιτυχια στην Ισπανια γιατι φετος αξιζει μια θεση στο top 10!

  24. Χίλιες φορές καλύτερα να επιλεγόταν ένα καλό τραγούδι με μέτρια λάιβ εκτέλεση -που πάντα μπορεί να βελτιωθεί (Μας), παρά ένα μέτριο χιλιοακουσμένο δεκαετίας 80-90..Κρίμα..Και την ήθελα την Ισπανία στην 5αδα…..Αυτό το ισπανικό κοινό πάντα λάθος κάνει..Να απολυθεί!

    • εχεις απολυτο δικιο!αν και εμενα η μπρικετ ως παρουσια μου φαινεται πιο συμπαθης απο την ρουθ.πιο σεμνη…η ρουθ εχει κατι το αλαζονικο και ξιπασμενο….καλα οσο για το τραγουδι αναρωτιεμαι πως το ψηφισαν?ειδικα εκει που ουρλιαζει λες και την πνιγουν!αχ ισπανια μου τα τραβαει και σενα ο οργανισμος σου με αυτο το ανεκδιηγητο κομματι..σε συμπαθω πολυ αλλα φετος δεν εχει ψηφο απο μενα…next time

  25. η ισπανια ειναι μια χωρα που λατρευω στον διαγωνισμο!αλλα φετος αυτο το dancing rain μου φαινεται πολυ λιγο,ενα τραγουδι που δεν εχει το παραμικρο ενδιαφερον..οσο για την τραγουδιστρια τι υφακι ειναι αυτο?αντιπαθητικη οσο δεν παει!φετος θα ναι η πρωτη φορα μετα το 2006 που δεν θα ψηφισω ισπανια

  26. πολύ καλή φωνή αλλά βαρετός..παλιακός ήχος-άκουσμα…για soundtrack για animation ταινία πριν καμιά δεκαετία καλό θα ήταν..:P

  27. Οι Ισπανοί απλά ψήφισαν την τραγουδίστρια που τους ενέπνευσε μεγαλύτερη ασφάλεια για την Κοπεγχάγη κι ΟΧΙ το τραγούδι.
    Τους δικαιολογώ απόλυτα ! Και γω Mas υποστήριζα μέχρι χθες αλλά τι να το κάνω άμα η άλλη παρουσιάζεται στην σκηνή ως υπό την επήρεια ουσιών ( για να το θέσω κομψά ). Πολύ αμήχανο θέαμα…Και το Horehronie φαβορί ήταν από τους προκριματικούς γύρους της Σλοβακίας το 2010, ψηφίστηκε από τους Σλοβάκους πήγε στο Όσλο όμως βελτίωση από την τραγουδίστρια δεν είδαμε και θυμόμαστε τα αποτελέσματα….
    Νομίζω για την Ισπανία είναι πιο σημαντικό να εξασφαλίσει ψήφους από επιτροπές τον Μαιο με μια δυνατή σκηνική ερμηνεία τύπου Ruth έστω και με πιο αδύναμο τραγούδι (αρκετά πιθανό να συμβεί έγινε και με την Pastora) παρά να στηρίζει τις ελπίδες της στο televoting που δεν το χει σίγουρο (εγώ προσωπικά δεν πιστεύ ότι το Mas με τη χθεσινή παρουσία χτυπούσε τοπ 15 με 100% televoting, σε καμία περίπτωση… )

  28. εμενα παντως μου αρεσε η ερμηνεια της μπρικετ παρα πολυ!ηταν τοσο απλη και γηινη και προς το τελος εκανε και την κορυφωση της!η ρουθ μπορει να εχει φωνη αλλα φαινεται τοσο ψωναρα και αχωνευτη που νομιζω οτι δεν θα μαγνητισει τον κοσμο

  29. Πάνε καλά στην Ισπανία;;;;;;; Έχασαν την ευκαιρία της ζωής τους να βγουν πρώτοι φέτος με το Mas! Πολύ κρίμα!

  30. ta pragmata einai polu apla…to prwto kalutero kommati itan to mas(to opoio ithela kai upostiriza auto na paei) kai to deutero kalutero to dancing in the rain…omws sto live eidame mia Brequette na min apogeiwnei to kommati kai na min tou dinei tin dunamiki pou eixe h studio version…antitheta h Ruth eixe ena katwtero kommati to opoio omws to apogeiwse kai to anevase pollous pontous…opote den mporoume na kakologisoume tous ispanous…kai egw vlepwntas to live mporw na pw oti anathewrisa…

  31. Οπως ελεγα εξ αρχης το mas ηταν ενα πολυ καλ τραγουδι σε παθος τραγουδιστρια. Η τραγουδιστρια ελεεινη σε πολλα επιπεδα. Δεν θα λυπηθω για την ισπανια αλλα για την λεττονια και το stay καθως και για την ελβετια και το together forever

  32. κι γω ηθελα το “mas”ομως η αληθεια ειναι πως η ερμηνευτρια χθες το κατασκοτωσε…φωνητικα μετρια αλλα η σκηνικη παρουσια απλα τραγικη…ετρεμε σαν το ψαρι! προφανως δεν εχει εμπειρια…:/ απο την αλλη το “dancing in the rain “ειχε μια αξιολογη εμφανηση κι μια τρομερη ερμηνια,αντικειμενικα ειναι αρκετα καλο ομως οχι τοσο καλο οσο το “mas” ειναι 2η στο τοπ μου η ισπανια…προσωπικα θεωρο πως θα χει πανω κατω ιδια αποτελεσματα με το 2012 η ισπανια την βλεπω απο 8η-12η θεση ενω με το “mas” ηταν για 3αδα μην πω θα κερδιζε κι ολας!..παντως σιγουρα στην επιτροπη θα χτυπησει 5αδα μην πω 3αδα αλλα στο televoting ισως να βρεθει πολυ χαμηλα(15η-22η)…εμενα μου αρεσει ομως! καλη επιτυχια ισπανια 😀

  33. Έχοντας παρακολουθήσει τον ισπανικό τελικό, που ήταν μακράν ο καλύτερος των τελευταίων ετών κατά τη γνώμη μου, θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:
    1. Η Brequette είχε ένα τραγούδι με δυνατότητες, το οποίο ερμηνευτικά το απέδωσε εξαιρετικά (για μένα), αλλά με πλήρη άγνοια του τι σημαίνει στέκομαι σε μία σκηνή και μπροστά σε μία κάμερα.
    2. Η Dama είχε ένα μέτριο τραγούδι, το απέδωσε ικανοποιητικά και με ωραία σκηνική παρουσίαση (κουκλάρα η ίδια).
    3. Η Ruth Lorenzo είχε ένα μέτριο για το είδος του κομμάτι, καλά στημένο, το οποίο απέδωσε υπερβολικά. Στην προσπάθεια της να κάνει επίδειξη της οπωσδήποτε σπουδαίας φωνής της, αντί να βγάζει τις ψηλές από το διάφραγμα τις έβγαζε από το λαιμό, με αποτέλεσμα να στριγκλίζει. Το δε υφάκι της, την ανέδειξε στην πλέον αντιπαθητική παρουσία της βραδιάς.
    4. Ο Jorge Gonzales είχε ένα χαρωπό τραγουδάκι, το απέδωσε σχετικά καλά, αλλά με σαχλή σκηνική παρουσίαση (δεν αναφέρομαι στον ίδιο, αλλά στο στήσιμο του τραγουδιού επί σκηνής).
    5. Ο Raul είναι μία από τις πολλές τεράστιες φωνές που διαθέτει η Ισπανία. Και μόνο που μπήκε στη διαδικασία να διαγωνιστεί είναι προς τιμήν του. Δυστυχώς, όμως, το κομμάτι ήταν μέτριο και συνηθισμένο για το είδος του, με αποτέλεσμα να μην κάνει γκελ στο κοινό.
    Στο δια ταύτα: με βάση τις μέχρι στιγμής συμμετοχές, η Ισπανία είναι μέσα στα τρία καλύτερα για μένα. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν γιατί το τραγούδι δεν είναι κάτι σπουδαίο, η δε τραγουδίστρια γίνεται ήδη αντιπαθής και εκπροσωπεί μία χώρα χωρίς συμμαχίες. Προς το παρόν, πάντως, της εύχομαι καλή επιτυχία (και καλά μυαλά επίσης) και περιμένω να δω τη συνέχεια.

  34. βλεπω σταυρουλα εισαι γνωστρια των μουσικων πραγματων στην συμπαθεστατη ισπανια!μηπως ξερεις αν αυτοι οι τραγουδιστες ηταν γνωστοι στην ισπανια?εχουν κανει καποια καριερα η ειναι στα ξεκινηματα τους!συμφνω σε ολα οσα ειπες με εξαιρεση την εμφανιση του γκονζαλεζ που εμενα μου αρεσε υπερβολικα

    • Στράτο, από όσο ξέρω, ο Raul είναι μεγάλο όνομα πολλά χρόνια τώρα, η Ruth Lorenzo είναι επίσης πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια, ο Jorge Gonzales είναι κι αυτός γνωστός αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, ενώ τις Brequette και Dama πρώτη φορά τις άκουσα.

      • Epetrepse mou na sou apantiso ego, o Raul eitane autos pou emeine 2os to 2001 kai ekprosopise tin ispania o David Civera, to tragoudi tou egine megali epituxeia tote, alla apo ekei kai meta tipota to idiaitero, o Jorge Gonzalez, prospathise na ekprosopisei tin Ispania tin xronia pou kerdise i Soraya, doulepse me diaforous kalitexnes sto diastima, enas apo autous o Bustamande pou eitane kai stin epitropi tis Ispanias proxthes, peire meros stin proti ekdoxi tou LA VOZ, tis Ispanias, i Ruth Lorenzo eitane pantelos agnosti stin Ispania, os diskografia, eixe simetasxei sto UK X-Factor pou eftase mexri to 8o show, i Brequete, to monadiko pou ekane eitane i simetoxi tis stin idia ekdoxi tou LA VOZ me ton Gonzalez, i la Dama den exei kanei tipota to idiaitero diskografika, apla einai i gineka tou pasignosou tragoudisti Melendi……..auta…….

    • Δεν ξέρω για την Σταυρούλα, εγώ πάντως μπορώ να σου πω ότι από τους 5 γνωρίζω την Lorenzo και τον Raul. Η νικήτρια της βραδιάς ήταν στο ισπανικό X-Factor το 2009 αλλά δεν νίκησε! Παρ΄ όλα αυτά έχει κάνει κάποια βήματα στο χώρο. Ο δε Raul είναι σχετικά γνωστός και κάνει καριέρα από το 2000 αφού είχε βγει 2ος τότε στον εθνικό τελικό για την Εurovision το 2000! Για τους άλλους δεν γνωρίζω και πολλά!

      • Toν εφαγε ο σεραφειμ ζουμπιρι το 2000 ε?χα χα!ευχαριστω για τις πληροφοριες παντως!η ισπανια ειναι μια χωρα που υπερλατρευω και θελω να μαθαινω πραγματα για τα καλλιτεχνικα δρωμενα!παντως μπραβο που φτασμενοι καλλιτεχνες οπως ο ραουλ δεχτηκαν να διαγωνιστουν με νεα ονοματα.προς τιμην τους ειναι!ελπιζω να το δω και στην ελλαδα καποια στιγμη….μηπως ξερετε τι κανουν ο νταβιντ θιβερα και η μπεθ κανουν καποια καριερα?ηταν οι αγαπημενοι μου και θελω να μαθω αν ειχαν καποια διαρκεια!και παλι ευχαριστω!

      • Στράτο, από όσο ξέρω, ο David Civera υπάρχει ακόμα στο χώρο, αλλά λίγα πράγματα. Τη Beth δεν την έχω ακούσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά μπορεί να είναι κι ελλιπείς οι γνώσεις μου.

      • Στράτο συμφωνώ απόλυτα! Και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ότι έχει να κάνει με την Ισπανία. Λατρεύω τη γλώσσα της και τη μουσική της! Τώρα όσον αφορά τον David και την Beth (δυο αγαπημένες συμμετοχές) νομίζω ότι όσον αφορά τη δισκογραφία έχουν κάνει πολλά πράγματα και μάλιστα αν δεν κάνω λάθος ο David έκανε τρομερή καριέρα μέχρι και το 2007-8 και επίσης το 2011 κυκλοφορούσε νέα τραγούδια όπως και η Beth με λιγότερα τραγούδια βέβαια ακουγόταν αρκετά για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιο αραιά όμως, μέχρι το 2010! Πάντως μετά την Eurovision είναι γεγονός ότι η δημοτικότητα τους εκτοξεύτηκε. ;D

      • σε ευχαριστω για τις πληροφοριες γιωτα!κι εμενα ειναι απο τις αγαπημενες μου συμμετοχες της ισπανιας το 2001 και 2003 και επισης ειναι πολυ ταλαντουχοι και συμπαθητικοι καλλιτεχνες!γενικως ειμαι φαν της ισπανιας!ακομα και φετος που το κομματι δεν ειναι της αρεσκειας μου,πραγματικα θα χαρω απιστευτα αν χτυπησει πρωτια!!μονο απο αυτο μπορεις να καταλαβεις οτι απλα τη λατρευω την ισπανια

  35. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ.ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΒΓΑΛΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΥΛΟ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

  36. Πραγματικά έχω μείνει άφωνος!!! Πάνε καλά??? Πέταξαν τέτοια κομματάρα όπως το Mas??? Σίγουρα η Brequette δεν είχε καθόλου καλή σκηνική παρουσία αλλά όχι ότι και το Dancing in the Rain είναι κάτι το φοβερό…κρίμα!

    • Αγορινα μου Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ μα ΚΥΡΙΩΣ η αυτοπεποιθηση ΠΑΝΤΑ εχει σχεση με το ποσο καλα θα πας στη Γιουροβιζιον. Αυτη η ΚΑΚΑΣΧΗΜΗ μαρούτσο (που πιο ΑΣΧΗΜΗ γυναικα ειχα χρονια να δω) που τοσο πορωθηκατε καποιοι, ηταν τοσο απελπιστικα ασχημη και ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ που εκανες εμετο που την εβλεπες. Η γιουροβιζιον και τα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ειναι στιγμες που πρεπει να ακτινοβολεις και να πιστευεις στον εαυτο σου και ΟΧΙ να σκυβεις κατω το κεφαλι και να κλαιγεσαι. ΔΙΚΑΙΑ κερδισε η Ρούθ με το συμπαθητικο τραγουδι της το οποιο θα σαρωσει επιτροπες και θα μπει ανετα δεκαδα στη Δανια.
      YΓ Και σιγα την τραγουδαρα το ΜΑΣ πια….μια αντιγραφουρα στυλ Αντελ ητανε και μαλιστα απο σουηδο. ΕΛΕΟΣ πια που ολες οι χωρες πρεπει να εκπροσωπουνται απο το σουηδο συνθετη του γιουφορια.

      • μαυρούτσο εννοουσα και όχι μαρούτσο. Ισπανια εκπροσωπειται και όχι η δημοκρατια της Γκάνας.

      • εγω παντως προτιμω το σκυψιμο του κεφαλιου και τη σεμνοτητα παρα την ξιπασια τις στριγκλιες και το δηθεν!και επισης η γιουροβιζιον δεν ειναι καλλιστεια για οσους δεν το χουν καταλαβει!δεν βαζει υποψηφιοτητα για μις ευρωπη!εμενα παντως η εμφανιση της μπρικετ μου αρεσε,εκτιμησα την απλοτητα και την διακριτικοτητα που περιεβαλλε την ολη παρουσια του τραγουδιου!και να ξεκαθαρισω οτι δεν ημουν απο τους τρελους φαν του τραγουδιου απο την αρχη….επισης μην ξεχναμε οτι η επιτροπη εβγαλε πρωτο το μας και δευτερη την καραψωναρα ρουθ!

      • Προς Αλήθειες
        Η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καμία σχέση με την σκηνική παρουσία ενός καλλιτέχνη. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Εγώ ανέφερα ότι η Brequette δεν είχε καλή σκηνική παρουσία, δηλαδή της έλειπε η αυτοπεποίθηση, η δύναμη και γενικά ήταν λίγο ασταθής. Αυτό έλαβα εγώ τουλάχιστον και έγραψα τη γνώμη μου. Τώρα αν εσένα σε ενδιαφέρει η ομορφιά περισσότερο πρόβλημά σου. Εγώ παρακολουθώ έναν διαγωνισμό τραγουδιού και όχι ομορφιάς και κρίνω βάση αυτών που ακούω και βλέπω σκηνικά. Υπάρχουν καλλιτέχνες με τεράστια διεθνή καριέρα οι οποίοι δεν έχουν εξωτερική ομορφιά, so what??? Προσωπικά το τραγούδι mas μου άρεσε περισσότερα από όλα (όπως και των περισσότερων ατόμων εδώ) και το υποστήριζα. Αν εσένα δεν σου αρέσει δικαίωμά σου και καλά κάνεις και λες την άποψή σου όπως και όλων μας. Φιλικά πάντα!

      • προς Αληθειες.
        Το προβλημα σου ηταν οτι δεν ανταποκρινετεαι στα δικα σου κριτηρια ομορφιας ή οτι ειναι”μαυρουτσο” ? Ρωταω για να λεγονται ολες οι αληθειες.Οσο για το σχολιο ” εκπροσωπος της Ισπανιας ειναι και οχι της Δημοκρατιας της Γκανας” το βρισκω ατυχες.

      • Προς Αλήθειες.

        «Η γιουροβιζιον και τα ΦΕΣΤΙΒΑΛ ειναι στιγμες που πρεπει να ακτινοβολεις και να πιστευεις στον εαυτο σου…».
        Πολύ σωστό αυτό που είπατε, όμως η Brequette έβγαλε και κάτι εύθραυστο και ανθρώπινο, που προσωπικά με συγκίνησε (πέρα από το τραγούδι, που ήταν κομματάρα). Προσυπογράφω και όσα είπαν οι: marika (πάμε δυνατά για Βαλεντίνα φέτος 😉 ), stratos (ξαναβάλε τις βαλίτσες στην ντουλάπα, δεν πάμε Ισπανία το 2015 🙂 ) και Jim. Το σχόλιό σας περί «μαυρούτσου», ήταν καθαρά ρατσιστικό και δεν ταιριάζει με το επίπεδο του γιουροβιζιονικού κοινού, στο οποίο απευθύνεστε

  37. Θα παρει κατι απο κρητικες αλλα δεν νομιζω να το ψηφισει ο κοσμος.Δεν μου αρεσει το προσωπο της καθολου.Το mas μακραν καλυτερο και μεχρι τον μαιο μπορουσαν να την φτιαξουν την κοπελια.Η Ισπανια ειχε μια καλη ευκαιρια και για εμενα κ πρωτια (δεν εχω ακουσει κατι καλυτερο μεχρι τωρα) την πεταξε στα σκουπιδια.Αυτη παντως ουτε με σφαιρες πενταδα για εμενα δεκαπεντε και τις αξιζει γιατι το ολο προσωπακι της δεν το βλεπω κ καλα.

  38. ρε ισπανία, αγγλικός στίχος μες το τραγούδι;; wtf?? καλούτσικο πάντως τραγουδάκι, στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές φαντάζομαι.

  39. Σκεφτείτε ότι η Ισπανία ειναι και σε κριση, αρα γι αυτο δεν εστειλε το mas! Σου λεει.. Που να νικαμε τωρα και δεν εχουμε
    Λεφτα για διοργανωση.!!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ