ΕΣΘΟΝΙΑ: Η δεκάδα του τελικού συμπληρώθηκε!

Ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα στο Τάλιν ο δεύτερος ημιτελικός του Eesti Laul, του σόου για την ανάδειξη του νέου εκπροσώπου της Εσθονίας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη.

Δέκα ήταν τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν και πέντε αυτά που πήραν το εισιτήριο για τον εθνικό τελικό που θα γίνει την 1η Μαρτίου στο Nokia Concert Hall στο Τάλιν , ενώ άλλα πέντε ήταν αυτά που είχαν προκριθεί με την ίδια διαδικασία την προηγούμενη εβδομάδα. Τα πέντε τραγούδια που προκρίθηκαν με 50% ψήφο επιτροπής και 50% televoting είναι τα εξής:

  • Traffic – Für Elise
  • Maiken – Siin või sealpool maad
  • Sandra Nurmsalu – Kui tuuled pöörduvad
  • Norman Salumäe – Search
  • Brigita Murutar – Laule täis taevakaar

Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να περιμένουμε το ερχόμενο Σάββατο, οπότε και θα μάθουμε ποιος θα είναι o εικοστός εκπρόσωπος και διεκδικητής της δεύτερης νίκης της Εσθονίας στο διαγωνισμό.

(φωτογραφία: η Sandra Nurmsalu που εκπροσώπησε την Εσθονία το 2009 με τους Urban Symphony και διεκδικεί και φέτος το εισιτήριο για το διαγωνισμό, eurovision.tv)


Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τραγούδι της Sandra μου αρέσει, αλλά νομίζω ότι θέλει μία άλλη προσέγγιση στη σκηνή, πιο σοφιστικέ (και να μην κουνάει το φόρεμα πέρα-δώθε όλη την ώρα). Από την άλλη η Tanja χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο σαν τραγούδι, είναι εξαιρετική στο performance που κάνει.
    Νομίζω ότι ανάμεσα σε αυτά τα δύο θα παιχτεί η νίκη.

  2. Aπ’ότι φαίνεται μάλλον την Sandra θα στείλουν οι Εσθονοί, το τραγούδι της δεν είναι τόσο δυνατό όσο το επικό “randajad” που είχε πει με τις urban symphony, αλλά και αυτό είναι αρκετά καλό.

  3. Sandra Nurmsalu – Kui tuuled pöörduvad!!!!! αγαπητη εσθονια…..ΑΥΤΟ! κι χτυπας 10 για να μην πω 5αδα καταπληκτικο μελωδικοοοοο 😀 σου μενει με το πρωτο ακουσμο τοσο χαλαρωτικο!!!! αυτο τελος! 😀 καλη επιτυχιαααααααα 😀

    • η εκτος κι αν στειλουν το amazing της tanja…πολυ καλο επισης!που κι αυτο μπορει να μπει 5αδα 😉 πιστευω πως ολα παιζονται μεταξυ αυτου κι της sandra η μαχη θα ναι σκληρη ομως κι τα δυο τραγουδια θα βρεθουν πολυ ψηλα στο τοπ μου κι γενικα στην eurovision 😀

  4. Δεν ενθουσιάστηκα με τη Sandra Nurmsalu.Μέτριο έως αδιάφορο το τραγούδι της, δε συγκρίνεται με το αξέχαστα μελωδικό ”Randajad” του 2009.

  5. Ψηφίζω Sandra !!! Ωστόσο πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει η σκηνική εμφάνιση. Όλα είναι ανοιχτα στην Εσθονία ! Sandra , Lenna , Tanja , Korsikud (1οι πέρσυ στην επιτροπή) και Traffic αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για τις δύο θέσεις του superfinal και να διεκδικήσουν εκεί τη νίκη! Περιμένω τον τελικό που όπως φαίνεται θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!

    • alexgreece, συμφωνώ μαζί σου, στο ότι ο τελικός της Εσθονίας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Εσθονία είναι μια χώρα που γενικά στέλνει ωραία και “σοφιστικέ” τραγούδια. Κορυφαία για ‘μένα συμμετοχή της, το Κuula (2012).

  6. Παιδιά το τραγούδι της Sandra είναι εξαιρετικό. Σέβεται το αυτί μας, είναι μία όμορφη μελωδία. Για να αρχίσουμε να ζεσταινόμαστε με καλές επιλογές, γιατί μέχρι τώρα αρκετές απογοητεύσεις είχαμε.

  7. Η σκηνικη παρουσια της δεν θα ναι ντε και καλα αυτη..σε εμας το 11 ηταν ωραια η παρουσια του Λουκα στον εθνικο τελικο;; πολλα αλλαζουν πανω στη σκηνη! Sandra δαγκωτο..!

    • Οχι ουτε εγω τρελαθηκα με εκεινο το τραγουδι…

      Παντως για φετος η Sandra η Tanja αν θελουν να πανε καλα….
      Αλλα θα μου πεις εδω κερδισαν με ενα ακυρο τραγουδι….

  8. SANDRA ΜΕ ΧΙΛΙΑ….ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ….ΤΟ 2009 ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΤΗΣ ΑΞΙΖΕ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ,ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ EUROVISION…..ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ;

  9. Και μια και το ανεφερε και η Ιωαννα γνωριζουμε τιποτα επισημο για τις δικες μας συμμετοχες;Περσι τετοιες ημερες ηδη ειχαμε κανει του κοσμου τις αναλυσεις για τα τραγουδια και τους καλλιτεχνες.επισης περυσι τετοιο καιρο ηδη ηταν φαβορι το Δανεζικο.

    • Oργάνωση 0 είναι η αλήθεια, αλλά άμα πιστέψουμε το άρθρο των παιδιών του Ogae (δεν έχουν λόγο να μας πουν ψέμματα αλλά με τον προγραμματισμό της ΔΤ ποτέ δεν ξέρεις) φαντάζομαι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα τα ακούσουμε τα τραγούδια.

  10. Το αποψινό Σάββατο έχει πολύ πράγμα, 3 τελικούς (Ισπανία, Λεττονία, Ουγγαρία), μία παρουσίαση τραγουδιού (Σκόπια) και τον 4ο ημιτελικό του MF. Γουστάρω 😀

    • georgeaxeman, ας ελπίσουμε οι Ισπανοί να στείλουν το Mas (Run), που χτυπάει άνετα τριάδα, αλλά και οι Ούγγροι το Running!
      Χμμμ…Ήδη, μου φαίνεται, άρχισε να ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα, με τόσο «τρέξιμο»! 😀

  11. Τι σας αρεσει στη Σαντρα? Μου θυμιζει το εκτρωμα που ειχε στειλει η Εστονια το Τιι με τις χωριατοπουλες και τα οργανα. Πολυ βαρετο ελπιζω να στειλουν το Amazing.

  12. Περυσι οι εσθονοί έκαναν ΛΑΘΟΣ επιλογή,επρεπε να στείλουν τη Greete Paia αλλα που..
    την περιμενα φέτος αλλά.

  13. Μεγάλη απογοήτευση από τον αποκλεισμό του Fearful Heart 🙁
    Για τον Εσθονικό Τελικό όπως έχει προκύψει :
    1.Wilhelm – Resignal = 10/10
    2.Sandra Nurmsalu = 8/10
    3.Maiken = 7/10
    4.Leena – Supernoova = 7/10
    5.Traffic – Für Elise = 7/10
    6.Brigita Murutar = 6.5/10
    7.Tania – Amazing = 6/10
    8.Super Hot Cosmos Blues Band = 5/10
    9.Norman Salumäe – Search = 4/10
    10.Kõrsikud – Tule ja jää = 3/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ