ΕΛΒΕΤΙΑ: Απόψε η επιλογή του εκπροσώπου!

Πριν από δυο μήνες ακριβώς, τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα SFRRTS και RSI (το γερμανόφωνο, το γαλλόφωνο και το ιταλόφωνο αντίστοιχα) ανακοίνωσαν τους 6 φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ελβετίας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στις αρχές Μαΐου στην Κοπεγχάγη. Απόψε ήρθε η ώρα για την επιλογή του 55ου εκπροσώπου της πρώτης νικήτριας στην ιστορία του διαγωνισμού, η οποία θα γίνει στην πόλη Kreutzlilgen και θα φέρει – όπως και πέρσι – τον τίτλο Die Grosse Entscheidungs Show (Το σόου της Μεγάλης Απόφασης)!

Οι έξι φιναλίστ, με σειρά εμφάνισης, είναι οι εξής:

  • Christian Tschanz – Au paradis
  • 3 For All – Together forever
  • Nino Colonna – La luce del cuore
  • Yasmina Hunzinger – I still believe
  • Natacha & Stéphanie – Une terre sans vous
  • Sebalter – Hunter of stars

Εκτός από τα υποψήφια τραγούδια για το διαγωνισμό, οι διαγωνιζόμενοι θα παρουσιάσουν και μια διασκευή τραγουδιού γνωστού στο ευρύτερο κοινό, προκειμένου να πείσουν για τις δυνατότητές τους την κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό που θα αποφασίσουν από κοινού για την τύχη τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αποψινό τελικό της Ελβετίας θα παρευρεθεί και η περσινή νικήτρια Emmelie De Forest.

Το σόου ξεκινά στις 21.10 και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ.


Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιο πολυ μου αρεσε το Together forever…αλλα τα δυο τελευταια βιντεο δν παιζουν.Γινετε κ σε αλλους αυτο?

    Καλο μηνα 😉

  2. με σειρα προτιμησης μου…
    1) au paradis,i still bilieve,hunter of star (μου αρεσουν κι τα τρια εξισου κι θα ηθελα να βγει ενα απο αυτα)
    2)together forever… κι αυτο να βγει μια χαρα..ενταξει ειναι κεφατο κι χαρουμενο αρκετα πιασαρικο ομως κατι τ λειπει…
    3) La luce del cuore συμπαθητικο….ως εκει! 🙂
    4)με τιποτα…ειναι τελειως βαρετο κι αν εκλεγει θα παρει μια απο τις 3τελευταιες θεσεις του ημιτελικου για να μην πω την τελευταια! 😀
    καλη επιτυχια ελβατια!!! 😀
    Υ.Γ: οι συμμετοχες τους το 2012 κι το 2013 αξιζαν τελικο κι ηταν αδικο που αοκλειστηκαν…ειδικα το 2012!!!

  3. Eλβετία έτσι οπως τα έκανες φέτος έχει μόνο μία επιλογη Sebalter- Hanter of stars, χαρούμενο και ωραίο τραγουδάκι, με country ήχο, μου αρέσει πολύ και ο ήχος του βιολιού σε αυτό. Καλή μπαλάντα είναι και το au paradis αλλά κατα την γνώμη μου παρα είναι συνηθισμένη. Οι άλλες 2 μπαλάντες αρκετά βαρετές κατα την γνώμη μου, το luce del cuore συμπαθητικό αλλά όχι κάτι σπουδαίο. Καλά άμα βγεί κανένα together, forever θα αρχίσω να βρίζω, εντελώς κλισέ για eurovision.

    • Η βαθμολογία μου για τους Ελβετούς λοιπόν είναι
      1) Sebalter – Hunter of stars (9/10)
      2) Christian Tschanz – Au paradis (7/10)
      3) Nino Colonna – La luce del cuore (6/10)
      4) Yasmina Hunzinger – I still believe(5/10)
      5) 3 For All – Together forever (2/10)
      6) Natacha & Stéphanie – Une terre sans vous (1/10)

  4. 1) hunter of stars- το μονο που αν επιλεξουν, θα εχουν ελπιδες προκρισης
    2) au paradis- γλυκο τραγουδακι κ τα γαλλικα του προσθετουν!
    Aντε κ ως εσχατη επιλογη 3) I still believe
    Το together forever ειναι απλα ενα παναθλιο κατασκευασμα, που η συμμετοχη των Ελβετων το 2004 φανταζει αριστουργημα μπροστα του.

    • την αλβανια 1?ειναι δυνατον!συγχωρησε μονο αν εισαι ενας απο τους 500.000 μεταναστες που εχει στη χωρα μας..viva italia!eva marone και ξερο ψωμι

  5. Ούτε καν θα μπω στον κόπο ( θα δω τις συμμετοχες αργότερα μέσω youtube ).
    H Ελβετία φέτος δείχνει καταδικασμένη ό,τι και να στείλει. Η μόνη κάπως αξιοπρεπής συμμετοχή είναι το Hunter of stars αλλά και πάλι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το αν μπορεί να προκριθεί.
    Worst case scenario απόψε : Together forever για την Eλβετία και Hope ή Top of the world για Φινλανδία…
    Α ρε Ελβετίτσα πως κατάντησες…Από τις χειρότερες μου χώρες στον διαγωνισμό πρόσφατα ( σε επίπεδο Λετονίας , Λευκορωσίας για μένα )

  6. Να σας πω την αληθεια τωρα π τα ακουσα ολα κ εμενα πιο πολυ τ τελευταιο μ αρεσει.

    Οσο αφορα την Ελβετια ειναι καρααδικημενη χωρα…προσωπικα επρεπε ν ειχε βγει 5η στον τελικο…τωρα οτι οτι κ ν παει θ πατωσει ειναι σιγουρο

  7. Tο Τogether Forever λεει κατι μονο… Το Hunter of stars πολυ περιεργο.. ωραιο αλλα περιεργο.. Θα μπορεσει να προκριθει;; Δε ξερω.. Παντως με ενα απο αυτα τα 2 εχει ελπιδες και αυτες ελαχιστες.. εδω κοπηκε με το περσινο που σαν τραγουδι ηταν αριστουργημα..

  8. Ελάτε τώρα που ξαφνικά γίνατε όλοι ποιοτικοί… Together Forever να πάει, να ακουστεί και κάτι διαφορετικό γιατί θα πεθάνουμε από την βαρεμάρα μας όπως πέρισυ που ήταν όλα ήσυχα και ”ποιοτικά”. Ο Αγάθωνας ήταν ποιοτικός και πήρε την 6η θέση?

    • Ε όχι και διαφορετικό το together, forever. τέτοια τραγούδια ακούγαμε με το κιλό την προηγούμενη δεκαετία.

      • Διαφορετικό λέγοντας ότι πλέον οι χώρες δεν στέλνουν τέτοια τραγούδια (που όντως είχαμε με το κιλό τα προηγούμενα χρόνια). Όπως και να το κάνουμε αν υπάρχουν 2 τέτοια στον διαγωνισμό ξεχωρίζουν…ακους κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα και οχι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εχουν το γούστο τους και αυτά!

  9. Together forever με τα χιλια. Αν στειλουν αυτη τη γερμανο χοντρη με την χιλιακουσμενη μπαλαντα θα ναι το διαλειμμα για τουαλετα στον ημιτελικο. Το hunter of stars διαφορετικο αλλα παντελος χαζο. Ο καρφλας εχει ωραιο τραγουδι αλλα οχι για γιουροβιζιον. To au paradis επισης καλο αλλα θα πατωσει. Οσο για τις αδελφες τατα ασηζητο δεν επρεπε να εχει φτασει καν στους 6

    • Πέστα ρε Phevos! Άμα τυχόν δεν στείλουν το Together Forever σαν μπαλάντα μόνο το au paradis ξεχωρίζει λίγο παρόλο που είναι και αυτό βαρέτο αλλά δεν είναι χαζό όπως το hunter of stars. Για τα άλλα δεν κάνω ούτε σχόλιο….δεν αξίζει καν να αναφερθούν

      • Ακριβως. Μονο αυτα τα δυο ξεχωρισα προσωπικα. Αλλα εχω κακο προαισθημα οτι θα διαλεξουν η το i still believe που το εχουμε ξανακουσει μεδεκαδες διαφορετικους τιτλους η το hunter of stars που μου παραφαινετε γελοιο

  10. Πολύ μέτρια πράγματα φέτος….
    Το πιο ωραίο με διαφορά για μένα το Hunter Of Stars. Και με αυτό που έχει τις πιο πολλές ελπίδες να περάσει φέτος η Ελβετία!
    Μετά Au Paradis γαλλικά με όμορφη μελωδία!
    Από εκεί και πέρα το χάος….
    Το Together forever είναι σαν κάποια Βαλκανικά dance κομμάτια που βγαίνουν το καλοκαίρι και ούτε καν τα Beach Bar δεν τα παίζουν….

  11. Yasmina Hunzinger – I still believe αυτο θα παει το ειχα ξεχωρισει οταν ηταν 100 + ειναι πολυ ωραια μπαλαντα,

  12. μονο το τελευταιο κατι λεει..
    αντε και το 1ο..απο κει και περα οποιο και να παει δε νομιζω οτι υπάρχουν ελπιδες πρόκρισης

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ