ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Αυτά είναι τα 12 τραγούδια του Τελικού!

150 τραγούδια κατατέθηκαν στο κρατικό κανάλι της Ρουμανίας, TVR, για να διεκδικήσουν μία θέση στον εθνικό τελικό της χώρας για την ανάδειξη του 17ου εκπροσώπου στην Eurovision. Ειδκή επιτροπή άκουσε όλα τα τραγούδια και από αυτά διάλεξε τα 12 για να διαγωνιστούν στον Τελικό που θα γίνει την 1η Μαρτίου στο Sica Alexandrescu της πόλης Brasov της Τρανσυλβανίας.

Η λίστα με τα 12 υποψήφια είναι η εξής:

1.Ştefan Stan feat. Teddy KBreathe (Eduard Cârcotă – Teddy K )
2.Naomy –  Daca tu iubeşti (Jimi Laco Rareş Borcea)
3.Bere GratisDespre mine şi ea (Marius Bob, Mihail Georgescu Marius Bob, Mihail Georgescu)
4.Silvia DumitrescuFiorul iubirii (Virgil Popescu)
5.Şăl (Marcel Crăciunescu) – Hardjock (Marcel Crăciunescu)
6.Anca FlorescuHearts Collide (Gabriel Băruţă Alexandra Ivan)
7.Vizi ImreKind of Girl (Vizi Imre)
8.Renée Santana & Mike Diamondz –  Letting Go  (Mihai Alexandru, Alexandra Niculae, Mike Diamondz
9.Paula şi Ovi –  Miracle (Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg, Frida Amundsen)
10.Mirela Vaida Boureanu –  One More Time (Bogdan Taşcău, Cristian Dumitraşcu, Alin Ţigănuş, Alexandra Ivan)
11.The dAdA –  Unpredictable (Mihai Ungureanu, Septimiu Urzică, Theodor Nicolae, Marian Bobiceag)
12.The Zuralia Orchestra –  You Know (Aurel Mirea)

Μεταξύ των υποψηφίων συναντάμε και τους Paula & Ovi οι οποίοι εκρποσώπησαν τη Ρουμανία το 2010 στην Eurovision, με το τραγούδι Playing with fire, φέρνοντας την 3η θέση στη χώρα τους με 162 βαθμούς.



47 ΣΧΟΛΙΑ

  1. των Renée Santana & Mike Diamondz ειναι ωραιο και της Mirela Vaida Boureanu ολα τα αλλα τιποτα το ιδιαιτερο…τοσος ντορος για αυτους του 2010 μεγαλη πατατα και το τοτε και ιδικα αυτο που εχουν φετος…

  2. μεταξυ τον 12 κομματιων ξεχωριζω τα εξης:
    hearts collide μια συμπαθητικη μπαλαντα που μπορει να παει σχετικα καλα κι να πλασαριστει στην 10αδα(7η-10η θεση)
    letting go ενα ωραιο χορευτικο ρυθμικο κομματι που μπορει να τα πει σχετικα καλα(εδω πηγε το περυσινο να μου πειτε 😛 ) 10-15ηθεση
    miracle..playing with fire δεν το λες αλλα ειναι αρκετα καλα κι θα λεγα το καλυτερο απ’ολα μπορει να παει πολυ ψηλα αφου οι ερμηνευτες ειναι γνωριμοι αλλα για πρωτια δεν ειναι! για μια θεση στην δεκαδα ναι(5η-10η)
    καλη επιτυχια ρουμανια!!!! 😀

  3. ΤΟ MIRACLE ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΤΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΜΕΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ HOUSE-DANCE ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΜΑΣ.
    Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
    ΕΔΩ ΤΑ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΓΚΕΙ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ΠΑΡΑΦΩΝΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΤΩΣΕΙ???
    ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΟΒΛΑΧΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΗΧΟΥΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΙΑΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΟΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΟΥΣΤΟΥΡΙΤΣΑ STYLE.

    • της mandinga το τραγουδι δεν είχε βαλκανικό ήχο? και παρ’ολα αυτά θεωρώ ότι οι χώρες πρέπει να στέλνουν συγχρονο ήχο με τοπικά στοιχεία όπως ήταν ακριβώς το zaleilah ή το never forget ή και από ελληνικά το shake it, number one, ακόμα και το watch my dance.

    • Kαλά και το περσινό που κέρδισε θύμιζε αρκετά Ζέλικο και Ιρλανδική-Κέλτικη σύνθεση.Δεν είχε κάτι πρωτότυπο αλλά κέρδισε γιατί ο κόσμος στο διαγωνισμό συμπαθεί αρκετά αυτό το στυλάκι τραγουδιών.7 νότες έχει όλες κι όλες το πεντάγραμμο.
      Όσο για το οτι δεν επιμένουν “Βαλκανικά“,συμφωνώ.Και πιστεύώ οτι η Ρουμανία είναι πολύ κοντά στη νίκη.Γενικά τολμάει και αγαπάει πολύ το διαγωνισμό!!!
      Καλή επιτυχία Ρουμανία!

  4. Y.Γ
    ΤΟ Renée Santana & Mike Diamondz – Letting Go ΕΙΝΑΙ ΨΑΓΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ Ştefan Stan feat. Teddy K – Breathe (Eduard Cârcotă – Teddy K ).
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Π……. ΜΠΙΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ

    • Letting Go^^ μιλαμε για πολυ ψαγμενο μακαρι να τους κοψει να το στιλουν μπενουν 10αδα ανετα και μπορει να τα δουμε ολα….

      • ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ! ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ. ΑΠΙΘΑΝΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ MIRACLE ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ!

  5. το miracle για μένα είναι πολύ ωραίο και μπορεί μέχρι τώρα να μην έχουμε και τόσο καλά τραγούδια στον διαγωνισμό αλλά παρακολουθώντας περιμένω πολύ καλά τραγούδια στην κοπεγχαγη. και ενα απο αυτά θα είναι και το MIRACLE

  6. Απογοήτευση η συμμετοχή της Paula και του Ovi. Ανέμπνευστο προκάτ κομμάτι που απέχει πολύ από το Playing with fire. Η Anca Florescu έχει την πιο πλήρη συμμετοχή για εμένα.

  7. Προβλεψη Miracle
    Επιτροπές:1η θέση
    Televoting:1η άντε το λιγότερο 2η θέση.Πήγαινει σίγουρα Κοπεγχάγη. Περίμενω τέλειες επιλογές από Ρουμανία Ουγγαρία Ισπανία Ελλάδα Μολδαβία Αζερμπαϊτζάν Αρμενία Ισραήλ Σαν Μαρίνο και Δανία Νορβηγία και φυσικά Σουηδία.

  8. θελω να πιστευω ότι οι φιλοι μας οι ρουμανοι θα στειλουν το letting go….ακομα μου αρεσει το hearts collide και το miracle………..

  9. όταν σας έλεγα ότι το Miracle είναι απογοήτευση… ένα είναι σίγουρο.. το 2015 ΔΕΝ πάμε Βουκουρέστι ! ψηφίζω Ştefan Stan feat. Teddy K – Breathe ! η Anca Florescu με το Hearts Collide κάτι λέει ! την έκπληξη μπορεί να κάνει η Mirela Vaida… πάντως οι Ρουμάνοι μάλλον θα στείλουν το Miracle !

  10. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ…..ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ”LETTING GO” ΚΑΙ ΤΟ ”UNPREDICTABLE” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΡΕΣΕ,ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΣΡΙΣΤΟ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΛΙΚ!!!!

  11. Mέτρια πράγματα απο την Ρουμανία, απ’ότι φαίνεται η πρωτιά θα παιχτεί μεταξύ του miracle και του letting go. Πιό πολύ μου άρεσε το Letting go και το One more time, κάτι ψιλολέει και το unpredictable με το ραπ στο τέλος.

  12. Μου αρεσαν :
    1-anna florescu-hearts collide
    2-renee santana&diamondz-letting go
    3-mirella vaida κατι-one more time
    4-the dAdA-unpredictable
    θελω να δω τι στησιμο θα εχουν στο τελικο τους οι Zuralia orchestra γιατι δεν βρισκω το τραγουδι τους παντελως αδιαφορο αλλα κι εγω πιστευω οτι Δανια θα στειλουν τοMiracle.

  13. ειναι δυνατον μια χωρα που εχει βγαλει αρκετους τραγουδιστες που κανουν επιτυχιες(morandi,ina,alex mica) να μην κανει μια αναθεση σε καποιον απο αυτους και να εχει κατι χιλιοακουσμενα και αδιαφορα κομματια οπως αυτα?ειδικα to miracle ειναι ο ορισμος του ευτελους και χωρος λογο υπαρξης κομματιου!!απογοητευση και απο ρουμανια!

  14. Σχεδον ολα ειναι μετρια….
    Το miracle στην αρχη μου αρεσε αλλα ξανακουγοντας το δεν μου αρεσε τοσο….παντως ενα 5-6/10 το παιρνει…

    Το letting go,hearts collide και one more time αρκετα καλα και θα χαιρομουν αν πηγαινε ενα απο αυτα….

    Ομως φοβαμαι οτι λογω της δημοσιοτητας και των τραγουδιστων θα παει το Miracle…

  15. Οκ, είναι άδικο φέτος, για όποιον καλλιτέχνη εκπροσωπήσει τη Ρουμανία, μετά τον περσινό θρίαμβο στο televoting (πρώτος ο παίδαρος, να μην ξεχνιόμαστε έτσι; 😉 ), του ιπτάμενου Καρπάθιου θεού με τη φωνάρα! 😀
    Φέτος τα υποψήφια τραγούδια, δυστυχώς, είναι για ‘μένα από αδιάφορα έως και βαρετά. Anyway, επειδή η Ρουμανία είναι μια χώρα που γενικά συμπαθώ, της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!

    ΥΓ. Προτείνω να ξαναστείλουν τον Cezar. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει; 😉

    • Kate,Kate,
      εγω και συμφωνω να στειλουν τον Εναν και Μοναδικο και φανταζομαι τι εχει και τι δεν εχει να γινει.
      ΥΓ .Ηξερα οτι θα σε εβρισκα σιγουρα στην Ρουμανια γιατι οι παλιες αγαπες aka Cezar δεν ξεχνιουνται.

      • marika μου, όπου γάμος και χαρά (Ρουμανία και κατ’ επέκτασιν Cezar), η Βασίλω πρώτη! 😉
        Λέω να μαζευτούμε όλοι οι φανς του κούκλου τενόρου και να κάνουμε αίτημα στην Ρουμανία, να ξαναστείλουν στη eurovision, τον αριστροκράτη φουλαροφόρο παίδαρο (γιατί ο Αγ. Μαρίνος καλύτερος είναι, που στέλνει κάθε χρόνο την ίδια εκπρόσωπο;). Δεν έχει σημασία η θέση κατάταξής του (ούτως ή άλλως και οι υπόλοιπες φετινές υποψηφιότητες της Ρουμανίας, προβλέπω «πάτο» να πιάνουν). Aυτές είναι μικρές λεπτομέρειες, που ουδόλως απασχολούν τη Μεγαλειότητά Του… Σημασία έχει η συμμετοχή Του και η διασκέδαση που προσφέρει απλόχερα στο κοινό Του, με την προσωπικότητά Του και τη σεμνή και ταπεινή παρουσία Του (βάζω ένα απλό δερματινάκι με κρυσταλλάκια swarovski) πάνω στη σκηνή….
        Aρχίζω να μαζεύω υπογραφές… 😀

      • Kate,
        βαλε απο τωρα μεσα και την δικη μου υπογραφη και μετα ξεκιναμε την ιδια διαδικασια για την δικια μου Βαλεντινα -αιτημα μας να μπει τελικο,δεν ζηταμε νικη μην ειμαστε και εκτος πραγματικοτητας, μπας και αφησει και κανενα αλλο τραγουδιστη ν ανεβει στη σκηνη της Eurovision.
        Γενικοτερα ,η αληθεια να λεγεται απο τα μεχρι τωρα φετεινα τραγουδια δεν ειμαι και πολυ ενθουσιασμενη.
        8 )

      • marika μου, φέτος στηρίζω για πάρτη σου Βαλεντίνα. Σε κάθε ανάρτηση του Αγ. Μαρίνου, “μέσα” θα είμαι! Δεν θα επιτρέψουμε να μην μπει στον τελικό, η καλλιτέχνιδα αυτή. Φτάνουν πια οι αδικίες στη eurovision. Δεν θα γίνονται πλέον ανεκτoί, οι αποκλεισμοί τέτοιων φωνών! 😀

  16. τελευταιος στις επιτροπες ομως, ετσι μην ξεχνιομαστε!εγω παντως θεωρω την περσινη συμμετοχη της ρουμανιας απο τα χειροτερα θεαματα-τραγουδια που εχω δει-ακουσει στη ζωη μου!ρουμανια μην ξαναστειλεις κατι αντιστοιχο σε εκλιπαρω ποτε των ποτων!

  17. Mέτρια πράγματα. Στο πρώτο άκουσμα αξιοππεπή μου φάνηκαν τα :
    1.Unpredictable
    2.One more time
    3.Hearts collide.
    Πόσο μέτρια μου φάνηκαν το “Letting go” και το “Μiracle”…
    H δε περσινή τους συμμετοχή από τα χειρότερα θεάματα στην ιστορία του διαγωνισμού…Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ότι ο Ceazar ψηφίστηκε για το χαβαλέ του πράγματος κι όχι για το τραγούδι καθεαυτό…

  18. 1. Renee Santana
    2. Paula&Ovi
    3. Anca Florescu

    Πιστευω πως λόγω του ότι είναι περισσότερο γνωστοί και ξαναπήγαν,θα πάνε και φέτος η Paula&Ovi..βέβαια εντάξει δεν είναι και αριστούργημα,όπως ουτε το 2010 με ενθουσιαζε ιδιαίτερα..και για εμενα ήταν έκπληξη το ότι βγήκε 3ο!
    Η καλύτερες συμμετοχές της Ρουμανία για εμενα ήταν του 2005, του 2006, και 2012!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ