ΙΣΠΑΝΙΑ: Επιστρέφει σε Εθνικό Τελικό!

Έπειτα από δύο χρονιές όπου ο Ισπανικός Τηλεοπτικός φορέας TVE έκανε ανάθεση σε καλλιτέχνες που το έφεραν το καλύτερο (2012) και το χειρότερο (2013) αποτέλεσμα της τελευταίας δεκαετίας, φέτος αποφασίστηκε να διοργανωθεί ένας Εθνικός Τελικός με πέντε καλλιτέχνες (και αντίστοιχο αριθμό τραγουδιών) ώστε κοινό και επιτροπή με ποσοστό 50/50 να αποφασίσουν με ποιον θα εκπροσωπηθεί η Ισπανία στη διοργάνωση της Κοπεγχάγης.

Τα τραγούδια τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες είναι:

  1. Brequette – “Más (Run)” (More) – (Thomas G:son, Tony Sánchez-Ohlsson)
  2.  Jorge González – “Aunque se acabe el mundo” (Even if the world ends) (Kiko Rodríguez, Bruno Nicolás, Leticia Fuentes, María José Fernández)
  3.  La Dama – “Estrella fugaz” (Shooting star) (Melendi)
  4.  Raúl – “Seguir sin ti” (Going on without you)  (William Luque, Domingo Sánchez)
  5.  Ruth Lorenzo – “Dancing in the rain” (Ruth Lorenzo, Jim Irvin, Julian Emery)

Οι δύο νεαροί  Jorge González και Raúl έχουν συμμετάσχει σε Εθνικούς Τελικούς προηγούμενων ετών (2009 και 2000 αντίστοιχα). Η Brequette, η οποία συμμετέχει με τραγούδι που έγραψαν οι δημιουργοί της Ισπανικής συμμετοχής του 2012 (Pastora Solar – Quédate conmigo) έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο Ισπανικό The Voice το 2012. Η Ruth Lorenzo συμμετείχε στο X-Factor της Μεγάλης Βρετανίας το 2008 ενώ η La Dama είναι σύζυγος πολύ γνωστού τραγουδιστή και παρουσιαστή στη χώρα, ο οποίος υπογράφει και το τραγούδι της.

Ο Εθνικός Τελικός θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Αλέξανδρος Λιάπης

 

57 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καιρος ηταν 😉 παντως η συμμετοχη του 2012 ηταν για πολυ πιο πανω κι εκεινη τ 2013 οχι τοσο κατω..μμμ καπου στην 19η-20η θεση θα ταν καλυερα!καλη επιτυχια ισπανια 😀

      • Οκ, ο δεύτερος από αριστερά του φέρνει λιγάκι. Αλλά ρε συ πρέπει να προσέξουμε λιγάκι όλοι εμείς οι αντι-μαρτακικοί, να μην το παρακάνουμε όπως ο αντι-αγαθωνικός πέρσι, που έγραφε σε κάθε άσχετο ποστ για τον Αγάθωνα!

  2. Φέτος όλοι αφήνουν απευθείας αναθέσεις και κάνουν εθνικούς τελικούς.. Άντε να δουμε τι θα δούμε.

  3. Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΟ!!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΨΥΧΑ!!VAMOS ESPANA!!!!!!!!!!

  4. Η Ισπανία δεν το έχει βρει απλά… Έχει πολύ καλη μουσική γενικότερα η χώρα αυτή, αλλά στέλνει γλυκανάλατα τραγούδια. Θέλει να το ψάξει. Δεν έχω ακούσει αυτά τα τραγούδια, αλλά ελπίζω να είναι πολύ ωραία και να έχουν αυτό το “κάτι”.

  5. Kali epityxia!Kai dwse kai tipota apo fetos!Phges kai psifises th Germania kai se mas 0!.Mhn th glyfeis.Den pianei!!!Kai pros ta dw tipota apo fetos….Olo agapes kai louloudia kai apo mhdenika ta teleytaia tria xronia xortasmenoi.
    Pantws,pera apo tin plaka,an to evlepan diaforetika tha mporousan na exoun poly kalyterh tyxh sto diagwnismo!!!

  6. Όλα τα euro-site μιλάνε γι’αυτή την Ruth Lorenzo επειδή ήταν στο αγγλικό x-factor. Απ’ότι βλέπω μάλιστα ο τίτλος του τραγουδιού της είναι στα αγγλικά, κάτι που δεν μου αρέσει σαν ιδέα γιατί είναι κρίμα να λείψουν τα Ισπανικά που είναι υπέροχη γλώσσα. Ελπίζω ο τελικός των Ισπανών να μην είναι παράσταση για έναν ρόλο.

  7. ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ 20ΑΔΑ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΤΙ ΚΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ BLOG ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.
    ΞΕΚΟΛΑ EUROVISION FUN ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΖΕΡΟΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΧΕΙ KAI MIA ΙΒΙΖΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ DJ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

  8. συμφωνω απολυτα!!ευρωπαικος νοτος ενωμενος ποτε νικημενος!!για μενα το περσινο κομματι αξιζε να παει ψηλοτερα αλλα βλεπεις δεν ειχε τις συμμαχιες αλλα πρωην σοβιετικο μπλοκ!!!και ευχομαι να ακουστουν για ακομη μια φορα ισπανικα!!!!!!!!

  9. Η Σερβία πέρυσι έδωσε 12άρι στη Δανία,και 0 στην Ελλάδα.Μεγάλη αλληλεγγύη ο ευρωπαϊκός νότος.Καλά να πάθει.

  10. Πάτε καλά εδώ μέσα; Θα μας πείτε τι θα ψηφίσουμε; Ε όχι ρε!!!! Ότι θέλω θα ψηφίσω…. Θα ψηφίσω το τραγούδι που γουστάρω και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με ανώριμους που είτε ρατσιστές είναι είτε αισθάνονται άνθρωποι μεγάλης τάξης και είναι κρίμα να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με την Σερβία και την Αλβανία. Σόρυ αλλά το έδαφος της Ελλάδας είναι στα βαλκάνια.Η Ελλάδα έχει πολλές επιρροές από τα βαλκάνια και αν δεν το πιστεύετε βγείτε λίγο από τα σπίτια σας και δείτε πως διασκεδάζουν οι Έλληνες. Θα δείτε πως η διασκέδασή τους τείνει πολύ περισσότερο με τους Βούλγαρους παρά με τους Ισπανούς. Οπότε σταματήστε να μας πρήζετε τα π@π@**@ μας και αφήστε μας να δούμε έναν θεσμό, να τον απολαύσουμε και να ψηφίσουμε αυτό που μας αρέσει. Εσείς ψηφίστε ότι θέλετε. Μην μας πρήζετε εμάς. Που ήδη επιλέξατε ποια χώρα θα ψηφίσετε χωρίς να έχουν βγει τα τραγούδια. Ωραία σέβομαι την απόφασή σας αλλά σταματήστε να με λέτε τι να ψηφίσω. Θα ψηφίσω ότι γουστάρω…

    • Φυσικά και έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις ότι θέλεις, όπως εχουμε και εμείς. Ένα τμήμα της Ελλάδας ανήκει στα βαλκάνια, αλλά κυρίως ανήκουμε στη Μεσόγειο, η ιδιοσυγκρασία μας ως λαός ταιριάζει περισσότερο με τους ιταλούς και τους ισπανους, παρά με τους βούλγαρους και τους υπόλοιπους βαλκανικούς λαους. Όσο για τον τρόπο διασκέδασης μας μάλλον είναι ανατολίτικος και όχι βαλκανικός.

  11. Το πρόβλημα με τους Ισπανούς είναι αφ’ενός οτι δεν έχουν συμμάχους στο televoting αφ’ετέρου οτι οι επιτροπές τους πάνε μονίμως κόντρα (εξαίρεση το 2012). Επίσης ακόμα και αν στέλνου σχετικά καλά τραγούδια καμιά φορά, είτε θα έχουν αδύναμο ερμηνευτή (2013) είτε θα είναι εντελώς μάπα η σκηνική τους παρουσία (2009, 2010)

  12. Εδώ τα καλά στατιστικά για εσάς. Δημιούργησα μια λίστα με τις πιο “επιτυχημένες” χώρες του διαγωνισμού για την τελευταία δεκαετία. Εδώ έχω βάλει όλες τις θέσεις που πήραν στο διαγωνισμό. Τις χρονιές που δε συμμετείχαν δεν τις υπολογίζω. Υπολογίζω όμως τις χρονιές που συμμετείχαν και δεν πέρασαν στον τελικό. Αυτά πρέπει να σας ενδιαφέρουν για τώρα!, πάρτε τα αποτελέσματα:
    1 Azerbaijan
    2 Italy
    3 Greece
    4 Ukraine
    5 Russia
    6 Turkey
    7 Bosnia
    8 Serbia
    9 Armenia
    10 Romania
    11 Sweden
    12 Georgia
    13 Denmark
    14 Moldova
    15 Germany
    16 Norway
    17 France
    18 Albania
    19 Spain
    20 Hungary
    21 Iceland
    22 UK
    23 Malta
    24 Israel
    25 FYROM
    26 Croatia
    27 Latvia
    28 Lithuania
    29 Ireland
    30 Estonia
    31 Finland
    32 Cyprus
    33 Belgium
    34 Portugal
    35 Belarus
    36 Switzerland
    37 Slovenia
    38 Austria
    39 Netherlands
    40 Bulgaria
    41 Poland
    42 Monaco
    43 Czech Republic
    44 Slovakia
    45 San Marino
    46 Montenegro
    47 Andorra

  13. εγω προτιμω την ισπανικη κουλτουρα και την ιταλικη φινετσα απο την αλβανικη νοοτροπια!!επισης μου αρεσουν περισσοτερο οι συμμετοχες αυτων των χωρων, αν εσυ προτιμας συμμετοχες αλβανιας και σκοπιων προβλημα σου μην χλευαζεις τους αλλους ομως!και οχι δεν δεχομαι οτι μοιαζω με την αλβανια!αν εσυ ταυτιζεσαι περισσοτερο με αυτους καλυτερα να διαβασεις λιγη ιστορια και κοινωνιολογια!!

    • Πω ρε…. Να με τρελάνεις θέλεις; Δεν νομίζω ότι το σχόλιό μου σε χλεύασε καθόλου. Σου δείλωσα ότι ΣΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ (εσύ και όποιος άλλος το κάνει, δεν μιλάω βλέπεις συγγεκριμένα μόνο σε σένα) ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. Λες και δεν μπορούμε να επιλέξουμε μόνοι μας. Και όση ιστορία και να διαβάσω δεν θα βρω κάποιο σημείο όπου η Ελλάδα με την Ισπανία να είχαν και πάρα πολλά σούρτα φέρτα. Αντίθετα η Ελλάδα και μάχες είχε αλλά και συμμαχίες με την Σερβία και την Βουλγαρία. Αν θυμάσαι στους βαλκανικούς πόλεμους συμμετείχε και η Ελλάδα. Αν κοιτάξεις στην γεωγραφία μας έχουν με τα βαλκάνια και όχι τυχαία. Οπότε είναι λογικό να έχουμε κοινά στοιχεία. Τώρα αν εσύ έχεις μεγαλώσει με διαφορετικά στοιχεία κουλτούρας και ρατσιστικές απόψεις προς τους Αλβανούς, δεν σου φταίω εγώ, ούτε και οι υπόλοιποι έλληνες που έχουν ψηφίσει ή πρόκειται κάποια στιγμή στο μέλλον να ψηφίσουν μία χώρα των βαλκανίων. Το να με λές ότι προτιμάς την ισπανική κουλτούρα, ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ γιατί και μέσα στα έθνη δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά στο ξαναλέω. Δεν χρειάζεται να μας λέτε να κάνουμε συμμαχίες με τον νότο στην eurovision επειδή εσάς σας αρέσει περισσότερο αυτή η κουλτούρα. Και αν πρόσεξες εγώ δεν είπα μην ψηφίζετε ισπανία και ψηφίστε τα βαλκάνια. Είπα ψηφίστε ότι θέλετε. Ότι σας αρέσει. Αυτό ακριβώς θα κάνω και εγώ.

      • Ειδικά η Βουλγαρία στον Β’ Βαλκανικό πόλεμο πολέμησε εναντίον της Ελλάδας. Οι σέρβοι τις τελευταίες δεκαετίες θυμήθηκαν το orthodox brothers. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το κατά πόσο οι βαλκανικές χώρες υπολογίζονται ως σύμμαχοι της Ελλάδας. Μάλλον τόσα χρόνια οι επαφές μας μαζί τους λειτούργησαν εναντίων μας σε όλα τα επίπεδα.

  14. Η συμμετοχη του 2012 ηταν για 3αδα εμενα!
    αποσο ακουω απο αυτα που γραφη παραπανω φαινεται οτι η Ισπανια θα εχει καλα τραγουδια.

  15. εγω ειπα απλως οτι προτιμω τις συμμετοχες των μεσογειακων χωρων γιατι ειναι περισσοτερο του γουστου μου!!απο βαλκανια εκτιμω τα τραγουδια που εχει στειλει η σερβια και τα θεωρω εξαιρετικα και καποιες συμμετοχες απο ρουμανια!α και οσον αφορα την ιστορια η ελλαδα ειχε πλαι της οπως προειπες την σερβια και τη βουλγαρια στους βαλκανικους!η αλβανια ας πουμε παντα ηταν αντιθετη με της ελληνικες θεσεις και αποψεις και παντα δημιουργουσε στην χωρα μας αρκετα προβληματα οποτε δεν νομιζω οτι χρωσταω και πολλα σε αυτη τη χωρα! οσο για τα τραγουδια και το κοινωνικο και πολιτιστικο επιπεδο της αλβανιας δεν μου ταιριαζει!εγω οπως προανεφερα εχω ροπη προς την κουλτουρα της ιταλιας και ισπανιας!τωρα αν εσενα σου φαινεται αυτο ρατσιστικο μαλλον πρεπει να κοιταξεις στο λεξικο για να μαθεις την σημασια αυτης της λεξης!αν παλι εισαι απο την αλβανια σε δικαιολογω απολυτα και εγω την χωρα μου θα υπερασπιζομουνα!

      • Καλά. Καλύτερα αφήστε το. Δεν προκειται να ξανασχολιάσω κανέναν που θα πει μην ψηφίζετε αυτούς, ψηφίστε αυτούς για αυτούς και για αυτούς τους λόγους. Και όχι αλβανός δεν είμαι. Αλλά μου φαίνεται πραγματικά τελείως κουλό να λένε κάποιοι εδώ μέσα ψηφίστε Ισπανία και όχι βαλκάνια όταν σχεδών κάθε χρόνο από τα βαλκάνια παίρναμε κάτι. Ενώ με Ισπανία ούτε δίναμε ούτε παίρναμε ούτε τίποτα. Ακόμη και όλοι αυτοί που κάθονται και λένε να στηρίξουμε νότο και όλοι μαζί δεν το καταλαβαίνω. Πότε ο νότος μας συμπαραστάθηκε ρε παιδιά. Η Ισπανία δεν μας δίνει βαθμούς, η Πορτογαλία ούτε, η Ιταλία είναι λίγα χρόνια τώρα στον θεσμό αλλά δείχνει να προτιμάει άλλες χώρες του νότου περισσότερο από ότι εμάς. Και τώρα μας λέτε μην ψηφίζετε Αλβανία γιατί δεν ταιριάζουμε με αυτούς τους λαούς. Ταιριάζουμε δεν ταιριάζουμε ας το αφήσουμε. Αλλά όταν η Αλβανία και άλλες χώρες των βαλκανίων σχεδών πάντα κάτι καλό μας δίνουν δεν καταλαβαίνω αυτήν την απάθειά σας. Και ξανατονίζω ότι δεν μου αρέσει να μιλάω για συμαχίες γιατί δεν μου αρέσουν. Αλλά με ενοχλούν όλοι αυτοί που δείχνουν ότι γουστάρουν τις συμμαχίες να μας προτίνουν να πάμε να συμμαχίσουμε με χώρες που δεν μας θέλουν.

  16. ρε παιδια ο.κ ο καθενας εχει της προτιμησεις του..και κατι αλλο οσον αφορα τα βαλκανια που λετε…τα βαλκανια τα αποτελουν χωρες που εχουν και ομοιοτητες αλλα και διαφορες μεταξυ τους…π.χ.εγω εκτιμω τις χωρες που εχουμε κοινα στοιχεια οπως σερβια βουλγαρια και ρουμανια και απο την αλλη δεν πολυσυμπαθω τουρκια και αλβανια…..παντως εξακολουθω να πιστευω οτι η ισπανια αδικειται καταφωρα τα τελευταια χρονια στο διαγωνισμο..α και που ειπε καποιος οτι δεν μας ψηφιζει εμεις ποτε ακριβως την ψηφισαμε?εδω την αγνοησαμε περυσι με την θεικη φωνη της παστορα σολερ

    • Στην Ισπανία είχαμε δώσει 8 το 2008 (τυχαίο? Δε νομίζω) στο Baila el Chiki Chiki. Η Αρμενία την οποία αναφέρεις παρακάτω μπορεί να μην ψηφίσαμε πέρσι, αλλά γενικά κάτι παίρνει από εμάς, το 2008 της δωσαμε 12 βαθμούς.

  17. βασικα περυσι η ιταλια μας εδωσε 7 το σαν μαρινο 12 και η ελβετια 8 επισης βαθμους μας εδωσαν η μαλτα και το ισραηλ ασε που η αρμενια μας εδωσε 8 και εμεις την αγνοησαμε πληρως!οποτε οπως βλεπεις ο μεσογειακος νοτος μας τιμησε δεοντως!!

  18. Παιδιά μήπως να σταματήσει αυτή η βλακεία εδώ μέσα?Εμένα δεν μου αρέσουν οι συμμαχίες.Προτιμώ να δω Σουηδία ή Ρωσία τελευταία σε ημιτελικόππαρά να αλληλοψηφιζονται και τραγούδια να είναι μάπα.Αλλά Πείτε τίποτα άλλο.Εγώ Σαν Μαρίνο θα ψηφίσω όπως πέρσι.Και είναι η μόνη χώρα Ευρωπαϊκού Νότου που μας ψηφίζει.

    • Κάτσε φίλε μου αυτό που λες στο τέλος για το Σαν Μαρίνο, δεν είναι στα πλαίσια συμμαχιών? Χωρίς να ακούσεις το τραγούδι θα το ψηφίσεις επειδή μας ψηφίζει κάθε χρόνο ? Τι λες λοιπον ότι δεν σ’ αρέσουν οι συμμαχίες???

  19. α και οσο για τους ψηφους απο αλβανια να ειναι καλα η ταλαιπωρημενη ελληνικη μειονοτητα που ακομη καταπιεζεται!

  20. Υψηλή βαθμολογία από την Ισπανία θυμάμαι σίγουρα το 2005 με την Παπαρίζου που μας έδωσε οχτώ. Η Ιταλία νομίζω κάθε χρόνο μας δίνει ψήφους, όπως και το Σαν Μαρίνο.

  21. Η Ισπανία έδωσε στους Antique 12 βαθμούς.
    Βγήκαν τα βίντεο με τους καλλιτέχνες του Melodifestivalen.Ο YOHIO(το απόλυτο φαβορί του ημιτελικόυ) ανέφερε ότι φοβάται την Έλενα Παπαρίζου.Αυτό μας λέει ότι την σέβονται και ότι έχει τραγουδάρα.

  22. Ναι ωραία και εμείς δώσαμε 12 στην Φινλανδία το 2006. Από τότε σιγά της βαθμούς που της δωσαμε και πήραμε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο αλλά ολόκληρο το δάσος. Επιπλέον ο νότος πέρυσι μόνο, μπορούμε να πούμε ότι μας ικανοποίησε. Πέρυσι που δεν πέρασε καμία βαλκανική χώρα εκτός από τρεις. Όπως και το 2011 που πάλι πέρασαν λιγες βαλκανικές. Τέλος πάντων όπως είπα δεν πρόκειται να σχολιάσω κανέναν άλλον που λέει από τώρα ποια χώρα θα ψηφίσει και μετά παραπονιέται που κάποια χώρα που μας ψήφισε πέρυσι έκανε το λάθος να μην μας ψηφίσει φέτος.

  23. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΤΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ.ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΑΜΟΚΡΟΤΩ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΦΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ FAKE.
    OSO GIA MOYSIKH KOYLTOYRA ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΗ-ΤΟΥΡΚΙΑ.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΒΑΛΚΑΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ.
    ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΛΕΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ 0.ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ????

    • Δε διαφωνώ μ’ αυτά που λες όσο αναφορά τις υψηλές βαθμολογίες από ορισμένες βαλκανικές χώρες αν και οι μονές που μας δίνουν κάθε χρόνο υψηλή βαθμολογία είναι η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία και η Ρουμανία. Η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία και η FYROM, δεν μας τιμούν κάθε χρόνο με την ψήφο τους, ενώ οι άλλες τέσσερις που προανέφερα αν εξαιρέσεις την Αλβανία στην οποία ζουν 100+ χιλιαδες έλληνες (όσο αντέχουν ακόμα) και τη Ρουμανία που έχουμε μεγάλο αριθμό ελλήνων φοιτητών, μόνο η Σερβία και η Βουλγαρία δίνουν ψήφους συμπάθειας, βέβαια η μουσική μας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ειδικά στη Βουλγαρία και είναι λογικό να μας ψηφίζει.
      Όσο για την μουσική μας κουλτούρα και κυρίως την παραδοσιακή, έχει μακρόχρονη ιστορία και έχει κυρίως επηρεάσει δεν έχει επηρεαστεί. Οι πιο νέοι ήχοι έχουν επηρεαστεί αφενός από την ανατολίτικη μουσική άλλα άλλο τόσο έχουν επηρεαστεί και απ’ την ευρωπαική και κυρίως αμερικανική όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης.

  24. φετος βρηκα ποια χωρα θα ψηφισω στον τελικο(μιας που απουσιαζει η κυπρος) η δικια μου ψηφος θα παει στην….ιταλιααααααα ♥ η οποια κανει απευθειας αναθεση στην emma http://www.inewsgr.com/103/Eurovision-2014-me-stocho-ti-niki-i-italia.htm πιστευω πως η ιταλια φετος βαζει πλωρη για 3αδα τουλαχιστον ενω αν η emma επιλεξει κατι σαν το amami (που το διασκευασε η μπουλε ως “κλεψε με”)παει κι για πρωτια 😀 forca italia 😀

  25. θα συμφωνησω οτι η ελλαδα εχει επηρεαστει τοσο απο δυση στη μουσικη οσο και απο ανατολη!για αυτο και ακουμε απο ποπ και ροκ μεχρι λαικα και ρεμπετικα!

    • Λάθος χρήση της λέξης επηρεαστεί, όσο αναφορά τα ρεμπέτικα και τα λαϊκά (τα καθαρά λαϊκά και όχι αυτά με λίγο μπουζούκι , λίγο μπιτ και αμανέδες που μας σερβίρουν κάτι σκυλιά τύπου Πάολα και Τσαλίκης) αυτά τα δυο είδη, ο κρητικός και ποντιακός ήχος ή η δημοτική μουσική είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΙ και έχουν εξελιχθεί ανά τους αιώνες.Από την αρχαιοελληνική πανδούρα στο σημερινό μπουζούκι και από την λύρα της κλασικής αρχαιότητας, στην κρητική και ποντιακή λύρα με το δοξάρι. Ας μην έχουμε τη τάση να πιστεύουμε ότι όλα τα έχουμε εισάγει από κάπου…

      • Ο νεοέλληνας όμως καλώς ή κακώς αυτού του είδους τα σκυλάδικα ακούει, και τέτοιου είδους κομμάτια ακούγονται σε όλα τα Βαλκάνια, την μέση ανατολή και την βόρεια Αφρική (με ιδιεταιρότητες σε κάθε περιοχή βέβαια) οπότε η επιρροή της ανατολής πάνω μας είναι αδιαμφισβήτητη. Επιρροές εννοείται πως έχουμε και απο την δύση, όπως και η Ελλάδα έχει επιρρεάσει όλους τους γείτονες και όχι μόνο.

  26. συμφωνω μαζι σου δημητρη!απλως στην εποχη μας η αληθεια ειναι οτι ολα τα ειδη της μουσικης λογω παγκοσμιοποιησης αλληλοεπηρεαζονται!!

  27. σύμφωνα και με τον ogaeitaly.net η Emma Marrone θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη φετινή Eurovision με το τραγούδι La mia Citta (υπάρχει στο youtube) !!! αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της RAI…

    • Μόλις το άκουσα!!! Κι ενώ όλοι πιστεύουν ότι η παράδοση του ’99 – ’00 – ’01 θα συνεχιστεί και νικήτρια θα αναδειχθεί η Εσθονία η Ιταλία έρχεται να μας θυμίσει μια άλλη παράδοση που θέλει αυτή νικήτρια σε δανέζικο έδαφος (’63 – ’64). Άραγε μια χώρα σε οικονομική κρίση και με, κακά τα ψέμματα, χαμηλό ενδιαφέρον για την Eurovision θέλει να διοργανώσει τον διαγωνισμό??? Η EBU σίγουρα θέλει να της δώσει το βραβείο. Για ακούστε το, φημολογούμενο, κομμάτι της Ιταλίας!

      https://www.youtube.com/watch?v=HEs7rYSnB98

  28. nomizw pws gia to top tou moor stin teleutaia thesi prepei na mpei i tsexia giati tis 3 fores pou symmeteixe eixe 2 teleutaies kai 1 proteleutaia thesi stous imitelikous. me diafora i pio apotyximeni xora sti eurovision. oso gia tin ispania prepei na steilei kati gia na anastisei to televoting kyriws alla kai tis epitropes pou mono to 2012 tis edosan kali thesi. agapimeni mou symmetoxi me diafora tou 2009. pera apo to polu oraio tragoudi eixe kai polu oraia kai eurymatiki skiniki parousia opou otan teliose o kosmos apotheone. episis orees symmetoxes kai tou 2013, 2012, 2006, 2005 kai ligo tou 2011

  29. Βγήκαν εντολές για το Melodifestivalen.Τα τραγούδια θα βγουν το ίδιο μεσημέρι.Προλάβετε να κατεβάσετε το Survivor γιατί άμα περάσει θα το αφαιρέσουν και θα το βάλουν μετά.

  30. Η Ισπανία μαζί με Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία αποτελούν τις χώρες που μας έχουν ψηφίσει με 12 βαθμούς όσον αφορά δηλαδή της μεγάλες χώρες,από’κει και πέρα η Ιταλία μας έδωσε 12 το 1992 ενώ η Γαλλία ούτε να μας χ….!

  31. Η Ισπανία μαζί με Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία αποτελούν τις χώρες που μας έχουν ψηφίσει με 12 βαθμούς όσον αφορά δηλαδή της μεγάλες χώρες,από’κει και πέρα η Ιταλία μας έδωσε 12 το 1992 ενώ η Γαλλία Κάτι ελάχιστο

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ