ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Επιστροφή με εθνικό τελικό στις 15 Μαρτίου!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πορτογαλίας RTP είχε λίγο καιρό νωρίτερα ανακοινώσει την επιστροφή της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, μετά από έναν χρόνο απουσίας για οικονομικούς λόγους. Χθες ανακοίνωσε και τις λεπτομέρειες για το Festival Da Cançao, το σόου για την εθνική επιλογή.

Σύμφωνα με το esctoday.com, το Festival Da Cançao θα πραγματοποιηθεί με έναν ημιτελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την 8η Μαρτίου, και τον εθνικό τελικό, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 15 Μαρτίου. Οι ιθύνοντες του RTP θα επιλέξουν 10 τραγούδια από αυτά που θα υποβληθούν, τα οποία θα συμμετέχουν στον ημιτελικό. Από αυτά 5 θα περάσουν στον τελικό και ένα από αυτά θα γίνει ο 46ος εκπρόσωπος – και διεκδικητής της πρώτης νίκης – της Πορτογαλίας στο διαγωνισμό της Eurovision. Τον τελικό λόγο και στις δύο βραδιές θα έχει το τηλεοπτικό κοινό, καθώς οι φιναλίστ αλλά και ο νικητής του εθνικού τελικού θα προκύψει αποκλειστικά μέσω televoting.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΝΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΤΑΛΙΑ-ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ-ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ.ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ-ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ.

  2. συμφωνω με τον φιλο moor και επαυξανω!εξαλλου νομιζω οτι εχουμε περισσοτερα πολιτιστικα κοινα με τους μεσογειακους λαους παρα με τους βαλκανιους π.χ.αλβανια..εγω παντα στηριζω με την ψηφο μου ισπανια και ιταλια και το απολαμβανω που στελνουν ωραια τραγουδια και επιμενουν στις υπεροχες γλωσσες τους!!καλη επιτυχια ολοψυχα στην πορτογαλια!!!

  3. Παιδια συγνωμη αλλα η Ελλαδα ειναι καθαρα βαλκανικος λαος… ελπιζω να τ παει καλα η πορτογαλια στην επιστριφη της

    • Γεωγραφικά, ναι ανήκουμε ΚΑΙ στα βαλκάνια, αλλά αν θες να προσεγγίσεις την Ελλάδα σε θέματα κουλτούρας, τρόπου ζωής και νοοτροπίας πιστεύω είναι ισοπεδωτικό να την εντάξεις μόνο στα βαλκάνια.

      • Έχεις τελείως λανθασμένη εικόνα. Η Ελλάδα είναι χώρα της ανατολική Μεσογείου και ανήκει στο νοτιότερο κομμάτι της οροσειράς του Αίμου, η οποία ξεκινάει απ’ την Βουλγαρία και καταλήγει Σερβία, αυτή η περιοχή ονομάστηκε απο τους τούρκους Βαλκάνια. Με τη λογική σου Βαλκάνια είναι και η Τουρκια και η Σλοβενία. Σίγουρα υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χωρών του πυρήνα των Βαλκανίων με την Ελλάδα (κυριως την βόρεια Ελλάδα), αλλά σίγουρα δεν εντοπίζεται η ομοιομορφία που υπάρχει στη κουλτούρα και κυρίως ΓΛΩΣΣΑ μεταξύ των χωρών αυτών και της χώρας μας.

  4. Nai!An dinane kati ki aytoi….H Alvania de mas exei riksei katw apo 7 pote!!!!H alitheia einai oti I stiriksi apo Valkania einai poly pio megali ap’oti kapote apo ekeinous.H Ispania perysi theara!!Se mas MHDEN kai sth Germania TESSERA!!!!Gleipsimo sti merkel!!!!!!!!!!
    Siga min ta psifiso….TA PROVATA!!!!

  5. Sto metaksy h Ispania pou ta vriskei ta lefta kai einai big-5? Ta idia xalia me mas exei! H Rwsia dld pou paei hmitelikous,H Ollandia kai to Israhl ti prepei na poune?????

  6. Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ BIG 5 ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΡΙΣΗ ΑΣΧΕΤΟ.ΛΕΦΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ.
    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΚΟΠΙΑΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
    Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΚΩΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ Ε.Σ.Σ.Δ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ.
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΜΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΛΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ 300 EYRO.

  7. Moor ποιο ειναι το προβλημα σ επιτελους?η ελλαδα ειναι βαλκανικη χωρα.παντα ηταν.μουσικα τα ακουσματα ταιριαζουν πιο πολυ.οι βαλκανικες χωρες περσυ μας ψηφησαν οι περισσοτερες.εχουμε μια μεγαλη παραδοση με τα βαλκανια.επειδη η ελλαδα ομως ειναι στα βαλκανια δεν σημαινει οτι θα εχει κ την καταδταση των αλλων χωρων

  8. η ελληνικη μειονοτητα της αλβανιας μας ψηφισε να λεμε καλυτερα!οσο για την ισπανια εμεις ποτε ακριβως την ψηφισαμε και περιμενουμε να μας ανταποδωσει??καλα το περσινο 12 στο αζερμπαιτζαν θυμαμαι και εκνευριζομαι!!!παντως προτιμω την κουλτουρα της ισπανιας και ιταλιας παρα των αλβανων και σκοπιανων!

  9. ΒΑΣΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΙΞΗ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ!ΜΟΥ ΕΛΕΙΨΕ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΠΑΥΛΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ!!

  10. Καλή επιτυχία στην Πορτογαλία! Μου αρέσει σαν χώρα γενικά η Νώτια Ευρώπη μου αρέσει! Παρά Βαλκάνια! Είναι μουντή η κοινωνία των Βαλκανίων! Ενώ Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα έχουν πιο ανάλαφρη νοοτροπία! Πιο όμορφη και πιο καλύτερη γενικά!
    ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΕΛΛΆΔΑ!

  11. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΜΕΝΟ ΛΟΓΩ ΣΥΝΘΕΤΩΝ!ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ 12 ΟΠΩΣ ΙΤΑΛΙΑ Π.Χ.

    • Η ερμηνια του στον τελικο τουλαχιστον ηταν υπεροχη.
      Δεν ειμαστε ολοι υποχρεωμενοι να εχουμε καλη προφορα.Ειδικα οι πρωην Σοβιετικες χωρες εχουν αυτο το προβλημα.Δεν ειναι κακο.
      Το τραγουδι για το ειδος του ειναι πολυ ομορφο απλα μπορει να μην ειναι αυτο που αρεσει σε εσενα.

      Εγω παντως ξερω οτι το ψηφησα γιατι μου αρεσε κ οχι για τον Φωκα κ τον Κοντοπουλο

  12. Το επίπεδο των σχολίων έχει πέσει κατακόρυφα εδώ μέσα.Τα μισά είναι από ημιμαθείς ρατσιστές…

  13. ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ?

  14. ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΜΟΝΙΜΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ,
    Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΡΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
    ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ 12ΑΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ-ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ 10ΑΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΚΗ-ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ-ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ-ΑΝΤΙQUE ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΕΛΙΚΟΥΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΙ ΜΕ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΜΕ ΜΕ ΜΕ…. ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
    ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΕΡΔΕΓΟΥΕΙ ΦΑΣΗ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΚΑΣ

  15. O.K Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ!ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ..ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ 12ΑΡΙ ΜΑΣ!

    • ΟΚ Παυλο.Δεν εχω καποιο προβλημα μαζι σου ετσι μην παρεξηγηθουμε κι ολας.Απλως εχετε πεσει ολοι να το φατε το καημενο χωρις να φταιει κι ολας.

  16. Λοιπόν κατ’αρχήν καλή τύχη στην Πορτογαλία που είναι σίγουρα μία απο τις πιό αδικημένες χώρες του θεσμού. Αλλά γιατί τόσο ρατσισμός στα Βαλκάνια? Έχουν έρθει πολύ καλές συμμετοχες απο αυτήν την περιοχή αυτή (με πιό χαρακτηριστικές το lane moje και το molitva), έπειτα μιλάτε για την δύση λες και δεν έχουμε ακούσει βλακείες και απο εκεί (κάτι τσίκι-τσίκι, κάτι ιρλανδικές γαλοπούλες, κάτι δανέζικες dramaqueen). Αμ ο άλλος που μιλάει για στημένους βαθμούς για την Ελλάδα λες και τελείως αντικειμενικά ανταλλάζουν 12άρια οι σκανδιναβοί και οι σοβιετικοί. Α και κάτι άλλο η περσινή μας συμμετοχή πήρε βαθμούς και απο χώρες που δεν μας ψηφίζουν συνήθως (Ελβετία 8, Δανία και Ισλανδία 7, Νορβηγία 5) και αυτές στημένες ήταν? Έλεος με την μουρμούρα και το κόμπλεξ μερικών.

  17. η πορτογαλία έχει πολύ καλή μουσική σαν χώρα αλλά δεν την “δείχνει” στη γιουροβίζιον, εξάλλου δεν εχει και τοσους συμμαχους να τη στηρίξουν. Και γω στηριζω περισσότερο τη νοτιοανατολική ευρώπη παρά τα βαλκάνια και σε θεμα κουλτουρας, μουσικής, παιδείας, κτλ. Οι βαλκανικες χωρες τρώγονται μεταξύ τους. Η Ελλάδα απλά βρίσκεται στην περιοχή. Δεν ήταν “βαλκανική” χώρα οσον αφορά τον πολιτισμό και λοιπά. Βέβαια πάει να γίνει, με μισθούς 300 ευρώ και ανεργία 30% πάμε ολοταχώς για πλήρη βαλκανοποίηση. Τώρα κάποιοι εδώ που αποκαλούν κάποιους “ρατσιστές”, δεν ξερουν τι σημαίνει ρατσισμός. Ρατσισμός είναι να μιλάς με πραγματικό μίσος για χώρες-λαούς, όχι να λες την αλήθεια.

    • Ξέρεις όμως κάτι? Μία χώρα στην eurovision την κρίνουμε απο τις συμμετοχές που στέλνει και όχι απο τις πολιτικοκοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατουν στην κάθε χώρα, και κατα την γνώμη μου πάντα είχαμε καλές συμμετοχές απο την γειτονιά μας (εννοείται πως υπήρξαν και αρκετές… πατάτες) με εξαίρεση πέρσυ που ήταν μία πολύ κακή χρονιά για τα βαλκάνια (και πάλι κάποιες συμμετοχές αδικήθηκαν). Απλά μου κάνει αρνητική εντύπωση να αντιμετωπίζονται κάποιες χώρες ως “παρακατιανές” και να χαίρονται κάποιοι με την έξοδό τους. Ο διαγωνισμός της eurovision πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει 🙂

      • όντως δεν πρέπει να κρίνουμε μια χώρα απο τις πολιτικες-κοινωνικες-οικονομικές συνθηκες, αλλά ξέρεις πολύ καλά πως αυτό δεν συμβαίνει. Δεν νομιζεις οτι εχουν επηρεαστεί οι ευρωπαίοι απο την οικονομ. κριση της Ελλάδας; Ναι. Δεν γινεται να αλλάξει. Ειμαι φαν τ διαγωνισμού και ξερουμε πως πρώτα ειναι οι σχεσεις χωρών (οι συμμαχίες εννοώντας), και μετά το τραγούδι δυστυχώς.

  18. ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ(ΙΣΠΑΝΙΑ,ΙΤΑΛΙΑ,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ..ΙΣΑ ΙΣΑ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ…ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ..ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ!ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

    • Παύλο για να μην υπάρξει παρεξήγηση δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά στον moor, είναι δικαίωμα του καθενός να του αρέσει ότι θέλει αρκεί να μην προκαλεί με αυτά που γράφει.

  19. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ!ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΤΟ 12 ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  20. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΧΑΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ!ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑ

  21. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ!

  22. Λοιπόν νομίζω πως έχουμε χάσει λίγο το νόημα εδώ μέσα. Θα πω την άποψή μου μπας και βάλλω ένα τέλος σε αυτήν την διαμάχη. Εγώ προσωπικά λατρεύω τραγούδια που προέρχονται από Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. Μπορώ να πω περισσότερο από ότι κάποια Βουλγάρικα και Σέρβικα. Το θέμα μου όμως είναι ότι αυτές οι χώρες δεν στέλνουν ωραία τραγούδια στην eurovision. Πλιν ελάχιστων εξαιρέσεων!!!! Τα Βαλκάνια αντιθέτως στέλνουν πιο συχνα καλύτερα τραγούδια. Οπότε στην eurovision είναι λογικό να προτιμώ να ψηφίσω εγώ κάποια βαλκανική παρά νότια χώρα. Βέβαια τονίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως της Ιταλίας το 2012 και της Ισπανίας το 2012. Επίσης το 2012 μου άρεσαν και τα Σκόπια που ωφείλω να ομολογήσω πως είναι η μοναδική συμμετοχή τους που με άρεσε. Και δεν το λέω λόγο κοινωνικοπολιτικών αντιθέσεων. Οπότε αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι πρέπει ο καθένας να ψηφίζει το τραγούδι που του αρέσει και όχι όπως θέλει να ψηφίσει η χώρα του. Όταν ψηφίζω ένα κομμάτι το ψηφίζω γιατί με αρέσει όχι επειδή θέλω να στείλω εκεί τους μεγάλους βαθμούς από την χώρα μου. Τέλος πρέπει να πάψουμε να σχολιάζουμε την οποιαδήποτε ανταλλαγή ψήφων γίνεται. Διότι και εμείς έχουμε ανταλλάξει ψήφους. Μπορεί όχι με τόσες πολλές χώρες όπως κάνουν οι Σανδιναβοί και η Ανατολή. Όμως πρέπει να σταματήσουμε να το σχολιάζουμε και να κοιτάμε να στέλνουμε αξιοπρπεπές συμμετοχές. Άσχετα από την θέση που θα παίρνουμε. Όσο περισσότερο καθόμαστε και το σχολιάζουμε τόσο πιο δυνατό κάνουμε αυτό το φαινόμενο.

  23. Ok, κάθε χώρα έχει κάποια πολιτική, κάποια κουλτούρα και κάποια αισθητική που μπορεί να μας αρέσει ή να μη μας αρέσει. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι καλλιτέχνες ταυτίζονται πάντα με την πολιτική ή την αισθητική της χώρας τους. Πολύ συχνά οι καλλιτέχνες είναι άτομα διαφοροποιημένα, αιρετικά. Συνήθως η αιτία που κάποιος γίνεται καλλιτέχνης είναι ότι διαφωνεί με αυτά που συμβαίνουν γύρω του, είτε σε πολιτικό είτε σε αισθητικό επίπεδο. Εγώ προσωπικά αδυνατώ να ταυτίσω έναν τραγουδιστή ή ένα τραγούδι με την πολιτική της χώρας του. Πάντα ψηφίζω μουσικές, ποτέ χώρες.

  24. loipon vlepo tosi ora ta ypoloipa sxolia kai paratirw oti anti na sxoliazete tin epistrofi tis portogalias meta apo ena xrono apoxis milate synexeia gia ta valkania! 😛 telos pantwn. kaliepityxia stin portogalia elpizw na epileksei ena dynato kommati opws to agapimeno mou tou 2008 alla kai tou 2012 pou adikithike!

  25. Η Σλοβενια ειναι στα βαλκανια…κ δν μπορω ν καταλαβω τι στο καλο εχει τοσο ωραιο ο νοτος κ η δυση…εμενα προσωπικα μου αρεσουν πολυ περισσοτερο τα βαλκανια διοτι τους δυτικους τους θεωρω πολυ “we are the champions”…μια χαρα ειναι τα βαλκανια κ δν ξερω πιο ειναι το τοσο μεγαλο θεμα σας πια

  26. Καλά άντε πες στους Σλοβένους ότι ανήκουν στα Βαλκάνια, το πιο πιθανό είναι να σε αποκεφαλίσουν και φαντάσου ότι αυτοί έχουν περισσότερα κοινά όπως η γλώσσα τους η οποία είναι διάλεκτος των σλαβικών, σε αντίθεση με την Ελλάδα.
    Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα, ισα ισα αναγνωρίζω τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων και της Ελλάδας, αυτό δε σημαίνει ότι θα συμφωνήσω στο ότι η Ελλάδα είναι βαλκανική χώρα με κοινή κουλτούρα, επειδή εσύ είσαι φαν των Βαλκανίων, κάθε άλλο. Αδυνατώ να εντοπίσω βαλκανικά στοιχεία στη κρητικούς, στους επτανήσιους στους Δωδεκανησίους κτλ. Εδω καλά καλά δεν μπορείς αν εντοπίσεις ομοιομορφία στις καθαρά βαλκανικές χώρες, με κοινή γλώσσα, με κοινή νοοτροπία, με κοινά πιστεύω… γι αυτό σφάζονται.

  27. Μα δεν το ειπα μονο για εσενα ποιο ειναι το προβλημα σου το ειπα για ολους…
    Τα νησια ειναι λογικο να επιρεαζονται απο τους Μεσογειακους λαους διοτι εχουν περισσοτερη επαφη…
    Εεε τωρα να μου λες οτι δεν υπαρχουν ομοιοτητες μεταξυ Σερβιας-Βοσνιας-Μαυροβουνιο-Βουλγαρια-ΠΓΔΜ…μοιαζουν κατα πολυ σε γλωσσα και κουλτουρα…απλα καποιοι χρησιμοποιουν τα κυριλικα κ καποιοι τα λατινικα….
    Επισης τα γραμματα και την γλωσσα π χρησιμοποιει η Ελλαδα δεν χρησιμοποιειτε σε καμια αλλη χωρα παραμονο στην Κυπρο οποτε ειναι λογικο
    Δεν σου ειπα να πεις οτι η Ελλαδα ειναι βαλκανικη επειδη το θελω εγω αλλα δεν μπορειτε να λετε οτι δεν εχουν και καμια σχεση…μοιαζουν σε αρκετα πραγματα

  28. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η σχετική (και όχι απόλυτη) ομοιομορφία που συναντάς στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες. Κυρίως το μεσαίωνα έγιναν μετακινήσεις πληθυσμών απ αυτές τις περιοχές προς τον ελλαδικό χώρο και είναι λογικό να συναντάμε κοινά στοιχεία, αλλά αυτό δεν αφορά το σύνολο του. Και στη Βόρεια Ελλάδα ακόμα το πιο έντονο στοιχείο που επικρατεί είναι το ποντιακό, που έχει ελάχιστα κοινά με το βαλκανικό.
    Η Βοσνία και η Ερζεγοβίνη έχουν διαφορές με τις χώρες που ανέφερες, στις πρώτες επικρατεί ο ισλαμισμός, όπως και στην Αλβανία, το ίδιο αφορά κ την ΠΓΔΜ που είναι πολύ έντονο το αλβανικό στοιχείο, ξέχασες να αναφέρεις του Κροάτες που και αυτοί διαφέρουν και σε θρησκεία και θεωρώ και νοοτροπία, για να μη μιλήσω για την Ρουμανία.
    Τέλος πάντων για να μη μακρηγορούμε, καλό είναι να το ψάξεις και μόνο σου και από τη στιγμή που μιλάμε για μουσική θα διαπιστώσεις ουσιαστικές διαφορές, με τα έγχορδα να κυριαρχούν στην ελληνική μουσική και με τα κρούστα στη βαλκανική.

  29. Πρωτον δεν ειμαι πραγμα για να μου λες μονο σου..αλλα δεν περιαζει
    Δευτερον απλα ξεχασα την Κροατια…
    Τριτον οτι καποιες χωρες εχουν αλλη θρησκεια δεν σημαινει κατι…αν καποιες χωρες ειναι επιρεασμενες απο αλλες ειναι λογικο αν συνορευουν οπως εχουμε και εμεις με την Τουρκια και την Ιταλια…
    Απλα δεν πιστευω οτι εχουμε πια τοσα κοινα με τους Δυτικους γιατι απλα ειμαστε Ανατολικοι…

    • Κεκτημένη ταχύτητα δεν ήθελα να σε προσβάλλω.
      Διαφορές υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και η κάθε μια επηρεάζεται και επιρεαζει από τη γεωγραφική της θέση, βορά με νότο, ανατολή με δύση. Η Ισπανία δε μοιάζει μ ε τη Σουηδία, ούτε η Πολωνία με την Ελλάδα κτλ.
      Οπως λοιπόν δεν μπορώ να πω ότι η Ελλάδα δεν έχει απολυτα δυτική κουλτούρα, δεν μπορώ να πω ότι έχει κ βαλκανική, επηρεάζεται και έχει επηρεάσει, αλλά σίγουρα δεν υπερτερεί η βαλκανική.

  30. Με μεγάλη χαρά να υποδεχτούμε την Πορτογαλία, μια χώρα αρκετά αδικημένη, ειδικά τότε με το καταπληκτικό τραγούδι της Vania Fernades το “Senhora do Mar”, που κατά την άποψή μου, είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της eurovision. Καλή τύχη στην Πορτογαλία.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ