Π.Γ.Δ.Μ.: “Μέχρι τον ουρανό” θα προσπαθήσει να φτάσει στην Κοπεγχάγη!

Tο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Π.Γ.Δ.Μ. MKRTV σε μια ειδική εκδοχή του σόου «The Hit of the Month» παρουσίασε απόψε το φετινό τραγούδι, το οποίο θα λέγεται «To the sky». Η 38χρονη Tijana Todevska Dapcevic, στην οποία το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της είχε από πολύ νωρίς αναθέσει τη φετινή της εκπροσώπηση, θα ερμηνεύσει το χορευτικό τραγούδι της στην Αγγλική γλώσσα σε στίχους της Elena Risteska (Εurovision 2006) και μουσική των Laura RoscaDarko Dimitrov και Lazarus Cvetkoski. Στα φωνητικά της θα είναι η αδερφή της Tamara, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα στο διαγωνισμό το 2008 με το τραγούδι «Let me love you», το οποίο δεν κατάφερε να προκριθεί στο μεγάλο τελικό, καθώς και η συνθέτιδα του «Lane moje» (Σερβία-Μαυροβούνιο 2004) Leontina Vucomanovic.

Η Π.Γ.Δ.Μ θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού του διαγωνισμού που θα γίνει την Πέμπτη 8 Μαΐου στην Κοπεγχάγη.

[youtube id=”grZ7vPQ_y8M” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

54 ΣΧΟΛΙΑ

  1. συμπαθητικο μεν δεν με ξετρελανε ομως….θα περασει τελικο αλλα εκει δεν νομιζω κι δν θελω να το δω πανω απο την 15η-16η θεση…
    το τοπ μου…
    1 ουγγαρια
    2 ιταλια
    3 αλβανια
    4.ελβετια
    5.σκοπια
    6.φινλανδια
    7.ουκρανια
    8.μαλτα
    9.λευκορωσια
    10.ισλανδια

  2. Δεν είναι άσχημο , ποπ τραγουδάκι , προσπαθεί να το παίξει συγχρονο ωστόσο θα το προτιμούσα στη γλώσσα τους ! όλα ανοιχτά στον 2ο ημιτελικό που είναι…

  3. Πολύ καλό τραγούδι!
    Ωραίοι στίχοι! Η φωνή της βέβαια λιγο στην αρχή με παραξενεψε αλλά οκ! Ειναι πράγματι πολύ ωραίο και ελπίζω να ειναι στον τελικό! Έχει πολλές δυνατότητες αρκεί να μην υστερεί σε σκηνική παρουσία που όσο να ‘χει παίζει ρόλο!

  4. Τίποτα το πρωτότυπο, με ήχο που έχουμε ξανακούσει. Μπορεί να περάσει στον τελικό, αλλά δύσκολα θα καταφέρει κάτι καλό μετά.

  5. κακο τραγουδι απο μια αντιπαθεστατη τραγουδιστρια!ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ!

  6. ‘Mεχρι τον Ουρανο’ θα προσπαθησει και στο τελος θα προσγειωθει αποτομα….Ευχομαι να ‘πατωσει’ και να μην δει τελικο!!!

  7. TOP 10.

    #01 Ιταλία
    #02 Ουγγαρία
    #03 Αλβανία
    #04 Φινλανδία
    #05 Π.Γ.Δ.Μ
    #06 Ελβετία
    #07 Μάλτα
    #08 Ουκρανία
    #09 Λευκωρωσία
    #10 Ισλανδία

  8. AΛΛΗ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΔΩ!ΦΕΤΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 12 ΑΡΙ ΤΟΥΣ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΧΛΟΤΡΑΓΟΥΔΟ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ..ΑΝΑΞΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ!

  9. ΟΚ τραγουδι, αλλα τιποτα το φανταστικο. Μπορει και να μην περασει, αν περασει θα ναι οριακα σιγουρα. Δε στοχευει ψηλα!

  10. Δεν το λεω επειδη δεν συμπαθω το συγκεκριμενο μορφωμα …. (και να με πειτε εθνικιστη ή χρυσαυγιτη μερικοι εδω μεσα σατ @@ … μορφωμα ειναι τι να κανουμε, η ιστορια δεν αλλαζει) αλλα το τραγουδι ειναι ΧΑΛΙΑ και η τραγουδιστρια χαλια……απο εμφανιση εννοω και οχι δεν το λεω οτι πρεπει να κανουμε καλιστεια, αλλα δεν βγαζει καποια συμπαθεια!!!
    Αδιαφορο….. κριμα τοσο διαφημιση

  11. Δεν είναι εντελώς χάλια, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τέτοια τραγούδια έχουμε ακούσει στον διαγωνισμό… με το κιλό, και η ερμηνεύτρια δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Η πρόκριση τους στον τελικό παίζεται, αλλά στον τελικό αν περάσει, θα πατώσει. (4/10)

  12. Καλύτερο από πέρσι αλλά και πάλι μέτριο.
    6/10 από μένα κι αυτό γιατί παραπέμπει σε Wrecking ball και είναι οικείο στο αυτί από την αρχή!

    • καταλαβαινω οτι στον καθενα αρεσουν αλλα ομως στα αληθεια σου αρεσει …αυτο;Ασε που η τραγουδιστρια δεν γραφει καθολου.Θα προσπαθησω να το ακουσω αλλη φορα χωρις να τη βλεπω για να μην αποσπαται η προσοχη μου.

    • Δεν εχει να κανει με την τραγουδιστρια αλλα το τραγουδι….
      Σαν τραγουδι ναι ειναι πολυ καλο και μου αρεσει… δεν εχει πιθανοτητες για νικη ουτε τοπ10 αλλα θα ειναι τελικο πιστευω

      • egww,
        o χαρακτηρας των τραγουδιστων δεν μας ενδιαφερει γιατι μιλαμε για διαγωνισμο τραγουδιου.Πρεπει να ομολογησω το πρωτο λεπτο προσπαθουσα να καταλαβω αν ειναι γενους θηλυκου.Που σημαινει οτι για να σκεφτομαι κατι αλλο εκτος απο το τραγουδι οτι προκειται για κατι πολυ μετριο. 🙂 Οσο για τους Δαρδανους προκειται για μια φυλη προ αμνημονευτων χρονων. Google it.

    • Οτι καλυτερο μπορουσαν να κανουν?τωρα η κατι αλλο ηθελες να πεις η μας δουλευεις?τωρα αν αυτη η σαχλαμαρα και αυτη η αχωνευτη τραγουδιστρια ειναι οτι καλυτερο διαθετουν τα σκοπια τοτε ας το κλεισουν το μαγαζι!

      • Για μια ακομη φορα δεν με ενδιαφερει ο χαρακτηρας της…

        Ενοω οτι για τα δεδομενα της χωρας και της τραγουδιστριας ειναι αρκετα καλο

      • μπορει καποιος ανθρωπος να ειναι κακασχημος αλλα να σου εκπεμπει ΖΕΣΤΑΣΙΑ…. και να σε κερδιζει, αλλα μπορει να ειναι πανεμορφος και απλά να ειναι ΚΡΥΟΣ… αυτο ειναι που λεμε… για την Δαρδαρινα… και το τραγουδι των ΔΑΡΔΑΝΩΝ φετος ειναι χαλια…

      • Πάνω από τα σημερινά Σκόπια στην κοιλάδα μεταξύ Μόραβα και Αξιού, κατοικούσαν οι Δάρδανοι, που εντοπίζονται λίγο πριν τη ρωμαϊκή εποχή.
        Φυλή που έχει τις ρίζες της σε περιοχή ανάμεσα στην Ασσυρία (Ιράκ) και τη ” Μηδία (Περσία), από όπου είχαν εκδιωχθεί. Εξ ου και το όνομα Κίρος (Γκλιγκόροφ) και άλλοι.
        Σύμφωνα με τη μυθολογία οι Δάρδανοι προήλθαν από τον γιο του Ιλλυριού, τον Δάρδανο. Όμως, ο Ιλλυριός σύμφωνα με τη μυθολογία είχε τη μορφή δράκοντα και οι υπήκοοί του οι Εγχελείς είχαν τη μορφή φιδιών.
        Πιστεύουμε, ότι μια τέτοια εκδοχή δεν θα ικανοποιούσε τους Σκοπιανούς.
        Ένας άλλος Δάρδανος της μυθολογίας είναι ο γιος της Ηλέκτρας και του Δία, που έφυγε από την Αρκαδία. Από εκεί λόγω κατακλυσμού, πήγε στη Σαμοθράκη και μετά εγκαταστάθηκε σε περιοχή κοντά στην Τροία. Από αυτόν πήραν το όνομα τους τα Δαρδανέλια. Αλλά αυτοί οι Δάρδανοι δεν έχουν καμία σχέση με κείνον.
        Ιστορικά διαπιστωμένη είναι μόνο η ύπαρξη Δαρδάνων στην Ανατολή.

  13. a σωστα την ξεχασα την αλβανια…οντως με το μισο πληθυσμο των σκοπιων να ειναι αλβανοσκοπιανοι που αλλου να παει το ερμο το 12?τωρα τους τουρκους γιατι τους ψηφιζαν συνεχεια δεν μπορω να καταλαβω..ισως με τη λογικη ο εχθρος του εχθρου……ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΕΤΟΣ

    • H Τούρκικη μειονότητα αποτελεί το 4% του πληθησμού των Σκοπίων.
      Αλλά και με 25% του πληθυσμού να είναι Αλβανικής καταγωγής (δηλαδή κυρίως Μουσουλμάνοι) πάλι λογικό να ψηφίζεται μια άλλη μουσουλμανική χώρα (Τουρκία) ιδίως όταν στέλνει τραγούδια με εκ των προτέρων μεγάλη απήχηση – επιπέδου τοπ 10 ( 2007,2008,2009,2010 )

      • Το ποσοστο των ΑΛβανων ειναι μεγαλυτερο στα Σκοπια… ΦΥΣΙΚΑ κανεναν “ελληνικο” ΜΜΕ ή καμια οργανωση ανθρωπινων δικαιωματων δεν κανει αναφορα στους ΕΛΛΗΝΕΣ στα Σκοπια και στην φυλακιση κατοικου στα σκοπια επειδη δηλωσε Ελληνας στην απογραφη…

        ΕΥΓΕ…. ανθρωπιστες……

      • αυτο να μου πεις…εξαλλου ειναι εκδηλη η λατρεια των αλβανων απεναντι σε οτιδηποτε τουρκομπαροκ σε ολα τα επιπεδα!αν και πιστευω οτι και οι σκοπιανοι τους συμπαθουν λογω της κοινης αντιπαθειας που τρεφουν προς τη χωρα μας…αν και κατι ακουσα οτι η τουρκια σκοπευει να επιστρεψει του χρονου και ελπιζω να ειναι μυθος…δεν θα αντεξω ο χριστιανος αλλα ντουμ τεκ τεκ,σουπερ σταρ και ενα σωρο αηδιες που στελνει

      • Ντουμ τεκ τεκ και σεικ ιτ απ σεκερίμ έχουμε στείλει και μεις…
        Η Τουρκία αν εξαιρέσεις κάτι εκτρώματα τύπου 2005, 2006 και 2012 , στέλνει γενικώς αξιόλογες κατ’εμε συμμετοχές ( 96, 97 , 2003, 2004 , 2008 !! 2010 ) και γενικώς συμβάλει στην μουσική ποικιλία του διαγωνισμού!

  14. xa xa εχεις δικιο.ποιος θα αντεξει νομιζεις?τωρα ειναι κριμα να απεχουν χωρες οπως σερβια και κροατια που εχουν δωσει τραγουδια-διαμαντια στον διαγωνισμο και να ειναι μεσα οι σκοπιανογυφτοι και η αλβανια,κρατη με πραγματικα κακες συμμετοχες κατα την ταπεινη μου αποψη.

  15. εμενα μονο το 96,97 και 03 με βρισκουν συμφωνο…οι υπολοιπες ηταν απο αδιαφορες εως θλιβερες…η πιο υπερεκτιμημενη της συμμετοχη ηταν το 2010!ειλικρινα απορω πως βγηκε 2η!!θυμαμαι ειχα γελασει με την αθλια προφορα του τραγουδιστη στα αγγλικα με εντονο το τουρκικο αξαν!

    • όσο είχαν γελάσει και οι άλλοι μαζί μας με την προφορά του Ρουβά…Καλό είναι να μην είμαστε εμπαθείς με χώρες. Πρόκειται για διαγωνισμό τραγουδιού!

    • Στρατο,
      για μενα το 2010 επρεπε να κερδισει η Τουρκια.το Satelite ηταν μια βλακεια μπροστα του.Δεν περιμενω να συμφωνησεις γιατι περι ορεξεως ειπαμε ο καθενας ειναι διαφορετικος.Οσο για την προφορα του ο ανθρωπος Τουρκος ηταν τουρκικη προφορα ειχε.Λολ, ελα εδω που ειμαι ν ακουσεις αγγλικα απο Ινδους και Ασιατες για να ξεχασεις αυτα που μου μαθαινες τοσα χρονια.
      Ωστοσο συμφωνω μαζι σου για το ΠΓΔΜ
      Αδιαφορο.

      • σωστα!προτιμησεις ειναι αυτες!εμενα παντως του 2010 δεν μου αρεσε καθολου!οσον αφορα την προφορα δεν εχω κανενα προβλημα αν π.χ. καποιος ιταλος λεει τα αγγλικα με ιταλικο στυλ γιατι το βρισκω χαριτωμενο!κατι που δεν βρισκω στην τουρκικη γλωσσα..επειδη ειναι εντονη και βαρια γλωσσα με ξενιζει οταν παει καποιος να μιλησει αγγλικα και δεν κατεχει τη γλωσσα!τελος παντων απο το να ακουω τουρκικα χιλιες φορες αγγλικα εστω κι ετσι!χα χα

  16. που σε ρε dimitris!!mono αδιαφορο!περιμενα να σχολιασεις κατι παραπανω!εχω γελασει πολλες φορες με σχολια σου!

  17. Δεν είναι κακό το τραγούδι (ούτε και καλό το λες βέβαια), αλλά η ερμηνεύτρια δεν ξέρω πόσο πιο αντι-τηλεοπτική μπορεί να γίνει…

  18. ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
    ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΗΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΑΤΑ.ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΝΑ ΒΑΛΚΑΝΟΒΛΑΧΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ DANCE-HOUSE ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΒΑΛΚΑΝΟ ΦΤΩΧΟΥΛΗ

  19. χμμμμ, δεν ειν’ κακό… Αρκετά συμπαθητικό, ακούγεται. Σε σχέση με το περσινό, φυσικά καλύτερο 1000%, αλλά οκ ας πούμε πως περνάει τελικό, δεν είναι και ΤΟ σπουδαίο τραγούδι. Η τραγουδίστρια και στο λουκ αλλά και στη φωνή μοιάζει με την pink, δε νομίζετε; Τεσπα, δεν της εύχομαι καλή επιτυχία πάντως.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ