ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Τα αποτελέσματα του 1ου προκριματικού!

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ ο πρώτος προκριματικός γύρος της εθνικής επιλογής της Λιθουανίας με τους 10 πρώτους ερμηνευτές να ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες της Eurovision. Τηλεοπτικό κοινό και επιτροπή επέλεξαν τους 5 που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Οι 10 συμμετέχοντες ερμήνευσαν τα εξής τραγούδια:

  1. Aistė Pilvelytė – Euphoria (Σουηδία 2012)
  2. Aleksandra Metalnikova – Wild Dances (Ουκρανία 2004)
  3. Vaidas Baumila – L’Essenziale (Ιταλία 2013)
  4. Julija Jegorova – Shady Lady (Ουκρανία 2008)
  5. Vilija Matačiūnaitė – Hesheket Shenishat (Ισραήλ 2005)
  6. Jurijus Veklenko – Standing Still (Γερμανία 2012)
  7. Justinas Lapatinskas – A Friend In London (Δανία 2011)
  8. Sasha Song – Ne Partez Pas Sans Moi (Ελβετία 1988)
  9. Juozas Butnorius – Fly On The Wings Of Love (Δανία 2000)
  10. VIG Roses – Cool Vibes (Ελβετία 2005)

Την εμφάνιση όλων των τραγουδιστών μπορείτε να δείτε στην επίσημη youtube σελίδα της τηλεόρασης της Λιθουανίας.

Οι 5 συμμετοχές που προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο είναι οι ακόλουθες:

1. Vilija Matačiūnaitė 

2. Vaidas Baumila 

3. Aistė Pilvelytė 

4. VIG Roses 

5. Justinas Lapatinskas 

Ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2009 Sasha Son αποχαιρέτησε πρόωρα την εθνική επιλογή.

 

Λουκάς Βλαβιανός

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι χαζος τροπος για να βρουν τραγουδιστη&τραγουδι ελεος ρε Λιθουανια…..
    καντε εναν τελικο με 10 τραγουδια να διαλεξετε ενα και να τελειωνετε η μακροχρονιες διαδικασιες σας μαραναν για να καταληγετε σε τελευταιες θεσεις.

  2. Πάμε καλά; είναι τελίως χαζοί οι άνθρωπο; Δηλαδή τι μας λένε; οτι επειδή ένας καλλιτέχνης δεν ερμήνευσε ωραία ένα hit της Eurovision αποκλείζεται απο την όλη φάση της επιλογής; και άμα αυτός ο καλλιτέχνης που αποκλείστηκε επειδή δεν ερμήνευσε ωραία (π.χ το euphoria) είχε ένα καλύτερο τραγούδι απο αυτόν που προκρίθηκε; παιδιά ας με διορθώσει κάποιος αν το κατάλαβα λάθος, γιατί τόσο χαζοί δεν μπορεί να είναι!

  3. Μου θύμισε επιλογή καλλιτέχνη το 2004 στην Ελλάδα. Η ΕΡΤ ξεκίνησε οντισιόν από την οποία πέρασαν κάμποσες εκατοντάδες υποψήφιοι, από τους οποίους επιλέχτηκαν οι 20 καλύτεροι. Έστησαν ολόκληρη σκηνή με παρουσιαστή τον Μ. Μακρίδη από την οποία σε διάστημα 4 μηνών μέσω επιτροπής και κοινού θα επέλεγαν τον καλύτερο ο οποίος θα πήγαινε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision της Τουρκιάς. Image maker, επιμελήθηκαν τις εξωτερικές εμφανίσεις των υποψηφίων, έκλεισαν συμφωνία με την MINOS, νίκησε ομόφωνα ο Ψυχράμης και τελικά στην Κωνσταντινούπολη πήγε…. ο ΡΟΥΒΑΣ.

    • Δεν πολυθυμαμαι αλλα Νομιζω οτι πηγε και ο Ψυχραμης στην Κων/πολη .Και μαλιστα τραγουδησε και στην eurovision.Αλλα απο αλλη θεση. .Ηταν στα…φωνητικα…….

  4. Το Oikotimes υποστηρίζει οτι η ΔΤ είναι κοντά σε συμφωνία με την EBU και θα γίνει μέλος της χωρίς να πληρώσει πρώτα τα 350000 ευρώ που απαιτούνται…

    • Ακριβώς! Και τώρα έρχεται η ερώτηση: που είναι η EBU που πρίν 1 μήνα απειλούσε οτι η Δημοσία Τηλεόραση (ΔΤ) δεν πρόκειται να γίνει ενεργό μέλος της; Όχι που θα άφηναν μια χώρα σαν την Ελλάδα να αποχωρήσει! Ακόμη και για την Πολωνία σχεδιάζουν έκπτωση στο συνολικό κόστος για την συμμετοχή της. Και επιτέλους γιατί δεν μείωνουν το κόστος συμμετοχής; ήδη φέτος αποχώρησαν 5 χώρες. Θα ήταν μια μεγάλη διευκόλυνση για όλες τις χώρες, φυσικά δεν αναφέρομαι σε Ανδόρρα,Τσεχία, Σλοβακία όπου εκεί έχουμε καθαρά να κάνουμε με άσχημα αποτελέσματα και 0% ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, αλλά χώρες όπως Σερβία, Βοσνία, ακόμη και Κροατία, δεν ήταν απόλυτα οι κακκές τους θέσεις τα τελευταία χρόνια ο λόγος απόσσυρσης τους (ήταν κι αυτός ένας, αλλά σε μικρό σημείο) αλλά κυρίως οι οικονομικές τους δυσκολίες.. Είναι γεγονός, η EBU πρέπει να λάβει μέτρα αν θέλει να ξανα ζήσει στιγμές “δόξας” όπως το 2008 ή ακόμα καλύτερα όπως το 2011

      • 350000 δεν είναι το κόστος συμμετοχής στην eurovision αλλά το κόστος για να γίνει η ΝΕΡΙΤ μέλος της EBU.Όσο για τις άλλες χώρες,εκτός από τα microstates τύπου Ανδόρα,Μονακό και Σαν Μαρίνο,οι υπόλοιπες χώρες μπορούν αν συμμετάσχουν αν πραγματικά το θέλουν.Απλώς η eurovision δεν αποτελεί γι’αυτές προτεραιότητα.Γιατί δλδ παίρνουν μέρος χώρες φτωχότερες όπως η Αλβανία η ΠΓΔΜ,το Μαυροβούνιο κτλ;

  5. Παιδιά καλά νέα.Μάλλον οι Κροατία,Κύπρος και Σερβία αλλάξουν γνώμη.Έτσι φημολογείται τουλάχιστον.Γιατί έχουν βρει χορηγό αρκεί να τα δεχτουν

    • Η Κύπρος δεν αλλάζει απόφαση, καθώς δήλωσαν οτι δεν τους έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση απο το SigmaTV. Η Σερβία βρήκε μεν χορηγό αλλά δύσκολα να γυρίσει.Και τέλος, το κρατικό κανάλι της Κροατίας HRT βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ένα γνωστό στα βαλκάνια γκρούπ, για πιθανή εκπροσώπηση της χώρας. Τίποτα όμως δεν είναι ξεκάθαρο..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ