ΑΛΒΑΝΙΑ: Ο θυμός μιας νύχτας…στην Κοπεγχάγη!

Ολοκληρώθηκε χτες το 52ο Festivali i Këngës με μεγάλη νικήτρια την 23χρονη Hersiana Matmuja και το τραγούδι της Zemërimi i një nate (Ο θυμός μιας νύχτας) σε στίχους του Jorgo Papingji και μουσική του Genti Lako

Το αποτέλεσμα της βραδιάς έκρινε αποκλειστικά η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν οι Agim Krajka (συνθέτης), Aleksander Lalo (συνθέτης), Hajg Zaharian (συνθέτης), Petrit Malaj (ηθοποιός), Eriona Rushiti (συνθέτης), Xhevair Spahiu (στιχουργός) και Bojken Lako (συνθέτης και τραγουδιστής).

Επίσημη καλεσμένες του τελικού ήταν η νικήτρια της Eurovision 2013 Emmelie de Forest και η νικήτρια του talent show The Voice Of Italy Elhaida Dani.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

01. Hersiana Matmuja (69 βαθμοί)
02. Klodian Kaçani (45 βαθμοί)
03. Sajmir Braho (40 βαθμοί)
04. Lindi Islami & Venera Lumani (37 βαθμοί)
05. Frederik Ndoci (33 βαθμοί)
06. Xhejn & Enxhi Kumrija (28 βαθμοί)
07. Rezarta Smaja (25 βαθμοί)
08. NA (25 βαθμοί)
09. Renis Gjoka (22 βαθμοί)
10. Luiz Ejlli (20 βαθμοί)
11. Marjeta Billo (18 βαθμοί)
12. Blerina Braka (16 βαθμοί)
13. Besiana Mehmedi & Shkodran Tolaj (12 βαθμοί)
14. Edmond Mancaku & Entela Zhula (10 βαθμοί)
15. Lynx (6 βαθμοί)
16. Xhejsi Jorgaqi (0 βαθμοί)

Η Hersiana Matmuja θεωρείται μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες στη χώρα της. Γεννήθηκε το 1990 στην πόλη Kukës και είναι απόφοιτος του φημισμένου καλλιτεχνικού σχολείου  ‘Jordan Misja’ στα Τίρανα. Συνέχισε τις σπουδές της στο τραγούδι στο Conservatorio di Santa Cecilia στη Ρώμη. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στο Festivali i Këngës το 2006, κερδίζοντας το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Συμμετείχε στο φεστιβάλ τα τελευταία 3 χρόνια με καλύτερη θέση την τρίτη που κατέλαβε το 2012.

 

Λουκάς Βλαβιανός

45 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mπράβο στους γείτονες, πολύ καλό τραγούδι, πάρα πολύ καλή ερμηνεύτρια. Με λίγες βελτιώσεις στο τραγούδι ώστε να ακούγεται περισσότερο για eurovision, πιστεύω πως η Αλβανία δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει στον τελικό. Εννοείται πως το τραγούδι της Αλβανίας είναι πολύ καλύτερο απο αυτό της Ουκρανίας.

    • Hey man να ρωτεισω κατι, που το εχω πολλυ αππορεια… αυτο το εικονιδειο που εχεις βαλλει σαν χριστης, ΠΩΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ??? θελλω και εγω να βαλλω!!!

  2. Το τραγουδι ειναι πολυ καλο και η κοπελα επισης,το τραγουδι θα γινει 3λεπτο και ετσι θα αλλαξει,βεβαια δεν θα ηθελα να γινει αλλαγη στη γλωσσα,γιατι το τραγουδι ειναι διαφορετικο και ιδιαιτερο και δεν πρεπει να χασει αυτο το στυλ του,μπραβο στην αλβανια για την επιλογη,γιατι το περσινο ηταν το χειροτερο που εχει στειλει.

  3. Το τραγούδι είναι πολύ ενδιαφέρον, με εναλλαγές στη μελωδική γραμμή χωρίς να γίνεται χαοτικό και αλλοπρόσαλλο (με εξαίρεση την άστοχη και άσχετη εισαγωγή). Η κοπέλα είναι επίσης πολύ καλή τραγουδίστρια. Θυμίζει το στυλ του Modlitba (Σλοβακία 1998). http://www.youtube.com/watch?v=WpWzLHg9Ock
    Με την τρίλεπτη version και στα αγγλικά πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά.

  4. σημερα το ακουσα ολοκληρο κι εμεινα εκπληκτος!!!παρ’ολο που δεν καταλαβαινω λεξη η μουσικη κι η ερμηνεια ειναι μοναδικη εχει κατι το ιδιαιτερο,λογικα οι γειτονες θα κανουν καποιες αλλαγες μεχρι τον μαη αλλα ελπιζω οι αλλαγες αυτες να μην σβησουν αυτο το ιδιαιτερο που χει το κομματι!!!!μπραβο αλβανιαααα!!!εξαιρετικη επιλογη,πιστευω πως αξιζει στην χωρα μια θεση,μια καλη θεση,στον φετινο τελικο 😀 προσωπικα το θεωρω μακραν καλυτερο απο το tick-tock της ουκρανιας 🙂 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑΑΑ 😀

  5. Μετριο τραγουδι οπως και περσι.Εννοειται πως δεν προκειται καν να περασει στον τελικο.Το τραγουδι <> του Klodian Kacani ηταν πολυ ανωτερο,αλλωστε φανηκε και απο τα χειροκροτηματα απο το κοινο, και αξιζε να εκπροσωπισει την Αλβανια στον φετινο διαγωνισμο και γιατι οχι να εμπαινε και στην πρωτη 10αδα της Eurovision.Αλλα….!!!

  6. Εμμ η ευχη μου εγινε αληθινη εκσυγχρονιστηκαν αρκετα φετος πολυ καλα τραγουδια, ενα πολυ ομορφο σκηνικο χωρις λουλουδια και τετοιες παλιομοδιτικες πινελιες στο στυλ σκηνης τους τον προηγουμενον χρονον.
    Η Εmmelie υπεροχη αν και ηχογραφημενο μου αρεσε δεν το εδειχνε οτι ηταν…
    και το τραγουδι τους που εβγαλαν μου αρεση πρωτο τραγουδι απο Αλβανια που μου αρεση απο το πρωτο ακουσμα και θα το κανουν και καλυτερο σιγουρα δεν με χαλαει και στα Αλβανικα να μεινει μου ακουγεται πολυ ομορφο και ετσι και απο μια πολυ καλη φωνη, για το τι θα μπορεση να κανει στην Κοπεγχαγη δεν μπορω να προβλεψω θα δουμε δειχνει οτι μπορει ομως! πολυ καλητερο απο Ουκρανια για αρχη που δεν εχει δωσει ελπιδα αλλαγης τραγουδιου ως τωρα.
    ΥΓ. μου θυμιζει απιστευτα το τραγουδι του Βελγιου το 1999 πολυ καλο τραγουδι και εκεινο.

  7. Εγώ που δεν είδα τον αλβανικό τελικό εχθές, και συνεπώς δεν άκουσα κανένα υποψήφιο τραγούδι, την πρώτη φορά που άκουσα το τραγούδι μου φάνηκε εξαιρετικό! Λίγες αλλαγές στην ενορχήστρωση θέλει και είναι έτοιμο για την Κοπεγχάγη.. πιστεύω πως θα γίνουν καλές και συμαντικές αλλαγές στο τραγούδι μέχρι τον Μάιο. Εδώ πέρυσι, η τελική version του “Love Kills”του Βέλγιου είχε τεράστια διαφορά απο την αρχική του version στον βελγικό τελικό.
    Νομίζω αρχήσαμε πολύ καλά για την φετινή eurovision! Μπράβο, μακάρι να συνεχιστεί έτσι

  8. α)Αν φύγει αυτή η παλαιοφεστιβαλική ενορχήστρωση. β)Αν φύγουν τα αψυχολόγητα χεβιμεταλλάδικα σόλο κιθάρας
    γ)Αν ξεχαστεί η δήθεν “ΣανΡεμίστικη” ατμόσφαιρα-παρουσίαση του κομματιού (όπως και όλου του αλβανικού τελικού)…
    Ίσως τότε προκύψει κάποιο διαφορετικό κομμάτι που να μ΄ αρέσει!

  9. Καλησπερα και απο μενα…Θεωρω οτι το κομματι της Αλβανιας εχει ολη την πρωτη βαση ( φωνη, ερμηνεια, μουσικη, ενορχηστρωση) για να εξελιχθει σε μια πολυ καλη συμμετοχη για την Eurovision…Και το λεω αυτο γιατι η Αλβανια παντα κανει αλλαγες στο νικητηριο τραγουδι ετσι ωστε να το φερει πιο κοντα στο στυλ της Eurovision αφου το αλβανικο φεστιβαλ ειναι εντελως αλλου τυπου (πιο κοντα στο San Remo).Απο οτι εχει δειξει στο παρελθον η γειτονα χωρα οι αλλαγες αυτες αποδιδουν…Σε οτι αφορα εμενα προσωπικα τουλαχιστον, καθε χρονο τετοια εποχη, ακουγοντας το νικητηριο κομματι της Αλβανιας δεν εντυπωσιαζομαι ποτε..Μετα τις αλλαγες ομως παντα βρισκω πολυ ενδιαφερουσες τις συμμετοχες…Ετσι θεωρω οτι θα γινει και φετος, με την διαφορα οτι φετος το κομματι μου αρεσει πολυ περισσοτερο απ’ οτι αλλες συμμετοχες της χωρας τετοια εποχη…Τελος θα ηθελα καποια στιγμη και η Ελλαδα να ξεφυγει λιγο απο τα τετριμμενα καλουπια των συμμετοχων μας με τα ethnic pop balkan uptempo τραγουδια, και να στειλει και αυτη κατι διαφορετικο οπως μια δυναμικη μπαλαντα, με ομορφη ενορχηστρωση και μια ωραια ερμηνεια…

  10. Αξιόλογη δουλειά, πολύ καλύτερη από κάποιες χαζό έθνικ ντανς συμμετοχές σουηδών παραγωγών, που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, ερμηνευμένες απο άσημες χαζογκομενίτζες με υποφερτές φωνές που θέλουν να τις μάθει η μάνα τους. Επίσης αξιόλογο το επίπεδο διοργάνωσης του αλβανικού φεστιβάλ, καμία σχέση με τις γυφτο -βραδιές των άχρηστων-κοπρόσκυλων της ΕΡΤ και δυστυχώς και του MAD.

  11. Για ακόμη μια φορά αξιοπρεπέστατοι οι γείτονες. Δε ξέρω αν θα τα καταφέρει να μπει στο πάνθεον των Αλβανικών συμμετοχών μαζί με 2012 , 2008 και 2011 πιστεύω όμως πως έχει τα φόντα αν και ακόμη με δυσκολεύει κάπως η ροή της μελωδίας.

    Για την ώρα :
    1)Albania = 7.5/10
    2)Ukraine = 6/10

  12. Η φιλενάδα είναι ΕΜΟ στανταράκι και είναι φτυστή η Αννούλα (αυτή από τα ανέκδοτα.)
    Αφιερωμένο λοιπόν το καινούργιο
    Q: Τι εχει η Αννουλα που δεν εχουν τα αλλα παιδια;
    A: Θυμό και στεναχώρια τη νύχτα.

    σε ελεύθερη μετάφραση;
    Q: Τι έχει η Αλβανία που δεν έχουν οι άλλες χώρες;
    A: Θυμό για το κάκιστο τραγούδι και που θα φύγει νύχτα από την Κοπεγχάγη!

  13. Πολύ καλή φωνή η κοπελιά, το κομμάτι το βρίσκω μέτριο προς καλό. Δεν ξέρω αλλά κάτι με χαλάει…μάλον η ηλεκτρική κιθάρα. Αναμένω την τελική του μορφή έτσι ώστε να έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη. 6.5/10 του βάζω…τουλάχιστον είναι πολύ καλύτερο από το περσινό έκτρωμα!!

  14. Οσες φορες και να το ακουσω απλα δεν το μπορω…Κακιστο τραγουδι,αλλα αξιοπρεπεστατη ερμηνεια! Ο τελικος ειχε 2-3 πολυ καλυτερα απο αυτο οπως του Κλοντιαν,της Μπλερινα(Παρα πολυ αδικημενο) ακομα και του Φρεντερικ..Δυστηχως η επιλογη γινεται απο κατι 70ρηδες που διαλεγουν ο,τι πατατα ερχεται μπροστα τους..Ελπιζω πως η Αλβανια ΜΕΝ πρεπει να κρατησει τις ορχηστρες(κατι εξαιρετικα θετικο) αλλα πρεπει να εκσυγχρονιστει και λιγο..Ειναι 5/10 για μενα..Περιμενω μια καινουρια εκδοση που σαφως μπορει να απογειωσει το κομματι..Παρ ολα αυτα ειναι η 2η χειροτερη συμμετοχη(1η το 2007) Μια ριζικη αλλαγη και τοτε θα ειναι ετοιμη να παρει ενα εισητηριο για τον τελικο..Τι αλλο να πω..Καλη επιτυχια Αλβανια!

  15. Mono i melwdia stin arxi einai arketa endiaferon, kai isws pisei tous fan na to akousoun, to upoloipo komati 8elei douleia. Kali fwni kai ligo endiaferon aploustata epeidi einai diaforetiko stil genikws..
    Isws paei kala.. stin eurovision pote den ksereis, allwste. To mono pou mporw na pw gia tin Alvania einai oti stelnei kales fwnes kai me pragmatiki mousiki, panta akoma kai perusi esteile rok kommati, ena rock omws kanoniko.
    Kali epitixia .

  16. Μια όμορφη μπαλάντα με μια εξαιρετική ερμηνεύτρια.Η εισαγωγή στην αρχή είναι άκυρη και δεν συνδέεται αρμονικά με το όλο τραγούδι.Ας δούμε και την τελική μορφή του με πιθανή αλλαγή στην ενορχήστρωση και κάποιους στίχους στα αγγλικά.Η Αλβανία δοκιμάζει διαφορετικά μουσικά είδη κάθε χρονιά .Πιστεύω ότι θα ψηφιστεί πολύ από τις επιτροπές,δύσκολα όμως από το κοινό.Καλή επιτυχία Αλβανία!

  17. Για μενα η Ουκρανια στέλνει ενα πολυ καλό αν και χιλιοακουσμένο τραγούδι
    Εγω φέτως καταλαβαίνω πως για 3η χρονιά θα μας πρίξουν στην μπαλάντα
    Η αλβανια για το 2014 μ περνά βαρετή
    1) Ουκρανία 9/10
    2) Αλβανία 3/10

  18. Ωραια φωνη και ΧΑΛΙΑ τραγουδι !!!! Πιο αίσχος πεθαίνω λες και ακούω 50 τραγούδια μαζι! Έλεος δηλαδη ….. Και η Ουκρανία ΧΑΛΙΑ τι να πω ελπίζω να ακούσω κατι καλύτερο προς το ΠΑΡΟΝ ΤΣΙΡΚΟΛΙ !

  19. Αξιοπρεπεστατη συμμετοχη, μακραν καλυτερη απ’την περσινη. Πολυ ωραια φωνη και ενορχηστρωση (αν και τα solo της ηλεκτρικης κιθαρας δεν ηταν απαραιτητα). Με καποιες αλλαγες πιστευω πως η τριλεπτη εκδοση θα γινει ιδιαιτερα ενδιαφερουσα. Τελος, νομιζω πως καλο θα ηταν να τραγουδηθει στα αγγλικα. Οποτε μεχρι στιγμης: 1)Αλβανια, 2)Ουκρανια.

  20. 1.Αλβανια
    2.Ουκρανια
    Ενταξει,λιγο υποτονικο αλλα θα φτιαξει!Αλλα οχι και το τικ-τοκ καλυτερο!Απογοητευτικη συνταγη τυπου 2009!Μετα τη Ζλατα αυτο???

  21. Όπως μας έχει συνηθίσει, η Αλβανία επιλέγει και φέτος να στείλει ένα ιδιαίτερο, “δυσκολοχώνευτο” στο πρώτο άκουσμα τραγούδι, με μία εξαιρετική ερμηνεύτρια. Δεδομένου ότι, όπως κάθε χρόνο, θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στη συμμετοχή, θα περιμένω να ακούσω την τελική εκδοχή. Στην παρούσα, πάντως, το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.

    ΥΓ. Το αλβανικό φεστιβάλ ήταν, και φέτος, αξιοπρεπέστατο.

  22. Εμένα μαρεσει πολυ το τραγουδι.!
    Μπραβο Αλβανια!!
    Το διοργανωσαν και τελεια, μακαρι να το διογρανωνε ετσι η Ελλαδα!!

  23. σόρρυ που θα το πω, θα στενοχωρήσω κάποιους αλλά σας άρεσε;; εγώ το βρήκα πολύ μέτριο, τίποτα ιδιαίτερο. Η κοπέλα όντως έχει φωνάρα, αλλά το τραγούδι… δεν.

  24. Πολύ πρωτότυπο ποιοτικό με φοβερή ερμηνεία κομμάτι. Σίγουρα στον τελικό και αν κρίνω με την αποδοχή που είχε το κομμάτι της Rona Nishliu με την οποία βρίσκω κοινά σημεία όσον αφορά την ποιοτική ερμηνεία, το βλέπω στην πρώτη δεκάδα !

  25. Όταν το τραγούδι βγει στην τελική του μορφή, περιμένω εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα την άποψη του Θεού Αλέξανδρου Ρούσσου, του οποίου οι κριτικές διακατέχονται από μεγάλη ωριμότητα και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σοβαρότητα. Ο Άλεξ σπάνια να πέσει έξω και δεν παρασύρεται σε άσκοπες δηλώσεις ενθουσιασμού. Στον τομέα κριτική eurovision δεν χαρίζεται σε κανέναν. Περιμένω λοιπόν, μιας και μένα με ενθουσίασε το κομμάτι αυτό.

  26. Πολυ καλη επιλογη για την Αλβανια!Σε σχεση με την Ουκρανια σκιζει.Καλο κομματι,ωραια φωνη,λιγο με προβληματιζει οτι ειναι στα Αλβανικα και δεν ξερω αν θα το ψηφησουν αν δεν καταλαβαινουν τι λεει…Τεσπα καλη επιτυχεια στους γειτονες

  27. Η κοπελα εχει παρα πολυ ωραια φωνη αλλα το τραγουδι δεν μου αρεσει .Θυμιζει Σερβια 2007 αλλα ουτε κι εκεινο μου αρεσε ποτε κι ας κερδισε το διαγωνισμο τοτε.Οπως και να εχει η αλβανια εχει Αξιοπρεπεστατες συμμετοχες.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ