ΕΣΘΟΝΙΑ: Οι 20 φιναλίστ! Ακούστε τα τραγούδια!(UPD)

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Εσθονίας ERR ανακοίνωσε τα ονόματα των 20 καλλιτεχνών που επέλεξε εντεταλμένη επιτροπή του τηλεοπτικό δικτύου μέσα από 189 συνολικά που είχαν υποβληθεί. Τα είκοσι τραγούδια θα διαγωνιστούν στις 14 και στις 21 Φεβρουαρίου στους ημιτελικούς του Eesti Laul, το σόου που διεξάγεται για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, ενώ τα δέκα επικρατέστερα που θα προκύψουν από televoting και ψήφο επιτροπής, θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την 1η Μαρτίου, οπότε και θα μάθουμε τον νέο εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη.

Οι 20 καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη είναι οι εξής και μπορείτε να τα ακούσετε εδώ:

  • Tanja – Amazing
  • Sofia Rubina – City Lights
  • Maltised – Elu
  • MiaMee – Fearful Heart (with Liisi Koikson)
  • The Titles – Flame
  • Sandra Nurmsalu – Kui tuuled pöörduvad
  • August Hunt – Kus on exit
  • Norman Salumäe – Search
  • Traffic – Für Elise
  • Brigita Murutar – Laule täis taevakaar
  • Lowry – Lootus
  • Vöörad – Maailm on hull
  • Super Hot Cosmos Blues Band – Maybe-Maybe
  • Nion – Muud pole vaja
  • Wilhelm – Resignal
  • Nimmerschmidt – Sandra
  • Maiken – Siin või sealpool maad
  • State of Zoe – Solina
  • Kõrsikud – Tule ja jää
  • Lenna – Supernoova

Να θυμίσουμε ότι η Εσθονία μετρά ήδη 19 συμμετοχές στο διαγωνισμό με τη νίκη της το 2001, φυσικά, με το τραγούδι «Everybody» να ξεχωρίζει, ενώ τον προηγούμενο Μάιο στο Malmö κατέκτησε μόλις την 20η θέση με την Birgit Oigemeel και το τραγούδι « Et uus saaks alguse».

[youtube id=”4iW5zTxHGE8″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”bLOunvCYRkM” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

31 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω πως ήρθε η ώρα της Lenna… Προσέξτε όμως και την Sandra Nurmsalu , είναι η τραγουδίστρια των Urban Sumphony που εκπροσώπησαν την Εσθονία το 2009, για όσους θυμούνται!

  2. πόσο την αγαπώ την συμμετοχή της Εσθονίας το 2009! απλά μοναδική. και σε μια χρονιά με πολλά φαβορί κατόρθωσε να πάρει την 6η θέση.
    Έπειτα το 2010 στο Όσλο, έπιασε πάτο και δικαιολογημένα. (άλλωστε μας έχει συνηθήσει η Εσθονία σε τέτοιες εμφανίσεις: 2008,2010)
    Ένα χρόνο μετά στο Düsseldorf , στέλνει ένα κακκό χαζο-ποπάκι με λίγο καλύτερα αποτελέσματα!
    Στο Μπακού στέλνει μια καλή μπαλάντα αλλά για μένα πολύ μέτρια!
    Και τέλος στο Malmö στέλνει μια αρκετά συμπαθητική μπαλάντα που σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο απο την 20η θέση..

  3. Εσθονια 2009 … Μια απο τις καλυτερες συμμετοχές που εχω δει στην σκηνή της γιουροβιζιον σκοτεινό ερωτικο μυστηριο “παγωμένο ” με μια γλώσσα που του αρμόζει στα αγγλικα δεν ξερω αν θα αρεσε το ίδιο …. Το 2008,2010 απλα ασχολίαστα οι συμμετοχές τγς το 2011 ωραιο τραγουδι αλλα η σκηνική παρουσία ηταν για τα κλάματα …. Το 2012 η Κούλα ηταν χάλια ….. Έλεος σιγα την τοσο φοβερή συμμετοχή εχουν περάσει τέτοια τραγούδια ουκ ολίγα … Αφήστε που το βαρέθηκα καταρχάς σχεδόν ανα 3 δευτερόλεπτα ελεγε Κούλα ε σε ακούμε ρε φίλε οκ !!! Καλμαρεεεε ( Κούλα = άκου -στα εσθονικα -) το 2013 μου αρεσε παρα πολυ το τραγουδι τγς εσθοβθας και δεν καταλαβαίνω γιατι δεν πηγε καλα ……. Οι επιτροπές ειναι λίγο ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ !

  4. Από το 2009 και μετά η Εσθονία αποτελεί εγγύηση στον διαγωνισμό με καταπληκτικές συμμετοχές και κορυφαία όλων το Randajad του 2009 ( ίσως το 2ο καλύτερο τραγούδι για μένα στο θεσμό μετά το Nocturne ! )
    2010 : Εναλλακτικό και πειραματικό ( σαφώς δεν εκτιμήθηκε από το ευρύ κοινό ). Η οποιαδήποτε σύκγριση με 2008 είναι ατυχής και αστεία. Για όσους δεν έχουν δει το βίντεο κλιπ του , σπεύστε είναι αριστουργηματικό. 9/10
    2011 : Πολύ ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση στον τομέα του pop , πολύ καλύτερη κατ’εμε από Popular και Lipstick που πλασαρίστηκαν υψηλότερα.Αδικήθηκε λόγω κακού LIVE. Ψυχεδελική ενορχήστρωση .9/10
    2012 : Άρτιο ακουστικά , ερμηνευτικά , οπτικά ( μου άρεσε πολύ κ το background ) 10/10 σαφώς !
    2013 : Κλασσάτο τραγούδι και ερμηνεύτρια . 9/10

    • το 2011 για το Lipstick ναι θα μπορουσε να ειναι 6τη η Εσθονια και 24τη η Ιρλανδια αλλα οχι καλυτερο απο το Popular… παντως ηταν αδικημενο αυτο το τραγουδακι πολυ καλο ηταν… δεν το ειχα προσεξει τοτε οτι ηταν τελευταιο για πολυ ωρα και το εψαχνα στην 10αδα θυμαμαι και οταν το ειδα εκει κατω δεν πιστευα στα ματια μου χαχα

  5. η περσινη συμμετοχη αξιζε καλυτερη θεση 7/10. 2012 7/10. 2011 αδικια 8/10, 2009 η κορυφαια συμμετοχη της χωρας 10/10. παμε δυνατα

  6. Kõrsikud – Tule ja jää
    Traffic – Für Elise
    Tanja – Amazing
    Maiken – Siin või sealpool maad
    Αυτά νομίζω είναι τα καλύτερα τους φέτος. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με κάποιο. Απλά πιστεύω πως με αυτά τα τέσσερα έχουν κάποιες πιθανότητες να περάσουν στον τελικό. Πάντως δεν νομίζω να νικήσει φέτος η Εσθονία.

  7. 2009 9.10
    2010 6.10
    2011 6.10
    2012 7.10
    2013 7.10

    Γενικα δν ειμαι πολυ φαν της Εσθονιας αλλα:
    1999-Σουδια
    2000-Δανια
    2001-Εσθονια
    ….
    2012-Σουηδια
    2013-Δανια
    2014…Εσθονια?

  8. To 2009 η εσθονία ήταν καταπληκτική!! Και πέρυσι ήταν πολυ καλή η συμμετοχή της, κριμα π δεν πήγε τοσο καλά. Τώρα, το 2001 που κερδισε, δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε αυτό… Δεν μου αρέσει καθόλου το τραγούδι αυτό…

  9. Σαν να λείπουν φέτος απ’ το Eesti Laul τα πολύ πειραματικά ή και ακραία ακούσματα που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Άσχετα με το ότι τελικά δεν κέρδιζαν, έδιναν κύρος στον εσθονικό τελικό.
    -Τα αγαπημένα μου για φέτος λοιπόν:
    1. Wilhelm – Resignal (με διαφορά)
    2. MiaMee – Fearful Heart
    3. Lenna – Supernoova

  10. ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ…..ΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΤΙ ΝΑ ‘ΝΑΙ….ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ”AMAZING” ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΧΑΟΣ!!!!

    • Ιωάννα θέλω να σε ρωτήσω κάτι (και η ερώτηση μου δεν έχει κανένα ίχνος ειρωνείας ή χλευασμού ή οτιδήποτε άλλο), αν ήταν στο χέρι σου να επιλέξεις ποιος τραγουδιστής/στρια θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στην Eurovision, ποιόν θα επέλεγες? Σε ρωτάω γιατί θέλω να δω αν ταυτίζονται τα γούστα μας μουσικά ή όχι επειδή εγώ θεωρώ ότι η Εσθονία είναι μια πολύ σημαντική μουσικά χώρα και με πολλές καλές συμμετοχές και τα λίγα φετινά τραγούδια τους που άκουσα, μπορώ να πω ότι μ’ άρεσαν.

  11. Στις 20 συμμετοχές της Εσθονίας τα αγαπημένα μου είναι
    1. 2009 Randajad
    2. 1999 Diamond of Night
    3. 2012 Kuula
    4. 1996 Kaelakee haal
    5. 2002 Runaway

    Όσο για το νικητήριο του 2001 δεν ξέρω τι να πω.Ίσως ότι χειρότερο έχει νικήσει.Δεν ξέρω τι έγινε εκείνη την χρονιά αλλά αποκλείεται εκείνο το εκτρωμα να άρεσε σε όλες τις χώρες.Του άξιζε 20η θέση και κάτω.

  12. ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΙΟ EUROVISIOΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.
    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΤΟ 2001 ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ANTIQUE ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΝΟΗΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ ΑΦΟΥ Η ΕΛΕΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ 2005

  13. RUM-TUM TUGGER…… ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΣΤΗ EUROVISION ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ,ΜΕΛΙΣΣΕΣ,VEGAS,ONIRAMA KAI STAN!!!!

    • Ok, άρα δεν έχουμε κοινό γούστο στην μουσική. Οπότε λογικό να μην σου αρέσουν οι συμμετοχές της Εσθονίας και λογικό να μην μου αρέσουν οι προτάσεις σου. Πάντως σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

  14. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ….ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ….ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΡΟΚ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ!!!!

    • Φαίνεται ε??? Νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός στην Ευρώπη που ήθελε το 2007 να κερδίσει η Τσεχία!!! Να σου πω… πλέον στα 33 μου έχω αφήσει τα κόμπλεξ με την μουσική (μιας και το site έχει να κάνει με την μουσική), θέλω να ακούω καλλιτέχνες και κάτι που θα μου κινήσει το ενδιαφέρον. Δεν αντέχω τις φωτοτυπίες και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχω πάψει να ασχολούμαι με την ελληνική μουσική βιοτεχνία γιατί μόνο κόπιες ακούω. Από τους ονει(δ)ράμα μέχρι την Μποφίλιου για μένα είναι το ίδιο. Δυστυχώς για μένα το αυτί μου είναι λίγο πιο ευαίσθητο γιατί από τα 5 μου σ’ ένα ωδείο έτρεχα. Προς θεού δεν λέω ότι έχω το αλάθητο. Πάντως φέτος μου έχει κολλήσει και θέλω να πάω Μαζωνάκη – Γαρμπή!!!! Εγώ πάντως για Ελλάδα φέτος προτείνω Τόνι Σφήνο κι ας αποκλειστούμε!!!

      • η Τσεχια???? ρε αυτο βγικε 28ο με ασσο και στον ημιτελικο βεβαια πρεπει οντως να εισαι ο μονος σε ολο τον κοσμο ουτε οι Τσεχοι δεν θα το ηθελαν τοτε χαχα. μπραβο παντως αυτο ειναι καλο για εμενα^^

  15. ΤΟΝ ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΛΑΚΑ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ….ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ EUROVISION ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΕΡΑΤΑ ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ….ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΛΑ ΧΛΩΜΟ ΤΟ ΚΟΒΩ!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ