ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Οι 9 που συνεχίζουν!

Ο μαραθώνιος της επιλογής της Λιθουανίας για τη Eurovision 2014 συνεχίστηκε χτες με τους 10 διαγωνιζόμενους να ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες στη χώρα τους.

Οι 10 συμμετέχοντες ερμήνευσαν τα εξής τραγούδια (την εμφάνισή τους μπορείτε να δείτε στην youtube σελίδα της λιθουανικής τηλεόρασης):

1. Vilija Matačiūnaitė “Lyja”
2. Justinas Lapatinskas “Ar mylit ją jūs?”
3. Monika Linkytė “Pavakarys”
4. Kristina Radžiukynaitė “Aš žiūriu į tave, pasauli”
5. Aistė Pilvelytė “Užgimimas”
6. Martynas Kavaliauskas “Gyvenam kartą”
7. Ieva Zasimauskaitė “Jurgos klejonės”
8. Vaidas Baumila “Meilę skolingas tau”
9. Mia “Saulė”
10. VIG Roses “Nakty”

Στη συνέχεια το τηλεοπτικό κοινό και η κριτική επιτροπή ψήφισαν και από κοινού αποφάσισαν να προκριθούν στον επόμενο γύρο οι εξής (με τη σειρά που εμφανίστηκαν στον πίνακα):

1. Vaidas Baumila
2. Mia
3. Monika Linkytė
4. Ieva Zasimauskaitė
5. Martynas Kavaliauskas
6. Vilija Matačiūnaitė
7. VIG Roses
8. Kristina Radžiukynaitė
9. Justinas Lapatinskas

Το επόμενο Σάββατο οι 9 τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν και πάλι μεγάλες επιτυχίες της χώρας τους και ένας θα αποχωρήσει. Στις 18 Ιανουαρίου θα ακούσουμε για πρώτη φορά τα τραγούδια με τα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για την Κοπεγχάγη.

Λουκάς Βλαβιανός

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σύμφωνα με το oikotimes , Π.Γ.Δ.Μ και Άγιος Μαρίνος αλλάζουν σχέδια και παρουσιάζουν και οι 2 τον Φεβρουάριο το τραγούδι τους.

  2. Παιδιά τι γινεται με τη συμμετοχη μας …; εχω αρχισει να ανησυχω πειτε σας παρακαλω αν ξερει κανεις!!

  3. Η Ελλάδα και η Σλοβενία θα επιβεβαιωσουν την Τρίτη.Μην ανησυχείτε ρε.Επισης,η April θα παει μαλλον με την Σλοβενία.Και για Ελλαδα φημολογείται ότι θα γινει Internal Selection και θα παει ο Ρουβας

    • Ναι ναι σίγουρα ο Ρουβας.. Ααααν πάμε , το οποίο και εύχομαι, ο Ρουβας δε παιζει να παει πρώτον η 2η φορά δεν πέτυχε σιγα μην τριτώσει, δευτερον τώρα τρέχει με την οικογένεια του και με τον Αντ1 με τους ήρωες που ξεκινουν γυρισματα τον μάρτη, και θα τρέξει για eurovision;; Μην αναμεταδίδετε παραπληροφορήσεις …

    • τι ακουω θεε μου…. δωσε φωτιση καλα ομπρελα κραταγες την πρωτοχρονια?? τον φωτον σημερα ε ενταξει μην κρατας σημερα τον νου σου… α και χρονια πολλα σε οσους γιορταζουν μιας και το ειπα.

  4. Dancing with the stars+Εθνική επιλογή Λιθουανίας για Γιουροβίζιον=1 για αποχώρηση έως τον επικρατέστερο.

  5. Dancing with the stars+Εθνική επιλογή Λιθουανίας για Γιουροβίζιον=1 για αποχώρηση έως τον επικρατέστερο. Παμε γερά

  6. Γιατί;;;;;Αφού επιβεβαιώσαμε συμμετοχή.Πλάκα έκανα αλλά για απευθείας αναθέση ισχύει.Ο Ρουβάς ήταν το αστείο.

    Πάντως θα ήθελα να πάμε με το See. Αλλά δεν γίνει ποτέ αυτό.Επιπλέον χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν

  7. Λοιπον εγω προτιμώ να παει κατι εναλλακτικό ομως οχι πάλι μείξη ελληνικού στοιχείου…… Το βαρέθηκα πια και δεν ειμαι μονο εγω λοιπον θα μου αρεσε να πήγαιναν η Θωμάς η κρυστάλλινα και η φωτεινή δαρα…πολυ άκυρο το ξερω αλλα με μια καλη μπαλανταααα δυνατή

  8. Από το wiwiblogs επικοινώνησαν με την ΔΤ και τους είπαν οτι η Ελλάδα είναι θετική στο να συμμετάσχει αλλά δεν έχει να ανακοινώσει κάτι ακόμη.Οπότε μάλλον εξαρτάται από το εάν η EBU θα δεχτεί να παραβλέψει τον κανόνα και θα δεχτεί την ΔΤ ως προσωρινό μέλος.Αύριο θα ξέρουμε μάλλον…

    • Μόλις διάβασα το άρθρο τελικα πιστευω οτι δεν θα παμε και θα το δείτε……. Πφφφφφφφ μια απογοήτευση πείτε προτάσεις αν τελικα παμε…

  9. Δεν νομίζω να υπάρξει καμία ανακοίνωση για την Ελλάδα αύριο. Έχω επικοινωνήσει πρόσφατα με την ΔΤ μέσω της σελίδας της στο facebook και η απάντηση της είναι ο,τι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής. Να σημειωθεί οτι σύμφωνα με τον υφυπουργό ραδιοτηλεόρασης, η ΝΕΡΙΤ θα ανοίξει σταδιακά. Δηλαδή τις επόμενες εβδομάδες θα προβληθούν καινούργιες εκπομπές απο την ΔΤ και έτσι το ολο τηλεοπτικό προϊόν θα βγαίνει τις επόμενες εβδομάδες στον αέρα, μέχρι και τον Μάρτιο οπού και θα υπάρχει και επίσημα η ΝΕΡΙΤ.

  10. Η προθεσμία άλλαξε πάλι για 17 Ιανουαρίου.Άντε άλλες 10 μέρες να περιμένεις.Η Σλοβενία ζήτησε αναβολή άρα δεν βρήκε χορηγό.Δηλαδή αντίο Σλοβενία.

  11. ελεος δηλαδη!!!!
    1η προθεσμια 22/11
    2η προθεσμια 15/12
    3η προθεσμια 7/1 (για σλοβενια) 10/1(για ελλαδα)
    4η προθεσμια 17/1 (κι για τις δυο χωρες)
    ελληνες κι σλοβενοι κατανταμε τραγικοτατοι!!!!!!!!
    προσωπικα πιστευω πως τζαμπα δινεται κι αλλη προθεσμια οι συμμετεχουσες χωρες θα ναι αυτες που ειναι 35(ισως κι η ελλαδα,36)
    προσωπικα θεωρω πως η σλοβενια θα αποσυρθεις για τους εξης λογους…1)ελλειψη χορηγου 2)τελευταια στην eurovision 2013 3)απουσια συμμαχων 4)χαμηλα σχετικα ποσοστα τηλεθεασης …κυριως σερβια,κροατια,βοσνια
    τωρα για την ελλαδα δεν ξερω τα πραγματα ειναι ρευστα νομιζω…ισως να αποσυρθουμε κι εμεις για τους εξης λογους1)οικονομικες δυσκολιες(κι φετος 😛 ) 2)το θεμα με την δτ/νεριτ 30η αποχωρηση συμμαχων μας(κυπρος σερβια βουλγαρια) απο την αλλη ισως κι να παραμεινουμε για τους εξης λογους 1)υψηλα ποσοστα τηλεθεασης 2)καλες θεσεις στον διαγωνισμο…εγω κλεινι πιο πολυ στην αποχωρηση μας μακαρι να βγω ψευτης αν κι νομιζω ηρθε η σειρα μας!!! 🙁 τελοσπαντων τι μελλει γινεσθαι θα το ξερουμε οσονουπω 🙂 ελπιζω να χουμε καλα νεα,παντως αυτη η διοργανωση απο αριθμο συμμετοχων θα ναι η χειροτερη με εκεινη του 2006…με την διαφορα οτι τωρα ειμαστε στο 2014… :/ κριμα παντως κριμα ο θεσμος τα τελευταια 3χρονια αποδεκατιζεται :/ 2012..42χωρες…2013..39..2014…37(με το ζορι)

    • δηλαδη η ελλαδα ειπε ηδη το ναι η το οχι κι η απαντηση θα ανακοινωθει αυτην την εβδομαδα?αρα η προθεσμια ειναι μονο για την σλοβενια?εμεις τελειωσαμε αυτο το σκοτσεζικο ντουζ”μπαινω-βγαινω στον διαγωνισμο”? 😛

  12. Oyffff μακάρι να παμε; Βέβαια δεν έχουμε συμμάχους αλλα μας σας θυμηθώ κατι περίεργα Δλδ 7 Δανία 8 Ελβετία. 6 Νορβηγία 1 φιλανδια……

  13. Οι αποχωρήσεις απο τις βαλκανικές χώρες, δεν έγεινε κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων (έπεξε και αυτό ένα ρόλο, αλλά όχι τόσο μεγάλο), αλλά οι κακκές τοποθετήσεις αυτών στην περσινή διοργάνωση. Η δική μου πρόβλεψη για φέτος είναι ο,τι οι χώρες που θα λάβουν μέρος θα είναι ή 36 ή 37. Ένα είναι σίγουρο πάντως! Η EBU μπορεί να παίξει με έξυπνα χαρτιά φέτος! Τι ενοώ; για παράδειγμα τελικά συμμετέχουν 36 χώρες. Οι 6 απο αυτές είναι κατευθείαν σ τον τελικό. Άρα 30 συνολικά θα διαγωνισθούν στον ημιτελικό. Αντί λοιπόν, να μας πλασάρει 2 ημιτελικούς με 15 χώρες ο καθένας. Θα μπορούσε να διοργανώσει μόνο έναν ημιτελικό με 30 συμμετωχές στο σύνολο και απο αυτές να προκριθούν μόνον οι 20 στον μεγάλο τελικό. Πιστεύω θα έχει πιο πολλύ ενδιαφέρον και αγονία, παρά να υπάρχουν 2 ημιτελικοί με 15 χώρες ο καθένας και να προκριθούν οι 10. Δηλαδή τι; μόνο 5 θα αποκλειστούν; 😛

    • Μπα βλακεια. Οι περσινοι τοπ 10 στον τελικο και ενας μονο ημιτελικος, οπως απο το 2004 μεχρι το 2007

      • Μπα, αυτό το σύστημα ήταν πολύ άδικο, κάποια τραγούδια που ήταν βλακείες ήταν στον τελικό απλά επειδή την προηγούμενη χρονιά η χώρα που τα έστειλε μπήκε 10άδα, αφήνοντας έτσι κάποια άλλα καλά τραγούδια εκτώς τελικου. Τώρα το να γίνει ένας ημιτελικός με 30 τραγούδια και να περάσουν τα 20 ίσως να θεωρηθεί και αντιτηλεοπτικό λόγω της μακράς διάρκειας του σόου.

  14. AN telika apoxwrhspume,nomiw oti enas poly kalos logos einai oti ”entelws tyxaia” h Ellada den exei piasei pote tin prwth dekada stis epitropes apo to 2009 pou mpikane!Nomizw oti prepei na mas to exigisei ligo ayto h EBU!Giati gia simptosi de mou polykanei!!!!!!!!!Xasane tin Tourkia,xanoune genika xwres.An xasoune kai mas mporei na xypnisoun kai na tis aposyroun epitelous!
    Opote I gnomi mou einai…APOXORISI!!!!
    Exoume xasei tin pentada 3 stis pente fores!Den prepei na perasei ayto aparatirito!Oi epitropes einai EMPATHEIS apenanti stin Ellada!Prepei na dothoun kapoies exigiseis apo tin EBU pistevo!!!!

    • Kai na min xalasoume ta eyrw mas gia metadoseis gia na piasei ta noumera h EBU!
      Den eimaste tyxaioi sto diagwnismo.Ntaksei,den eimaste big-audience,oute plironoume to diagonismo.Wstoso,se 40+ xwres pou perasan estw kai mia for a tous apo imiteliko,eimaste molis emeis ki alloi 5 pou pername teliko kathe xrono,kai gia 8 synexomenous diagonismous eimastan top-10 me 40+ xwres na psifizoun!Oxi 18 kai 22!!!Fernoume noumera kai kerdi stin EBU opote gia sevasmo ligo min paroun ton poulopoulo opws egine kai me tous Tourkous,oi opoioi mporei na einai aftoi pou einai,alla sti giourovizion ksigithikan poly entaksei!Faskelo kai dromo…De tha mas kseftilizoun kati epitropakia-prion fonitika-apo penintares noikokires kai ogdontarides pou den piran ta xapia tous kai tous enoxlei o Agathonas, me tis ”ekleptismenes” tous epiloges!!!ELEOS!!

    • Το θέμα ξέρεις ποιο είναι? Αν διώξουν τις επιτροπές ίσως φύγουν μαζί τους οι big 5 και κάποιες δυτικές χώρες, οπότε δεν τους συμφέρει.

      • Dikio exeis!An kai de nomizo na allakse kati pros to kalytero kai gia aytous me tis epitropes!Mallon oi vlakeies pou stelnoun htan to pragmatiko provlima tous!Ti na peis!

  15. paidia pragmatika ginetai enas xamos. polu xeirotera apo persi pou agoniousame pali gia ti symetoxi. pragmatika den mporw na provlepsw ti tha ginei me ellada kai slovenia giati ginetai enas xamos. kai den yparxei kati ksekatharo teleiws,mono misologa. den kserw ti na pw. ewlpizw na epivevaiwsoume telika kai i slovenia. kati allo, an telika den epivevaiosoume i dt tha metadwsei to diagonismo???????

  16. Παιδιά η Ελλάδα θα πάει Eurovision πάρτε το χαμπάρι.Η Σλοβενία μάλλον δεν θα πάει αφού δεν έχει χορηγό.Μόνο η Σκανδιναβια πάει χωρίς χορηγό οι άλλες που έχουν κρίση χρειάζονται

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ