ΔΑΝΙΑ: Ανακοινώθηκαν οι 10 διαγωνιζόμενοι του DMGP 2014!

Ο εθνικός τελικός της χώρας, γνωστός και ως Dansk Melodi Grand Prix (DMGP), θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2014 στο Fyr Arena του Odense! Συνολικά θα συμμετέχουν 10 καλλιτέχνες από τους οποίους ένας τυχερός θα κερδίσει το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη και θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει τη Δανία στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2014, παίζοντας μάλιστα στην έδρα του! Το DR έχει προγραμματίσει για τις 17 Φεβρουαρίου μία ειδική συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα παρουσιαστούν και επίσημα οι 10 καλλιτέχνες του DMGP 2014 ενώ υπάρχει πιθανότητα να ακούσουμε και κάποια αποσπάσματα από τα υποψήφια κομμάτια!

Οι δέκα υποψήφιοι καλλιτέχνες και οι τίτλοι των αντίστοιχων τραγουδιών τους είναι οι εξής:

1. Sonny – Feeling the you
2. Anna David – It Hurts
3. Basim = Cliche love song
4. Rebekka Thornbech – Your lies
5. GlamboyP – Right by your side
6. Bryan Rice – I choose you
7. Nadia Malm – Before you forget me
8. Michael Rune ft. Natascha Bessez = Wanna be loved
9. Emilie Moldow – Vi finder hjem
10. Danni Elmo – She’s the one

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε έναν παλιό γνώριμο, τον Bryan Rice ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δύο συμμετοχές στον εθνικό τελικό της χώρας: μία το 2009 ως συνθέτης και μία ως ερμηνευτής το 2010! Επίσης, ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί το μοναδικό Δανόφωνο κομμάτι (Vi finder hjem) του οποίου ο τίτλος και μόνο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα 9 αγγλόφωνα.

Αναμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και νέα σύντομα.

Κιφορκιάν Κρικόρ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. to simantiko gia ti nikitria xora einai na diatirisei ena ikanopoiitiko ews kalo apotelesma tin epomeni xronia, diladi na min patosei tin epomeni opws norway 2009 proto, 2010 eikosto. pisteyw oti i dania tha epileksei ena oraio tragoudi giati genika tous aresei o thesmos kai tha to psaksoun. oi 2 pio agapimenes mou symmetoxes tis danias einai fysika i tragoudara pou kerdise perysi 10/10, kai i adikimeni tragoudara tou 2006 10/10

  2. Μαλιστα…τουλαχιστον ν στειλει κατι καλο και δικο της για να μην γινει ρεζιλι παλι…Αγαπημενη συμμετοχη μπορω ν πω μονο του 2012

    • ποιος εγινε ρεζιλι? :$
      νμζα οτι μπικα σε λαθος δημοσιευμα και ανεβηκα πανω να δω επικεφαλιδα…. θελω να σου θυμισο οτι ο διαγωνισμος γινετε στιν Κοπεγχαγη και οτι αυτη που λες οτι εγινε ρεζιλι κερδισε το 2013 ετσι εγκικλοπεδικα στο λεω… με συγχωρεις ε!

    • ααα χαχαχαχαχααχ μαλιστα!
      για αυτο το ειπες…. ρε φιλε 7 νοτες εχει η μουσικη πολυ λογικο καποια τραγουδια να ειναι παρομοια στιν μουσικη τους, ελεος πια δεν ξερετε να μιλατε ξεκολατε…οτι βλακεια πει ενα αγνωστο site για να αποκτησει φημη καθεστε και το χαβετε η το χ, ψ καναλη στης tv.

  3. Αγαπημένες μου συμμετοχές της Δανίας είναι το new tomorrow και εννοείται το only teardrops που κέρδισε πέρισυ. Γενικά όμως οι συμμετοχές της Δανίας δεν μου αρέσουν, καθώς συνήθως στέλνει γλυκανάλατα mid-tempo τραγούδια (αυτά που δεν είναι ούτε μπαλάντες αλλά ούτε dance αλλά κάτι… το ενδιάμεσο). Χειρότερη συμμετοχή τους ήταν μακράν το 2007 (εμετός 🙁 ), ενώ το 2001 και το 2010 οι συμμετοχές της ήταν αρκετά υπερεκτιμημένες.

  4. Καταρχας δεν ειμαι φιλος…

    Πολυ λογικο αλλα οταν η μουσικη των τραγουδιων ειναι ιδια κατι γινετε…
    Για τους ανατολικους ολοι ξερετε να λετε οτι κλεβουν αλλα οταν αντιγραφουν οι βορειοι πεφτετε απο τα συννεφα…οταν ολος ο τοπος εχει βουιξει οτι η Δανια αντεγραψε δεν ειναι μια ιστοσελιδα η ενα καναλι…

    Μια χαρα ξερουμε να μιλαμε και δυστυχως για εσενα λεμε αληθειες….

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ