Η Καλομοίρα στον Ελληνικό Τελικό;

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη Ελληνική συμμετοχή στο Brighton της Μεγάλης Βρετανίας. Τότε η Μαρινέλλα έφερε την 11η θέση στη χώρα μας με 7 βαθμούς, ένα χρόνο πριν αλλάξει το σύστημα βαθμολογίας που όλοι ξέρουμε.

Εδώ και καιρό οι φήμες λένε πως μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα είναι παρόντες επί σκηνής γιορτάζοντας τα 40 χρόνια.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι η Μπέσσυ Αργυράκη (GRE 1977), η Ελπίδα (GRE 1979 και CYP 1986) και μετά από πολλά χρόνια απουσίας η Καλομοίρα (GRE 2008) που έφερε την 3η θέση για την Ελλάδα στο Βελιγράδι!

Αντώνης Καρατζίκος

131 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αλλη μια τραγουδιστρια που βρισκεται στα αζητητα!μετα την 3η θεση τα μαζεψε για νεα υορκη και ουτε φωνη ουτε ακροαση!!

  2. Μετα την τσατσια που της επαιξε η ΕΡΤ θες να πεις. Πολυ καλα εκανε. Προδοσια αισχατου ειδους εφαγε η Καλομοιρα τοτε

    • Άσε μας ρε φίλε με τις υπερβολές σας, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΣΧΑΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ….
      Η ΕΡΤ τι φταίει, ήταν η δισκογραφική της??? ή της πείρε τη φωνή???
      Αλλά ξέρω, για την προσωπική μας αποτυχία μας φταίει πάντα το κακό ελληνικό κράτος…
      Μια «τραγουδίστρια» της πλάκας είναι η Kαλομοίρα, με πολύ κακή φωνή, τι περίμενες να παραμείνει στη μουσική βιομηχανία για δεκαετίες μάχη να γίνει μια γηραιά ντίβα…? Ας μην έχει παράπονο από την Ελλάδα, πείρε πάρα πολλά, περισσότερα απ ότι της άξιζαν. Οταν απέτυχε στην Αμερική θυμήθηκε ότι είναι και ελληνίδα και μας ήρθε… έζησε το ελληνικό όνειρο, όπου οι αποτυχημένοι γίνονται κάποιοι και μόλις σκούρυναν τα πράγματα την έκανε….μια και μίλησες για προδοσία.

      • Ρε μεγαλε πρωτα απο ολα μιλα καλυτερα. Δευτερον δεν καταλαβες για ποιο πραμα μιλαω. Την καλομοιρα δεν την θεωρω καν τραγουδιστρια. Αλλα δεν μιλαω για αυτο. Μιλαω για το επικο που εκανε η ΕΡΤ να της πει λιγο πριν γυρισει η αποστολη ελλαδα δεν σου πληρωνουμε τιποτα, πληρωσε ξενοδοχειο και τα παντα εσυ. Και τα πληρωσε ολα μονη της. Για αυτο λεω. Λοιπον κουλαρε γιατι αι σιχτιρι με καθε κακοτροπο μπουλη εδω μεσα. Δεν εχεις τι να κανεις και πουλας μουρη

      • @Phevos Αφήνω ασχολίαστο το κομμάτι με τα οικονομικά παρέδωσα καλομοίρας – ΕΡΤ και τα κατατάσσω στη κατηγορία των κίτρινων του star.
        Για πες μου τώρα σε πιο σημείο του σχολίου μου σου κάνω προσωπική επίθεση και θίχτηκες τόσο πολύ. Εσύ με βρίζεις χωρίς λόγο. Κοίτα δε σου φταίω εγώ αν έχεις μητρικά…

    • Καλά ρε Καρατζίκο, θα είναι στη σκηνή η Μπέσσυ Αργυράκη και η Ελπίδα και εσυ μονοπωλείς το άρθρο μ αυτό το κατσούλι τη Καλομοίρα??? Αυτό είναι για να το κρύβεις, όχι για να το τιτλοφορείς.

      • Εάν όπως λες όλοι οι αποτυχημένοι γίνονται “κάποιοι” στην Ελλάδα, να φανταστούμε πως εσύ που δεν έγινες τίποτα είσαι κάτι λιγότερο από το απόλυτο μηδενικό. Get a life. Όλοι οι αγάμητοι εδώ μαζεύτηκαν.-

      • @Ois μου έκανες τη μούρη κρέας τώρα… κοπελιά !!!! Αλλά έτσι είναι… οι αλήθειες πονούν και σπάνια είναι ευχάριστες… true story (τα μιλάμε και εμείς άμα λάχει τα αγγλικά)

  3. Μετα το 2008 και το τελευταιο της αλμπουμ κυκλοφορησε μονο digital singles χωρις ομως να κανουν επιτυχια οπως (please dont break my heart feat Fatman Scoop, i do, this is the time, other side tonight) το 2012 ετοιμαζε το 5ο αλμπουμ της σε στουντιο στην Αμερικη αλλα λογω εγκυμοσυνης εχουν παγωσει ολα. Οπως μ ειπε η ιδια η Καλομοιρα στο τουιτερ δεν υπαρχουν νεα επαγγελματικα σχεδια της. :/

  4. η καλομοιρα…..εξαφανιστηκε :/ κι δεν ξερω γιατι απο το 2011….ουτε ενα μουσικο της σημαδι δεν εχουμε…
    τελοσπαντων η συμμετοχη της το 2008 εμενα μου αρεσε παρα πολυ κι ηταν η πρωτη φορα που παρακολουθησα φανατικα τον θεσμο…. 😀 για εμενα κι για πολλους η νικητρια εκεινη τη χρονια κι αυτο φανηκε στα αποτελεσματα του ημιτελου που ηρθε πολυ πιο πανω απο το believe…
    αν θυμαμαι καλα μετα το τελος του διαγωνισμου το 2008 εχε δηλωσει οτι μετα απο 4-5 χρονια θα ηθελε να ξαναπαει…τα χρονια περασαν κι η καλομοιρα..απουσα….μηπως να το σκεφτει το 2015?(χωρις εθνοποπ ομως σαν το secret combination)επειδη οι καιροι κι οι μουσικες προτιμησεις των τηλεθεατων του θεσμου εχουν αλλαξει…

  5. Είχα ακούσει πως θα τραγουδίσει και η Μαρινέλα στον τελικό, τελικα δεν ισχύει? Όσο για την Καλομοίρα δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε σαν τραγουδίστρια, αλλά μου άρεσε πολύ το my secret combination.

  6. η συμμετοχη της Καλομοιρας ηταν για εμενα η πιο αδικημενη συμμετοχη της ελλαδας στην Γιουροβιζιον…..Αξιζε την 1η…..ευχομαι να την δουμε στον ελληνικο τελικο στης 4-5 Μαρτιου και να δωσει τυχη σε στην συμμετοχη που θα στειλουμε στην Κοπεγχακη…….

  7. Προσωπικα ακομη δεν μπορω να καταλαβω πως στο καλο ηρθαμε 3οι εκεινη την χρονια…συγνωμη αλλα το τραγουδι ηταν γελοιο….
    Παρολα αυτα η Καλομοιρα μ ειναι συμπαθεστατη οποτε κανενα προβλημα

    • γεια σου egww συμφωνω απολυτα μαζι σου κι εγω το βρηκα μετριο το τραγουδακι και θεωρω οτι υπερεκτιμηθηκε!αλλα βλεπεις αλλοι καιροι τοτε..οι δημοσιες σχεσεις της τοτε ερτ στα καλυτερα της,και η προωθηση του τραγουδιου τεραστια!θυμαμαι ακομα και τα δωρα που εκαναν στους δημοσιογραφους των αλλων χωρων ουζο,σουβενιρ απο αθηνα κτλ….κατα τα αλλα οντως το καλομοιρακι ειχε ημερομηνια ληξης και μαλιστα συντομη οπως απεδειχθει εκ του αποτελεσματος!

  8. Η Καλομοίρα δικαίως βγήκε 3η το 2008 για να μην πω ότι άξιζε και παραπάνω. Θα χαρώ πολύ αν τελικά εμφανιστεί στον φετινό ελληνικό τελικό. Καλή επιτυχία της εύχομαι σε ότι κι αν κάνει!!

  9. Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΜΟΥΣΟΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ 3 ΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ.ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ OPA ΤΟΥ WATCH MY DANCE ΚΑΙ ΤΟΥ ALCOHOL IS FREE ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΑΛΛΑΙΝΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΟΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΒΥΖΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΟΖΑΣ Ο ΑΛΚΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΚΑΣ.ΑΝ ΞΑΝΑΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΓΑΘΩΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΑΝ BRAND NAME ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΖΕΥΕΣΤΕ ΚΑΜΙΑ 30 ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΚΟΖΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ.ΑΙΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ SKA ROCK ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΗΣΥΧΗ.ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ

    • Μα ποσο συμφωνω! Βγαινουν και κραζουν την Καλομοιρα , την Ελευθεριου, την Παπαριζου και τον Ρουβα για τα τραγουδια τους ενω οι τελικοι του 2004, 2005, 2008, 2009 και 2012 δεν συγκρινονται με τιποτα σε βαθμο δυσκολιας με τον περσινο π.χ. που τα τραγουδια της 10αδας με εξαιρεση 1-2 ηταν ολα μαπες η ακομα χειροτερα το 2011 που ο νικητης ηταν ο χειροτερος νικητης της 12ετιας που παρακολουθω eurovision! Αντιθετα το 2009 υπηρχε μια αδιαφιλονικητη Νορβηγια και 5-6 ακομη δυνατα φαβορι για την 2η θεση και το 2012 μια Loreen που οτι και να δειχναμε μπροστα της θα ηταν ψιχουλο! Αλλα τι να κανεις! Τοσα χρονια χορευανε στα κλαμπακια το τσιφτετελοποπ και τωρα τους κακοφαινεται! Μα βλεπεις ειναι κλασσικοι ΕΛΛΗΝΕΣ που τοτε αποθεωναν Καλομοιρα και Παπαριζου και τωρα τους βριζουν! Και οπως ειπες κι εσυ ΑΥΤΟΙ οι τραγουδιστες (Παπαριζου, Ρουβας, Καλομοιρα, Ελευθεριου) ειναι αυτοι που ακουγονται στα ραδιοφωνα και εχουν δουλεια ενω κατι “ΑΝΩΤΕΡΟΙ” τραγουδιστες με διαφορετικο στυλ που βρισκονται αυτη τη στιγμη? Ααα ρεε Ελληναρες… παντα οι ιδιοι… ξερετε τα παντα και εχετε για ολους αποψη ενω δεν μπορειτε να δειτε τα πραγματα περα απο τη μυτη σας!

      • Συμφωνώ ότι η Καλομοίρα ήταν σ’ ένα πολύ δύσκολο τελικό. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η ίδια η Καλομοίρα όσο “χαζή” κι αν νομίζουμε ότι είναι (διότι δεν είναι) ξέρει ότι το δυνατό της σημείο δεν είναι η φωνή της. Έχει πολύ χάρη και στην τσαχπινιά και στο χορό, αυτό προώθησε το 2008 κι αυτό κέρδισε το κοινό κερδίζοντας στον ημιτελικό της ακόμα και τον μετέπειτα νικητή του τελικού. Αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις την Ελευθερία. Η Ελευθερία έχει μια πολύ καλή φωνή, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η εμφάνιση της δεν ήταν καλή! Με ρούχο πολύ προκλητικό, με καρακιτσάτο φόντο στις οθόνες που ήταν τόσο χρωματιστό που μπορούσαμε να τη βλέπουμε την ίδια και τους χορευτές της στα μακρινά πλάνα. Η μεγαλύτερη απογοήτευση για μένα σ’ αυτή τη συμμετοχή ήταν ότι η Βικτώρια Χαλκίτη στα φωνητικά ΚΑΛΥΠΤΑΝ πολλές φορές την Ελευθερία φωνητικά.Η Ελευθερία ανκαι έχει πολύ ωραία φωνή, νόμιζες ότι είναι στα φωνητικά, απλά φαινόταν ότι ήταν η κύρια χορεύτρια. Γι’ αυτό και ήταν η μόνη συμμετοχή της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία που δε μπήκε στην δεκάδα. Το ότι η Ελλάδα βρέθηκε τόσο χαμηλά για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό κι η Κύπρος που τα τελευταία χρόνια πατώνει και πέρασε την Ελλάδα έστω με ένα μόνο βαθμό λέει κάτι

      • Φιλε την Ελευθερια τη βαζω μεσα στη λιστα με τους καλλιτεχνες που μετα τη Eurovision εχουν κανει πραγματα! Και οντως αμα συγγρινεις την δισκογραφια του Γιωρκα για παραδειγμα με αυτη της Ελευθεριου η τελευταια νικαει πανηγυρικα με καμμια 10αρια τραγουδια εναντι 2 του Γιωρκα! Οσον αφορα την εμφανιση στο Αζερμπαιτζαν πιστευω οτι ηταν οντως αθλια ομως σε αυτο δεν εφθηνεται ο καλλιτεχνης αλλα ο χορογραφος-σκηνοθετης (Ρηγος) ο οποιος οχι μονο κατηργησε την συμπαθητικη χορογραφια του ελληνικου τελικου αντικαθιστωντας τη με ασκοπες κινησεις αλλα συμφωνα με τη “σκηνοθετικη” του αποψη εβαλε και ενα τσιρκο για φοντο για να αποτελειωσει οποιαδηποτε δυναμικη ειχε ο φρεσκος αερας της εμφανισης! Ασε που απο την αρχη φαινοταν οτι θα γινοταν δουλεια του ποδιου απο τις συμμετοχες, απο τα τραγουδια, απο τους 3 αγνωστους συμμετεχοντες και το αποκορθφωμα απο το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

    • Το ότι έχεις προσωπική εμπάθεια με τους Κόζα και τον Αγάθωνα το ξέρουμε… και σε άρθρο για την Ισπανία να μπούμε, θα πετύχουμε σχόλιο σου που θα βρίζει τους συγκεκριμένους.
      Μου είχες δώσει όμως να καταλάβω ότι απεχθάνεσαι τους ντεμί “καλλιτέχνες” με τα πρόχειρα χιτάκια της συμφοράς, στηριζόμενος πάντα στα σχόλια σου όπως: «ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΦΟΙ.ΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΙΣΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΓΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝ EUROVISION FETOS.» ή «Κρυσταλλια Freaky Fortune Μαρτακης Τζοζεφιν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ DANCE-POP-HOUSE DUBSTEP ΣΚΗΝΗ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ HITAKIA ΓΙΑ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ …»
      και η δική σου πρόταση-απάντηση σ αυτά είναι…. η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ???? Και μας αποκαλείς και άμουσους που δεν αντιλαμβανόμαστε το μεγαλείο της???? Σιγά ρε τη Σελίν Ντιόν, τολμάς να συγκρίνεις τους Κόζα ή τον Γιώρκα που έχουν φωνάρες, μ αυτό το σαλιάρικο γατί που λέγεται Καλομοίρα? Κανονικά θα έπρεπε να την έχουν εκτελέσει στα δέκα βήματα για το κακό που κάνει στη μουσική. Η Καλομοίρα ρε είναι απόδειξη στο πόσο χαμηλά έχει πέσει η μουσική βιομηχανία. Σαν BRAND NAME είναι δυνατή (σηκώνει συζήτηση αυτό) για λόγους που δεν έχουν να κάνουν καν με τη μουσική, κανένας δε θυμάται τα τραγούδια της, το μόνο που θυμούνται είναι ότι συμμετείχε σε μια εκπομπή με τον καραγκιόζη τον Αρναούτογλου που έκαναν διαγωνισμό σε ποιο τετράγωνο θα χέσει μια αγελάδα.
      Ποια ακριβώς μεγαθήρια αντιμετώπισε το 2008, διαγωνιζόταν η Adele ή Emeli Sandé και δεν το θυμάμαι??? Της δόθηκε ένα όμορφο χορευτικό τραγουδάκι και του γ@μησε τη μάνα, νιαούριζε αντί να τραγουδάει και το μόνο που την έσωσε ήταν που στα φωνητικά είχε την Χαλκίτη
      Ακου ρε τι είπε, καλά μη ξαναγράψεις εδώ μέσα, είσαι για πολλά φάσκελα….
      Χριστέ ξανακατέβα να σταυρωθείς μ αυτά που ακούμε εδώ μέσα….

    • Τι λες βρε που η Καλομοίρα έκανε μεγαλύτερη καριέρα απο τον Αλκαίο που ήταν πρώτο όνομα στα 90’s και στα πρώτα μισά των 00’s. Επίσης ο Αλκαίος, ο Γιώρκα, και οι koza mostra δεν είχαν την προώθηση που είχε η Καλομοίρα, και επιπλέον είχαν να αντιμετωπίσουν επιτροπές που δεν υπήρχαν στην χρονιά της Καλομοίρας. Ο Λούκας χωρίς επιτροπές θα ερχόταν 3ος και οι ΚΜ 4οι, η Καλομοίρα πολύ αμφιβάλλω αν θα ερχόταν 3η με μεικτά αποτελέσματα. Δεν λέω, καλό το my secret combination, τα άλλα τραγούδια της Καλομοίρας όμως είναι το πολύ για πάρτυ κοριτσιών μέχρι 12 ετών.

      • εγω νομιζω πως εαν το καλομοιρακι ειχε επιτροπες θα ταν εκτος δεκαδας σιγουρα!απλως ηταν τυχερη που ουτε επιτροπες υπηρχαν ουτε οικονομικη κριση αλλα αντιθετως υπηρχαν αρκετα λεφτα για προωθηση εν ετει 2008!απλως ηταν ενα χαριτωμενο κοριτσακι που εγραφε καλα στην καμερα αλλα απο φωνη αστα να πανε…καλα οσο για το ι.q. to αφηνω ασχολιαστο

      • Κανετε λαθος! Επιτροπες υπηρχαν και μαλιστα περασαν την Σουηδια στον τελικο ως προσωπικη επιλογη! Απλα δεν εχουν δημοσιευτει τα αποτελεσματα κοινου και επιτροπων γιατι πολυ απλα η Καλομοιρα ηταν πρωτη στο κοινο και οι επιτροπες την κατεβασαν στην 7η-8η θεση και της στερησαν τη νικη! (προσωπικη εκτιμηση) Και αν ισχυει αυτο προκειται για μεγαλο σκανδαλο οποτε και γι αυτο δεν δημοσιευτηκαν τα αναλυτικα αποτελεσματα!

      • Φανή δεν τα ξέρεις καλά… το 2008 αποφάσισαν να αλλάξουν τη διεξαγωγή και έθεσαν δυο ημιτελικούς από έναν που ίσχυε μέχρι τότε. Από κάθε ημιτελικό 10 τραγούδια θα πέρναγαν στον τελικό. Τα 9 από αυτά προκρίθηκαν βάσει του αποτελέσματος του televoting, ενώ το 10ο προέκυψε από επιτροπές. Το 2009 καθιερώθηκαν στους ημιτελικούς/τελικούς οι επιτροπές αφού δεν κατάφεραν μετά τη δημιουργία των 2 ημιτελικών το 2008, να διασπαστούν οι συμμαχίες. Τα υπόλοιπα που περι στέρησης νίκης και απόκρυψη αποτελεσμάτων, απ το μυαλό σου τα έβγαλες ή τα άκουσες στον Λιακόπουλο ???

      • Όχι Γιώτα, κάνεις λάθος. Το 2008 στον τελικό υπήρχε 100% televoting, απλά στους ημιτελικούς περνούσαν οι 9 πρώτοι με televoting, και ο 10ος που περνούσε ήταν όποιος απο τους άλλους είχε καλύτερη βαθμολογία στις επιτροπές. Οι επιτροπές στον τελικό μπήκαν την επόμενη χρονιά. Για να μην παρεξηγηθώ η Καλομοίρα όντως άξιζε μία καλή θέση (καλύτερη απο τον Bilan). Κατα την γνώμη μου την νίκη εκείνη την χρονιά την άξιζαν Σερβία, Ισραήλ ή Τουρκία απο άποψη τραγουδιού.

  10. Για την κριτική επιτροπή δεν θα ακουστεί κατι;
    Όσον αφορά την καλομοιρα, πολύ καλή σκέψη, μου άρεσε και το 2008 !

      • ναι οπως τα λες ολοι εχουμε καταλαβει τι σοι σουηδος ειναι!σε κανα κορακοχωρι ηλειας θα ζει και νοερα νομιζει οτι βρισκεται στοκχολμη και μας δινει συμβουλες ηθους!ασε για γελια και για κλαματα η ολη περιπτωση

      • @str Μη μου τον τσαντίζεις γιατί ξέρεις τι μπορεί να κάνει… θα αλλάξει πάλι προφίλ, θα μπει ως Johannes και θα σε βρίσει άσχημα…

      • xa xa!καλα ναι τα κλασικα..το συνηθισμενο τροπαριο…παντως η αληθεια ειναι οτι εχω γελασει με τους διαλογους που κανει μονος του αρκετες φορες!ειδικα εκει που το παιζει φλεγματικος σκανδιναβος και συμβουλευει για ψυχραιμια!!εχει γελιο παντως

  11. H Afroditi Fryda de tha nai????????
    I ”Eleftheriou” tou 1988!!!!!!!! Poly kali tragoudistria alla me oxi kai toso kolakeytiki emfanisi..Kai to tragoudi den itan asximo!!!!!!!!! Episis tha thela na dw tin Efstratiou kai ti Zorba!!!!!!!!

  12. Aytoi arage tha ftasoun pote ti mousiki twn Ellhnwn?????H tha paizoun me ti giourovision kai ta konservopoihmena ”hitakia” tou kilou?????????Ok.Loreen 372 pts bla bla bla…Poios ti thymatai omws shmera?Meta apo 10 xronia tha ti thymatai kanenas?
    Sorry alla to Melodifestivalen einai o,ti pio ypertimhmeno exw dei se themata mousikis paragwghs! Ama to pame etsi kai I Lithuania pou kanei 8000 show yperdynamh tou diagwnismou einai!!!
    Ellhnes eimaste!Den exoume na zhlepsoume tipota!!!!Min eimaste komples!!!!!!Den yparxei logos!!!!!!!

    • Ποια είναι άραγε σήμερα η μουσική των ελλήνων; Η Πάολα και ο Παντελίδης; Γιατί αν είναι να κρίνεις τη δική τους εμπορική μουσική, θα τη συγκρίνεις με την αντίστοιχη δική μας. Ε, μεταξύ αυτών, προτιμώ αυτά που ακούω στο Melodifestivalen.

    • 3000 xronia zwhs metraei peripou I Elliniki mousiki kai mou anafereis ton Pantelidi????????Ntaxei,de mas ftanei kanenas se themata texnhs kai mousikis,ki as eimaste simera o,ti na nai!!!Den einai eparsi!Alitheia einai!De ginetai na mas sygkrinoume me ena panigiraki gia ti giourovision.Kai I Alvania exei to festivali I Kenges apo to 1962 me poly pio axiologa kai kallitexnika apokyhmata!!Oxi tsirides,moumies kai klooun!!!
      Den anaferomai sto Souidiko montelo tou hitakiou twn 6-7 mhnwn alla stin mousiki opws gennithike kai evgale tous allous apo tis rizes kai tous katevase apo ta dentra.Dystyxws enoxlei pollous ekei exw to oti methane apo mas ta panta kai mas ti lene!Kai mas to paizoune ”kamposoi”!!!!!!!As min tous dinoume simasia!!!!!!!!O monos laos eimaste pou krazei ta idia tou ta splaxna!!!Prepei na stamathsei ayto,alliws de tha mas pairnei kaneis sta sovara!!!Eknevrizomai me kati tetoia!Einai krima!!!

    • Νοητικός αχταρμάς. Όταν συγκρίνεις πράγματα να φροντίζεις να είναι όμοια. Όπως όλη η ελληνική μουσική δεν είναι ο Παντελίδης, έτσι και η σουηδική δεν είναι το Μelodifestivalen. Αν πάλι θες να συγκρίνεις την εμπορική μουσική σκηνή των δύο χωρών, τότε ναι, ο Παντελίδης είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης ελληνικής εμπορικής σκηνής.

      Όσο για τις εθνοπατριωτικές εξάρσεις, μία διαχρονική παθογένεια των ελλήνων είναι η μεγαλομανία και η συνομωσιολογία. Ας παραδειγματιστούμε από την οξυδέρκεια των σκανδιναβών να δομήσουν τα κράτη τους πάνω στις πραγματικές τους ανάγκες, με μέτρο και ρεαλισμό, και όχι στη απληστία τους για άκοπη ευημερία όπως εμείς. Δυστυχώς οι νεοέλληνες έχουν παράξει ελάχιστα πολιτιστικά τις τελευταίες δεκαετίες, και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι δε θα μας ξελασπώνουν για πάντα.

    • Ανδόρα και Σαν Μαρίνο είχαν επιτροπές το 2008 και ψήφισαν Καλομοίρα. Επιπλέον, ποιος σας είπε ότι δεν θα ήταν στην δεκάδα η Καλομοίρα με επιτροπές? Έλεος δλδ. Τι νομίζετε ότι ψηφίζουν οι επιτροπές? Εδώ οι Koza Mostra τα πήγαν σχετικά καλά στις επιτροπές, η Καλομοίρα δεν θα τα πήγαινε? Επιπλέον ψηφίστηκε η Λευκορωσία από τις επιτροπές πέρσι όπως και άλλες παρόμοιες συμμετοχές. Θεωρώ πως οι επιτροπές ψηφίζουν τραγούδια τύπου Secret Combination αρκεί το συνολικό αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό κάτι που ίσχυε με την εμφάνιση της Καλομοίρας. Δεν λέω πως θα ήταν πεντάδα στις επιτροπές αλλά δεκάδα θα ήταν. Άλλωστε, και ο Ρουβάς το 2004 δεν ήταν τριάδα με επιτροπές, η Παπαρίζου μπορεί και να μην κέρδιζε το 2005 και πάει λέγοντας. Επίσης, να διορθώσω κάποιους άσχετους ότι η Καλομοίρα έκανε κάποιες επιτυχίες (digital singles) μετά την Eurovision που ακούστηκαν αρκετά. Ήταν επιλογή της να απέχει από την ελληνική μουσική βιομηχανία, έκανε λίγες και καλές εμφανίσεις μόνο. Άλλωστε είχε αποφασίσει πως ο τόπος διαμονής της θα είναι η Νέα Υόρκη. Στην συνέχεια παντρεύτηκε και έκανε τα δίδυμα οπότε δεν καταλαβαίνω προς τι τόση κακία. Η Καλομοίρα πέτυχε τα όνειρα της και σίγουρα δεν έχει απωθημένα.. Μην ξεχνάμε πως η συμμετοχή της στην Eurovision έχει δώσει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα ever στην χώρα μας. Ήταν μια εξαιρετική παρουσία με ένα μοντέρνο τραγούδι που είχε να αντιμετωπίσει 2 μεγαθήρια με την βοήθεια του Φωκά. Επιπλέον, το Secret Combination ήταν η μοναδική ξένη συμμετοχή του 2008 που έκανε είσοδο στο UK Singles Chart (Top 75). Αυτά για να θυμόμαστε κάποια πράγματα!

      • η λευκορωσια ποτε ακριβως ψηφιστηκε απο επιτροπες περυσι?γι αυτο και κατεληξε στις τελευταιες θεσεις?μηπως μπερδευτηκες το solayoh ηταν της λευκορωσιας!

      • Δεν ήταν και τόσο επιλογή της να αποσυρθεί… στο πάγο την έβαλλαν από την Heaven. Να σου θυμίσω ότι το 2010 ανανέωσε το συμβόλαιο της για τρία χρόνια, τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα περίμεναν (μεσολάβησαν και αλλαγές στην προσωπική της ζωή).
        Μη μας τα ωραιοποιείς επειδή είσαι φαν της, πολύ μέτρια πράγματα έχει κάνει με μόνη καλή εξαίρεση την Eurovision και σ αυτή την περίπτωση αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε Παντζη και Γιαννόπουλο και με μια άλλη φρέσκια κοπέλα πιθανό να πήγαινε το ίδιο καλά, μη σου πω και καλύτερα.

    • Δημήτρη εσύ να είσαι αντικειμενικός γιατί διακρίνω μια έντονη κακία. Δεν είμαι fan της, απλώς μου αρέσει όπως αρέσει στους περισσότερους. Φυσικά και δεν είπα ποτέ ότι έχει φωνάρα, αλλά για pop artist μια χαρά είναι.

      Η ίδια είχε πει ότι θα έκανε digital singles που και που αφού άλλαξε εντελώς η ζωή της και έμεινε μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Εδώ άλλοι που ζουν Ελλάδα δεν έχουν κάνει τίποτα μετά την Eurovision…

      • Ναι δεν έχεις άδικο, τώρα που το ξαναδιαβάζω και εμένα μου φαίνετε ότι γράφω με προκατάληψη, αλλά δεν το κάνω εσκεμμένα. Απλά με ενοχλεί όταν βλέπω να προωθούνται άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά δεν το αξίζουν και είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και γίνεται ακόμα πιο ενοχλητικό όταν στους επιβάλλουν και άλλοι που είναι πολύ καλοί σ αυτό που κάνουν παραμένουν στην αφάνεια.
        Η καλομοίρα αντικειμενικά δεν έχει φωνή, προσπάθησαν να την προωθήσουν ως entertainer δηλαδή λίγο από όλα, τραγουδίστρια, παρουσιάστρια, ηθοποιό κτλ, κάνοντας πολύ μέτρια πράγματα.

    • Den eipa oti h Kalomoira htan patos.Apla epeidh oi epitropes genika ”latrevoun” thn Ellada eipa eytyxws giati sigoura tha eimastan pio katw me epitropes 50%…Ayto ennoousa!!!O,ti na nai!!!

  13. @Γιωτα
    Εγω προσωπικα ΠΟΤΕ δεν αποθεωσα την Παπαριζου η την Καλομοιρα διοτι απλα πιστευα οτι υπηρχαν καλυτερα τραγουδια εκεινη την χρονια…
    Και οκ η Παπαριζου εχει καλη φωνη δεν μπορει να τ αμφισβητησει κανεις αυτο….αλλα τωρα σε παρακαλω…
    Μου ειναι πολυ συμπαθης σαν ανθρωπος η Καλομοιρα αλλα οχι και να κερδισει τωρα ενω υπηρχαν ολοκληρες Ρωσιες,Ουκρανιες και γιατι οχι η Σερβια να επερνε διπλο…ελεος πια…
    Μου θυμηζετε κατι παιδακια που επειδη δεν ξερουν αλλα τραγουδια λενε η Ελλαδα επρεπε να κερδισει…

    Και ποιος νοιαζετε για το τι τελικοι ηταν??Εεε???Προσωπικα θεωρο οτι ο τελικος του 2013 ειχε πολυ καλυτερα τραγουδια απο του 2008….
    Το ιδιο ισχυει κ για το 2010….
    Επειδη δηλαδη πηραν μια καλη θεση τους κανει θεους??Σιγα πια….

    • Ο τελικός του 2008 ήταν αρκετά δυνατός, πολύ καλύτερος από προηγούμενες χρονιές κατα την γνώμη μου (2007, 2006).

      Σιγά τις Ρωσίες και τις Ουκρανίες!! Ο Bilan είχε απίστευτο σπρώξιμο, ενώ το Καλομοιράκι ούτε την στήριξη της ΕΡΤ δεν είχε..μην τα ξαναλέμε… αν η Καλομοίρα είχε την στήριξη που είχαν Ρουβάδες και Παπαρίζου μπορεί να ήταν και αλλιώς τα πράγματα.

      Σαφώς και το 2008 υπήρχαν πολύ καλά τραγούδια που άξιζαν να πάρουν μια υψηλή θέση, απλώς η Καλομοίρα είχε το πακέτο. Η Eurovision είναι τηλεοπτικό show, μην το ξεχνάμε! Η Σερβία είχε ένα ωραίο τραγούδι με τραγική εμφάνιση!

  14. Εντάξει να συγκρίνουμε στίχους του τύπου “Use your imagination , I am not easy but I am true” με τους ανατριχιαστικούς στίχους του Watch My Dance ή τη φωνή της Καλομοίρας με του Κόζα, είναι ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ !!!
    Παρ’ολ’αυτά , εγώ την Καλομοίρα τη συμπαθώ και το 2008 το θεωρώ την καλύτερη συμμετοχή μας στο ethnopop μετά το 2001 ( την προτιμάω κι από 2005! ), λόγω απογειωτικής σκηνικής παρουσίασης από την Καλομοίρα!

    • Απογειωτικη σκηνική παρουσία ειναι να εισαι σχεδόν ακουνητη και καρφιτσωμενη στο πάτωμα απο εναν Αλβανό χορογραφο που ειναι στα αζήτητα;

  15. PAIDIA….Oles oi gnwmes einai dektes….GIA MENA…den htan o logos pou les h prowthish ths ert tote(pou htan sta kalutera ths)giati kai sarbel phge sta kalutera ths ert…kai rouvas me fwka evaggelino….Htan pragmatika polu kalh tote kai aksize kai thn prwtia….Htan kathara dikh ths epilogh pou efuge kai sigoura an ithele th htan edw…to tragoudi den einai mono paola kai karras….Eksw dn metraei mono auto…Sigoura edw me to eksw exei megalh diafora..Kai eksw den einai eukolo n kaneis kariera…ALLA na sas pw kati pou den exei akoustei..Otan efyge ths ekane protash o TIMBALAND sthn amerikh..Pou shmainei oti ekeinos sigoura pistepse se ekeinh opws polus allos kosmos…H kalomoira tote doulepse polu sklhra kai fanhke auto…mhn lete asinartisies loipon…Ok..kai h idia den exei pei oti exei fwnh maria kalas…alla mhn skexname pws oti ekane tote to ekane monh ths…as thumithoume to promo tour t rouva se olh thn eurwph enw h kal phge se 4 5 xwres mono…kai vevaia prepei na nai ston ellhniko teliko…Kai vevaia leipei sthn ellada(giati mhn trelathoume vlepe stikoudi kai alles)..st aggliko einai polu kalh k oti k an peite einai akuro!

    • ναι σιγουρα την παρακαλουσε ο τιμπαλαντ και αυτη δεν ηθελε?σιγα μην επεσε και σε καταθλιψη ο τιμπαλαντ που αρνηθηκε το καλομοιρακι!!και πραγματικα ειναι δυνατον να εμφανιστει την τελικη βραδυα η ελπιδα και εμεις να μενουμε στην καλομοιρα?ας σεβαστουμε την επιλογη της να γινει μαμα και να ζησει στην αμερικη!αλλα μη λεμε οτι ειχε και πληθωρα προτασεων..ελεος δηλαδη

      • Ναι της έκανε πρόταση ο Timbaland και επειδή η Καλομοίρα του έκανε την δύσκολη, εκείνος αναγκάστηκε να ξεπεσει και να συνεργαστεί με τη Nelly Furtado.

        Η Καλομοίρα το 2010 έκανε μια συνεργασία με τον Fatman Scoop (εποχές που η heaven διέθετε ένα σκασμό λεφτά και πήγαινε και τα έδινε στους τούρκους) και το τραγούδι έπαιξε κανα 2μηνο και μετά πήγε άκλαφτο.

      • xa xa xa !κορυφαιο!εγω νομιζω οτι δεν αντεξε την απορριψη απο την παγκοσμιου φημης καλομοιρα και αποφασισε να αποσυρθει για παντα απο τα μουσικα δρωμενα!

  16. xa xa! οχι απογειωτικη εγινε εκει που ανοιξε το βιβλιο και εκει που την κουβαλουσαν στις πλατες τους οι χορευτες σαν αλλη κλεοπατρα

  17. μουναρα τι να λεμε…παντα μου εδινε δουλεια για το σπιτι με τα ολοστρογγυλα μεγαλα στητα της στηθη,να γυμναζω το μακρυ χοντρο μοριο μου

  18. epishs magkia einai na dexesai th xorografia enos alvanou kai na erxesai sth korufh…autos o alvanos mia xara douleia ekane…eidame k ton fwka to 2009…mathete pws otan douleveis sklhra g kt th pas pshla o kosmos n xalasei.,.oso g t melodievestivalen ti n pw?sugkrinetai to frukio me thn elena paparizou?apla an tn steiloun auton tha pane pato…to survivor einai pl kalo kommati

  19. Η Καλομοίρα πραγματικά επισκίασε την επιλογή τραγουδιού του Ρουβά το 2009. Έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση που μέχρι και ο Perez Hilton μίλησε για αυτήν lol !! Υπέροχη performer το Καλομοιράκι! Περιμένω κάτι δυνατό και φέτος!

    Μακάρι να καλέσουν και άλλους πρώην συμμετέχοντες όπως Ελίνα Κωνσταντοπούλου με το φοβερό “Ποια προσευχή” που παραμένει επίκαιρο μέχρι τώρα, την Σοφία Βόσσου που έκανε μεγάλη επιτυχία με την Άνοιξη! Φυσικά η παρουσία της Μαρινέλλας είναι κάτι που περιμένουμε πως και πως γιατί είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται σε Eurovision εθνικό τελικό αν δεν κάνω λάθος (τουλάχιστον από 2001 και μετά)

    Ελπίζω να μην είναι όλα playback και φέτος και να κάνουν μια μεγαλύτερη σκηνή!!

  20. Για την ιστορία να σας πω πως η Καλομοιρα είχε έρθει 5η στις backup juries, πίσω από τη Νορβηγία, την Πορτογαλία , τη Σερβία και το Ισραήλ!
    Είχαν ανακοινωθεί μόνο οι θέσεις, όχι τ’ αναλυτικά αποτελέσματα!
    Και φυσικά πρέπει να είναι παρουσα στον ελληνικό τελικό!!!

    • Ειλικρινά δεν μου κάνει εντύπωση γιατί η εμφάνιση της Καλομοίρας ήταν άρτια και εκτός από ένα δυνατό τραγούδι είχε και μια δυνατή παρουσία που υποστήριζε το τραγούδι ακόμα περισσότερο.

      Αυτό για όσους είπαν ότι θα πάτωνε με 50/50 σύστημα η Καλομοίρα..

    • Psifisan oi epitropes top-5 tin Ellada????Pws to pathane???Vevaia alles epoxes tote.Twra oute 20ada de tha mas eixan!!
      Episis an htan 50/50 to 2008 mporei na eixame back to back niki Norvigias,efoson Rwsia kai Oukrania den eidan kan pentad stis epitropes!!!(Gia th Rwsia kakws…Mporei na htan ANTIPATHESTATOS alla to tragoudi htan poly kalo!!!Kai h parousia!!!)

  21. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ EUROVISION ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ….ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ….ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!!!!

    • κατ αρχας δεν την βρισαμε απλως εκφραζουμε ολοι την αποψη μας..δημοκρατια νομιζω οτι εχουμε..σε αλλους αρεσε σε αλλους οχι.ειναι πολυ απλο…..και νομιζω ο χρονος αποδυκνυει την αξια και τη διαρκεια των καλλιτεχνων!κριμα που η διαρκεια της καλομοιρας ηταν 4 χρονια!τωρα new york…

  22. το ισραηλ ειχε συγκλονιστικο κομματι εκεινη τη χρονια!!!!!καλα αν βγηκε οντως 5η θα μου επιτρεψετε να εχω μια μικρη επιφυλαξη..διοτι αν δεν υπαρχουν αναλυτικα αποτελεσματα και πρακτικα συγγνωμη αλλα επιφυλλασομαι

    • Ποοοο ρε φίλε αυτός είσαι…. Boaz Mauda στο the fire in your eyes,φοβερό κομμάτι, μαζί τη Shiri Maimon ήταν οι καλύτερες υποψηφιότητες του Ισραήλ.

  23. STR ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ….ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ….ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝ ΕΤΗ 2014 ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!!

  24. Μερικοι κραζουν τραγουδιστες που καταφεραν να μπουν 10αδα…. Eurovision ειναι… οσοι δεν ειναι του επιπεδου τους οι Καλομοιρα, Παπαριζου, Κοζα Μοστρα, Ελευθεριου κτλ… ας μην ασχολιουνται και ας ακουν μονο Φαραντουρη….

    Αντε κομπλεξικοι…..

  25. Πάντως είναι πολύ καλή ιδέα να τιμηθούν παλιές μας συμμετοχές μιάς και είναι επετιακός ο τελικός. Θα μου άρεσε πολύ να δώ την Σοφία Βόσσου με την “άνοιξη” και την Ελίνα Κωνσταντοπούλου με το “ποιά προσευχή”, 2 απο τις καλύτερες και πιό αδικημένες ελληνικές συμμετοχές. Θα ήθελα πολύ να δώ και το “όλου του κόσμου η ελπίδα” που μας έφερε την 5η θέση το 1992, αλλά η Κλεοπάτρα έχει αποσυρθεί απο το τραγούδι δυστυχώς 🙁

  26. κι εγω πιστευω πως το ποια προσευχη ηταν μια απο τις αδιkημενες ελληνικες συμμετοχες ever!kai to ολου του κοσμου η ελπιδα απο τα πιο καλα τραγουδια που εχουμε στειλει και με μια θεση εξαιρετικη!η κλεοπατρα που βρισκεται αληθεια?δεν εχω ακουσει κανενα νεο της εκτοτε

  27. ΠΟΛΥ ΤΣΟΥΞΙΜΟ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ETHNO POP TO ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ POP DANCE.
    ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑΤΕ ΦΕΤΟΣ ΜΙΞΗ ΚΛΑΡΙΝΟΥ ΜΕ HEAVY METAL ΜΠΟΡΕΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΛΥΡΑ ΜΕ ΜΕLODIC TRANCE ΙΣΩ Σ ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ ΜΕ ΒΙΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ.ΑΜ ΔΕ……..
    ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΑ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑΤΑ ΑΛΚΑΙΟΥ-ΓΙΩΡΚΑ-ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ.ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΤΑ ΤΣΙΡΚΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΚΡΑΤΑΩ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ-Η ΤΗΝ ΖΟΖΕΦΙΝΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΛΟΓΓΟ Η ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΟΠΟΤΕ ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΤΟ ETHNIC ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΠΑΛΙ
    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΟΥΡΟΦΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΡΕΨΕΙ Ο ΕΡΜΟΣ.ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΓΙΟΥΡΟΦΑΝ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ 100 ΚΙΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗ.ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΟΥΡΟΦΑΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΗΣΕ 17.ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ ΡΙΜΠΑΚ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΩΣΕΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΤΟΝ ΡΑΚΙΤΖΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΤΩ ΕΞΟΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΕΛΛΗΝΑ

    • Έχεις καταντήσει γραφικός. Εσύ δεν ήσουν που χθες δόξαζες τη Καλομοίρα? Άστο λοιπόν, μη μιλάς για τραγουδάκια της σειράς, δεν μπορείς καν να τα ξεχωρίσεις.
      Όσο έχουμε βαρεθεί την ελληνική «συνταγή» στη γιουροβίζιον, με τη μίξη έθνικ ήχων με μοντέρνους, άλλο τόσο έχουμε βαρεθεί τις τραγουδίστριες-τσιχλόφουσκες σαν το είδωλο σου τη Καλομοίρα, που υπάρχει για να μας αποδεικνύει πόσο σαθρή είναι η μουσική βιομηχανία και πως αποκτούν αξία οι ατάλαντοι.

  28. ΙΕΡΑ ΘΕΑ (πρωην Άκρο) λεγεται το κεντρο οπου θα γινει ο ελληνικος. Ειναι μεγαλο κεντρο στο γκαζι με θεα την ακροπολη. θα ειναι ελαφρως πιο λαμπερος απο περσι ο τελικος ( το ευχομαι γιατι περσι ηταν ΔΑΙΔΑΛΟΣ το gazi music hall και τρομερα μικρο και υποφωτισμενο) για να γιορταστουν δεοντως τα 40 χρονια παρουσιας της Ελλαδας στο θεσμο. Ευχομαι να δουμε κατι καλο και οχι μονο λογια διοτι περσι ο ελληνικος τελικος ηταν οτι χειροτερο εχει διοργανωσει το MAD (ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ σε οργανωση αλλα και αποτελεσμα απο ολα τα mad βραβεια , madwalks κτλ κτλ). Αξιοπρεπης ηταν αλλα οχι οπως μας τα ελεγαν πριν γινει (υπερπαραγωγη κτλ κτλ)

    • Θα συμφωνήσω μαζί σου Κiki, η περσινή διοργάνωση ήταν το χειρότερο δείγμα δουλειάς που έχουμε δει απο το MAD όσον αφόρα την επιλογή του χώρου και τη σκηνή, η οποία ήταν ιδιαίτερα φτωχή.
      Τώρα για το ACRO της Ιεράς Οδού δεν το γνωρίζω, αλλά από μια γρήγορη αναζήτηση στο google βλέπω ότι είναι ένας χώρος όμοιος με τον περσυνό. Αναρωτιέμαι γιατί δεν επιλέγουν κάποιο κλειστό στάδιο, παραγωγές σαν τη γιουροβίζιον ασφυκτιούν σε τέτοιους χώρους και βγάζουν ένα πολύ φτωχό αποτέλεσμα. Εδώ μέχρι και η Μάλτα που είναι μια σταλιά χώρα και φέτος έκανε ένα πολύ αξιόλογο σόου σε μεγάλη σκηνή. Μακάρι να μην ισχύει αυτό που λες.

      • οι ”κακομοιρες” και ”κακομοιρηδες” της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ φταινε γιαυτο. χωνονται σε θεματα που επρεπε να αφησουν ΕΛΕΥΘΕΡΟ το μαντ και εμμεσως πλην σαφως τους δινουν εντολες τυπου ” οκ να ειναι κατι αξιοπρεπες αλλα να μην χτυπαει στον τηλεθεατη σαν κατι πολυ γκλαμουρατο γιατι εχουμε και κριση και θα βγουνε και κατι λαικιστες τυπου ΔΗΜΑΡ να βγαζουν ανακοινωσεις και να μας κραζουνε και δεν εχουμε ορεξη γιαυτα”. Με λιγα λογια στην ελλαδα ΔΕΝ εχει σημασια αν κανεις μια ωραια βραδια με λεφτα χορηγων. Ο τυπος τρωει την ουσια. Σοβαροφανεια ΟΛΕ.

      • Αλλωστε οταν ατομα της παλιας Ερτ που ειχαν αναμειξη στη διοργανωση των ελληνικων τελικων του 2011 και 2012, δινουν εντολες στο μαντ και εχουν αναμειξη και φετος στη διοργανωση τι περιμενεις? Ολιγη μιζερια δεν τη γλυτωνουμε 🙂

      • Τι να σου πω Kiki, αυτά που λες δε μπορώ να τα ξέρω, αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν πράγματι ισχύουν. Η ΕΡΤ ήταν ένας δυσκίνητος οργανισμός με κακή οργάνωση και ανίκανους ανθρώπους από την υψηλότερη μέχρι την χαμηλότερη βαθμίδα των υπαλλήλων, βάζοντας μέσα και τις διοικήσεις, το ίδιο λογικά θα ισχύει και για τη ΝΕΡΙΤ. Να σου πω την αμαρτία μου, είχα ενστάσεις για τον τρόπο που έκλεισε η ΕΡΤ και όχι γιατί έκλεισε, αυτό το ήθελα. Το μόνο καλό δείγμα σε live διοργανώσεις που είχαμε δει από αυτούς ήταν η EUROVISION του 2006 και τα τέσσερα χρόνια του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

  29. Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν για την καλομοίρα και όχι αυτή η αποδοκιμασία που έχει από μερικούς. Είναι μία από τις καλύτερες εμφανίσεις αν όχι η καλύτερη που έχει κάνει ποτέ η Ελλάδα. Βέβαια είμασταν στην εποχή των παχέων αγελάδων ακόμα και μπορέσαμε να ξοδέψουμε χρήμα αλλά όλη η συνολική δουλειά ήταν απλώς υπερπαραγωγή. Και η Καλομοίρα δεν χάθηκε μέσα σε αυτό ίσα ίσα το υποστήριξε τέλεια γιατί ήταν κομένο και ραμένο στα μέτρα της. Αν υπήρχαν από τότε οι επιτροπές στον τελικό ίσως και να είχαμε καταφέρει κάτι παραπάνω.

    • ισχυει. γιατι για να σαρωσεις η μαγκια ειναι να πας αψογα στο τελεβοτινγκ και να μπεις στα πρωτα 6-7 των επιτροπων και με βαση οσα ακουω απο παλια, η καλομοιρα ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ στα πρωτα 6 τραγουδια των back up juries κατι που καταφερε μονο η Ουκρανια εκεινη τη χρονια (να ψηφιστει ικανοποιητικα και απο κοινο και απο επιτροπες)

  30. ΠΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΙΑ!!!

    Λοιπον, το 2008 τα αποτελεσματα ηταν 100% τηλεψηφοφορια (νομιζω μονο ο Αγιος Μαρινος ειχε επιτροπη) . ΑΠΛΑ υπηρξε επιτροπη – οχι κρυφα – για να δουν (οπως λενε, αν ισχυει) τι αποτελεσματα θα εχει, ωστε να εφαρμοστει την επομενη χρονια το συστημα που ισχυει!

    Τα αποτελεσμα ηταν 100% τηλεψηφοφρια !!!

    • @gus έχεις δίκιο, αλλά οι επιτροπές μπήκαν για συγκεκριμένο λόγο, δεν νομίζω να τις έβαλαν πιλοτικά για να δουν πως θα πάει, οι νέες αλλαγές προεκυψαν την επόμενη χρονια.

      Το wiki λέει λοιπόν:
      Για το 2008 αποφασίσθηκε καθολική αλλαγή της διεξαγωγής του Διαγωνισμού, θέτοντας 2 ημιτελικούς αντί για έναν, στους οποίους η νικήτρια χώρα του προηγούμενου διαγωνισμού, στην προκειμένη περίπτωση η Σερβία, και οι χρηματοδότριες χώρες, δηλαδή τα Big 4, δεν θα διαγωνίζονται και θα περνάνε απευθείας στον τελικό. Αυτές είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία.
      Σε κάθε ημιτελικό διαγωνίστηκαν 19 τραγούδια. Από αυτά τα 19 τραγούδια, τα 10 θα πέρναγαν στον τελικό. Τα 9 από αυτά τα 10 τραγούδια προκρίθηκαν βάσει του αποτελέσματος του televoting (τηλεφωνική ψηφοφορία), ενώ το 10ο τραγούδι προέκυψε από το αποτέλεσμα της βαθμολογίας των συνοδευτικών κριτικών επιτροπών.
      Συνολικά στον τελικό διαγωνίστηκαν 25 τραγούδια (10 από κάθε ημιτελικό, συν τα “Big 4” και τη διοργανώτρια χώρα).

  31. ΤΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΕNΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ 1 ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡOΥΣΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ 3 ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΡΕΦΡΕΝΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ.
    ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ TELEVOTING KΑΙ ΜΕΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ EUROFUN.ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ 2-3 ΣΤΟ TELEVOTING KAI DEN MPOROYSAN AYTOI ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΓΡΑΜΜΗ Η ΝΑ ΚΑΤΑΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΧΤΟΥΝ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΑΝ HIT ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ CLUB ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΩΡΚΑ-ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ..ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΟΥΡΟΦΑΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ 19 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΝΩ ΠΕΡΣΙ ΟΙ ΚΟΖΑ ΜΟΣΤΡΑ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ 16 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΙΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟΙ.ΤΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΑΥΤΕΣ ΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΕLEVOTING ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ.ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΤΟΣΟ ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΣΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΑΤΡΕΨΕ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΩΚΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΤΗΣ

  32. παντως το 2008 υπηρχε χασμα μεταξυ κοινου και επιτροπης καθως το κοινο ψηφισε καλομοιρακι και η επιτροπη μαρτακη.οπως και το 2001 που η επιτροπη εβγαλε την κει κονορς και το κοινο των αντικ αλλα και το 2003 που η επιτροπη ηθελε μαντω αλλα στο κοινο ειχε σαρωσει ο βαρδης!απορω παντως πως δεν εγινε θεμα το 2003?αλλα βεβαια νομισαν οτι η μαντω με τη φωνη της και το εντελως ξεπερασμενο κομματι της θα εκαναν τη διαφορα!!

  33. ναι τι να σου πω και την εκανε τη διαφορα με μια αμφιεση για τα καρναβαλια,ακομη εκεινο το σαδομαζο φορεμα δεν το εχω ξεπερασει!! καλα το δε τραγουδι ηταν πραγματικα αθλιο ..δεν ηξερα οτι το κοινο ειχε βγαλει τον βαρδη

  34. ki ομως!το θυμαμαι και μου ειχε κανει αλγεινη εντυπωση πως ειχε περασει τοτε απαρατηρητο αλλα βλεπεις οι δημοσιες σχεσεις της μαντους στα καλυτερα τους τοτε!μονο τον ρακιντζη ειχαν στησει στα δεκα μετρα που τουλαχιστον τοτε υπηρχε συμπνοια κοινου και επιτροπης για το αποτελεσμα

  35. Oraia idea pragmatika, eite ta tragoudia ermineutoun ksexorista eite kanoun ena medley me ola ta “gnosta” onomata san to Interval act tou melodifestivalen to 2010 tha vgei oraio! Pantos to xo aporia gamoto, giati de kanoun to show se stadio? To tae kwon do nomizo einai idaniko kai ta mikra clubakia de voithane. Kanoun 3 vimata mpros kai tautoxrona 2 piso…

  36. ΤΟ 2008 ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΑΔΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕ Η ΡΩΣΙΑ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΝΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ,ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ Η ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΡΟΥΧΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΓΥΦΤΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΡΔΙΑ ΤΙ ΚΙΤΣΑΡΙΟ,ΛΕΜΕ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΛΕΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 7 ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΜΠΕΛ ΑΘΛΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟΣ Η ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ Η ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕ Η ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΑΣ.

  37. a θα διαφωνησω!νομιζω οτι η χειροτερη συμμετοχη μας τη δεκαετια του 2000 ηταν το never let you go πραγματικα τραγουδι εκτος τοπου και χρονου και φανηκε και στη βαθμολογια!τουλαχιστον ο σαρμπελ εφερε και την 7η θεση!η αλλη με την φωναρα της που θα εκανε την ευρωπη συσσωμη να ανατριχιασει με τη φωνη και την ποιοτητα του τραγουδιου της.καλα ακομη θυμαμαι και τα κρατη που την ψηφισαν 12 απο κυπρο 5 απο μεταναστες της γερμανιας και 4 απο την τουρκια……καλα το δε φορεμα της η αποθεωση της κακογουστιας..μπροστα σε αυτην ΘΕΟΣ Ο ΣΑΡΜΠΕΛ

  38. Str EKEINO TΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΣΑΡΜΠΕΛ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ….ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ;ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΤΩ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕ Η ΛΑΜΠΙΡΗ ΤΟΤΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ.ΑΘΛΙΟ ΦΟΡΕΜΑΤΑΚΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

  39. απο εκεινη τη χρονια ηθελα η σαρμπελ η ταμτα με την καμια δεν ηθελα το νο μαντονα του δαντη!οποτε νομιζω οτι αποφυγαμε τα χειροτερα..αν και σαν τραγουδι πιο πολυ μου αρεσε το with love δια χειρος νικου τερζη!

  40. H ταμτα την θυμαμαι παρα την απαισια εμφανιση της ειδικα το μαλλι ειχε πολυ καλο τραγουδι απο το γεια σου του σαρμπελ.περασαν 7 χρονια σαν εχτες το θυμαμαι εκεινον τον τελικο με την μπακοδημου τραγουδιστρια αισχος.

  41. Gia mena I xeiroteri symmetoxi tis Elladas sti Eurovision einai tou 2009.An den itan o Sakis gnwstos kai ta loipa oute teliko de tha vlepame!!
    Asteio san theama kai pollh pswnara kai yperopsia gia to tipota,akrivws ena xrono meta ta ”ex amakshs” ston Bilan gia thn-ONTWS-psonistiki symperifora tou!! Kala pathame to 2009.Kai mia Xara th glitwsame.Tha mporousame kai apokleismo na xame faei.
    To 2010 irthe I krisi alla thanks God,anti na pesei to epipedo kata enan magiko tropo anevhke kai vrhkame taytotita kai fysika axioprepestates theseis kai symmetoxes.Stamathsame na maimoudizoume me amerikanies kai dithen proxw patates….

  42. Λοιπόν ας ειμαστε δίκαιοι. Το ACRO( ιερά θεα) ειναι απο τους καλους χώρους μπουζουκιών ΕΙΔΙΚΑ για τηλεοπτική μεταδοση. Εχει μεγαλη σκηνη και με ωραία γραφικά πίσω θα δείχνει τέλεια. Σαφέστατα καλύτερο απο το περσινό μιζερο gazi music hall. Δείτε στο YouTube την Πεγκυ Ζηνα οταν έκανε live συναυλία στο acro. Άλλωστε ειναι απο τους χώρους που το μαντ εχει κοννε και χρησιμοποιεί συχνα για μικρής εμβέλειας κλειστές συναυλιουλες της Amita motion με ενα ή δυο καλλιτεχνες ( οταν ειναι πολλοι καλλιτεχνες προτιμά ακομα μεγαλύτερους χώρους . Το acro χωρα 3.000 κοσμο περίπου )

  43. paidia oti kai na lete ena einai to stantar oti gia tin ellada exoun paei ena soro kalitexnes kai megala onomata alla den mas evgalan tipota, antithetos pianame 7-8-9 kai 14 thesi….opote h kalomira pou mas efere stin 3h thesi einai mia xara..!!! kai kalos h kakos min perimenete kai tipota allo apo tin ellada….. den yparxei periptosi na nikisoume pote ksana afou xrimatodotoume tis apostoles mas me 100.000 euro…kai h alles xores dinoun apo 500.000 euro kai ano…..prepei na to parete apofasi poia pos h EUROVISION einai enas poli kalos stimenos Diagonismos pou panta nikaei h xwra pou edose ta poio polla lefta….opote ti na leme twra….

    • Βασικά δεν ξέρεις τι λες!
      Πόσες χιλιάδες έδωσε περυσι η Γερμανία,και πόσες η Ελλάδα??? Τι θέση πήρε η Γερμανία και τι θέση η Ελλάδα?

      • Nai alla I Germania eixe mia ilithiotita kai misi.Kaka ta psemata.Ellada,Kypros,Moldavia,Skopia,Alvania,kai genika Valkania kai ti Loreenme to Euphoria na stelname panw apo 5oi APOKLEIETAI!!!!!!!!!!!Vlepoun apo ta favori poios exei ta pio polla gia na diorganwsei -gia na tsontaroun ki aftoi ta ligotera dynata kai na ”vgoune” oikonomika- kai tou to dinoune! De thelw na ginw kakos alla I Dania perysi den eixe oute fwni oute parousia.Ola kapou ta xame xanadei,oso ki an kapoioi prospathousan na mas to pasaroun ws aristourghma!H Oukrania pio wraia fwnh kai emfanisi eixe.H h Rwsia.H h Islandia.
        Kai stin Kypro to 2012 to 8 phge sto Azerbaijan xwris me 0 apo epitropi! Stimena yparxoun sto thesmo DYSTYXWS!!!

  44. Η ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΡΟ( ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΘΕΑ).Πριν μας πρηξετε με ανουσιες ερωτησεις, κανε ενα ΚΑΛΟ google search. ΕΛΕΟΣ ομως.

    • καλα μονο μη κλαψεις. στο gossip tv αλλα λεει ομως. πανε δες gossip tv.gr/showbiz/Eurovision/story/303318/vandi-kapoytzidis-eyaggelinos-ti-etoimazoyn-gia-ton-elliniko-teliko-tis-eurovision

  45. ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ (και νυν ΔΤ) ΔΕΝ εχει βγαλει Μ Ι Α επισημη ανακοινωση για το τι θα γινει. ΕΛΕΟΣ πραγματικα. και θελουν να κανουν και τελικο απο οτι ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ με εισιτηρια?? ΠΟΤΕ θα διαφημιστει ο τελικος και θα προβληθει το γεγονος ωστε να παει κοσμος??? ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ? πεντε μερες πριν τον τελικο θα κανουν τρεηλερ τυπου ” σε 5 μερες γινεται το ηβέντ αυτο και παρτε τα εισιτηρια σας’? ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ρε αυτα. Θελει τουλαχιστον 25 μερες διαφημιση ενα γεγονος για να το σκεφτει επαρκως ο καταναλωτης και να πειστει να παει. Η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ σε ολο της το μεγαλειο. Το δε γεγονος οτι ακομα να μαθουμε τους υποψηφιους εστω και το τι θα γινει με την εθνικη μας επιλογη, ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ. και εχουμε 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.

  46. Η φαρσοκωμωδια του υποτιθεμενου ελληνικου τελικου, που ακομα σχετικη ανακοινωση για τα πλανα της ΔΤ για τη Γιουροβίζιον 2014 δεν υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ, θα συνεχιστει μεχρι πότε? Μεχρι το Μαιο? Ελλαδάρα με τα ωραία σου, χαχα.

  47. Παίδες αληθεύει η πληροφορία από το αφερέγγυο (συνήθως) Σταρ ότι το τραγούδι του Μαρτάκη το έγραψε ο Ηλ. Κόζας; θα ΄χε ενδιαφέρον…

    • Το ΖΟΥΓΚΛΑ ανεβασε αρθρο οτι σε δυο βδομαδες εχουμε ελληνικο τελικο…και ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ…Μηπως πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μαθουμε και ΕΠΙΣΗΜΑ αν οντως θα εχουμε τελικο και με ποιους συμμετεχοντες?? ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ να ακουσουμε και τα υποψηφια τραγουδια? Κανεις σοβαρος καλλιτεχνης δεν θα δεχεται να συμμετεχει σε ελληνικους τελικους που ανακοινωνονται στο παρα πεντε. Αλλωστε το μονο οπλο που θα εκανε καποιον πετυχημενο να συμμετασχει στη διαδικασια ειναι η προβολη. Οποτε οταν εσκεμμενα προφανως ψαλιδιζεται η προβολη και οδευουμε πλεον σε καθεστως επισημων ανακοινωσεων αρχες μαρτη και λιγες μονο μερες πριν απο τον τελικο, δεν βλεπω το λογο αξιολογοι καλλιτεχνες να συμμετασχουν. και τωρα και στο μελλον. Το συγκεκριμενο ξενερωμα που κανει η ΔΤ κανει πολυ κακο και στους φανς και στους μουσικοφιλους. Αντι ΕΣΤΩ 20 μερες να ζησουμε ενα excitement , να ακουσουμε τραγουδια και να χαρουμε για την επετειο των 40 ετων μας, καθομαστε και δειχνουμε την ανοργανωσια μας. Και ο κοσμος πότε ακριβως θα φτιαχτει με την ιδεα του ελληνικου τελικου ωστε να το μαθουν ΕΓΚΑΙΡΩΣ ολοι και να παρουν εισιτηρια να πανε?

  48. ki ego mazi sas paidia. thelo na akouso ta kommatia. alla pera apo ta diadikastika me Nerit/DT, mipos perimenoun na doun ti tha epilexoun kapoies alles xores gia na praxoun oi dikoi mas analogws? p.x. mporei gia ton Martaki na exoun 2-3 pou ksexorizoun kai na theloun na epilexoun auto pou tha diaforopoieitai ap’oti tha dialexoun kapoioi dynatoi antipaloi.

  49. Ανοργανωσιά και δεν βρίσκουν καλα τραγουδια ειδικα για Μαρτάκη που το μαντ θέλει διακαως να στειλει.

  50. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, τα τραγούδια που θα ακούσουμε την βραδιά του ελληνικού τελικού είναι δυο με ελληνικό και δύο με αγγλικό στίχο.

    Ο Κώστας Μαρτάκης, ο οποίος έχει δοκιμάσει στο παρελθόν την τύχη του στον διαγωνισμό, αυτή τη φορά επιλέγει ελληνικό στίχο. Το τραγούδι του έχει γράψει ο περσινός εκπρόσωπος της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision, Ηλίας Κόζας. Ο ήχος του τραγουδιού είναι ιδιαίτερα γνώριμος στα αυτιά μας, ενώ μπορούμε να πούμε πως κινείται σε λαικούς ρυθμούς τσιφτετελιού.

    Η Κρυσταλία είναι η δεύτερη υποψήφια η οποία θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να προκριθεί στον ημιτελικό της Κοπεγχάγης. Μπορεί με τους Otherview να έκανε μεγάλες επιτυχίες σε τραγούδια με αγγλικό στίχο, όμως το το κομμάτι της που επέλεξε για τον διαγωνισμό της Eurovision έχει ελληνικό στίχο. Το τραγούδι της είναι μπαλάντα και κινείται σε ήπιους ρυθμούς που θα αναδείξει την δυναμική της φωνής της.

    Η επόμενη διαγωνιζόμενη είναι η φρέσκια στο μουσικό στερέωμα Josephine που κατεβαίνει στον διαγωνισμό με ξένο στίχο. Η Josephine με την εκρηκτική της εμφάνιση και το dance κομμάτι της θα προσπαθήσει να καταπλήξει το κοινό. Ο ήχος του κομματιού της είναι up tempo ενώ συνθέτης του είναι ο Mark Angelo, που είναι γνωστός για τις μεγάλες χορευτικές επιτυχίες του.

    Την αυλαία κλείνουν οι Freaky Fortune που οι μετοχές τους έχουν ανέβει πολύ με βάση το πρώτο άκουσμα των τραγουδιών. Οι Freaky Fortune είναι γνωστοί για τα ανεβαστικά dance κομμάτια τους και αυτό θα μας δείξουν και στον ελληνικό τελικό. Το ντουέτο επιλέγει ένα super dance κομμάτι με αγγλικό στίχο γραμμένο από τους ίδιους.

    Το μόνο που μένει είναι να κυκλοφορήσουν και επίσημα τα τραγούδια, ώστε να επιλέξουμε το αγαπημένος μας που θα στείλουμε στην Eurovision της Κοπεγχάγης τον Μάιο.

    ΠΗΓΗ : Κυπριακο Σάητ σήμερα

    ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ : ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΠΑΕΙ Ο ΜΑΡΤΑΚΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΛΑΙΚΟΥΡΙΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΛΑΗΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΩ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ