EUROVISION 2014: Η κλήρωση! Η Ελλάδα στο δεύτερο μισό του 2ου ημιτελικού!

Έγινε πριν από λίγο η κλήρωση των ημιτελικών για τη Eurovision του 2014!  Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 2ο ημιτελικό που θα γίνει στις 8 Μαΐου και θα εμφανιστεί στο 2ο μέρος του. Υπενθυμίζουμε πως η τελική σειρά εμφάνισης θα αποφασιστεί από τους υπεύθυνους του show αργότερα, όταν θα έχουν γίνει γνωστά όλα τα τραγούδια.

Αναλυτικά η κλήρωση έχει ως εξής:

Α’ Ημιτελικός (6 Μαΐου) – Πρώτο μέρος: Σουηδία, Αλβανία, Ισλανδία, Ρωσία, Λετονία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Εσθονία.

Α’ Ημιτελικός (6 Μαΐου) – Δεύτερο μέρος: Βέλγιο, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Άγιος Μαρίνος, Πορτογαλία, Ουκρανία, Ολλανδία.

Β’ Ημιτελικός (8 Μαΐου) – Πρώτο μέρος: Νορβηγία, Ισραήλ, Γεωργία, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Μάλτα.

Β’ Ημιτελικός (8 Μαΐου) – Δεύτερο μέρος: ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία, ΕΛΛΑΔΑ, Ελβετία.

Όπως συνηθίζεται οι BIG 5 και η διοργανώτρια Δανία, είναι υποχρεωμένες να δείξουν τον έναν από τους 2 ημιτελικούς και να ψηφίσουν σε αυτόν. Μετά από κλήρωση λοιπόν, μοιράστηκαν ως εξής:

Α’ Ημιτελικός: Ισπανία, Γαλλία, Δανία.

Β’ Ημιτελικός: Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντώνης Καρατζίκος

73 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παιδια εχουμε ρουμανια γεωργια μαλτα ελβετια που μας ψηφιζουν! ειμαστε και στο 2ο μισο! πολυ ωραια!!!!
    ελπιζω στον 1ο ημιτελικο να ειναι η ελενα παπαριζου για την σουηδιααα!!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΥΧΙΑΑ

  2. Εξαιρετικά ολά! αποφύγαμε τον πρώτο ημιτελικό όπου προβλέπεται σκοτωμός! Καλη μας επιτυχία !

  3. Λοιπον πιο χαλί δεν υπάρχει !!!!!! Αν και έχουμε Γερμανία και Αγγλία που κατι θα μας δώσουν οπως και ιτάλια αλλα απο όλες τις αλλες μονο η Ρουμανία ειναι σίγουρη …..

  4. ανησυχω πολυ παιδια δν ξρ οντως μονο η ρουμανια σιγουρααα αντε να στειλουμε καλο κομματι!

  5. Δυστυχως, δεν ειχαμε και την καλυτερη τυχη στην κληρωση, ωστοσο τα πλεονεκτηματα ειναι οτι πρωτον, εμφανιζομαστε στο δευτερο μερος της βραδιας και δευτερον, ειμαστε στον ημιτελικο που διαγωνιζονται δεκαπεντε χωρες οποτε οι αποκλεισμοι θα ειναι μονο πεντε. Καλη μας επιτυχια!!!

  6. Αρκετά ανοιχτός και απρόβλεπτος ο ημιτελικός μας!!! Οι περισσότεροι σύμμαχοί μας έχουν αποχωρήσει έτσι κι αλλιώς, αλλά με μια καλή συμμετοχή μπορούμε άνετα να πάρουμε βαθμούς από Ισραήλ, Γεωργία, Μάλτα, Ρουμανία, Ελβετία.Πολύ ευνοικές για μας και οι big5 που κληρώθηκαν να ψηφίσουν στον 2ο ημιτελικό, ευτυχώς που αποφύγαμε Γαλλία και Δανία! Στο α’ ή β’ μισό δεν παίζει ρόλο νομίζω αφού είναι πολύ μικρός ο ημιτελικός. Ολα παίζονται.Και στον Α’ ημιτελικό σφαγή! Ολη η πρώην σοβιετική μαζεύτηκε!!

  7. ΠΡΟΒΛΕΨΗ 1ΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ
    ΕΞΩ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΛΙ ΔΥΣΤΗΧΩς Και μαυροβουνιο ισως ακομα εξω λετονια και εσθονια αυτα…!

  8. ειναι σχεδον το ιδιο και στους δυο για εμας αλλα ειναι καλα ψηφιζουν στον δευτερο και η Αγγλια, Ιταλια, Γερμανια και ειναι και μια λιγοτερη χωρα στον δευτερο σχεδον τα ιδια ειναι οποτε οκ ειμαστε και στο δευτερο μερος… γλιτωσαμε απο τιν μια ολο το σοβιετικο μπλοκ που πιγαν στον πτωτο! καλη μας επιτυχια guys^^

  9. Το Σαν Μαρίνο και το Μαυροβούνιο πρέπει να πέρασει.Η EBU θα κάνει τα πάντα για να περάσουν γιατί αλλιώς είπαν ότι θα αποχωρησουν αν δεν περάσουν.

    • Kai poly kala tha kanoun!De mporw me tipota na fantastw ston teliko thn patata ths Oukranias kai eksw tis fwnares tou San Marino kai tou Mavrovouniou!As sovareftoun ligo,omws kai oi epitropes,oi opoies eythynontai gia ton apokleismo ths Monetta perysi kai thn prokrisi ston teliko teratwn opws Finlandia,Lithuania!Eleos!
      Oso gia emas…..OXI VLAKEIES!Kati kalo kai dynato opws perysi!!!Alliws fovamai ta poly xeirotera!!!!!!!!!

  10. Νορβηγια και Φινλανδια ΜΟΝΕΣ τους στον 2ο ημιτελικο, με καλο τραγουδι περνανε!! Δανια Σουηδία Ισλανδια βρισκονται σε ευνοικοτερη θεση.. Πιστευω θα μας ψηφισουν Ρουμανια,Αγγλια,Γερμανια,Ιταλια,Μαλτα,Λευκορωσία ,Ελβετια και μετα απο την περσινη βαθμολογια ισως δουμε απο Φυρομ,Αυστρια,Ισραηλ και αλλες.. κανεις δεν ξερει.. Οπως ειπα θα θελα να μασταν στον 1ο ημιτελικο αλλα εκει με 3 σκανδιναβικες οι θεσεις πανε αμεσως 8 εφοσον η Δανια ειναι διοργανωτρια..Επισης Βελγιο και Ολλανδια παλι θα αλληλοψηφιστουν στον πρωτο ημιτελικο ενω υπαρχουν και εκει συμμαχοι οπως Ρωσια-Ουκρανια , Λετονια-Εσθνια κοκ.. Ευτυχως ειμαστε στο 2ο μισο..περσυ μας βαλανε πρωτους στο 2ο μισο ελπιζω τωρα σε μια πιο χαμηλη θεση πχ 15η :Ρ

  11. Εμείς θα περάσουμε. Σίγουρα. 10 θα είναι στον τελικό και 5 θα πάνε σπίτι τους. Εδώ το 2012 περάσαμε που ήταν 18 χώρες στον ημιτελικό. Δυστυχώς το Σαν Μαρίνο δεν το βλέπω καλά, έπεσε στον ημιτελικό καρμανιόλα, με 7 πρώην σοβιετικές χώρες. Από τον 1ο ημιτελικό έχουν να περάσουν πολλές χαζομάρες (οι 7 σίγουρα θα ανταλλάξουν μεταξύ τους βαθμούς). Ο 2ος μάλλον θα είναι πιο δίκαιος. Πάντως κάτι πρέπει να κάνει η ebu με τους σοβιετικούς… μάλλον να κάνει αυτό που κάνει η uefa (στην φάση των ομίλων απαγορεύει να είναι 2 ή περισσότερες ομάδες από την ίδια χώρα). Εγώ λέω να βάλει ως όρο ότι είναι 10 και πρέπει απαραιτήτως να είναι 5 και 5 σε κάθε ημιτελικό. Αν δεν θεωρηθεί δίκαιο ας προχωρήσει και σ’ άλλες χώρες (πρώην Γιουγκοσλαβία, Σκανδιναβία, Ελλάδα – Κύπρος, Ρουμανία – Μολδαβία, Αζερμπαϊτζάν – Τουρκία κ.ο.κ.). Πάντως είναι καλή κλήρωση για την Ελλάδα εφόσον έχει τραγούδι της προκοπής!

  12. 1ος ημιτελικος: Ρωσια, Λεττονια, Αζερμπαιτζαν, Αρμενια, Εσθονια, Μολδαβια, Ουκρανια σχεδον όλο το σοβιετικο μπλοκ (πλυν Λευκορωσιας, Λιθουανιας). Εξαισια τους χωρισαν παλι! Πραγματικα θα γινει σφαγη μεταξυ τους, αλλα Ρωσια, Αζερμπαιτζαν, Αρμενια και Ουκρανια ειναι αρκετα σιγουρο οτι θα τα καταφερουν. Ο υπολοιπος ημιτελικος ειναι αρκετα εξισσοροπημενος, ωστοσο λογω των τοσων σοβιετικων θα ηταν πιο δυσκολος ισως για μας. Βεβαια, στον πρωτο ημιτελικο συγκενρωνονται και οι περισσοτεροι εναπομειναντες ”συμμαχοι” μας (Αλβανια, Άγιος Μαρίνος, Αρμενια) ενω σιγουρα θα μας ψηφιζαν και οι Ρωσια, Ουκρανια, Ουγγαρια, Μαυροβουνιο, Βελγιο.
    Ο δευτερος ημιτελικος ειναι λιγοτερο φιλικος για μας ωστοσο εχει 15 χωρες και οχι 16, που σημαινει οτι αμεσα ειναι πιο ευκολο να περασουμε, ενω απο τις Big 5 μας εκατσαν αυτες που μας ψηφιζουν περισσοτερο (Αγγλια, Γερμανια, Ιταλια) που λογω ελλειψης επιλογων και αλλων συμμαχικων χωρων αναμενεται να μας δωσουν πολυ υψηλους βαθμους (7-12). Κατα τ’αλλα συμμαχοι του ημιτελικου ειναι η Ρουμανια και η Μαλτα ψηφοι της ταξης (8-12) , ενω σιγουρα κατι θα παρουμε απο τις Ισραηλ, Σλοβενια, ΠΓΔΜ, Γεωργια, Ελβετια, Ιρλανδια, (της ταξης των 5-7). Οι Λιθουανια, Πολωνια, Αυστρια, Φινλανδια, Λευκορωσια, Νορβηγια δεν ειναι σιγουρο οτι θα μας ψηφισουν, αναλυτικοτερα λογικα Λιθουανια και Πολωνια θα μας μαυρισουν, Αυστρια, Φινλανδια και Λευκορωσια θα δωσουν κατι χαμηλο. Με ενα προχειρο υπολογισμο, συλλεγουμε γυρω στους 90 ποντους, χωρις να ειναι η πιο αισιοδοξη κατασταση. Φυσικα, ολα αυτα λιγο μετρανε, το σημαντικοτερο ειναι να βαλουμε μπροστα μια σωστη επιλογη τραγουδιου! Καλη μας επιτυχια!

  13. παιδια τι λετε δεν ειναι κι τραγικα τα πραγματα…. απο τις χωρες που ψηφιζουν στον ημιτελικο αυτο ολες θα μας ψηφισουν εκτος της πολωνιας κι της λιθουνιας(η εκτος κι αν μας δωσεις απο 3-6)…κι ειμαστε κι στο 2ο μισο
    μην ακουω χαζα!μια χαρα θα τα παμε κι φετος! κι εγω εχω να πω οτι ευτυχως που δν ειμαστε στον πρωτο ημιτελικο αφου εκει τα μπλοκ ειναι πολλα! στο δικο μας δν υπαρχει κανενα μπλοκ συμμαχων ειναι ολοι διασπαρτοι…ενω στο πρωτο βλεπουμε 3σκανδιναβικες χωρες κι 7 του ανατολικου μπλοκ…!!! κι στην τελικη αν το τραγουδι ειναι καλο κι πιασαρικο δν εχει καμια σημασια με το ποιες χωρες εισαι…κι αυτο φανηκε ξεκαθαρα περυσι…περιμενε κανεις απο εσας το 10 των ρωσων? το 5 της νορβηγιας…το 6 της δανιας? τ 8 της ελβετιας?κι πολλα αλλα? 😉 η περιμενατε να μας δωσει 0 η σερβια…ποτε δεν ξερεις πως αθ ψηφισει η καθε χωρα ολα καλα θα πανε αρκει να εχουμε καλο κι ξεχωριστο κομματι 😀

  14. Είναι ο πιο δύσκολος ημιτελικός που έχουμε συμμετάσχει ποτέ!Χρειαζόμαστε ένα πολύ δυνατό τραγούδι!Ο δεύτερος ημιτελικός είναι πολύ ισορροπημένος και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

  15. Δυστιχως παιδια ο Αγιος Μαρινος θα ειναι εκτος παλι…

    Νομιζω οτι ο δικος μας ημ. ειναι αρκετα καλος κ εχουμε κ χωρες π μας ψψηφιζουν

  16. Εγώ πιστεύω ότι η Valentina θα περάσει.Αν κοπει θα αποχωρησει ο Άγιος Μαρίνος από τον διαγωνισμό και δεν θα ξανασυμμετεχει στον διαγωνισμό.Το είπαν και όταν επιβεβαιώσαν συμμετοχή για φέτος πίσω στον Ιουνίο.

  17. Για ολους εσας που μιλατε για συμμαχιες. Αν εχουμε καλο τραγουδι θα περασουμε ( μονο η επιτροπη μπορει να το χαλασει αυτο). Περσι πχ μας ψηφισε η αυστρια με 10 που πανω απο 2 σπανια μας δινει

  18. Περναμε άνετα! Αμα στειλουμε ένα τραγουδι που ακούγεται έχουμε τουλαχιστον:
    -10 Ρουμανια, Γερμανια, Αγγλια
    -7 Μαλτα Γεωργια Ελβετια
    -και καποιοι καλοι πόντοι (3-6) από Αυστρια ΠΓΔΜ Σλοβενια Ισραηλ
    Εννοιεται πως οι βαθμοι που ειπα δεν είναι απόλυτοι αλλά έχουμε ήδη καβατζώσει περίπου 60 πόντους. Ουτε μια στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε (άμα έχουμε ένα καλό τραγούδι προφανώς)

  19. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ,ΟΥΤΕ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ.ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.ΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ.
    ΤΟΣΟ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.
    ΓΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΜΙΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΙΓΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΘΝΙΚ ΑΧΤΑΡΜΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

  20. moor Συγγνωμη που στο λέω αλλα η Eurovision ειναι συμμαχίες και τα σπόρια που μαζεύονται (δηλαδή οι βαθμοί κάτω από το 7) ανδεικνύουν τον νικητή.

  21. Για όσους αγαπούν τις στατιστικές, δεν έχουμε κληρωθεί ποτέ στον ίδιο ημιτελικό με τη Σουηδία, κι αυτό θα συνεχιστεί και φέτος.Επίσης, σ’ έναν τόσο μικρό ημιτελικό, όσο εύκολο είναι να ξεχωρίσεις, άλλο τόσο εύκολο είναι να σε αγνοήσουν όλοι και να βρεθείς εκτός! Εννοείται πως χρειαζόμαστε κάτι καλό.

  22. Από τη μία είναι ευχάριστο που κληρωθήκαμε στο δεύτερο μισό του ημιτελικού αλλά από την άλλη κακά τα ψέματα συμμαχίες πολλές δεν έχουμε (βάση ιστορικού). Μόνο η Ρουμανία είναι σταθερή στους ψήφους, από κει και πέρα ίσως πάρουμε βαθμούς από Πολωνία, Μάλτα, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα αυτά βέβαια είναι εικασίες, πρέπει οπωσδήποτε να στείλουμε ένα δυνατό κομμάτι φέτος. Καλή μας επιτυχία!

  23. Απογοήτευση. Τρομερή απογοήτευση.. Όσο χάλια τραγούδι και να έχουμε φέτος θα είχαμε τουλάχιστον πόντους απο: Αλβανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βέλγιο , Αγ. Μαρίνος, Μαυροβούνιο.
    Στον ημιτελικό που είμαστε δεν υπάρχουν σταθερές χώρες που μας δίνουν βαθμούς πλην Ρουμανίας (που κι αυτή δεν είναι κάθε χρόνο δεδομένη όπως παλιά) μετά έχουμε Μάλτα, σε μικότερο βαθμό και Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία που κι αυτές δεν αποτελούν δεδωμένο πλέον. Δύσκολα! Αν κρίνω απο τους φετινούς συμμετέχωντες, δεν νομίζω να υπάρξει κάτι “δυνατό” αλλά ποτέ δεν ξέρεις! Καλή μας επιτυχία..

  24. καλη επιτυχια στη συμμετοχη μας καταρχας!μια χαρα μου φαινεται ο ομιλος τωρα οσον αφορα τις συμμαχιες που λετε ενταξει με ενα καλο τραγουδι νομιζω πως θα κανουμε περιπατο στον ημιτελικο!εξαλλου ποιος θα περιμενε περυσι οτι θα μας ψηφιζαν ελβετια αυστρια και δανια και απο τη σερβια θα περναμε 0!

  25. Εγώ πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να περάσουμε με το σπαθί μας. Αν τα καταφέρουμε τώρα δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να μας κρίνουν καθώς όλες οι υπόλοιπες συμμαχίες λειτουργούν κανονικά. Άμα δεν στείλουμε καλό τραγούδι η υψηλότερη θέση που θα μπορέσουμε να πάρουμε πιστεύω ότι θα είναι η 8η. Από εκεί και πέρα αν στείλουμε κάτι δυνατό και όχι να πάμε σύμφωνα με την πεπατημένη, δεν νομίζω να πέσουμε κάτω από την 4η θέση. Τότε αν περάσουμε στον τελικό θα μας ψηφίσουν όλοι οι σήμαχοι που είναι στον πρώτο ημιτελικό αλλά και χώρες που δεν τις περιμένουμε που είναι από τον δικό μας ημιτελικό. Υπάρχει παράδοση να δίνονται καλοί βαθμοί μεταξύ χωρών που βρίσκονται στον ίδιο ημιτελικό. Αν στον πρώτο ημιτελικό γίνει πάλι σφαγή στα βαλκάνια με το δίκιο τους πάντως θα φύγουν σχεδών όλα τα βαλκάνια και βλέπω να γίνεται και η μεγάλη eurovision σαν την eurovision junior. Μόνο για την ανατολή και τον βορά. Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά αυτό οι διοργανωτές αν δεν θέλουν να παρακμάσει ο διαγωνισμός εξαιτείας των συμμαχιών της ανατολής και της σκανδιναβίας που βρήκαν πάτημα στην αποχώρηση πολλών βαλκανίων και ισχυροποιήθηκαν ακόμα περισσότερο.

  26. κι εγω επισης περιμενα απο 8 και πανω λογω βαλκανικου ηχωχρωματος της συμμετοχης μας.κι ομως….και μας εδωσαν χωρες βαθμους που δεν περιμεναμε..οποτε αν στειλουε κατι καλο γιατι να μην επαναληφθει και φετος?αν και ξαναλεω πιστευω οτι θα περασουμε ανετοτατα τελικο!

    • Πόσο κουραστικό αυτές οι χωρίς νόημα εικασίες και άνευ λόγου συζητήσεις.Χωρίς τραγούδι πραγματικά είναι τζάμπα συζητήσεις.Και όντως το euphoria και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ να το έστελνε θα κέρδιζε.Οπότε χαμένος χρόνος.

  27. Συμφωνω με τον Donnie Darko,χωρις τραγουδι δεν μπορουμε να μιλησουμε σιγουρα,βεβαια τα τελευταια χρονια βλεπουμε οτι δεν μετρανε τοσο πολυ οι συμμαχιες,ειδικα περσι οι χωρες της πρωην σοβιετικης ενωσης ανταλλαξαν πολυ χαμηλους βαθμους και μερικες δεν ανταλλαξαν και κανενα βαθμο,οσον αφορα την κληρωση των ημιτελικων,νομιζω πως στον 1ο ημιτελικο θα υπαρξουν πολλες ανατροπες και πολλα κλαματα και νευρα χαχαχα απο πολλες συμμετοχες,ο 2ος ημιτελικος εχει πολυ ενδιαφερον γιατι μονο 5 χωρες θα αποκλειστουν,θα δουμε,μακαρι να παμε καλα με ενα ωραιο τραγουδι,τελος χαρη στη κληρωση του 1ου ημιτελικου,ο διαγωνισμος αποκτα μεγαλο ενδιαφερον,μακαρι να ακουσουμε καλα κομματια φετος,περσι ηταν μετρια χρονια,καλη και δυσκολη χρονια ηταν το 2012,αναμενουμε λοιπον!!!

    • χεχεχε και εσυ εδω??giovannis απο chat 😛
      λοιπον και μονο που ακουγονται ονοματα σαν αυτο της κρυσταλλιας η του μαρτακη για τον εθνικο τελικο,εμενα με δειχνει οτι οι υπευθυνοι αρχιζουν να ξανα υπολογιζουν τον διαγωνισμο μετα απο μια περιοδο ας το πουμε “απαξιωσης”.πραγμα πολυ σημαντικο.το ενδιαφερον αναθερμανθηκε και δεν ειμαστε πλεον “αντε να παμε για να παμε και να στειλουμε οτι’ναναι”οποτε μπραβο σε MAD κυριως και επειτα σε ERT-ΝΕΡΙΤ.
      προσωπικα θα ηθελα μια ενναλακτικη προταση και φετος οπως ηταν περσυ η κομματαρα του αλεξ λεον,η η ρεμπετια του αγαθωνα.ειμασταν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ και απλα τα σπασαμε.με το 0 της σερβιας κατι παιχτηκε.ολοι οι σερβοι το παραδεχονται.αλλιως μεχρι και 3αδα χτυπουσαμε.αλλιως θα ηθελα μια δυναμικη και οχι αργη μπαλαντα απο κρυσταλλια με μουσικο τονο που αποτυπωνεται ευκολα.πιστευω οτι το εχει!!!ειναι καιρος η ελλαδα να επιστρεψει σε κατι τετοιο μετα το 2006 με την σουπερ μπαλαντα του καρβελα.τωρα για τον μαρτακη αν και τον ψηφισα το 2008 παρ’ολο που τον σιχαινομαι,νομιζω οτι θα ειναι “φαση ρουβα” παλι…και this is our night.μακαρι να μας διαψευσει αλλα νομιζω η ευρωπη εχει κορεστει απο αυτα…

  28. Λοιπόν το άσχημο είναι οτι απο σταθερούς συμμάχους έχουμε μόνο Ρουμανία και Γεωργία και ίσως το televoting Αγγλίας, Γερμανίας. Όμως ο ημιτελικός μας έχει μόλις 15 χώρες και κληρωθήκαμε στο 2ο μισό του ημιτελικού. Άμα προσθέσουμε ότι δεν έχουμε έρθει ποτέ κάτω από 5οι σε ημιτελικό, πρέπει να στείλουμε κάτι πολύ μάπα φέτος για να μην περάσουμε. Το πρόβλημα όμως θα είναι στον τελικό γιατί ενώ εμείς έχουμε χάσει αρκετούς συμμάχους το Σοβιετικό και το Σκανδιναβικό μπλόκ θα κατέβουν πλήρη. Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να μας φοβίζουν, αντιθέτως θα πρέπει οι εταιρείες των υποψηφίων και η ΝΕΡΙΤ να ψάξουν ακόμα περισσότερο να βρούν ένα καλό τραγούδι.

    • τα ειπες ολα!αυτο που δεν μ αρεσει ειναι οτι και μαρτακης και κρυσταλλια ενω ηξεραν οτι κατα 90% θα ειναι προτεινομενοι για φετος(θυμηθειτε που το λεγανε και στο your face sounds familiar) δεν ετοιμασαν καποιο τραγουδι απο νωρις και το αφησαν για τελευταια στιγμη.δλδ να βρουνε ενα τραγουδι γραμμενο μεσα σε μιση ωρα προχειρα υπο την πιεση και το αγχος.ο μαρτακης λεει ακομα ψαχνεται στο gossip…περσυ οπως ολοι θυμομαστε ο κοζας ειχε δηλωσει σε ανυποπτο χρονο οτι το κομματι το ειχε βρει απο καλοκαιρι ακομα και το δουλευε συνεχως 😉

      • Nα κάνω κάποιες ευχές για φέτος, ο Μαρτάκης να βρεί ένα τραγούδι πολύ καλύτερο απο αυτά που τραγουδάει συνήθως και να γίνει ένα θαύμα να βελτιωθεί φωνητικά γιατί ακόμα και σε CD η φωνή του, μόνο καλή δεν είναι, φαντάσου live.
        Επίσης εύχομαι οι αντίπαλοι του στον τελικό (η Κρυσταλλία και όποιος άλλος) να βρουν πραγματικά καλά τραγούδια ώστε να κοντράρουν που θα έχει το πλεονέκτιμα της μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας, και να μην είναι ο τελικός μας παράσταση για έναν ρόλο, όπως το 2012 οπου ναι μεν ξέραμε οτι το aphrodisiac δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά άμα στέλναμε κάποιο απο τα άλλα δεν θα περνούσαμε καν στον τελικό. Γουστάρω τελικό σαν τον περσινό (άμα γίνεται με παραπάνω απο 4 τραγούδια) οπου είχαμε 3 πολύ δυνατά και διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια, που ανάγκασαν την Ηλιάδη να έρθει τελευταία παρ’όλο που ήταν το μεγάλο όνομα του τελικού.

  29. Κατα τη γνώμη μου επειδή υπάρχουν και χώρες που πρέπει να μας προβληματίζουν και άλλες που όχι τόσο δεν μπορώ να πω αν ευνοουμαστε ή οχι απο τον ημιτελικό που είμαστε!
    Πάντως απο τη στιγμή που υπάρχουν χώρες σύμμαχοι όπως Ρουμανία και Γιωργία πρέπει να βρούμε κάτι πραγματικά καλό ώστε να έχουμε σίγουρη την ψήφο.
    Απο την άλλη χώρες όπως η Γερμανία που όσο να έχει δεν μας αφήνει έξω απο τις βαθμολογίες, πρέπει να έχουμε να δείξουμε κάτι καλό για να εξασφαλίσουμε ψήφο αλλιώς….
    Έτσι η ΝΕΡΙΤ-ΔΤ πρέπει να κάνει καλή έρευνα καλλιτεχνών και παρακαλούμε ΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 !!!

  30. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΘΕΛΩ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ DANCE ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΠΟΠ-ΑΚΙ ΕΠΙΣΗς ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΑΚΗ
    Τελοσ ΘΕΛΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥς ΝΑ ΠΑΝΕ OI WEDDING ROOM ,ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΟΙ <3

  31. Στον 1ο ημιτελικό υπάρχουν 3 ανατολικές χώρες οι οποίες βαθμολογούν σπανίως ή και καθόλου η μια την άλλη και είναι: Αζερμπαϊτζάν,Αρμενία&Εσθονία. Βασικα,η Αρμενία μόνο μία φορά έχει ψηφίσει έως τώρα το Αζερμπαϊτζάν (2009:1πόντος).

  32. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ….ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΥ….ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ!!!!

  33. όντως χώρες που μας ψηφίζουν κλασικά είναι στον πρώτο ημιτελικό (αλβανία, σαν μαρίνο, ρωσία, αρμενία, ουγγαρία, βέλγιο κλπ) αλλά εντάξει αν έχουμε και καλό τραγούδι δεν νομίζω να μην περάσουμε. Κρίμα που το Σαν Μαρινο είναι στον πρώτο, θα θελα να το ψηφίσω για να περάσει τελικό επιτέλους!! Να μας ευχηθούμε καλή επιτυχία και να στείλουμε ΣΟΒΑΡΟ κομμάτι που να το λέει ΣΟΒΑΡΟΣ τραγουδιστής/τρια, και κυριως με ΦΩΝΗ.

  34. Sto finale mas dinetai h xrysh eykairia na apodeiksoume oti kai xwris symmaxies eimaste EDW kai dynatoi kai den exoume anagkh!Mono na perasoume stelnwntas kati kalo.Tha to voulwsoun olio!!!!!!!!!

  35. Ολο μαλακιες γραφετε. Αν μια χωρα στειλει τραγουδι θα περασει, αν στειλει εμετο θα παρει τα αρχιδια μου. Δεν τραβατε καμμια μαλακια να περασετε καλυτερα από το να μην εχετε τιποτα να κανετε και ετσι για να ειστε παροντες, ότι βγαζει ο κωλος σας το γραφετε. Λιγοι είναι σοβαροι εδώ μεσα.

    • Μακάρι να ταν έτσι όπως τα λες,αλλα΄ όλα αυτά έχουν πάψει να ισχύουν εδώ και δεκαετίες στο θεσμό!Υπάρχουν “εμετοί“ που περνάνε για πλάκα λόγω συμμαχιών (Π.χ. Τουρκία 2006,Γεωργία 2007,Μολδαβία 2011,Ιρλανδία 2011) και πολύ καλά κομμάτια που απέτυχαν παρότι ήταν πολύ καλύτερα(Π.χ. Μολδαβία 2008,Κύπρος 2009,Σλοβενία 2012,Σαν Μαρίνο-Ελβετία 2013).Μην υπερβάλλουμε!

  36. aaa naiii akousa kai egw oti tha einai kai autoiii….kai elpizw na einai ston elliniko teliko kai meta na paroun to eishthrio gia thn dania….me ena wraio tragoudaki san auta pou exoun vgalei tha skisoume….akouste ta….1)stronger.2)all I need….3)our destiny akoma kai gia ton eliniko teliko thn krustalia…martakh…zozefina….

  37. δεν ειναι μαλακιες αυτα που γράφονται και όλα έχουν το στοιχείο της σχετικότητας. Το σαν μαρίνο το 2013 αποκλείστηκε έχοντας καλο τραγούδι και καλή τραγουδίστρια, απλά και μόνο επειδή δεν είχε συμμάχους και μια σούπερ ουάου σκηνική εμφάνιση. Αρα δεν μένεις εκτός τελικού μόνο αν στείλεις εμετό. Ετσι και η ελλάδα αν στείλει απλά κάτι μέτριο και το επίπεδο τύχει να είναι ψηλό φέτος, τότε ναι για τον ημιτελικό που είμαστε υπαρχουν σημαντικές πιθανότητες να μείνουμε και εκτός. Τα δε ονοματα που συζητιούνται τύπου Μαρτακης και ζοζεφίνα κτλ κτλ δε νομίζω άλλωστε οτι εκφράζουν αυτό το κατι διαφορετικο που χρόνια τωρα περιμένουμε απο την ελλάδα. Τραγουδια- φεστιβαλικες συνταγες θα ακουσουμε αλλα το χειροτερο είναι οτι και οι φετινοι υποψηφιοι οπως και οι περσινοι τέσσερις, δεν θα μας απασχολήσουν ποτε ξανά παρα μόνο τη βραδια του ελληνικού τελικού. Τα τραγούδια τους δε, μονο εκείνη τη βραδια θα τα ακουσουμε και αντε και μερικες μερες πριν να τα βαλει κανα σταρ. αναλωσιμα τραγουδια, αναλωσιμοι υποψηφιοι… Βίβα στους velvet fire !! χαχα

  38. Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγάλαμε.
    Θεωρώ φρόνιμο να περιμένουμε να δούμε τη συμμετοχή μας και μετά μπορούμε να κλαίμε η να πανηγυριζουμε την τύχη μας . Αν και ποτέ δεν γνωρίζεις 100% τι μπορεί να συμβεί σ ένα διαγωνισμό .

  39. Όντως!Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και με ένα καλό τραγούδι όλα θα πάνε καλά!Δηλαδή το 2008 και το 2011 που περάσαμε πρώτοι στον ημιτελικό μας είχαμε συμμάχους;Ειδικά το 2008 είχαμε κάτι Εσθονίες,Ιρλανδίες,Σλοβενίες…

  40. paidia opws kai na exei eimaste mia xora pou mas psifizoun polu stous imitelikous. tis perissoteres fores an den kanw lathos ante mono mia xora na min mas dosei kati.

  41. ρεεε παιδια κατι ακυρο…ποτε θα ανακοινωθουν τα τραγουδια του melodifestivalen…?για να ακουσω της Ελενας!!

  42. Πολύ φτωχή θα είναι η φετινή Γιουροβίζιον..καλά μόνο 15 χώρες στον Β ημιτελικό? καλύτερα να διωργανώναν ένα ημιτελικό όπως το 2007 και παλιότερα..με 31 συμμετάσχουσες..

  43. AS AKOUSOUME PRWTA TO TRAGOUDI POU THA MAS EKPROSOPISEI KAI META VLEPOUME AN THA PERASOUME H OXI.!!!!
    OSO GIA TIN KLIRWSI KATARXIN KRINETE WS METRIWS EUNOIKI…..!!!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ