ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Οι Pollapönk και το Enga fordóma στην Κοπεγχάχη!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Ισλανδίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στην 59η Eurovision. Στην πρώτη φάση, κοινό και επιτροπή έδωσαν το πράσινο φως στους Pollapönk με το Enga fordóma και την Sigríður Eyrún Friðriksdóttir με το Lífið kviknar á ný, μεταξύ των οποίων στη συνέχεια αποκλειστικά το κοινό έδωσε το εισητήριο για την Κοπεγχάγη στους Pollapönk (Heiðar Örn Kristjánsson, Haraldur Freyr Gíslason, Guðni Finnsson and Arnar Þór Gíslason). Το τραγούδι Enga fordóma που μεταφράζεται ‘Όχι στον ρατσισμό’ αποτελεί την 27η συμμετοχή της Ισλανδίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

[youtube id=”3ew-Ifp3brY” width=”600″ height=”350″]

Η Ισλανδία διαγωνίζεται στο μισό του 1ου ημιτελικού στις 6 Μαΐου 2014.

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γνωριζω τραγουδια της Γιουροβιζιον απο το 2000 και μετα. Ειναι πραγματικα η πρωτη φορα που η Ισλανδια δε μ’αρεσει καθολου. Μα καθολου ομως. Δυστυχως για την Ισλανδια παει για αποκλεισμο. Ειναι πραγματικα κριμα γιατι απο το 2007-2013 προσωπικα λατρευα ολες τις συμμετοχες τους!

  2. perimena kati dunato apo tin islandia, fetos omws den einai i xronia tis pragmatiuka. pote tha ksanadoume tragoudi pou na aggizei to epipedo tou 2009, aporw. prepei na apokleistei giati tha einai adiko na perasei auto kai na meinei kapoio allo kalutero tragoudi eksw apo ton teliko.

    me to hnomeno vasileio ti ginetai?? den yparxei kati neo? tha ginei anathesi apeutheias? kai pote?

  3. μου θυμίζει εποχές δεκαετίας 2000 που πήγαιναν κάτι τέτοια πιασάρικα, πολύχρωμα, κιτσάτα, νταμπαντούμπατα, ντιριντάχτουλα, με κάτι κοτόπουλα που πετάγονταν μέσα από καπέλα και τους τραγουδιστές να τρέχουν πάνω κάτω στη σκηνή…. Αυτό γενικά! Καλή Επιτυχία να ευχηθούμε by the way! Μ’ ένα πόνο εύχομαι το Μάη!

  4. Περίεργο τραγούδι! Σε καμμία περίπτωση δεν είναι κακό, σίγουρα κάποιο μήνυμα θέλει να περάσει, αλλά δυστυχώς δύσκολα το βλέπω να περνάει τελικό…αν και κανείς ποτέ δεν ξέρει!

  5. Kατ’αρχήν βλακεία της Ισλανδίας που δεν έστειλε το Amor, που στην ουσία ήταν το μόνο καλό τους τραγούδι. Τώρα αυτό που διάλεξαν είναι απο τα τραγούδια που όταν το πρωτοακούς αναφωνείς “wtf τι βλακεία μόλις άκουσα” έχει όμως μέσα του κάτι το διαφορετικό, κάτι το εναλλακτικό και ταυτόχρονα χαρούμενο και μην ξεχνάμε πως περνάει και μήνυμα κατά του ρατσισμού (τέτοιου είδους μηνύματα είναι ευπρόσδεκτα στον διαγωνισμό), και έτσι ενώ το θεωρώ ηχορύπανση σίγουρα δεν είναι αδιάφορη συμμετοχή και δεν αποκλείω τελείως πιθανή πρόκριση στον τελικό.
    Ιταλία 9/10
    Φινλανδία 8.5/10
    Ελβετία 8/10
    Αλβανία 7/10
    Ουκρανία 6.5/10
    Μάλτα 6/10
    Ισλανδία 3.5/10
    Λευκορωσία 2.5/10

    • George thewrw oti minima mesa apo tous stixous mporeis to na peraseis kai me ena kalo tragoudi kai me mia omorfi parousiasi.Den einai anagkh na ntitheis tsirko kai na xoropidas.To lew auto giati pisteuw oti to antiratsistiko minima den prepei na xrhsimopoihthtei os allothi gia psifous.Episis to minima auto den prokeitai na to katalabei kaneis ektos apo tous Islandous kai tis epitropes pou tha tous exoun metafrasmenous…Den mou arese katholou to kommati….

      • Iσχύει, ούτε και εμένα μου αρέσει σαν τραγούδι έχουμε όμως δεί χειρότερα τραγούδια να τα πάνε καλά ή έστω να περνάνε στον τελικό απλά επειδή ήταν διαφορετικά σε σχέση με τα άλλα. Γι’αυτό λοιπόν δεν αποκλείω να γίνει η έκπληξη με αυτό εδώ, εξάλλου η Ισλανδία δεν έχε αποκλειστεί ποτέ απο τότε που μπήκαν οι 2 ημιτελικοί.
        ΥΓ Πετυχημένο αυτό που είπες με τα καγκέλια, εμένα το Ισλανδικό κομμάτι μου θύμισε μία διαφήμιση αμαξιού, δεν θυμάμαι όμως ποιού 😛

  6. Μου θυμιζει κατι παλια παιδικα τραγουδακια….χαλια ομως……

    1.Ιταλια
    2.Φιλανδια
    3.Ελβετια
    4.Ουκρανια
    5.Λευκορωσια
    6.Αλβανια
    7.Ισλανδια
    8.Μαλτα

  7. moufa moufa moufa…prwti fora pou den mou aresei katholou ma katholou kommati pou stelnei h islandia…kai elega oti fetos mporei na einai h seira tis na kerdisei tin eurovision logw twn polu dunatwn kommatiwn pou estelne kathe xrono alla den mporouse na kanei kati…anti gi’auto omws fainetai pws itan h xeiroteri xronia tis oxi mono gi’auto pou epeleksan alla san ethnikos telikos genikotera…nomizw fetos irthe h wra tis etsi wste prwti fora na min perasei teliko…

  8. το μονο θετικο ειναι οτι εχει ενα κοινωνικο μηνυμα το τραγουδι..απο κει και περα με δυσκολια το βλεπω να περναει στον τελικο και ειδικα μιας και ειναι στον α ημιτελικο με ολες τις χωρες της πρωην ΕΣΣΔ το βλεπω απο δυσκολο εως ανεφικτο!ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

  9. Απο τότε που βγήκε το πρώτο τραγούδι της φετινής eurovision και μετά, ακούω όλα τα τραγούδια που επιλέγονται πάνω απο 1 φορά για να βγάλω συμπέρασμα. Της Ισλανδίας όσες φορές το άκουσα, δεν..! Είναι η πρώτη φορά που λέω “να αυτό δεν μ’αρέσει” για φέτος. Συνεπώς:

    #01 Ιταλία
    #02 Αλβανία
    #03 Φινλανδία
    #04 Ελβετία
    #05 Ουκρανία
    #06 Μάλτα
    #07 Λευκωρωσία
    #08 Ισλανδία

    Και το ταξίδι συνεχίζεται..

  10. 2 φορες π το ακουσα κ λεω οκ.. δεν ειναι κ τελειο αλλα δεν ειναι κ χαλια… Εχει πλακα το συνολο (για μενα) (στυλ, ρουχα, παρουσιαση).. Περναει το μνμ κ αυτο ειναι πλ σημαντικο… Μεχρι τωρα λπν..

    1. Ιταλια
    2. Ελβετια
    3. Αλβανια
    4. Ουκρανια
    5. Φινλανδια
    6. Ισλανδια
    7. Λευκορωσια
    8. Μαλτα

    Υ.Γ. Ελλαδα θελω Κρυσταλλια.. Βεβαια αναλογα το τραγούδι. 😀

  11. 11 χώρες πρέπει να αποκλειστούν φέτος , η Ισλανδία είναι μία από αυτές… Κρίμα γιατί θα χαλάσουν το σερί προκρίσεων από το 2008…Θα έπρεπε να έχουν γνώση μετά την κραυγαλέα αποτυχία της Πορτογαλίας το 2011…
    Η κατάταξή μου :
    1.Finland = 8.5/10
    2.Italy = 8/10
    3.Albania = 7.5/10
    4.Malta = 7.5/10
    5.Ukraine = 6/10
    6.Switzerland = 5.5/10
    7.Belarus = 4/10
    8.Iceland = 2.5/10

    • Επίσης κοιτάζοντας ξανά το κλιπ διαπιστώνω ότι λείπει ο μάυρος κι ο πράσινος power ranger 😛
      H χειρότερη συμμετοχή της Ισλανδίας στον διαγωνισμό, όχι όμως η πιο αδιάφορη…

  12. E den eine kai poli kalo h alitheia eine…
    1.Ukraine 8.5/10
    2.Finland 8.5/10
    3.Italy 7.5/10
    4.Switzerland 7/10
    5.Albania 6.5/10
    6.Iceland 5.5/10
    7.Belarus 5/10
    8.Malta 3.5/10

  13. Απαισιο! Το χειροτερο, μεχρι στιγμης, χωρις καμια ελπιδα προκρισης. Κριμα παντως γιατι τα τελευταια χρονια οι Ισλανδοι στελνουν γενικα αξιολογες συμμετοχες.

  14. την Ισλανδια δεν την βλεπω καλα για φετος το παλευε χρονια να μεινει εκτος τελικου θα το καταφερει πανηγυρικα φετος!

  15. ειναι παρα πολυ ωραιο. πραγματικα απο τα καλυτερα ως τωρα

    Φινλανδια 10/10
    Ιταλια 8/10
    Ισλανδια 8/10
    Αλβανια 6/10
    Μαλτα 4/10
    Ελβετια 3/10
    Λευκορωσια 3/10
    Ουκρανια 3/10

  16. Από τα 6 ήταν το καλύτερο. Ας πάνε και μία φορά με κάποιο χαβαλετζίδικο τραγουδάκι, γιατί τα σοβαρά τους κάψανε.

  17. Δεν ξέρω τι αλλά κάτι μου θυμίζει από Γερμανία του 1979..καμία συγκριση όμως αυτο είναι άθλιο .Ενα εκτρωμα κιτσ..που ουτε καν το λές τραγούδι.Οπως και να έχει μεχρι στιγμής όλα είναι ΜΑΛΑΚΙΕΣ! δεν υπάρχει τίποτε ιδιαίτερο..αυτη η Γιουροζίζιον πάει απο το κακό στο χειρότερο..ειλικρινά την κατάστρεψαν!

  18. καταρχας ελεεινο!!!! το μονο που θα μπορουσε να παει καπως ψηλα την ισλανδια ηταν το amor το οποιο αποκλειστηκε προωρα!!! με αυτο πρεπει να παρακαλανε οι ισλανδοι να μην ειναι τελευταιοι στον ημιτελικο τους! παντως δεν προκρινονται αυτο ειναι βεβαιο ειδικα με σχεδον ολο το ανατολυκο μπλοκ να συμμετεχει στον 1ο ημιτελικο 😉 του χρονου ισλανδια δεν πειραζει…παντως μετα απο το καταπληκτικο eg a lif δεν μπορεις να στελνεις αυτο το εκτρωμα αγαπητη ισλανδια…
    κι η κατατξη μου ως τωρα(με μικρες αλλαγες εχει ως εξης)
    1.ιταλια(0)
    2.αλβανια(+1)
    3.ελβετια(-1)
    4.φινλανδια(0)
    5.ουκρανια(0)
    6.μαλτα(+1)
    7.λευκορωσια(-1)
    8.ισλανδια(…)
    Υ.Γ:….την ελλαδα φετος την βλεπω για 3αδα αν συνεχισουν οι αλλες χωρες να στελνουν τετοια παρατραγουδα….
    *το κομματι της κρυσταλλιας ειναι ελληνοφωνο,οπως ακουσα στο σταρ,κι το μυαλο μου παει σε δυναμικη ελληνικη μπαλαντα* 😀

  19. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ;ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ;ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ Η’ Η ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ;ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ…..

  20. Ο χειρότερος ισλανδικός τελικός των τελευταίων ετών και κατ’ επέκταση η χειρότερη ισλανδική συμμετοχή των τελευταίων ετών επίσης.

  21. ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.Η EUROVISION ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ STAGE ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ ΝΙΚΑΕΙ ΜΕ 100 ΒΑΘΜΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΕΚΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.

  22. Και να φανταστείς ότι οι Σουηδοί θα της δώσουμε 12 επειδή ανήκει στο ίδιο μπλοκ με μας και στον ημιτελικό είναι η μόνη Σκανδιναβικη χώρα. Κλαίω με την σκέψη

    • Δεν είναι απόλυτο αυτό που λες. Οι Σουηδοί το 2012 έδωσαν το 12άρι στην Κύπρο αγνωόντας “Never forget” “Stay” και “Should have known better” από Ισλανδία , Νορβηγία και Δανία!

      • Kala ennoeitai….Ennow se periptwsh pou I Dania as poume pou antalassei pio aneta 12aria me tin Islandia dwsei 12 se ayto to tragoudi,h h Souhdia.Tote tha nai gia kraximo kai giouxa.To sygkekrimeno tragoudi,vevaia,den einai kai tooooso kako.Proswpika to vriskw arketa adynamo.Genika minimata sti Eurovision gia tetoia eyaisthita themata,de vrisko sosto na perniountai me tetoia akraia tragoudia!

  23. Η Ισλανδία μόλις καταποντίστηκε στα στοιχήματα μετά την επιλογή τους. Πιο συγκεκριμένα έπεσε από το 24 στο 94 προς 1. Η αναλυτική απόδοση για τις χώρες που έχουν επιλέξει τραγούδι :
    8)Ισλανδία : 94/1
    7)Λευκορωσία : 85/1
    6)Ελβετία : 61/1
    5)Φινλανδία : 47/1
    4)Αλβανία : 33/1
    3)Mάλτα : 21/1
    2)Iταλία : 16,6/1
    1)Ουκρανία : 14,6/1
    TICK TOCK ! TRICKY TRICKY TOCK TOCK TOCK !

    • Mεγαλύτερο φαβορί είναι η Ουκρανία από την Ιταλία? Και η Μάλτα στην 3η θέση? I’m shocked :O.
      OK η Ουκρανία θα είναι 10άδα γιατί έχει όμορφη τραγουδίστρια, πιασάρικο τραγουδάκι και κυρίως πολλές συμμαχίες, αλλά προοπτικές νίκης με τις επιτροπές μέσα δεν έχει, σε αντίθεση με την Ιταλία αμα πάει καλά στο televoting.
      Για τα άλλα, οκ καταλαβαίνω οτι ο Ελβετός δεν έχει καλή φωνή και η Ελβετία συμμαχίες. Καταλαβαίνω οτι ίσως η Φινλανδία να είναι παραπάνω ροκ απ΄όσο πρέπει για την eurovision και οτι η Αλβανία θα κάνει αλλαγές, αλλά και πάλι δεν γίνεται η Μάλτα να είναι 3 στα στοιχήματα.

    • Pou vlepeis ta stoixhmata?Arxisan apo twra?
      Ntaxei nwris einai,alla to tick tock triki triki tha paei kala…….Ekei pou ftasame kai me tis vlakeies pou stelnoun oi alloi (Me exairesi ta POLY kalytera tis Italias kai tis Alvanias!).

  24. Efoson perase to aisxos tis Finlandias perysi giati na min perasei kai ayto?
    KRIMA!!!!!!!!!!!!Kai kala h Finlandia,de stelnei kai tipota tis prokopis!Alla h Islandia?Pou teleytaia estelne pragmatika poly wraies symmetoxes!!!!

  25. Δεν μου αρέσει, δεν σου αφήνει κάτι…καμία μελωδία! Πάντως το στυλ του συγκροτήματος γενικά μου θυμίζει λίγο τους Violent Femmes. Κρίμα Ισλανδία για φέτος!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ