ΓΑΛΛΙΑ: Ακούστε τα 3 υποψήφια τραγούδια!

Χτες βράδυ, στην εκπομπή της Natasha St-Pier (Γαλλία 2001), Les chansons d’abord, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση των τριών τραγουδιών που θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν τη Γαλλία στον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη.

‘Ηδη ξεκινήσε και η ψηφοφορία του κοινού που θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου. Το αποτέλεσμα το οποίο θα κριθεί από την ψηφοφορία του κοινού αλλά και επιτροπής, θα ανακοινωθεί στις 2 Μαρτίου πάλι από την ίδια εκπομπή.

Οι τρεις υποψηφιότητες είναι:

Destan– Sans toi

[youtube id=”AZAxfPjq3F0″ width=”600″ height=”350″]
Joanna– Ma liberte

[youtube id=”J4Yafg6DiPE” width=”600″ height=”350″]
Twin Twin– Moustache

[youtube id=”cYBYiN5EpdY” width=”600″ height=”350″]

Αλέξανδρος Λιάπης

89 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Twin twin αυτό που λέμε catchy. Joanna ερμηνεία απλά καλη. Destan ψιλοαδιαφορο.
    Οπως κ να χει, εύχομαι στη Γαλλία να είναι πολυ πολυ ψηλά.

  2. η μαχη θα δοθει μεταξυ destan και twin!!εγω προτιμω των destan γιατι μπορει να παρει ψηφους και απο επιτροπες!το moustache ειναι αρκετα ανεβαστικο αλλα οι επιτροπες θα του ριξουν ακυρο!και ελπιζω η γαλλια φετος να δωσει κανα ψηφο και σε μας γιατι μας εχει ξεχασει τα τελευταια χρονια!καλα οχι οτι παλια μας ψηφιζε αλλα λεμε τωρα!

  3. Και τα 3 τραγουδια ειναι ωραια,διαφορετικα μεταξυ τους,το καθενα εχει το δικο του στυλ,βεβαια εμενα μου αρεσε περισσοτερο το τραγουδι των Destan,ηταν μεγαλη εκπληξη για μενα η εμφανιση τους,ηταν παρα πολυ καλοι φωνητικα και νομιζω πως δεν θα πρεπει να συγκρινονται με τους one direction,οι οποιοι δεν μου αρεσουν καθολου και ειναι πολυ κατω σε επιπεδο φωνητικων δυνατοτητων απο αυτο το γκρουπ,επισης μπορουν να παρουν βαθμους και απο τον κοσμο και απο τις επιτροπες.η Joanna εχει πολυ ωραια και ζεστη φωνη,ειναι βεβαια η μπαλαντα με την οποια θα ενθουσιαστουν μονο οι επιτροπες,αν και δεν ειναι βαρετη μπαλαντα,αλλα ουτε κατι το ιδιατερο,οι Twin Twin ειναι ενα πολυ ιδιατερο συγκροτημα,το τραγουδι τους μου αρεσει αρκετα,πιστευω πως πιο πολλες πιθανοτητες εχουν να τους ψηφισουν οι επιτροπες,παρα το κοινο,βεβαια ολα συμβαινουν στην eurovision,μην ξεχναμε οτι το 2011 οι ειπτροπες εβγαλαν πολυ ψηλα την ιρλανδια με τους Jedward.

  4. αν θυμαται καποιος ποτε μας ψηφισε η γαλλια τελευταια φορα παρακαλω να το πει!γιατι πασχιζω να θυμηθω και ειλικρινα δεν θυμαμαι ποτε να μας ψηφισε!αντε να εδωσε κανα 3 με την παπαριζου!

  5. όσον αφορά τα τραγούδια δε με ενθουσίασε κανένα …
    Ma Liberte (που νομίζω πως αυτό θα στείλουν ) άχρωμο , άοσμο , μετά από λίγο γίνεται βασανιστικά βαρετό!
    Sans Toi : κάτι πάει να πει αλλά δε λέει τίποτα.οπότε δεν…
    Moustache : το καλύτερο με διαφορά.. Αυτό στηρίζω ! θέλει δουλειά όμως !

  6. o.k ευχαριστω!αν και εμεις της δωσαμε 12 το 2011!το θυμαμαι ημασταν η μονη χωρα που της εδωσε 12!και η γαλλια περυσι ηταν η μονη χωρα στον ημιτελικο που μας χαρισε 0!οποτε οποιο απο τα 3 παει απο μενα θα εχει ενα ωραιοτατο 0!της το χρωσταω απο περυσι!

  7. H alitheia einai oti Gallia kai Ispania mas exoun psilograpsei ta teleytaia xronia.Paliotera mas psifizan poly perissotero!Ti na pw!Pantos genika to moustache ksexwrizei!Pistevo omws oti akoma ki an paei ayto dekada apokelietai na dei h Gallia!Oute 12h san to 2010.To tragoudi tou 2010 htan koryfi!!!!!!Ayto stis theseis 15-20 to vlepw!!!!!!!!!!Oso gia ta alla dyo tha katataxthoun 20-26.Genika h Gallia gia mia akoma xronia tha einai o gigantas pou koimatai…………………

  8. Emena prosopika dn maresei katholu auto to mustaki,mustash opws legete telos panton,kai dn uparxei kamia sugkrish me auto tou 2010!ta alla 2o ta protimw ,akoma kai ti grupaki pou exun ena sinithismeni neaniko tragudi kai kales fwnes omws!!!

  9. Γαλλία… μια συντηρητική χώρα είτε μιλάμε για πολιτική είτε για την Eurovision. Δεν νομίζω φέτος να κάνει καμία έκπληξη και να στείλει τους Twin Twin, ούτε τους Destan. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα στείλουν την μπαλάντα της Joanna και καλά θα κάνουν γιατί είναι το μόνο που μπορεί να πάει καλά και στις επιτροπές και στο κοινό. Το moustache θα πάει άκλαυτο όσο κι αν μου αρέσει (θα γίνει κάτι ανάλογο με το 2007 και ουχί με το 2010). Οι Destan από την άλλη θα περάσουν απαρατήρητοι γιατί είναι ένα άοσμο pop γκρουπάκι, κόπια κάποιου άλλου. Η Joanna έχει μεν μια κλασσική μπαλάντα αλλά έχει και καλό κουπλέ και ενδιαφέρουσα φωνή και παρουσία. Κάτι μπορεί να κάνει και φυσικά αν συνεχίσουν οι χώρες να στέλνουν παπάρες σαν την Αλβανία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει και υψηλή θέση, ίδωμεν…

    • συντηρητικη χωρα η γαλλια δεν ειναι!!μια χωρα που εχει νομιμοποιησει τους γαμους ομοφυλοφιλων και την υιοθεσια παιδιων απο αυτους συντηρητικη δεν τη λες!επισης ειναι παροιμιωδης η ανεκτικοτητα των γαλλων απεναντι στη διαφορετικοτητα(πολιτισμικη,θρησκευτικη,εθνικη)επισης εχω γνωρισει αρκετους γαλλους και οτιδηποτε μπορεις να τους προσαψεις με εξαιρεση οτι ειναι συντηρητικοι!!

      • Καλά δεν είπα ότι είναι και ταλιμπάν. Απλώς συντηρητικούς τους είπα. Λοιπόν δεν διαφωνώ σε αυτά που λες αλλά έναν συντηρητισμό των κουβαλούν ως λαός π.χ. πολύ σπάνια ψηφίζουν σοσιαλιστή για πρόεδρο της δημοκρατίας, εξαίρεση ο Μιτεράν και ο Ολάντ. Μιας και το ανέφερες να σου θυμίσω ότι επί Σαρκοζί, μπορεί και πιο πριν, είχε γίνει ολόκληρο θέμα με τις μαντίλες των μουσουλμάνων. Ναι δεν μου αρέσει μια γυναίκα να έχει καλυμμένο το κεφάλι της (δεν μιλάω για μπούργκα, μόνο για τις μαντίλες) αλλά δεν παύει να είναι στην κουλτούρα τους και να είναι δικαίωμα τους κι αυτό οι Γάλλοι δεν το είδαν με καλό μάτι. Δεν μιλάω μόνο για ανεκτικότητα απέναντι σε μειονότητες, μιλάω για συντηρητισμό που δεν είναι πάντα κακός. Και πίστεψε με τους ξέρω πολύ καλά τους Γάλλους. Για να μην παρεξηγηθώ σε αυτά που αναφέρεις έχεις δίκιο και συμφωνώ απλώς εγώ είπα κάτι πέρα απ’ τις μειονότητες, εγώ μίλησα περισσότερο για συμπεριφορά.

  10. εγω προτιμω το MA LIBERTE …και αν παει αυτό θα παει πολύ καλα…ειδικα στις επιτροπες….ακομα μπορει να το ψηφισει αρκετα και ο κοσμος γιατι είναι μια ενδιαφερον μπαλαντα….και ακομα η κοπελα εχει φωναρα..!!!! τωρα σε ότι εχει να κανει με τα αλλα…το MOUSTACHE να μεν είναι ένα αρκετα πιασαρικο τραγουδι αλλα θα φαει ακυρο στις επιτροπες……και τελος το άλλο το τραγουδι είναι ένα γλυκαναλατο ποπ τραγουδακι!

  11. Destan- Sans toi μονο και ειναι πολυ ωραιο τωρα το μουστακι σας λειπαμε που σας αρεσει και θελετε να παει στιν γιουροβιζιον…..

    • η τυχη που θα εχει αν παει το μουστακι ειναι μια θεση οπως το 2008-2010 που νμζ δισκολα να βγει 12το, επισεις οπως το Σερβικο του 2010 13τη θεση που παλι ειναι πολυ ψηλα μετα βιας 20αδα….

  12. Φυσικά για άλλη μια χρονιά η Γαλλία δεν πάει για το βραβείο.
    -Το κομμάτι των Destan είναι στην κατηγορία ”πιο βαρετό πεθαίνεις”…γλυκανάλατο.Άσε που δεν μου αρέσει να ακούω Αγγλικά και από την Γαλλία!Εντάξει δνείναι κακό αλλά πολύ αδύναμο.
    -Moustache που τόσο πολύ άρεσε είναι το χαρακτηριστικό χιουμοριστικό τραγούδι που δεν θα κάνει τίποτα.Αλλωστε παρόμοιο κομμάτι έστειλε η Γαλλία σαν ύφος το 2007 και κατά την γνώμη μου στην κατηγορία αυτή ήταν πολύ καλύτερο από το Moustache.
    -Joanna και Ma liberte.Σίγουρα δεν είναι η συγκλονιστική μπαλάντα αλλά έχει φωνή και κάποια δυναμική το τραγούδι.Πιστεύω πως έχει κάποιες πιθανότητες να τα πάει καλούτσικα σε σύγκριση με τα άλλα δύο.

    Είναι τρείς νορμάλ συμμετοχές που όμως δεν είναι αίσχος.Απλά μέτριες.

  13. Sans Toi: Πολύ ωραίο και σύγχρονο κομμάτι, φωνητικά αρκετά καλοί, αλλά θέλουν δουλειά ακόμα, αν πάει το συγκεκριμένο, θα έχει την τύχη της Αυστρίας το 2004, και ίσως λίγη καλύτερη εξαιτίας των επιτροπών!
    Ma liberte: Συγκριτικά με το studio version, μεγάλη απογοήτευση για έμενα. Live ακούγεται πολύ αδύναμο και χωρίς την αίγλη που έχει σε studio version.Αλλά είναι το πιο κατάλληλο για την Eurovision,και αυτό που ίσως φέρει μια καλή θέση στη Γαλλία.
    Moustache: Επίσης πολύ σύγχρονο και radio friendly τραγούδι. Αν πάει αυτό ίσως βρεθεί και στο τοπ10 του κοινού αλλά οι επιτροπές θα του γυρίσουν πλάτη.

  14. Και τα 3 αδιάφορα και οι μοίρα τους απολύτως προβλέψιμη. Όποιο και αν επιλεγεί θα εκπλαγεί κανείς αν η Γαλλία καταλήξει στον πάτο της βαθμολογίας και πάλι;

  15. Ε ναι αφού έτσι κατάντησαν τον διαγωνισμό οι ανατολικές χώρες απο τότε που άρχισαν να λαμβάνουν μέρος.

    • Apopsi sou,alla proswpika den synfwnw!Oi anatolikoi exoun steilei poly wraia kommatia kai genika ekane kalo stin poikilia tou thesmou I eleysi tous!H mhpws kai oi Dytikoi kata kairous kai prin tin elefsi twn Anatolikwn den tis estelnan tis patates tous???
      Epi paradeigmati Gallia kai Souidia 1980,Germania 1976 kai 1977,Ispania 1983 kai 1965,Souidia 1984,Finlandia 1976,Irlandia 1989,Agglia 1987,Luxembourgo 1987….Se antithesi me
      Russia 1994 kai 1997,Ukrania 2013,Polonia 1994 kai 1995,Oyggaria 1994,Moldavia 2010 kai 2013,Leykorwsia 2007-2010(Skhnika htan athlio alla an to tragoudi to xe steilei kamia Souhdia tha xe apothewthei…),Georgia 2008,Armenia 2007,Azerbaijan 2011-2012,pou tha mporousan na einai kallista symmetoxes Norbhgiwn,Finlandiwn kai Galliwn!

  16. to proto tragoudi einai apla asxoliasto. apo ta pio kakista. todeutero einai polu oraio kai sigoura tha paei kala stis epitropes. to trito einai episis kalo alla i skiniki parousia tragiki

  17. Προσωπικα μου αρεσει το δευτερο γτ ειναι μπαλαντα κ οπως κ ν το κανουμε τις προτημω
    Το τριτο μου θυμηζει απιστευτα 1D γι αυτο με την καμια
    Το πρωτο ειναι αρκετα καλο κ αστειο αλλα δν νομιζω οτι θ τα παει καλα

  18. Η Γαλλία δεν θέλει τη γιουροβίζιον και το βλέπουμε ξεκάθαρα !
    Για μένα κανένα απο τα 3 δεν μπορεί να βρεθεί στην αριστερη πλευρά του πίνακα !
    το Ma liberte μου αρέσει αλλά κανεις δε θα το ψηφίσει και στη καλύτερη των περιπτώσεων να βρεθεί στην 20 θέση και αυτό λόγω επιτροπών .
    το Moustache σου μένει ο ρυθμός αλλα είναι τράς!
    οσο για το πρώτο κομμάτι πηγαίνει άκλαυτο χιλιοφορεμένο μπιτακι απο 90s και μου θυμίζει και αυστρία 2004 ! συν οτι οι Γάλλοι δεν θα δώσουν ψήφο τσακιστό σε ένα αγγλικό κομμάτι !
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ οι Γάλλοι θα αδιαφορήσουν για μία μπαλάντα και θα στείλουν το τράς νομίζοντας πως θα τρολλάρουν το διαγωνισμό αλλά ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ είναι μόνο μια που το κάνει αυτο !

  19. θα συμφωνησω απολυτα με το φιλο χαρη!!ειλικρινα πιστευω οτι η εισοδος των χωρων της πρωην σοβιετιας ειναι ενα ολεθριο λαθος και αυτο γιατι κρατη που στελνουν ωραια τραγουδια και δεν εχουν συμμαχιες(γαλλια,ισπανια,πορτογαλια) δεν τα καταφερνουν και πολυ!!λαμπρο παραδειγμα η συμμετοχη της γαλλιας το 11 οπου ο τραγουδιστης ειχε φωναρα και καταποντιστηκε και το αζερμπαιτζαν με ενα τραγουδι(ναι μπορεις να το πεις κι ετσι)πηρε την πρωτια!!ασε που με εξαιρεση την αρμενια και ρωσια οι υπολοιπες ουτε ψηφο δινουν στην ελλαδα!!τα δε τραγουδια των χωρων του ανατολικου μπλοκ ειναι ενα προσκυνημα στην αμερικανικη κουλτουρα και μουσικη,απορροια κι αυτο της καταπιεσης που δεχοταν απο τον πατερουλη σταλιν!ελπιζω να αρχισουν κι αυτες να αποσυρονται σιγα σιγα για να ανακτησει την χαμενη αιγλη ο διαγωνισμος!!!

  20. Παιδια οι πρωην Σοβιετικοι στελνουν πολυ ωραια τραγουδια…κ ειναι κ αλλοι π μας ψηφιζουν(κατι λιγα) αλλα κατι ειναι κ αυτο….δεν ειναι κακο κ αλλες χωρες ν συμμετεχουν…κ αντε πες στον Καυκασο θεωρουνται Ασια η Ουκρανια,Λευκορωσια,Λιθουανια,Λεττονια,Εσθονια,Ρωσια(οχι ολη βεβαια) ειναι ευρωπη….μετα λετε γτ εχουμε μονο 37 χωρες φετος….

    Υ.Γ μπορειτε ν μ εξηγησετε(απλη απορια ετσι) γτ η Γαλλια αφου ηταν φαβορι βγηκε 15η(νομιζω καπου εκει) και οχι δευτερη ας πουμε;

    • egw pistevw oti to 2011 pou vghke 15h eftaigan provlhmata epi skhnhs pou eixe o tragoudisths alla gia mena to pio shmadiko einai oti to sugekrimeno tragoudi den arese se oles tis hlikies opote den to pshfisan

  21. Οι ανατολικοί κατάντησαν το διαγωνισμό πολυ προβλέψιμο. Ασε που δεν χρησιμοποιούν και θεμιτά μέσα. ( δες αζερμπαιτζαν που έδινε κάρτες σε πολίτες για να το ψηφίζουν η το άλλο το κορυφαίο βγήκαν υπουργοί της Ρωσίας μετά τον περσινό διαγωνισμό κ εξέφρασαν την δυσφορία τους γιατί δεν έλαβαν ψήφο απο το αζερμπαιτζαν και διέταξαν να διερευνηθεί το θέμα. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!! Αυτά βλέπουν οι δυτικοί (π.χ Αγγλία, Γαλλία) και σταμάτησαν να παίρνουν στα σοβαρά το διαγωνισμό που απο αυτούς ξεκίνησε.

  22. καλα το σχολιο οτι οι πρωην σοβιετικες χωρες στελνουν καλα τραγουδια το προσπερνω!!εκτος κι αν οι γιαγιαδες της ρωσιας η κατι συμμετοχες τυπου everybody της εσθονιας θεωρουνται καλα τραγουδια!απλως τα πανε μια χαρα λογω συμμαχιων κατι που δεν εχουν οι δυτικες χωρες!κι οσον αφορα την παραδοση στη μουσικη δες τι καλλιτεχνες εχει βγαλει η δυτικη ευρωπη και τι καλλιτεχνες το ανατολικο μπλοκ!!ακομη ψαχνω να βρω καποιον καλλιτεχνη ανατολικης χωρας που να εκανε καριερα στο διεθνες στερεωμα!!δεν ειναι τυχαιο που οι συμμετοχες των χωρων της πρωην σοβιετιας ειναι βαθυτατα επηρεασμενες εως και αντιγραφες απο την αμερικανικη και την σκανδιναβικη ποπ!θελω να πω οτι δεν εχουν δικη τους μουσικη ταυτοτητα!ακομη και οι πρωτιες των χωρων αυτων(εσθονια,λετονια,ρωσια.αζερμπ)ηταν εξολοκληρου στα αγγλικα και η μουσικη ηταν δυτικης προελευσης!!μια αντιγραφη και μηδεν πρωτοτυπια!!ενω η γαλλια η ιταλια και η ισπανια εχουν την δικη τους μουσικη ταυτοτητα και την προβαλλουν απλως ειναι ατυχες γιατι δεν εχουν 15 γειτονες να τους ψηφιζουν ασυστολα!!ουτε και χρηματιζουν επιτροπες η μοιραζουν τηλεκαρτες!οτι καταφερνουν ειναι με το σπαθι τους!

  23. Μπορει ν ηταν υπερβολικο αλλα πιστευω οτι εγινε για να μην δημιουργηθει διπλωματικο επισοδιο…θα μου πεις τωρα απο εναν διαγωνισμο?Απλα αυτες οι δυο χωρες περνουν πολυ σοβαρα τον διαγωνισμο(ειδικα η πρωτη) γι αυτο καταφευγει κ στον εκχρηματισμο

    @montelo οντως?βασικα ηταν η μονη χρονια π δν παρακολουθησα οποτε κ δν εχω ιδεα για ποιο τραγουδι μιλαμε…παντως απο την πατατα π βγηκε πρωτη θ ηταν σιγουρα καλυτερο

  24. Λοιπον top προσωπικα αν δεις την λιστα μ με τις αγαπ.συμμετοχες το τοπ 10 ειναι ολο ανατολικες χωρες…επειδη μερικες συμμετοχες ηταν για τ πανηγυρια δν σημαινει οτι ειναι ολες
    Ανα χωρα:(απο το 2006 κ μετα γτ πιο πριν δν τ θυμαμαι ολα)
    Ρωσια-2006,2008,2010(νν ειναι λιγο μαλακια αλλα μ αρεσει)
    Λιθουανια-2012
    Λεττονια-2010
    Εσθονια-2009
    Λευκορωσια-2007,2010,2011
    Ουκρανια-2006,2013
    Αζ-2009,2010,2013
    Αρμενια-2006,2008
    Γεωργια-δεν τις ξερω πολυ καλα αυτης….

    Οσο για τους τραγουδιστες ολοι οι αγαπημενοι μ ερχονται απο εκεινες τις χωρες…

    • προσωπικα το τοπ μου δεν ειναι ετσι αλλα συμφωνω με πολλα απο τα δικα σου! Για τα δικα μου γουστα παντα γτ ολα θεμα γουστου ειναι οι ανατολικες χωρες εχουν προσφερει τελεια τραγουδια στο διαγωνισμο

  25. ακριβως με τις αγαπημενες ΔΙΚΕΣ σου συμμετοχες!πολυ καλα το εθεσες!!!γιατι στο δικο μου τοπ 10 δεν υπαρχει καμια συμμετοχη απο πρωην σοβιετικη μη σου πω ουτε στο τοπ 100 δεν υπαρχει και σε σοκαρω!

  26. Βεβαια ηθελα ν σ γραψω οτι φυσικα κ δν θ σε ενδιαφερει η γνωμη μ αλλα απο οτι εχω δει στον περισσοτερο κοσμο(οχι εδω) αρεσουν…..απλα κ δν μπορω ν καταλαβω γτ ειστε ολοι μεγαλοι φαν των δυτικων π προσωπικα απλα μ ειναι αδιαφοροι

  27. αν θες τη γνωμη μου σε προσωπικο επιπεδο ναι προτιμω τη μουσικη της δυτικης ευρωπης γιατι πολυ απλα μου αρεσει περισσοτερο!!και μην ξεχναμε οτι η μουσικη που παιζει πολυ στη γιουροβιζιον ειναι η ποπ η οποια ειναι μια καθαρα δυτικη εφευρεση!επισης μου αρεσει η λατιν μουσικη αλλα και η ιταλικη μουσικη..δηλαδη εχω δυτικοτροπες τασεις!!τα τραγουδια που στελνουν οι πρωην ανατολικες τα θεωρω φτηνιαρικες και ξεπερασμενες απομιμησεις παλαιοτερων δυτικων τραγουδιων!και αυτο εινα ιτο αποτελεσμα στην προσπαθεια τους να αποτιναξουν οτιδηποτε σοβιετικο απο πανω τους!

  28. Μαλιστα…οκ δεκτο
    Αλλα αν προσπαθουν ν κανουν κατι τετοιο κακο τ κεφαλιου τους εχουν πολυ ωραια μουσικη

  29. Και τα 3 ειναι αδιαφορα τραγουδια….Λογικα θα στειλουν το Ma Liberte…Το οποιο εκτος απροοπτου θα ‘πατωσει’….
    Υ.Γ….Ξενερωσα με το Moustache γιατι η αρχη του τραγουδιου μοιαζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ με το Papaoutai….

  30. Παιδιά πάντως από ότι καταλαβαίνω,ψάχνωντας το θέμα στο Ίντερνετ, το mustache έχει κάνει αίσθηση.

  31. Kaka ta psemmata,alla einai diapistwmeno oti ta teleutaia xronia h Gallia den psifizetai oso tha eprepe, kai polles einai oi fores pou exoun adikithei polu summetoxes ths…Gia mena h kaluterh epilogh pou tha mporouse na kanei einai na steilei tous Twin Twin…Ena diaforetiko akousma, toso apo tis prohgoumemes summetoxes ths oso kai gia ton diagwnismo genika…Ena kommati fresko, sugxrono, pou bgazei energeia kai sigoura tha ksexwrisei apo tis alles summetoxes.To na steilei h Gallia mia akoma sunhthismenh mpalanta opws auth ths joanna pou analoges kai polu kaluteres exoume akousei dekades fores ston diagwnismo den exei kamia prooptikh gia mia kali thesh gia thn polu agapimenh mou Gallia…H xeiroterh epilogh apo tis treis einai h Destan…

  32. στη σελίδα του ισλανδικού καναλιού (ruv.is) ανέβηκαν τα 5 υποψήφια τραγούδια του πρώτου ημιτελικού! πατήστε εκεί που λέει Söngvakeppnin 2014 !

  33. Απογοήτευση από τη Γαλλία φέτος…
    Το μόνο που ξεχωρίζει και προσφέρει κάτι – έστω και ελαφριά ψυχαγωγία είναι το Moustache αν και sto LIVE χάνει πολύ σε σχέση με το audio. Παρ’ολα αυτά θεωρώ πως είναι η καλύτερη επιλογή για τους Γάλλους αν μιλάμε για αποτελέσματα γιατί θα έχει την υποστήριξη ( μέτρια εώς δυνατή με ένα πιο απογειωτικό LIVE ) από το televoting.
    Πρόβλεψη :
    Moustache = 12-17
    Sans toi = 17-26
    Ma liberte = 20-26
    ΥΓ 1 = Ξεκολλάτε με τις επιτροπές ότι και καλά υποστηρίζουν μπαλάντες πάση θυσία.ΔΕΝ ισχύει !
    ΥΓ 2 = Οι ανατολικές χώρες έχουν κάνει τόσο κακό στον διαγωνισμό όσο το μέτριο ποπ / μπαλάντα που μεσουρανούσε στο διαγωνισμό μέχρι τα 90’s από Η.Β , Ιρλανδία και Μάλτα και που σχεδόν πάντα πλασαριζόταν τοπ 10 μόνο και μόνο επειδή ήταν στα Αγγλικά…
    Προσωπικά τόσο Ανατολή όσο και Δύση έχουν στείλει απαράδεκτες συμμετοχές κι έχουν επιβραβευτεί για λάθος λόγους…

  34. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ….ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΚΑΙ 2011 ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΧΑΟΣ….ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ EUROVISION ΒΛΕΠΩ ΤΟ ”SANS TOI”…..ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ;ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

  35. Ποιο 2010;; ωραιο ηταν δεν λεω αλλα σαν την Patricia Kaas που νομιζω ειχε παει το 2009 και πηρε την 7η θεση, δεν υπαρχει..η καλυτερη συμμετοχη της.. Και του eco το 2012 δεν ηταν κακο λιγααακι αδικηθηκε.. και το περσινο ηταν κομματαρα αυτο κ αν αδικηθηκε.. δεν εχει συμμαχους βλεπετε η γαλλια.. και τον διαγωνισμο τον βλεπει σοβαρα, το ma liberte ειναι αξιοπρεπεστατο και πολυ καλο!!

  36. Kala twra,epeidh to Azerbaijan mpananizetai kathe xrono de shmainei oti h Rwsia den evgale Pugachova,i opoia gia dekaeties htan h apolyth star!!!!!!H oti to Quien maneja mi barca htan Dytiko aristourghma!Kales kai kakes symmetoxes yphrxan ekaterothen!Den einai lysh na fygoun oi Sovietikoi!Patates tha eixame kai xwris Sovietikous!Oso gia tis psifous,oi Skandinavoi ”POIOTIKOI” den allhlopsifizontai?Pou apo kei panw den leei na xekollisei to vraveio?Pou perysi ston deytero hmiteliko ORGIASAN kai o,ti vlakeia eixan th MPASANE teliko giati goustarane?H mhpws h germania to 2010 esteile aristourghma kai thn psifisan oloi.Kai oi dytikoi kseroun na sthnoun nikes kai na paranomoun.Mono pou aftoi einai ta afentika kai den tous krazei kanenas!Ki exoun ta provata na tos doksazoun kiolas!
    Oi Sovietikoi perysi eixane poly pio wraia tragoudia.Otan den exoun tragoudia de leitourgei h symmaxia tous,vl.2005,2009.!As stamathsoun oi Dytikoi na stelnoune ahdies kollhmenes sta Palia megaleia twn 70s’80s kai as steiloune kati kalo na sou pw egw poso kala tha pane!

    • φιλε πρωτον την πουγκατσοβα την ξερουν μονο οι ρωσοι αντε και εμεις που παρακολουθουμε γιουροβιζιον α ισως και ο ψινακης λορω κιρκοροβ!κανα τραγουδι που να εγινε επιτυχια στη δυση δεν εχει βγαλει!2ον μη συγκρινεις τη συμμαχια των σκανδιναβων με αυτην των σοβιετικων γιατι οι σκανδιναβικες χωρες ειναι 5 και οχι 20 οποτε ανομοια τα μεγεθη μη καταλληλα για συγκριση!επισης οι σκανδιναβοι εχουν τεραστια παραδοση στη μουσικη και εχουν δωσει ονοματα οπως abba,aha,ace of bace,κτλ που εχουν κανει παγκοσμια επιτυχια!ακομη ψαχνω εναν καλλιτεχνη και ενα τραγουδι απο το ανατολικο μπλοκ που να εκανε εστω πανευρωπαικος επιτυχια!!δεν ειναι τυχαιο οτι τραγουδια του ανατολικου μπλοκ μιμουνται αυτα των δυτικων!επισης δεν εχω ακουσει ποτε δυτικους να χρηματοδοτουν επιτροπες η να μοιραζουν τηλεκαρτες η να καλουνται πολιτες να απολογηθουν γιατι ψηφισαν υπερ καποιου τραγουδιου

      • Xm.Na to kanw pio liana.Vlakeies exoun steilei kai antikeimenika mporoun na steiloun oloi.Kai dytikoi kai anatolikoi!Den perimene o diagwnismos tous anatolikous gia to kits kai to kakogousto h thn patata.Anthrwpoi einai kai oi AnatolikoiTo gegonos oti oi ABBA ekanan kariera h h Dion pagkosmiws kai to oti thn Pugachova ”den thn kserei oute h mana ths”,de shmainei oti to Anatoliko mplok exei komparsous kai oxi tragoudistes.H oti de mporoun na steiloun kati kalytero apo Agglia h Gallia h Italia!H oti kakws symmetexei sti giourovision!

  37. Η Γαλλιά είναι μια χώρα που πειραματίζεται και στέλνει διαφορετικές συμμετοχές από αριστουργήματα έως κακά τραγούδια.
    Όλες μα όλες οι χώρες έχουν στείλει πατάτες και ξευτίλες.Αυτό δεν έχει ανατολή και δύση.
    Δεν είμαι υποστηρικτής κάποιων αλλά ξέρω πως τις προηγούμενες δεκαετίες ο διαγωνισμός ήταν διαγωνισμός πιο βαρετής μπαλάντας και χάριζαν στην Ιρλανδία αβέρτα τις νίκες.Τώρα νομίζεται ως η eurovision δεν είναι αντικειμενικός διαγωνισμός?
    Και μια και μας αρέσει να βαθμολογούμε.
    Γαλλία από 2001 μέχρι σήμερα.
    2001 – 9/10
    2002 – 8/10
    2003 – 6/10
    2004 – 6/10
    2005 – 6,5/10
    2006 – 6/10
    2007 – 5/10
    2008 – 5/10
    2009 – 10/10
    2010 – 8/10
    2011 – 7/10
    2012 – 3/10
    2013 – 7,5/10

  38. i gallia genika prepei na dei pio sovara to diagonismo omws gia mena sto parelthon exei stilei gei=nika polu dynates symmetoxes pou adikithikan.
    2005 adikimeno
    2006 terma adikimeno
    2009 teleio kai eutuxws to esosan oi epitropes gt alliws tha evgaine 17 thesi
    2012 apla teleio kai 4o sto diko mou top gia to 2012
    2013 oraio kai dynato

  39. 1) Twin Twin – Moustache , ξεχωρίζει αν και φοβάμαι το LIVE
    2) Destan – Sans toi , μέτριο εως κάκκιστο. Δεν θέλω να πάει αυτό!
    3) Joanna – Ma liberté , νερόβραστο. Πολύ χάλια, δεν μου άρεσε καθόλου και ελπίζω να πάει το Moustache .

  40. ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ, Joanna – Ma liberté ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 3 ΦΟΛΕΣ.Destan – Sans toi ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΙΟΥΤΙΣΤΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ. Twin Twin – Moustache ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕΓΑΛΗ Π@Π@ΡΙ@ ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

  41. το οτι δεν αρεσαν σε εσενα δεν σημαινει οτι ειναι φολες κτλ…θα πρεπει να μαθεις να σεβεσαι και την αποψη των αλλων!!

  42. Καταρχας αυτο π εγραψα δν ειναι το τοπ μ,ειναι απλα καποιες συμμετοχες π η πλειψηφια της Ευρωπης τις θεωρει ωραιες απο οτι εχω δει στο ιντερνετ…
    Παντως μονο εμεις απο εκει π μιλαμε για την γιουροβιζιον το γυρναμε στα γεωπολιτικα….σχεδον σε καθε συζητηση….

    (Χαρη για το τικ τοκ το ειπα ακριβως απλα γραφω απο το κινητο κ δν μπορω ν κανω απαντηση)

  43. Kala de tha vgaloume tous Dytikous PANAGIES!Hremhste!.Epeidh den tous anaferei kanenas de shmainei oti pane me to stavro sto xeri!Einai afentika tou diagwnismou.Poios tha tolmisei na tous ”thn pei”!Kanenas!
    To 1968 me ton Franko kai osa akousthkan gia to vraveio(Pou mporei na einai kai apla klapsourismata twn Agglwn pou to xasan gia mia psifo!).
    H apoxwrhsh mamouth to 1970 logw twn tessarwn vraveiwn to 1969 kai oi kataggelies gia mageiremena apotelesmata.
    Tis xronies 1971-1973 me tis epitropes pou htane 2 se kathe xwra kai pou tis kopsane to 1974 epeidh yphrxan kataggelies gia mageiremata kai pitsi-pitsi,pou menane sto idio ksenodoxeio me tous diagwnizomenous kai tous xwrisane!
    O hxos pou epese ksafnika ston pato thn wra pou anevhke sth skhnh to 1977 h Ellada,symfwna me kataggelies twn ekproswpwn mas ekeinh th xronia.
    To Belgio me ti 13xroni to 1986 pou eipe oti htan kai kala 15.Kanonika tha prepe na akyrwthei h niki tous!Poios milhse????Mono h Elvetia pou eixe erthei 2h!Tipota den egine!
    To 2000 pou oi OLSEN Brothers xrisimopoihsan hlektroniki fwnh kati pou htan paranomo alla de milhse kanenas.Gia ton idio logo eixe timwrithei h Croatia THN PROHGOUMENH MOLIS XRONIA,na fantasteis!!!!!
    Den exoun akoustei kai liga kai gia tous dytikous.Opoios parakolouthei xronia to thesmo mporei na sou anaferei tosa kai alla tosa!!!

  44. εννοειται οτι εχουν γινει και απο την αλλη πλευρα αλλα στο μακρινο παρελθον και οχι στο 2014!!!!!!!!!και μη συγκρινεις τον φρανκο ο οποιος ηταν δικτατορας πριν 50 χρονια με δημοκρατικα κρατη!και σου ξαναλεω οτι στα δυτικα κρατη κανενας πολιτης δεν κληθηκε σε απολογια απο την αστυνομια επειδη ψηφισε μια χωρα!!ουτε και υπαρχει βιντεο τα τελευταια χρονια που να δειχνει απο πλευρας δυτικων να χρηματιζονται επιτροπες βλεπε αζερμπαιτζαν!!και επισης αν ειμαστε φαν του διαγωνισμου το οφειλουμε στη δυση καθως ο διαγωνισμος ειναι γεννημα θρεμμα της δυσης και οχι των ανατολικων χωρων!εκεινη τοτε ειχαν μαυρα μεσανυχτα απο γιουροβιζιον,ζουσαν κατω απο τη μποτα του μεγαλου πατερουλη(σταλιν)

    • Apo ti stigmi pou paradexesai me idio sxolio sou,oti kai oi dytikoi ta ekanan ayta kai prin erthoun oi Sovietikoi sto diagwnismo,kai oti tetoia ginontai kai apo tis dyo pleyres,vriskw anwfelo na synexistei ayth h stixomythia metaksy mas,afou telika symfwnoume!

  45. α και η κροατια τιμωρηθηκε το 1999 λογω οτι τα φωνητικα ηταν πλειμπακ και οχι λογω ηλεκτρονικης φωνης!!!!αφου το τραγουδι maria magdalena δεν ειχε ιχνος απο ηλεκτρονικη φωνη μη λεμε οτι μας κατεβει!

    • Otidhpote apotelei epeksergasmeno proion tis fwnhs apagoreyetai.Kai fysika kai to play-back!Tha prepei to mikrofwno na dinei thn aythentiki fwnh tou ekproswpou,xwris tin paramikri paremvasi!Einai ygies na diafwneis.Wstoso,kalytera monon ayto,para na apantas xwris na ksereis sxetika ti isxyei!

      • μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψα!!λοιπον για να στα πω λεξη λεξη η kroatia το 99 τιμωρηθηκε εξ αιτιας των ψευτικων φωνητικων δηλαδη τα φωνητικα εκει στο ρεφρεν που ακουγοταν αααααααα δεν ηταν ζωντανα αλλα πλει μπακ!!η φωνη της κυριας ερμηνευτριας εν προκειμενω της εξαιρετικης ντορις ντραγκοβιτς ειναι ζωντανη και επαναλαμβανω χωρις την παραμικρη ηλεκτρονικη αλλοιωση!!!παρεμπιπτοντως το συγκεκριμενο τραγουδι μου αρεσε απιστευτα και ακομα το ακουω!!!!

  46. Ellas-Eurovision Δεν αντί λέγω σε αυτά που ανεφερες. Οντως, μπορεί να κ να ναι έτσι αυτά που αναφέρες. Ωστόσο, τα τέρατα που έκανε το αζερμπαιτζαν πέρσι κ αποκαλύφθηκαν αυτά δεν το χω ξανακούσει. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ!!!! ΔΟΞΑ ΤΙΣ BIG5!!!

  47. ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΣΑΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΗΣ EUROVISION ΚΡΑΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΥΡΨΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ,
    ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ.ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ???????ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΨΣΟΥΝ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ.ΚΑΙ 50 EURO GIA KANA KAFE KAI KANA TSIGARO TRAKA

  48. Λοιπόν απο αυτά τα 3 τραγούδια πιό ευχάριστα ακούω το moustache, μου φτιάχνει την διάθεση. Όμως τέτοιου στύλ χαρούμενα τραγούδια οι επιτροπές τα σκοτώνουν χωρίς αναισθητικό. Η joanna ενώ έχει πολύ καλή φωνή, το τραγούδι της είναι μία τυπική euro-μπαλάντα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο πάνω της, εκτώς την πανέμορφης Γαλλικής γλώσσας, ίσως τσιμπήσει πόντους απο τις επιτροπές αλλά δεν την βλέπω ιδιαιτέρως ψηλά. Οι Destan τώρα είναι boyband του στύλ one direction και Jonnas brothers Που εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν καθόλου.
    ΥΓ Χάρη και Top το οτι η eurovision δημιουργήθηκε απο τους δυτικούς και το οτι δεν γνωρίζετε κάποιους “ανατολικούς” να κάνουν καριέρα διεθνώς (να σας θυμίσω μόνο τις t.a.T.u αλλά και Ιnna, Morandi, Accent απο Ρουμανία), δεν σημαίνει ότι η eurovision πρέπει να μείνει μόνο με τους “αριούς” δυτικούς. Εχουμε ακούσει πολύ ωραία τραγούδια απο το ανατολικό μπλόκ όπως και αρκετές μπούρδες απο την δύση.

  49. κανεις δεν ειπε οτι πρεπει να μεινει μονο με τους δυτικους..αυτο μαλλον το συμπερανες εσυ με λανθασμενο τροπο!απλως ανεφερα οτι προτιμω της συμμετοχες της δυτικης ευρωπης απο τις ανατολικες και εκτιμω οτι δεν κανουν ιερες συμμαχιες οπως οι χωρες εξ ανατολων!!τωρα απο που κι ως που κανουν διεθνη καριερα με μεγαλη επιτυχια η ινα και ο accent? τι να πω αν θεωρειται επιτυχια να βγαλεις ενα χιτ της μιας βδομαδας και να γινει γνωστο σε ομορες χωρες για χρονικο διαστημα 10 ημερων,εγω προσωπικα δεν το θεωρω επιτυχια αλλα καθενας με την αποψη του

  50. apo ti vlepo stous perissoterous aresi to trito kommati gia mena omos einai to xiroteroooo…..
    to deutero tragoudi aksiziii iperoxi foniii i kopelitsaaa.
    to proto tragoudi mia klasiki mpanta me 3 omorfa pedakia me metries foness……
    ego psifizoooo joannaaa ma liberte

  51. Χωρίς να γίνομαι αφελής..δεν μπένω καν να στο κόπο να ακούσω τα τραγούδια τους..ποτε δεν μ αρεσε κανένα τραγούδι της Γαλλίας..σε καμιά χρονιά..αν δεν ήταν απευθείας τελικό τις 4/5 φορές δεν θα προκρινόταν στο τελικό.

  52. Twin-twin…….. To καλύτερο για μένα.. Είναι σύγχρονο.. Μετά το Liberte, αν και είναι κτ σχετικά συνηθισμένο.. ! ! ! Αντε κ κτ για την Ελλαδα επιτέλους…… !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ