ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ: Τα αποτελέσματα του δεύτερου προκριματικού!

Το Böyük Səhnə, το οποίο σημαίνει «Η Μεγάλη Σκηνή» και είναι το σόου που θα αναδείξει τον έβδομο εκπρόσωπου του Αζερμπαϊτζάν, πραγματοποίησε απόψε το δεύτερο ζωντανό σόου από τα τέσσερα, ένα κάθε Κυριακή, μέχρι και τις 2 Μαρτίου, οπότε και είναι προγραμματισμένος ο εθνικός τελικός.

Δέκα ήταν οι καλλιτέχνες οι οποίοι είχαν προκριθεί την προηγούμενη κυριακή και η πενταμελής κριτική επιτροπή, μέλος της οποίας είναι και ο νικητής του 2011 Eldar Gasimov και η εκπρόσωπος του 2012 Sabina Babayeva, κατέληξε στους έξι επικρατέστερους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγωνιζόμενοι τραγούδησαν γνωστά ποπ τραγούδια, όπως και τραγούδια που έχουν μέχρι τώρα διακριθεί στο διαγωνισμό, καθώς το τραγούδι θα δοθεί στο νέο εκπρόσωπο μετά την επιλογή του στις 2 Μαρτίου.

Τα ονόματα των δέκα καλλιτεχνών που περνούν στον ημιτελικό της επόμενης Κυριακής είναι με σειρά διάκρισης τα εξής:

  • Azad Shabanov
  • Erkin Osmanli
  • Samira Efendiyeva
  • Dilara Kazimova
  • Khana Hasanova
  • Elton Ibrahimov

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. λοιπον αζερμπαιτζαν ελπιζω φετος να λειτουργησεις τιμια και αμεροληπτα!μην ακουσω παλι να μαρκαρεις στενα επιτροπες και τα κλασικα που ακουγονται καθε χρονο…ελεος πια..παντως αν καταλαβα καλα επιμενεις και παλι σε ποπ συνταγη, θα βαλεις και αγγλικα και ετοιμη η trash tsixlofouska για ακομη μια χρονια!

    • Trash δεν έχουν στείλει ( κρατάω μια επιφύλαξη για το ντεμπούτο τους , παρόλο που μου άρεσε ). Σε mainstream pop μονοπάτια κινούνται με προσεγμένες εμφανίσεις επί σκηνής με μοναδική εξαίρεση την γελοιότητα του 2010 με την ημίτρελλη με τα λαμπιόνια…

      • εγω παντως της συμμετοχες του 2008.2010 και το 2011 τα κατατασσω στην κατηγορια trash..αν εσυ τα θεωρεις τραγουδαρες δικαιωμα σου….επιτρεψε μου να εχω διαφορετικη αποψη!

  2. Βαζουμε οτι στοιχημα θελετε οτι φετος θα βγουν 6οι…
    Απο τα λιγα αποσπασματα που εχω δει υπαρχουν 3 πολυ καλοι που με την γνωστη συνταγη ανετα πιανει 10αδα

    Αντε να δουμε,αν και θα ηθελα κατι σαν το 2009

  3. ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΘΕΜΙΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟ.
    ΜΕΙΝΕ ΕΣΥ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΣΕ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ-ΦΩΚΑ ΝΑ ΣΤΕΙΝΟΥΝ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ.
    ΠΗΡΑΝ ΠΕΡΣΙ ΕΝΑΝ ΚΑΚΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ Ο ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΑ ΜΕ FULL BACKING VOCALS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΦΩΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ.ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 2 ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Η 2 ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ Η ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΕΛΟΝΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ 5.

  4. καλα το γεγονος οτι εισαι ανθελληνας το χουμε καταλαβει εδω και καιρο μοορ…παντως σε οτι αφορα τη γιουροβιζιον ποτε πληρωσε η ελλαδα επιτροπες?υπαρχει κανενα τετοιο βιντεο και δεν το ξερω?ασε που πλεον που να τα βρουμε και τα λεφτα…οποτε ειδικα σε συγκριση με το αζερμπαιτζαν νομιζω ειμαστε λιγοτερο διεφθαρμενοι…και προσωπικα αν θες τη γνωμη μου την περσινη συμμετοχη του αζερμπ.τη βρηκα αδιαφορη,τωρα οσον αφορα τη σκηνικη παρουσια ειλικρινα μου αφησε παγερα αδιαφορο ειδικα εκει που εβγαιναν τα τριανταφυλλα μεσα στη γυαλα πραγματικα γελασα..και ειμαι δηλωμενος λατρης του κυριου ευαγγελινου και τον συμπαθω απεριοριστα..ολοι εχουμε τις ατυχες στιγμες μας!

  5. ορεστης
    ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ..ΚΟΙΤΑ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΖΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΠΕΤΡΟΔΟΛΛΑΡΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΟΥ.ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ EUROVISION ΘΑ ΜΑΣΑΓΕ??
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ Ε ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΝ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ.ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ EUROVISION MEXRI TO 2009 ΣΕ ΦΤΩΧΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟ ΜΟΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ STIGMES ΑΠΟ ANTIQUE-SAKH-PAPARIZOY-KALOMOIRA ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΗΚΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΨΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΑΙΕΙ

  6. Η αγαπημένη μου χώρα στο διαγώνισμο,και ίσως η χώρα με τις καλήτερες θέσεις..αν κάνουν λαδόματα ή όχι δεν με νοιάζει..το μονο που ξέρω είναι ότι κάθε χρόνο στέλει πάρα πολύ καλά τραγούδια με αγαπημένα μου σαφές τους 2009,2012,2013..φέτος θα ήθελα να ξανα δώ κάτι του στυλ του 2009..!

    • Δηλαδή καθόλου δεν σε νοιάζει αν μια χώρα παίζει τίμια?? Ωραίος τι να πω!! Εμένα πάλι το Αζερμπαιτζάν μου δημιουργεί εμετό!! Κάθε χρόνο χρυσοπληρώνουν ξένους δημιουργούς και λαδώνουν επιτροπές! Ελπίζω το Αζερμπαιτζάν μια μέρα να αποσυρθεί από το διαγωνισμό… το ελπίζω!

    • bravo!τι να σου πω και σε σενα δεν σε νοιαζει δηλαδη αν μια χωρα πληρωνει ενα σωρο λεφτα σε επιτροπες για να παιρνει καλη θεση σε εναν διαγωνισμο?συγνωμη αλλα αυτο ειναι καταντια σε ολο της το μεγαλειο..κι αυτος ειναι ενας απο τους λογους που το αζερμπαιτ..εχει αποθρασυνθει πληρως γιατι δεν υπαρχει καμια κυρωση εις βαρος του!λαδωνουν επιτροπες,καλουν σε απολογια τηλεθεατες γιατι ψηφισαν ενα τραγουδι της αρεσκειας τους,μοιραζουν τηλεκαρτες για να ψηφιζουν το τραγουδι τους και ο ξεπεσμος δεν σταματα εκει!για μενα με τοσα σκανδαλα που κουβαλα αυτη η χωρα θα πρεπε να αποκλειστει!

    • Μπραβο ρε φιλε επιτελους ενας λογικος ανθρωπος…….
      Καταλαβαινετε οτι γινεστε γελοιοι με το να μισειτε μια χωρα και να την βριζετε επειδη περνει καλες θεσεις με λεφτα που δεν ειναι κ 100% σιγουρο…και τι θα πειτε τωρα;Οτι το βιντεο και η Μαλτα και και και…..

      Αν ειχατε προβλημα με την χωρα για δικους σας προσωπικους λογους το δεχομαι γιατι ειναι υποκειμενικο…αλλα οχι και αυτο το πραγμα συνεχεια…..ελεος…το καταλαβαμαι δεν σας αρεσει μην το παρατραβατε πια…..Και τι;Ειστε ελευθεροι να εκφραζετε την γνωμη σας;Ωραια την εκφρασατε μια,δυο,τρεις….φτανει πια….καταντατε χειροτεροι απο την επιλογη της Λιθουανιας….εχουμε καταλαβει οτι δεν σας αρεσει δεν χριαζετε να μας το επισημενετε σε καθε αρθρο….Ασχοληθειτε και καθολου με το θεμα του αρθρου για μονο μια φορα…..ολο τα ιδια και τα ιδια….

      Και στο κατω κατω ειναι και αυτος ελευθερος να πει την γνωμη του…προβλημα του..

      Οσο για την περσυνη του συμμετοχη….η τα λετε μονο επειδη εγινε αυτο με τις ψηφους η συγνωμη κι ολας αλλα εχετε καποιο θεμα με τα αφτια σας… εχετε δικαιωμα να μην σας αρεσει το τραγουδι αλλα το Αζερμπαιτζαν παντα στελνει καλους τραγουδιστες ειτε σας αρεσει ειτε οχι….Επισης εχετε φυσικα το δικαιωμα να μην σας αρεσει η χροια του αλλα δεν μπορειτε να τον αποκαλειτε αφωνο οταν ολοι η ευρωπη του αναγνωριζει μια καλη φωνη…μην τρελαθουμε κι ολας…
      Και ενταξει να λες τωρα οτι η χορογραφια δεν ηταν ωραια….αυτο ειναι εντελως χαζο οταν ολοι οι αλλοι εχουν μεινει με το στομα ανοιχτο…..

      Τωρα ειστε ελευθεροι να με κραξετε για μια ακομη φορα…
      Υ.Γ.Για εμενα το 2008 και το 2011 ειναι οι χειροτερες συμμετοχες…

      • μα κι εμεις τη γνωμη μας εκφραζουμε!δεν κανουμε τιποτα περισσοτερο..πολυ απλα τυγχανει να ειμαστε η συντριπτικη πλειονοτητα εδω μεσα που δεν συμπαθει αυτη τη χωρα για πολλους και διαφορους λογους!!επειδη κυριως δεν παιζει και πολυ δικαια οπως εχεις καταλαβει!τωρα εσυ που σε καθε αρθρο υπερασπιζεσαι με σθενος αυτη τη χωρα μονο αν εχεις καταγωγη απο εκει μπορω να δειξω κατανοηση αλλιως ειλικρινα αδυνατω!και επισης πραγματικα δεν μπορω να δεχτω αποψεις τυπου και αν πληρωνει και αν λαδωνει δεν με ενδιαφερει..

      • Ntaxei,den yparxei amfivolia oti to kanoun.Exei vouiksei o topos.Kai me tis syllhpseis Azerwn politwn epeidh psifisan Armenia to 2009.
        Kai na fantasteis oti diwksane to Livano kai tin Palaistini apo to diagwnismo epeidh den ithelan to Israhl!Einai paranomo na min epitrepeis na psifistei xwra synipopsifia!Ta kala twn Tourkwn me tin Kox to 1976!!!Ase twra.Ntaxei,dikio exeis na exanistasai,alla de tha tous vgaloume kai agious!Exoun kanei skaties!!!

      • Φυσικα αλλα οπως ειπα ειναι κουραστηκο πια να τους μισειτε τοσο επειδη λαδωνουν που στην Eurovision?Να το εκαναν σε τιποτα ευροεκλογες οκ αλλα τοση κακια πια για εναν διαγωνισμο τραγουδιου…

        Εγω δεν το κανω παντου το κανω μονο οπου θεωρω εγω για τους δικους μου προσωπικους λογους οτι πρεπει να τους υπερασπιστω….Δεν εχω καμια απολυτως σχεση με το Αζερμπαιτζαν αλλα θεωρω οτι δεν μπορειτε να μισειτε μια ολοκληρη χωρα 8.000.000 κατοικων επειδη 10 πηγαν και λαδωσαν….οσοι κι αν ηταν τελως παντων…ειναι καπως χαζο δεν νομιζεις;

        Δεν ειπα οτι ειναι αγιοι αλλα δεν ειναι και τα τερατα που ολοι νομιζετε…δεν εχουν σκοτωσεθ και κανεναν για να μπουν στο τοπ λεφτα εδωσαν

  7. Esfixe to zwnari Azerbaijan mou fetos! De se pairnei..Oi diorganwtes allaxan tous kanones opote fetos entelws tyxaia tha patwseis,afou de tha mporeis na pliroseis pia gia mia kali thesi!!Opote apoxaireta to top-5 pou me toso ”kopo” kai ”idrwta” kataktouses xronia twra!!!

  8. Και κατι άλλο. Δεν είναι και υπερδύναμη. Το ότι έχει πετρέλαιο, έχει. Αλλα υπάρχουν χώρες εκεί κοντά με περισσότερα αποθέματα “μαύρου χρυσού”. Κ ο μέσος αέρος δεν λες ότι είναι πλούσιος. Ολοι ξέρουμε σε ποια “κάστρα” ανθρώπων παει το χρήμα εκεί. ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!! Ουστ απο δώ!

  9. Episis,tin Paraskevi anakoinwthike oti meta apo epafes tis Tourkikis Dimosias Tileorasis me tin EBU to klima eftiaxe,oi diafores gefyrothikan kai I Tourkia apofasise epistrofi sto thesmo.Wstoso,epeidh edw kai ena mina I prothesmia elikse de tha epistrepsei fetos,alla tou xronou,to 2015!

    • τωρα αν σου πω οτι χαρηκα ψεμα θα ναι!καλα τωρα πως γινεται να γεφυρωθηκαν οι διαφορες ειναι ενα θεμα..αφου η κυρια διαφωνια της τουρκιας ηταν το 50-50 κοινου-επιτροπης…αχ και μονο στη σκεψη οτι θα ακουσω τραγουδια τυπου ντουμ τεκ τεκ και εκεινο τον ναυτη το 2012 ξεφυσαω!χα χα!καλα ηταν εκει τι την επιασε να επιστρεψει

  10. Το Αζερμπαϊτζάν άμα λαδωσει και υπάρξουν απόδειξεις θα αποκλειστεί με ποινή ως και 3 χρόνια. Δεν τους συμφέρει. Φέτος κατά μια περίεργη αίσθηση πιστεύω θα βγει 13ο με 20ο.

  11. Αυτή η ιστορία με το Αζερμπαιτζάν πρέπει να τελειώνει και έχει μεγάλες ευθύνες οι ΕΒu γιαυτό. Αν υπάρχουν αποδείξεις ότι κλέβουν πρέπει να αποκλειστεί αλλιώς η ΕBU οφείλει να το προστατέψει. Η ανακοίνωση που έβγαλε και δεν κατονόμασε καμία χώρα ήταν αστεία. Όπως και αστείο ήταν το βίντεο που έβγαλε πέρσυ η Λιθουαμική εφημερίδα όπου οι φοιτητές έλεγαν “ξέρουμε τί θα κάνουμε, θα ψηφίσουμε μαζικά από τα τηλεφώνα που μας δώσατε το Αζερμπαιτζάν όπως κάναμε στον ημιτελικό.” με την διαφορά ότι Λιθουανία και Αζερμπαιτζάν ήταν σε άλλο ημιτελικό.
    αν πάση περιπτώση νομίζω ότι τις περισσότερες φορές η θέση που παίρνει είναι δίκαιη. Πέρσυ πχ του έδωσε 12 η Αυστρία και η Ουγγαρία , του έδωσε 8 η Γαλλία . Ε δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί πληρώθηκαν.

  12. Giaa mena to Azerbaijan asxeta apo tis theseis pou exei parei,exei stilei poli kales simmetoxes..gia mena oi kaliteres xwres sto thesmo auto ta 10 teleutea xronia eine:
    Sweden,Ukraine,Norway,Germany,Greece,Azerbaijan
    Autes eine oi xwres pou kathe xrono perimenw na dw ti tha stilun me anipomonesia..kai isws kai ti Dania!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ