ΙΤΑΛΙΑ: Η Emma Marrone στην Κοπεγχάγη με το…La Mia Città!

Οι φήμες των τελευταίων ημερών και οι διάφορες αναρτήσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώθηκαν σήμερα με την ανακοίνωση της ιταλικής τηλεόρασης ότι την Ιταλία στη Eurovision 2014 θα εκπροσωπήσει η 30χρονη Emma Marrone, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη μουσική σκηνή της χώρας την περίοδο αυτή. Το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στην Κοπεγχάγη έχει τον τίτλο La Mia Città.

Η RAI προχώρησε φέτος σε εσωτερική επιλογή καλλιτέχνη και δεν επέλεξε τον εκπρόσωπό της μέσα από το φεστιβάλ του San Remo.

Η Emma Marrone γεννήθηκε στη Φλωρεντία στις 25 Μαΐου 1984 και έγινε γνωστή στο ιταλικό κοινό το 2010 όταν κέρδισε στο talent show Amici di Maria De Filippi. Το 2011 στο φεστιβάλ του San Remo κατέλαβε τη δεύτερη θέση με το συγκρότημα Moda και το τραγούδι Arriverà. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το 1ο βραβείο στο φεστιβάλ με το τραγούδι Non è l’inferno. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικές συλλογές ενώ το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο Schiena κατέλαβε την 5η θέση στις πωλήσεις για το 2013.


Λουκάς Βλαβιανός

74 ΣΧΟΛΙΑ

  1. για να ερχεται ο διαγωνσιμος στην μεσογειο σιγα σιγα♥ παμε ιταλιααααα 😀 η ιταλια μ φαινεται βαζει πλωρη για πρωτια με μια παρα πολυ καλη τραγουδιστρια ευχομαι να ναι τ κομματι δυναμικο κι ωραιο(που λογικα θα ναι) κι να επισκεφτει ολοκληρη η ευρωπη την ιταλια το 2015!! 😀 η βαθμολογια μου για την ιταλια απο το 2011 που επεστρεψε εχει ως εξης:
    2011:καλο αλλα οχι κι 2η θεση το χα γυρω στην 10η αλλα σιγουρα οχι 2η! 7.5/10
    2012:λατρεμενο!!!αλλα λιγακι απογοητευτικη παρουσιαση στο λαιβ…το θελα στην 5αδα αλλα δεεεεν…9.5/10
    2013:πολυ καλο!!! κι αξιζε την θεση που ελαβε…. 9/10 καλη επιτυχια ιταλιαααα ♥

  2. Ιταλία = class and quality στη eurovision.
    Και νομίζω οτί σιγά σιγά πάει να το προσεγγίσει και εμπορικά στέλνοντας καλλιτέχνες πολύ πετυχημένους στην ποπ σκηνή της χώρας…Οπότε με μία καλή υποστήριξη από televoting , η Ιταλία το χει…
    Eπίσης : το RAI να παραδώσει μαθήματα προσέγγισης του διαγωνισμού σε μερικά άλλα κανάλια όπως το BBC , της Ιρλανδίας, της Αυστρίας , της Ελβετίας κοκ που κάθε χρόνο σχεδόν μας σερβίρουν σαβούρα και κάτι ξεχασμένους καλλιτέχνες που θυμήθηκαν να αναθερμάνουν την καριέρα τους μέσω του διαγωνισμού…

  3. Πολύ καλή επιλογή. Κρίμα που δεν την επέλεξαν το 2012 όταν και νίκησε το San Remo με το εξαιρετικό Non è l’inferno.

  4. Για τη Γαλλια θελω την Joanna !! Διέρρευσε το τραγουδι και ειναι πανεμορφο..θεικο..ονειρικο!! Στο oikotimes!

  5. Πολύ καλή επιλογή απο το RAI, το non e l’inferno της Emma ήταν κομματάρα και δικαίως κέρδισε το φεστιβάλ του San Remo πρόπερσι, άμα την έστελναν την Emma τότε, ίσως η Ιταλία να έπερνε ακόμα καλύτερη θέση (δεν λέω πρωτιά γιατί την είχε καπαρωμένη η Σουηδία μήνες πρίν). Άκουσα οτι μπορεί να πάει με το τραγούδι la mia citta, ωραίο μοντέρνο τραγούδι με ροκ διάθεση που ίσως φέρει πόντους απο το televoting αλλά κατα την γνώμη μου δεν είναι σαν το non e l’inferno.
    Να πώ πάντως την αμαρτία μου, απο τις 3 τελευταίες συμμετοχές της Ιταλίας, μετά την πολυαναμενόμενη επιστροφή της, μόνο η Nina Zilli μου άρεσε, παρ’όλο που αναγνωρίζω την πολύ καλή ερμηνεία των τραγουδιστών της το 2011 και το 2013, τα κομμάτια τους τα βρήκα κάπως βαρετά. Απο Ιταλία πάντως αγαπημένη μου συμμετοχή είναι το fiumi di parole το 1997.

  6. Μαλισταα…
    Για να στελνουν την Emma λοιπον και με απεφθειας αναθεση η Ιταλια θελει να διοργανωσει τον 60το επετειακο διαγωνιζμο η Emma ως γνωστη θεομουρλη αφου κερδισε το 2012 και δεν ηθελε γιουροβιζιον δεν νμζ να επεστρεψε και να παει ετσι απλα σιγουρα εχει καποιον ‘’ΑΣΣΟ’’ στο μανικακι της, είναι εξαιρετικη και ειμαι σιγουρος ότι θα κανει εξαιρετικη δουλεια όπως και το 2012 θα εκενε αλλα φενετε ότι φετος το θελει πιο πολύ καλη επιτυχεια λοιπον Italia περιμενω τραγουδι όμως για να το σιγουρεψω.
    ΥΓ. χαιρομαι παρα πολύ γιατι ειχα λυπηθει πολύ το 2012 που δεν πιγε….

  7. Η RAI στοχεύει ψηλά! Τόσο ψηλά που μέχρι και νίκη φτάνει.. πολύ ωραίο το κομματάκι της “non e l’inferno” μακάρι να επιλέξουν ένα τραγούδι σαν κι αυτό. Και μακάρι, εαν το θέλουν και οι ίδιοι να νικήσουν φέτος και να πάμε Ρώμη του χρόνου. Πραγματικά χέρομαι και μόνο στην ιδέα να γιορτάσουμε 60 χρόνια eurovision στην Ιταλία.

  8. fainetai endiaferousa i tragoudistria kai talantouxa. pame dynata loipon. i italia ta 3 teleutaia xronia pou epestrpse exei dosei kales symmetoxes.
    2011 oraio kai diaforetiko oxi gia deuterh thesi omws 8/10
    2012 apla teleio, triti thesi gia mena to 2012 10/10
    2013 katapliktiko kai oxi vareto 9/10

  9. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΣΤΙΡΙΑ ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΙ ΚΟΥΛΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ.
    ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΝΟΤΟΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΤΟΠΙΑ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΠΕΡΑΜΕΝΤΟ

  10. συμφωνω με τον προλαλησαντα.πολυ ωραιο μωρο η emma και ροκ-οφατσα 😛 γουσταρω ηδη την ιδεα και νομιζω θα γινει παταγος με τη συμμετοχη της…γιατι οχι “ΡΩΜΗ 2014”?οι αντζουρι βαζουν ψηλα τον πυχη για φετος.forza italia

  11. Εξαιρετικη επιλογη!!!!!!!!!!!!!!,οταν ανακοινωθηκε οτι η ιταλια θα επιλεξει με απευθειας αναθεση τη συμμετοχη της,φανταστικα οτι θα ειναι η Emma,η οποια ειναι υπεροχη τραγουδιστρια,εχει φωναρα και ελπιζω οτι θα εχει ενα πολυ δυναμικο τραγουδι,ειναι πολυ νωρις να μιλαμε για νικη,αλλα σιγουρα η ιταλια φετος ανεβαζει πολυ τον πηχυ.

  12. Η EBU αναγνώρισε επίσημα την ΔΤ ως τον μεταβατικό φορέα ο οποίος θα αναμεταδίδει δικά της προγράμματα μέχρι να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.

  13. Πάρα πολύ καλή επιλογή για την αγαπημένη Ιταλία! Ελπίζουμε και το κομμάτι να αξίζει. Καλή επιτυχία!!

  14. As paradeigmatizontai kapoies xwres kai kapoioi kallitexnes (afora kai thn Ellada auto ta teleutaia kuriws xronia) pou thewroun oti kataksiwmenoi kallitexnes den einai kalo na summetexoun sthn Eurovision…H Emma einai apo tis pio epituxhmenes tragoudistries auth thn stigmh sthn Italia kai sigoura den exei na kerdisei tipota apo thn summetoxh ths sthn Eurovision para mono na prosferei se auth…

  15. Tώρα που επιβεβαιώθηκε το la mia citta νομίζω οτι έχουμε την πρώτη σοβαρή υποψηφιότητα για βραβείο φέτος. Η κατάταξή μου μέχρι στιγμής είναι:
    1) Iταλία (9/10)
    2) Αλβανία (7/10)
    3) Ουκρανία (4/10)
    4) Λευκορωσία (2/10)

  16. Πολύ καλό και ενδιαφέρον το τραγούδι της Ιταλίας. Σίγουρα το καλύτερο από αυτά που έχουν βγει μέχρι τώρα παρόλα αυτά δεν είναι το τραγούδι που μπορείς να πει κανείς από τώρα ότι είναι ο νικητής. Όπως δηλαδή είχε γίνει πέρυσι και πρόπερσι. Πάντως η Ιταλία κάνει ένα πολύ καλό βήμα για το 2014 και ανεβάζει έστω και λίγο τον ανταγωνισμό, γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε και κάτι το φοβερό. Ελπίζω και οι υπόλοιπες χώρες που ακολουθούν να έχουν το ίδιο και γιατί όχι και καλύτερο επίπεδο τραγουδιού…

  17. Α η δική μου σειρά είναι:
    1) Ιταλία 7,5/10
    2) Ουκρανία 5/10
    3) Λευκορωσία 3,5/10
    4) Αλβανία 1,5/10

    Πάντως αργούμε φέτος να γάλουμε τραγούδια και τον Μάρτη δεν θα προλαβαίνουμε να τα ακούσουμε.

  18. Κρίμα. Χαράμιζουν και πάλι έναν καλό καλλιτέχνη με ένα μέτριο τραγούδι. Η συγκεκριμένη τραγουδίστρια έχει πει πολύ καλύτερα πράγματα. Ίσως το κάθε πράγμα πρέπει να γίνεται τελικά στη σωστή του στιγμή. Η κατάλληλη στιγμή για την Emma ήταν όταν κέρδισε το San Remo το 2012 με το Non è l’inferno.

  19. πολυ καλο!!!!ομως δν ειναι αρκετο για την νικη….πιστευω η ιταλια φετος θα ναι παλι στην 10αδα γυρω στην 4η-7η θεση!!! παντως μακραν τ καλυτερο απο οσα παρατραγουδα εχουν βγει η δικη μου σειρα εχει ως εξης:
    1.ιταλια 9/10
    2.αλβανια 7.5/10
    3.ουκρανια 6/10
    4.λευκορωσια 4/10 🙂

  20. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ.ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ 1 ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
    20 ΤΕΤΟΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡOΝ H EUROVISION.ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΚΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ

  21. Περιμενα κατι καλυτερο.αλλα κι αυτο καλο ειναι,βεβαια δεν ειναι ενα κομματι που θα πει καποιος τι κομματαρα ειναι αυτη,πιστευω οτι η
    Emma θα σωσει το κομματι με την φωναρα της αλλα και την εμφανιση της

  22. Πολυ ωραιο!Βεβαια εχω κ μια αδυναμια στα Ιταλικα τραγουδια…:)
    Ομως πιστευω οτι θα μπορουσε κ για κατι ακομα καλυτερο.
    Η καταταξη μ λοιπον ειναι:
    1.Ιταλια 9/10
    2.Αλβανια 7.5/10
    3.Λευκορωσια 6/10
    4.Ουκρανια 4.5/10

  23. μου αρεσει παει για πολυ ψιλα στιν σκηνη θα το αποθεωση με την μοναδικη της ερμηνεια ηθελα κατι rok και να το και στα Ιταλικα κιολας. θα παει πολυ καλα και που ξερετε… μπορει και στο πρωτο σκαλι!

  24. Εγώ πάλι, ναι μεν θα συμφωνήσω οτι είναι πάρα πολύ καλό το κομμάτι αλλά και η ερμηνεύτρια, όμως δεν μπορώ να πω οτι ακούγωντας το είναι 100% υπέροχο. Νιώθω οτι κάτι του λείπει και μετά το 1ο ρεφρέν κάπως το βαριέμε. Για αυτόν τον λόγο έρχεται 2η η Ιταλία στην προσωπική μου κατάταξη μέχρι στιγμής:

    1) Αλβανία
    2) Ιταλία
    3) Ουκρανία
    4) Λευκωρωσία

    ΥΓ: Η επιτυχία στην Κοπεγχάγη θεωρείτε βέβαιη

  25. Μην τα παραλέμε… γι’αυτή τη χαρισματική ερμηνεύτρια το τραγούδι είναι απλά οκ! προσωπικά, το l’essenziale μου αρέσει περισσότερο… Πάντως η Ιταλία θα παίξει πολύ ψηλά – για το βραβείο είναι ακόμα νωρίς για να μιλάμε!

  26. Ένα τραγούδι κομμένο και ραμμένο για ζωντανή εμφάνιση από τη συγκεκριμένη τραγουδίστρια. Κατά τη γνώμη μου, θα τη στείλει με άνεση στην πρώτη πεντάδα. Καλή επιτυχία Ιταλία!!

  27. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ!ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΣΤΗΘΕΙ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΝΕΤΑ ΠΡΩΤΙΑ!!VIVA ITALIA!!!!!!!!!!

  28. Καλό , ίσως όμως το πιο αδύναμο από όλες τις συμμετοχές τους από τότε που επέστρεψαν. Ελπίζω να το απογειώσει Live ( σε αντίθεση με το 2012 …)
    Ακόμη κι όταν η Ιταλία στέλνει κάτι απλά οκ, είναι πάλι πρώτη στις λίστες όλων μέχρι τώρα…lol

    1)Ιταλία = 8/10
    2)Αλβανία = 7.5/10
    3)Ουκρανία = 6/10
    4)Λευκορωσία = 4.5/10

  29. To dunato shmeio ths Emma einai to live ths…To tragoudi thewrw oti tha exei kapoies mikres allages giati apo oti vlepw einai 3:30 lepta opote tha mikrinei ligo…Thewrw oti h Emma exei tetoia fwnara live kai bgazei tosh energeia pou to apotelesma sth skhnh ths Eurovision tha einai ekplhktiko…Googlarete an thelete kai deite na to ermhneuei live

  30. Μου μυρίζει βραβείο!!! Σε ανύποπτο χρόνο έλεγα σε φίλους ότι το βραβείο του 2014 θα παίξει μεταξύ Ολλανδίας, Ιταλίας, Η.Β. και Ουγγαρίας και να που οι Ιταλοί στέλνουν τραγουδάρα!!! Φυσικά πολύ δύσκολα θα δούμε κι άλλα τόσο καλά τραγούδια. Το κακό είναι ότι το ανακοίνωσαν πολύ νωρίς αλλά ok. Ελπίζω να μην του βάλουν τίποτα Αγγλικά και το χαλάσουν. Και μιας και όλοι έχετε αδυναμία να βαθμολογείται τις φετινές συμμετοχές, θα το κάνω κι εγώ!

    01: Italy 9/10
    02: Albania 2/10
    03: Belarus 1,5/10
    04: Ukraine 0,5/10

  31. Πολυ ωραιο κομματι, σιγουρα θα βρεθει στο top 5! Προς το παρον:
    1) Ιταλια
    2) Αλβανια
    3) Ουκρανια
    4) Λευκορωσια

  32. Μέτριο το τραγουδι της Ιταλίας. Λιγάκι ηχορύπανση μετα απο ενα σημείο και μετα. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν κερδίσει τέτοιο χιλιοακουσμενο άσμα. Η ερμηνεύτρια βέβαια εχει μια προσωπικότητα που θα το ανεβάσει και θα βάλει την Ιταλία στη δεκάδα αλλα εκτός Τριάδας σε καθε περίπτωση. Στην Ιταλία εχει ΔΙΧΑΣΕΙ η επιλογη αυτής της ερμηνεύτριας. Δεν ειναι λίγοι αυτοι που την λένε άφωνη γιατι ουρλιαζει αντι να τραγουδάει. Ρωτήστε Ιταλούς φίλους σας ( γιουροφαν ή μη)

  33. Δεν τρελαθηκα αλλα εχω την αισθηση οτι με το περασμα του καιρου μπορει να το ερωτευτω αυτο το τραγουδι. Σιγουρα το καλυτερο ως τωρα.
    Ιταλια 8/10
    Αλβανια 5/10
    Ουκρανια 4/10
    Λευκορωσια 1/10
    Αν βγαλει η ελβετια το together forever τοτε εχω το αγαπημενο μου σιγουρα

  34. Δεν καταλαβαίνω τι τού βρίσκετε και τό βάζετε οι περισσότεροι πρώτο στη λίστα σας. Εγώ προσωπικά τό θεωρώ πολύ μέτριο και πιστεύω πως η καλύτερη συμμετοχή μέχρι στιγμής είναι της Αλβανίας.

  35. H αριστοκρατική Ιταλία, πάντα “αποπνέει” ποιότητα και class. To συγκεκριμένο κομμάτι μου αρέσει και ανυπομονώ να το ‘δω και live. Έχει ήδη, τη δική μου ψήφο. Forza Italia!

  36. Se osous xarakthrizoun to kommati ths Italias kako, metrio, proxeiro ktl, na sas enhmerwsw oti an perimenete apo thn Italia summetoxes tupou Aphrodisiac, La La La, h’ Yassou Maria, tzampa perimenete…H Italia diaxronika exei mia poiothta ston diagwnismo kai duskola tha apolklinei apo auth thn poreia…Den prokeitai na pathsei dhladh panw se eurovisionikes suntages tragoudiwn alla epestrepse gia na plasarei kati diaforetiko…Gnwmh mou einai oti h Italia pigainei ton diagwnismo ena bima mprosta se antithesi me alles xwres pou theloun na tin kratisoun stasimi (gia tis simmetoxes milaw panta)…Telos gia na min pareksigithw den exw tipota me ta kommatia pou efera ws paradeigma pio panw, isa isa ta apodexomai gia to eidos tous kai to skopo pou kalountan na eksipiretisooun…

    • Εμεις που το θεωρουμε μετριο δεν λεμε να στειλει ουτε aphrodisiac ουτε τιποτα αλλο δλδ ελεος!! Το τραγουδακι ειναι μετριο μη σου πω κακο και αυτο που ισως το κανει μετριο ειναι η γλωσσα!! τπτ παραπωνω η μουσικα μετριοτατη.. οι προηγουμνες συμμετοχες της πολυ καλυτερες ….. αμ δεν ξερεις λοπον μη μιλας

  37. εσυ βρε ιουδα το συμπερασμα οτι ειναι γραμμενο στο ποδι απο που το εβγαλες?ησουνα παρων την ωρα που ο συνθετης εγραφε τη μελωδια?ενταξει καταλαβαινω οτι μπορει να μην αρεσει σε καποιον το τραγουδι αλλα μη λεμε και οτι μας κατεβει!προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ!ωραια φωνη και ωραιος ρυθμος!υπεροχη γλωσσα τα ιταλικα!και με χαροποιει που βλεπω οτι αρεσει και στους περισσοτερους!

  38. κι εγω πιστευω οτι δεν θα περασει τελικο η αλβανια και δικαιως!κακο τραγουδι απο ολες τις αποψεις!καλα οχι οτι μου αρεσε και καποια συμμετοχη της ποτε αλλα λεμε!την ιταλια την βλεπω αρκετα ψηλα και πραγματικα θα χαρω αν παρει και την πρωτια!!!!!!viva italia!!!!!!!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ