Λετονία: Απόψε ο δεύτερος Ημιτελικός!

Ξεκινά σήμερα ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο θα διαγωνιστούν 12 καλλιτέχνες και οι 6 από αυτούς θα πάρουν το εισιτήριο για τον λετονικό τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Οι έξι καλλιτέχνες, που θα προκριθούν σήμερα στον τελικό θα προέλθουν από 50% τηλεψηφοφορία και 50% από τη ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Για πρώτη φορά φέτος ο κόσμος θα μπορεί να ψηφίσει για το αγαπημένο του τραγούδι και μέσω διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του λετονικού κρατικού φορέα LTV. Καλεσμένοι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο σημερινό ημιτελικό είναι οι Sinplus (Ελβετία 2012).

Οι 12 καλλιτέχνες που διαγωνίζονται σήμερα είναι οι παρακάτω:

 

1. Ralfs Eilands and Valters Pūce – Revelation

2. Katrine Lukins – You are the reason

3. Mad Show Boys – I need a soul-twin

4. Markus Riva – Lights on

5. Anete Volmane – Breathe slow

6. Rolands Ūdris – What if it was

7. Katrīna Bindere – Moment and tomorrow

8. Andris Kivičs – Pa vidu tu

9. Dons – Pēdējā vēstule

10. Sabīne Vidriķe – Is it possible

11. Sabīne Berezina – Pressure

12. Eirošmits – If I could (get away)

Τον λετονικό ημιτελικό μπορείτε να τον παρακολουθήσετε και μέσα από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του LTV στις 20:40 ώρα Ελλάδας.

Η Λετονία θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision στις 6 Μαΐου.
Νίκος Βέντζιος

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. pro leme
    ενταξει και 30 να βαλεις αν δεν ειναι καλα δεν προκειται να πανε καλα πρεπει να ειναι καποιο ξεχωριστο τραγουδι΄
    η ελλαδα με 3-4 νεροβραστα παει σχεδον παντα δεκαδα απο τις συμμαχιες των βαλκανιων και απο τους χιλλιαδες ομογενεις της διασπορας που ψηφιζουν μαζικα.τωρα οποιοσ πιστευει οτι αγαθωνας-αλκαιος-γιωρκας-σαρμπελ πηγαν καλα γιατι ειχαν καλο τραγουδι ειναι απλα χαζος και ανοητος.
    και ενταξει αυτοι που μπαινουν στο τρυπακι να ψηφισουν δεν εχουν μεγαλωσει με μπετοβεν σε καμια χωρα.

    • TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑΣ.ΓΙΩΡΚΑΣ ΚΑΙ ΑΛΚΑΙΟΣ ΕΙΧΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥΣ!!!ΕΔΩ ΚΟΤΖΑΜ ΒΙΣΣΗ ΜΕ ΤΡΕΛΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 9 ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖΕΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΒΙΣΣΗ ΟΤΙ Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ!ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ!

    • Σίγουρα δεν ισχύει 100% αυτό που λες, ειδάλλως κάθε χρόνο η Ελλάδα θα μάζευε περίπου τους ίδιους βαθμούς κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση!!!
      Περίοδος ΚΑΘΑΡΟΥ televoting 2001-2008 , η Ελλάδα έχει σκοράρει από 25 ( Mαντώ ) εως 252 βαθμούς ( SHAKE IT ).
      Καταλαβαίνεις την διαφορά στην απήχηση, έτσι?

    • Για πες μας λοιπόν εσύ που δεν είσαι χαζός και ανόητος, γιατί οι άλλες χώρες των βαλκανίων που έχουν και αυτές χιλιάδες μετανάστες στις χώρες της δυτικής Ευρώπης πάτωσαν? Και γιατί πέρσυ πήραμε καλούς βαθμούς απο χώρες που συνήθως δεν μας ψηφίζουν?

    • Και η ελευθερίου γιατί δεν μπηκε στη πεντάδα, είχαν κάτι προσωπικό μαζί της οι βαλκάνιοι και οι ομογενείς???

    • Είναι η αλήθεια ότι η Ελλάδα έχει αυτομάτως ένα bonus 50-60 πόντων στο televoting από μετανάστες, φίλους και γείτονες. Είναι ουσιαστικά αυτό το minimum πόντων που πήρε και το Aphrodisiac το 2012, το οποίο εξάλλου πέρασε άνετα στον τελικό παρά το ότι ήταν κάτω του μετρίου σαν τραγούδι. Κάτι που δεν θα ήταν αυτονόητο για πολλές άλλες χώρες.

      • συμφωνώ, αυτό ισχύει και για πολλές άλλες χώρες όπως Αζερμπαιτζάν, Ρωσία, Ουκρανία κτλ. Υπάρχει όμως διαφορά στο να λέμε ότι η Ελλάδα εξασφαλίζει κάποιους ψήφους φιλίας, απ ότι η τελική κατάταξη της εξαρτάται από αυτούς και μονο χωρίς να λαμβάνετε υπόψην το ίδιο το τραγούδι. Δε νομίζω να είναι αυτός ο κανόνας και σ’ αυτό σου απαντούν πολύ εύστοχα οι υπάλληλοι σχολιαστές. Προτείνω να περιμένουμε μέχρι την φετινη eurovision, είναι μια χρονιά απ την οποία απέχουν πολλές βαλκανικές χώρες καθώς και η Κύπρος, θα δούμε τη πορεία θα έχουμε.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ