ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Αλλαγές στη διαδικασία και τελικός 15 Μαρτίου!

Η Νορβηγική τηλεόραση NRK αποφάσισε για το 2014 να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της χώρας στη Eurovision. 15 τραγούδια θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό της 15ης Μαρτίου μέσα από 3 προκριματικές σειρές στις 7, 8 και 9 Μαρτίου, στις οποίες θα διαγωνιστούν από 5 τραγούδια.  Παρουσιαστές και φέτος της εθνικής επιλογής θα είναι η Jenny Skavlan και ο Erik Solbakken.

Από κάθε σειρά θα προκρίνονται 3 τραγούδια. Στη διάρκεια του κάθε show θα παρακολουθήσουμε μέσα από videos όλη την πορεία του κάθε διαγωνιζόμενου, από την επιλογή του τραγουδιού έως τη συμμετοχή του στη διαδικασία. Στη συνέχεια θα ερμηνεύει το τραγούδι του και η επιτροπή θα κρίνει το τραγούδι, την παρουσία και ερμηνεία, αλλά και θα εκφράζει την άποψή της για τις πιθανότητες που έχει να προκριθεί στον τελικό.

Ο παραγωγός του Melodi Gran Prix 2014 Stian Malme δήλωσε ότι μετά από 55 χρόνια συμμετοχής της Νορβηγίας στη Eurovision η εθνική επιλογή της χώρας ακόμη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού καθώς μπορεί και φιλοξενεί τη σύγχρονη νορβηγική μουσική σκηνή. Σκοπός των διοργανωτών είναι να διοργανώσουν ένα εξαιρετικό μουσικό γεγονός.

Η υπεύθυνη της διαδικασίας επιλογής των τραγουδιών Vivi Stenberg άκουσε πάνω από 600 συμμετοχές και δήλωσε ενθουσιασμένη και χαρούμενη που μετά από μια μακρά αλλά και διασκεδαστική διαδικασία κατόρθωσε σε συνεργασία με επαγγελματίες μουσικούς να καταλήξει σε 15 υπέροχα τραγούδια και ερμηνευτές.

Η κριτική επιτροπή του Melodi Gran Prix θα αποτελείται από τη Marie Komissar, μουσική παραγωγό και DJ , την Kathrine Synnes Finnskog, manager γνωστών καλλιτεχνών, όπως η Maria Haukaas Mittet, ο Alexander Rybak και ο Tooji, και Διευθύνων Σύμβουλος της Music Norway, τον Gisle Stokland, ιδιοκτήτη του δημοφιλούς website 730.no αλλά και manager, και τον Tarjei Strøm, γνωστό drummer αλλά και ραδιοφωνικό παραγωγό.

Η Νορβηγία θα διαγωνιστεί στη Eurovision στον Β’ Ημιτελικό στις 8 Μαίου.

Το 2013 τη Νορβηγία εκπροσώπησε η Margaret Berger Με το τραγούδι I feed you my love, που τερμάτισε στην 4η θέση με 191 βαθμούς, με 12 βαθμούς από Σουηδία, Φινλανδία και Δανία και 4 βαθμούς από την Ελλάδα, ενώ μόνο η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιρλανδία δεν της έδωσαν κανένα πόντο.

Λουκάς Βλαβιανός

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπίζω να στείλουν κάτι ισάξιο του feed you my love, το οποίο μου άρεσε απίστευτα!!! Θα χαρώ ιδιαίτερα αν δω και φέτος την Adelen!!! (Bombo)

  2. Κι εγώ ελπίζω να στείλουν κάτι ισάξιο του I feed you my love το οποίο ήταν και το αγαπημένο μου για το 2013!!

  3. To “Ι feed you my love” ίσως αποτελεί το καλύτερο τραγούδι του φετινού διαγωνισμού βάσει του προσωπικού μου γούστου. Οι όποιες μου ενστάσεις είναι με την τραγουδίστρια η οποία δυσκολευτηκε στις ψηλές νότες κι έδωσε στο τραγούδι έναν πιο ανάλαφρο τόνο από αυτό που θα του ταίριαζε. Φανταστείτε το ίδιο τραγούδι με μια Loreen πόσο θα το απογείωνε!

  4. Να το όλο κι στου βασίστηκε στην ηλεκτρονική μουσική και την όλη παρουσία που έκανε η Σουηδία το 2012 δηλαδη κατι ιδιαίτερο διαφορετικό με μυστήριο ήχο και ατμόσφαιρα ! Πολυ ωραιο ! Όσες ακολούθησαν αυτήν την λογική έσκισαν ! Εσθονια 2009,Σουηδία 2012, Νορβηγία 2013

  5. Γειά σε όλους, είμαι αυτός με το ψευδώνυμο “dinosesc”, άλλαξα την διεύθηνση e-mail μου.
    λοιπόν, η Νορβηγία έχει πάρει υπερβολικά ζεστά το θέμα και αυτό είναι υπέρ της.
    η φετινή διαδηκασία είναι απλά ΆΨΟΓΗ! η ημερομινία του τελικού με παραξενεύει λίγο καθώς κάπου εκεί κοντά είναι και η τελική προθεσμία της επιλογής τραγουδιού και εκπροσώπου στον διαγωνισμό (19-20 Μαρτίου).
    Καλή επιτυχία (που με τέτοια επιμέλεια σίγουρα θα την έχει)

  6. νορβηγια….i feed you my love ♥ μα τι τραγουδι προσωπικα το θεωρουσα για 3αδα(αντι του αζερμπαιτζαν με την γλυκαναλατη μπαλαντα του)αλλα και η 4η θεση καλη ειναι 🙂 πραγματικα η νορβηγια αν στειλει κατι σαν αυτο θα ειναι κι φετος στο τοπ5!!! καλη επιτυχιαααααα 😀

  7. Η Νορβηγία είναι μία απο τις αγαπημένες μου χώρες στον διαγωνισμό καθώς κάθε χρόνο προσπαθούν να στέλνουν κάτι διαφορετικό. Η φετινή τους συμμετοχή μου άρεσε πάρα πολύ και δικαίως έφτασε τόσο ψηλά. Φέτως θα ήθελα να στείλουν είτε κάτι ροκ/μέταλ (που οι Νορβηγοί έχουν παράδοση σε αυτά τα είδη) είτε κάτι σαν την συμμετοχή τους το 2006 (απο τα πιό ωραία έθνικ κομμάτια στην ιστορία του διαγωνισμού και σίγουρα ένα απο τα πιό αδικημένα) ή να στείλουν τους Ylvis να γελάσουμε λίγο 😛

  8. george axeman συμφωνώ για το alvedansen!για μένα,είναι το καλύτερο τραγούδι που έχει περάσει από το διαγωνισμό,όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ