ΤΣΕΧΙΑ: Οριστικά εκτός Eurovision το 2012!

Ο κύβος ερρίφθη για την κρατική τηλεόραση της Τσεχίας, η οποία αποφάσισε να απέχει από την Eurovision 2012, ολοκληρώνοντας τις διεργασίες για το πρόγραμμά της, εν όψει της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Κατά το τελευταίο διάστημα, η πιθανότητα συμμετοχής της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό συζητήθηκε διεξοδικά, με τους ιθύνοντες του Česká Televize να προσπαθούν να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα, αναφορικά με τον σχεδιασμό του προγράμματός τους. Τελικά, η επίσημη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε χθες, δια στόματος γενικού διευθυντή του καναλιού, Petr Dvorak. Παρά το γεγονός ότι ο στόχος του προγράμματος της νέας σεζόν είναι η προσέλκυση των νεανικών κοινών των τηλεθεατών, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις νέες παραγωγές, αφού πρόκειται να δοθεί έμφαση σε άλλου είδους μεταδόσεις. Ανάμεσα σε άλλα, το κρατικό κανάλι αναμένεται να φιλοξενήσει γνωστά τηλεοπτικά formats από το εξωτερικό, καθώς επίσης και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου.

Η Τσεχία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision το 2007, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο συμμετοχές (2008, 2009). Δυστυχώς, οι επιδόσεις των συμμετοχών αυτών υπήρξαν μάλλον αποθαρρυντικές, καθώς καμία δεν κατάφερε να επιτύχει την πρόκριση στον τελικό του διαγωνισμού, τερματίζοντας στις τελευταίες θέσεις των αντίστοιχων ημιτελικών. Η τελευταία εμφάνιση της χώρας ήταν στον διαγωνισμό της Μόσχας το 2009, όπου το συγκρότημα των Gipsy.cz ερμήνευσε το τραγούδι “Aven Romale”, τερματίζοντας στην 18η (τελευταία) θέση του Ά Ημιτελικού, χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει κανέναν βαθμό.

Θανάσης Νάκος

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ομάδα της Τσεχίας στο Μπλε 2011 θα δεχόταν με χαρά να προσφέρει τις συμβουλές της στην δημόσια τσεχική τηλεόραση για να “πάρει τα πάνω της” και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!
    Η μετριοφροσύνη είναι η βασική μας αρετή όπως βλέπετε!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ