ALENKA GOTAR: “Συγκινήθηκα πολύ με την πρόταση του OGAE Greece”

Μια πολύ εκφραστική καλλιτέχνης, από τον κόσμο της όπερας, αλλά και της eurovision ήταν μαζί μας το Σάββατο της 19ης Νοεμβρίου στην μουσική μας γιορτή, το ΜΠΛΕ. Μια αιθέρια φωνή, μία άξια πρεσβευτής τόσο μουσικού της χώρου όσο και της χώρας της, της Σλοβενίας, μιλά αποκλειστικά στον Ogae Greece με ενθουσιασμό και απόλυτη ειλικρίνεια.

Συνέντευξη στον Ηλία Ξυδιά

Alenka, καλως ήρθες στην Ελλάδα. Θέλεις αρχικά να θυμηθείς μαζί μας τις αναμνήσεις σου από την Eurovision του 2007;

Βεβαίως και θέλω (γέλια). Λοιπόν, σιγουρα η συμμετοχή μου ήταν και συνεχίζει να είναι ένα απο τα σημαντικότερα γεγονότα στην ζωή μου, αν και πρέπει να σου πω, ότι η όλη διαδικασία τότε ήταν πολυ αγχωτική για μένα. Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ, Όπως, όταν τραγουδούσα και άκουγα τον κόσμο απο κάτω να φωνάζει δυνατα το όνομά μου, ή την στιγμή που έμαθα ότι πέρασα στον τελικό. Και θυμάμαι επίσης πόσο πολύ εσείς, οι Έλληνες το πιστεύατε αυτό το τραγούδι. Νιώθω πράγματι ευλογημένη που ήμουν εκεί.

Πες μου όμως, πως εσύ μια τραγουδίστρια από τον χώρο της Όπερας, πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος σε έναν κατα βάση pop διαγωνισμό;

Μμμ, δεν ξέρω, να σου πω την αλήθεια….Ίσως τελικά αυτό να με ιντρίγκαρε. Η διαφορά δηλαδή των δικών μου μουσικών καταβολών. Έχοντας πίσω μου μουσικές σπουδές σε Ελβετία και Αυστρία η ιδέα συμμετοχής σε έναν τέτοιο διαγωνισμό φάνταζε μακρινή , εώς και αστεία.Εκ των υστέρων όμως, έχοντας μπει σε αυτήν την διαδικασία, μπορώ να σου πω ότι το διασκέδασα πάρα μα πάρα πολύ και είμαι πολύ περήφανη που έλαβα μέρος.

Πέρα απο τό δικό σου τραγούδι, ποια άλλη είναι η Σλοβένικη συμμετοχή αγαπάς;

Ω, Θεέ μου. Ωραία ερώτηση. Λοιπόν, μου άρεσαν πολύ το Prisluhni mi της Darja Swaiger (SLO 95), το Zbudi se της Tanja Ribic (SLO 97) και όσο κι αν σου φανεί περιέργο, οι Sestre το 2002. Δεν ξέρω, βρήκα αυτό το τραγούδι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και απόλυτα μέσα στο πνεύμα της Eurovision. Τα τραγούδια που πραγματικά λατρεύω όμως είναι το Molitva (SER 07) και το Neka mi ne svane (CRO 98)

Μια δύσκολη ερώτηση τώρα. Απογοητεύτηκες απο την τελική κατάταξη του τραγουδιού σου ή όχι;

Βασικά, ο στόχος μου ήταν να περάσω στον τελικό. Δεν θα σου κρύψω πως το Σλοβένικο εθνικό κανάλι με πιέσε πολύ γι’αυτό, και τους είχα πει πως θα έβαζα τα δυνατά μου. Ναι, ίσως τελικά να απογοητεύτηκα λιγάκι. Ξέρεις, μετά τον ημιτελικό τα στοιχήματα για το τραγούδι μου είχαν ανέβει πολύ, κάτι  που με έκανε να πιστεύω πως θα μπορούσα να έχω μια θέση στην τελική δεκάδα. Αλλά σημασία έχει το ότι πέρασα και ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό, μέχρι εκείνη την στιγμη τουλάχιστον. Και δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως αυτό επετεύχθει με ένα τραγούδι στα σλοβένικα, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο σημαντικό και ιδιαίτερο. Όποτε και η 15η θέση , υπό αυτές τις συνθήκες, μια χαρά είναι!

Μελλοντικά σχέδια; Πιθανή περίπτωση να εκπροσωπήσεις και πάλι την Σλοβενία, υπάρχει;

Όχι, ποτέ ξανά! Ήταν ιδιαίτερα αγχωτικό όλο αυτό για μένα! Κοίτα το διασκέδασα πάρα πολύ αλλά  πιστεύω πρώτον, ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να επαναλάβω την επιτυχία που είχα και να περάσω και πάλι στον τελικό και δεύτερον, είμαι της άποψης ότι πρέπει να δίνεται ευκαιρία στα νέα παιδιά να ακουστούν και πιθανόν να αναδειχθούν μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό. Όχι βέβαια ότι είμαι μεγάλη σε ηλικία…Είμαι 34 χρονών , για να μην μείνεις με την απορία (γέλια), αλλά απλά κάποια πράγματα καλό είναι να τα αφήνεις ως έχουν και να τα θυμάσαι ως μια γλυκιά ανάμνηση. Άλλωστε, οι στόχοι μου τώρα επικεντρώνονται στην σχολή τραγουδιού που διατηρώ στην Λιουμπλιάνα και είμαι πολύ περήφανη που μαθητές μου, μέσα από αυτήν , έχουν καταφέρει να διακριθούν σε διάφορα φεστιβαλ.

Και τώρα, Alenka για πες μου,τι αισθήματα σου δημιούργησε η προσκλήση μας σε σένα στην Ελλάδα; Πώς σου φάνηκε η Αθήνα, εμείς; Τί θα σου μείνει από αυτήν την εμπειρία;

Πρώτα απ’όλα πρέπει να σου πω ότι συγκινήθηκα πολύ με την πρόσκληση του Ogae Greece. Έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα αλλά ποτέ στην Αθήνα. Τώρα για τους Έλληνες, τι να πρωτοαναφέρω; Είστε ένας υπέροχος λαός, κι εσείς οι άντρες ειδικά , τόσο μα τόσο όμορφοι , μελαχρινοί και άκρως γοητευτικοί.

Ωοοουυ!!! Σε ευχαριστώ εκ μέρος όλων.

Παρακαλώ (Γέλια). Και το φαγητό,μμμ….υπέροχο! Χθες δοκίμασα αυτό το ρόφημα απο μαστίχα που έχετε και ξετρελάθηκα. Θα φύγω με τα διπλάσια κιλά απ’οταν ήρθα… Αυτή όμως είναι η ουσία. Να γνωρίζεις τους ανθρώπους ενός τόπου, να γεύεσαι τις γεύσεις του, να παρασύρεσαι από τις μυρωδιές του, να αφουγκράζεσαι την κουλτούρα του. Όλα πραγματικά είναι υπέροχα!

Όπως ύπεροχο είναι το ότι βρέθηκες εδώ μαζί μας. Alenka μου, σε ευχαριστούμε  πραγματικά πάρα πολύ!

Εγώ σας ευχαριστώ περισσότερο (γέλια)… Ήταν στ’ αλήθεια τιμή μου!!!

[youtube id=”kiQ7VV47nX8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”xWkdgFSwy3E” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ