ΣΟΥΗΔΙΑ: Η σειρά εμφάνισης στους ημιτελικούς του Melodifestivalen 2014!

Ενάμιση περίπου μήνα πριν την επίσημη έναρξη του Melodifestivalen 2014 με τον Πρώτο Ημιτελικό (στον οποίο συμμετέχει η δική μας Έλενα Παπαρίζου), το SVT, ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας της Σουηδίας, ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των 32 τραγουδιών στους 4 Ημιτελικούς. Το δημοφιλές φεστιβάλ θα ανοίξει λοιπόν με τον καλλιτέχνη που πέρσι έφτασε στη δεύτερη θέση του Τελικού, Yohio, ενώ τον τέταρτο ημιτελικό θα κλείσει ο Anton Ewald ο οποίος επίσης συμμετείχε το 2013. Η Έλενα Παπαρίζου θα διαγωνισθεί από την 8η θέση του Α’ Ημιτελικού, όπως και η Loreen πριν 2 χρόνια.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης στους 4 Ημιτελικούς:

Α’ Ημιτελικός: Malmö 01/02

1. To the End – Yohio
2. Aleo – Mahan Moin
3. Bröder – Linus Svenning
4. Casanova – Elisa Lindström
5. Bedroom – Alvaro Estrella
6. Songbird – Ellen Benediktson
7. Bygdens son – Sylvester Schlegel
8. Survivor – Helena Paparizou

Β’ Ημιτελικός: Linköping 08/02

1. Love Trigger – JEM
2. Hallelujah – The Refreshments
3. Glow – Manda
4. Efter solsken – Panetoz
5. I Am Somebody – Pink Pistols
6. Undo – Sanna Nielsen
7. Set Yourself Free – Little Great Things
8. När änglarna går hem – Martin Stenmarck

Γ’ Ημιτελικός: Göteborg 15/02

1. Echo – Outtrigger
2. Red – EKO
3. Yes We Can – Oscar Zia
4. Burning Alive – Shirley Clamp
5. All We Are – State of Drama
6. En enkel sång – CajsaStina Åkerström
7. Busy Doin’ Nothin” – Ace Wilder
8. Around the World – dr. alban & Jessica Folcker

Δ’ Ημιτελικός: Örnsköldsvik 22/02

1. Blame It On The Disco – Alcazar
2. Fight Me If You Dare – I.D.A
3. Hollow – Janet Leon
4. Raise Your Hands – Ammotrack
5. Hela natten – Josef Johansson
6. Ta mig – Linda Bengtzing
7. En himmelsk sång – Ellinore Holmer
8. Natural – Anton Ewald

Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές εδώ και εδώ.

Αλέξανδρος Λιάπης

28 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τελειααααα μπραβο ελενα τυχερη!!!στανταρ στον τελικα κι αν εχει κι καλο κομματι ισως να εκπροσωπησει την χωρα 😉 βεβαια πολλα συμβαινουν…φαβορι γινονται αουτσαιντερς κι τ αντιθετο…. 😉 (βλ.εθνινο τελικο ελλαδας 2007 😉 )

    • Tι τυχερή? Νομίζω αγνοείτε πως η σειρά εμφάνισης στο Μelodi Festivalen προκαθορίζεται από τον Chr. Björkman και συνήθως τα μεγάλα ονόματα και τα φαβορί εμφανίζονται τελευταία ή στην αρχή.

  2. Έλα τα βύσματα! χα χα!
    Εντάξει, αν μη τι άλλο ένας πρώην νικητής της γιουροβίζιον δικαιούται να εμφανιστεί τελευταίος, καθαρά τιμητικά. Θα ήταν σκάνδαλο αν συνέβαινε οτιδήποτε άλλο.

  3. Εμ παιδιά λέτε οτι η Έλενα θα διαγωνισθεί στην 4η θέση του ημιτελικού ενώ στην λίστα βρίσκεται στην 8η, κάπου υπάρχει λάθος.
    Το φετινό Melodifestivallen έχει πολλά δυνατά ονόματα, μένει να δούμε αν θα έχει και δυνατά τραγούδια. Εγώ προσωπικά πιστεύω πως θα δούμε την Έλενα στον τελικό του MF αν και οποιαδήποτε πρόβλεψη πριν ακούσουμε τα τραγούδια είναι παράτολμη.

  4. εγω βλεπω πως προωθουν την Ελενα για να κερδισει εγω αν δω οτι εχει καλο τραγουδι πιστευω πως παει κοπεγχαγη κατι που το νομιζω!
    θα δουμε!

  5. hej hej apo stockholmi!
    efxomai olopsyxa kali epitixia stin elena kai eimai sigouros oti exei poly kalo kommati.

    as einaste omos ligo sygratimenoi.
    min xehnate oti i elena elipe gia polla xronia apo ta dromena tis souidias kai bebea afto exei to timima tou.i elena gia to kino pou kirios psifizei sto melodifestivalen pou einai kyrios mikris ilikias atoma i elena einai sxedon agnosti.isos kai entelos.
    2,5 xronia stin souidia den exo akousei oute mia fora tragoudi tis elenas sto radiofono…distixos!
    episis stin prospathia pou ekane sto dancing with the stars an kai itan favori gia niki efyge poly noris.
    giafto pistevo pos einai arketa dyskolo to ergo tis!
    ego pandos tha psifiso giaftin ki efxomai na tin do teliko.afto tha einai idi megali epityxia!
    lycka till helena!!!!!

  6. Επειδή παρακολουθώ χρόνια το Melodifestivalen , από την σειρά εμφάνισης (που δεν έγινε με κλήρωση αλλά την έφτιαξαν μόνοι τους) μπορούμε να βγάλουμε τα εξής συμπεράσματα
    1. Το SVT θέλει τον Anton Ewald να πάει. Δεν είναι “μεγάλο όνομα” και τον έχουν βάλει τελευταίο στον 4ο ημιτελικό που μπαίνει πάντα αυτός που προωθεί το SVT ή το πλέον “μεγάλο” όνομα.
    2. Θέλουν την Παπαρίζου στον τελικό και αυτός είναι ο λόγος που την έβαλαν τελευταία στον ημιτελικό της. Μην ξεχνάτε ότι η Έλενα έχει ένα midtempo τραγούδι και αν την έβαζαν αρχή θα μπορούσε να ξεχαστεί.
    3. Ο Yohio , που επίσης προωθείτε και είναι ψηλά στα στοιχήματα, πρέπει να έχει πολύ δυνατό τραγούδι και αυτός είναι ο λόγος που τον έβαλαν να ανοίξει το Melodifestivalen. Συνθέτης του τραγουδιού του είναι ο Andreas Johnson, πολύ μεγάλο όνομα στην Σουηδία, και αυτό θα τον βοηθήσει πολύ.

  7. Einai fanero oti ta 2 MEGALA favori einai o Anton Ewald(pou 8a kerdisei)..kai oi YOHIO…i Paparizou mporei na perasei mono kai mono epeidi emfanizetai televtaia…(kai polu 8a tis einai,giati pistevw oti to tragoudi tis 8a einai ena suni8ismeno Pop-aki…)

    • Eurofsn τοσο σίγουρος είσαι για το τραγούδι χωρίς να το έχεις ακούσει; Ευχηθεί τελώ μια κσλη επιτυχία δεν θα πάθετε τίποτα. Με τον καλό τον λόγο εδώ μέσα

  8. Eurofsn τοσο σίγουρος είσαι για το τραγούδι χωρίς να το έχεις ακούσει; Ευχηθείτε μια καλή επιτυχία δεν θα πάθετε τίποτα. Με τον καλό τον λόγο εδώ μέσα

  9. Γιατι πιστευετε ότι θα κερδισει ο Ewald???

    Σιγα μην κερδισει αυτος ο φλωρος περσι που επρεπε να παει δεν τον στειλανε.Φετος που θα είναι η Paparizou δεν θα παει.

    εγω πιστευω ότι από 1ο ημιτελικο θα περασουν

    1. Survivor – Helena Paparizou
    2. Casanova – Elisa Lindström

    από 2ο

    3.Glow – Manda
    4. Set Yourself Free – Little Great Things

    από 3ο

    5. Busy Doin’ Nothin” – Ace Wilder
    6. Around the World – dr. alban & Jessica Folcker

    7.Blame It On The Disco – Alcazar
    8. Natural – Anton Ewald

    από Andra Chansen

    9.To The End – YOHIO
    10.Undo – Sanny Nielsen

    Εγω αυτά πιστευω εσεις δεν με νοιαζει τι λετε!

  10. Stathis…
    Δεν εχω ακουσει τα τραγουδια αλλα τα 2 φαβορι που ανεφερα παραπανω ειναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ και πιο ΓΝΩΣΤΑ ονοματα απο την Παπαριζου…(Γι’αυτο λοιπον και να περασει τελικο η Ελενα θα ειναι ΜΕΓΑΛΗ επιτυχια..αλλα ως κει)….Μην ξεχνατε οτι οι Σουηδοι της γυρισαν την πλατη στο Dancing with the stars…Τελος δεν εχω λογο να ευχηθω καλη επιτυχια σε καποιον που δεν πιστευω και δεν θελω να κερδισει…;)

    • Το ότι έχει πιο γνωστά ονόματα δεν σημαίνει τίποτα αν το τραγούδι δεν αξίζει, μην τρελαθούμε . Χωρίς να θέλω να κάνω συγκρίσεις ούτε η Loreen ήταν ενδεχομενως πιο γνωστή από άλλους που συμμετείχαν στο melodi του 2012 αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κερδίσει άνετα τον σουηδικό τελικό επειδή είχε τραγουδάρα.Επομένως καλύτερα να ακούσουμε τα τραγούδια πριν ρίξουμε την χολή μας για κάποιον που δεν γουστάρουμε.

      • Καλά σίγουρα πρώτα πρέπει να ακούσουμε τα τραγούδια…Δεν διαφωνώ….Απλά πιστέυω οτι οι 2 παραπάνω που ανέφερα έχουν περισότερους Φαν….σε σχέση με την Έλενα…Δε ρίχνω καμία χολή…απλά δεν θα ήθελα να ξαναδώ την Παπαρίζου στη Γιουροβίζιον…Και στην τελική δεν πιστέυω ότι θα γίνει…

    • Eurofan ήμουν λίγο υπερβολικός σ´αυτό που είπα περί χολής.Ο καθένας έχει την άποψή του και είναι απολύτως σεβαστή.Τεσπα ας περιμένουμε να ακούσουμε τα τραγούδια

  11. Δεν είχα λόγο να ανακατευτώ αλλά διάβασα πολλά και ανυπόστατα πράγματα.
    Πρώτον, τα δύο μεγάλα φαβορί είναι ο Yohio και η Έλενα. Ο πρώτος γιατί θα τον στηρίξει το κοινό (φάνηκε πέρσι αυτό) και η δεύτερη γιατί θα την στηρίξει το SVT και ίσως μερίδα του κοινού, αν έχει καλό τραγούδι (που έχει).
    Δεύτερον, η Έλενα σε ραδιοφωνική της συνέντευξη προ τριετίας είχε επισημάνει πως θα λάβει μέρος στο Melodifestivalen μόνο αν έχει την σούπερ κομματάρα και είναι 100% σίγουρη πως θα κερδίσει, όχι μόνο το Melodifestivalen, αλλά και ολόκληρη την Eurovision. Ε, λοιπόν, είμαι σίγουρος πως την έχει! Α, και για την ιστορία, το κομμάτι της είναι super dance κι όχι mid-tempo ή popάκι της σειράς!
    Η ίδια η Έλενα, τέλος, γνωρίζει πως οτιδήποτε λιγότερο από το top 5 (τουλάχιστον – για να μην πω το βραβείο και σας φανώ υπερβολικός) της Κοπεγχάγης θα ‘ναι καταστροφικό για το restart που θέλει να κάνει στην διεθνή της καριέρα. Μην ξεχνάτε πως έχει ήδη έτοιμο τον δεύτερο αγγλόφωνο δίσκο της με τίτλο “One Life” και αναλόγως των αποτελεσμάτων της Eurovision θα κυκλοφορήσει.

  12. Παπαρίζου και YOHIO είναι τα μεγάλα φαβορί.Εγώ πιστεύω ότι ο Anton Ewald θα μείνει στους ημιτελικόυς.Μακάρι να βγω αληθινός.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ