Αυστρία: Συνέντευξη με την Conchita Wurst!

 

Η Αυστρία είναι από τις πρώτες χώρες, που ανακοίνωσε το όνομα του καλλιτέχνη, που θα την εκπροσωπήσει στην ερχόμενη Eurovision στη Δανία. Δεν είναι άλλη από την Conchita Wurst, η οποία είναι ήδη γνώριμη στο κοινό της Eurovision, καθώς προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη χώρα της το 2012 (δεύτερη θέση στον εθνικό τελικό).  Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα την Conchita Wurst

Συνέντευξη: Νίκος Βέντζιος

Καλησπέρα Conchita. Πότε άρχισες να σκέφτεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα ήθελα να γίνω διάσημη. Η πρώτη φορά που τραγούδησα ήταν όταν είδα τη ταινία Άριελ, η μικρή γοργόνα. Νομίζω ότι εκείνη μου είπε μέσα μου να ασχοληθώ με το τραγούδι.

Πώς αποφάσισες να διαλέξεις σαν καλλιτεχνικό όνομα το Conchita Wurst; Έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εσένα;

Αποφάσισα να διαλέξω αυτό το όνομα γιατί από την εφηβεία μου αντιμετώπιζα έντονες τις διακρίσεις των συμμαθητών μου. Με την πάροδο των χρόνων αποφάσισα να δημιουργήσω μία προσωπικότητα, που θα ήταν φανταχτερή και δυνατή. Έτσι, η Conchita είναι ο χαρακτήρας που θέλω να είμαι όταν τραγουδάω και δουλεύω. Το όνομα Conchita αντιπροσωπεύει το να δέχεσαι κάποιον και να πολεμάς για κάτι.

Πώς ήρθε η πρόταση από το κρατικό κανάλι της Αυστρίας ORF, για να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στη Eurovision;

O μάνατζερ μου κατέθεσε πρόταση στο κρατικό κανάλι, η οποία συμπεριελάμβανε εμένα σαν εκπρόσωπο της Αυστρίας στη Eurovision. Μετά από μερικούς μήνες καθώς άνοιξα το προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook, είδα μήνυμα από ένα φίλο μου ότι οι φήμες περί εκπροσώπησης της Αυστρίας από εμένα είχαν επιβεβαιωθεί. Εκείνη τη στιγμή, έριξα όλο τον καφέ στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μου και άρχισα να κλαίω.

Το 2012 παρά λίγο να εκπροσωπούσες την Αυστρία στη Eurovision, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην εθνική επιλογή της χώρας σου. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου; Πίστευες ότι έπρεπε να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου τότε;

Πιστεύω πως οτιδήποτε συμβαίνει, γίνεται για κάποιο λόγο. Ίσως να μην ήμουν έτοιμη τότε, αλλά τώρα θεωρώ πως τώρα είμαι προετοιμασμένη.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις της οικογένειας σου και των φίλων σου, όταν άκουσες πως εκπροσωπείς τη χώρα σου στη Eurovision;

Ήταν όλοι τόσο χαρούμενοι, όπως εγώ. Η οικογένεια μου είναι η καλύτερη. Με στηρίζουν πάρα πολύ.

Πώς πάνε οι προετοιμασίες σχετικά με το τραγούδι, που θα ερμηνεύσεις στη Κοπεγχάγη;Θα ναι στα αγγλικά ή στα γερμανικά;

Οι προετοιμασίες πάνε πολύ καλά. Δεν έχουμε ακόμα το τραγούδι, αλλά θα είναι στα αγγλικά.

Έχεις καθόλου ιδέα πως θα είναι η σκηνική σου παρουσία το Μάιο στη Δανία;

Όχι. Βασικά, έχω κάποιες σκέψεις σε περίπτωση μόνο που ταιριάζουν με το τραγούδι. Θα δούμε

Σκοπεύεις να κάνεις κάποια περιοδεία όταν βγει το τραγούδι για να το προωθήσεις σε άλλες χώρες;

Ναι θέλω πολύ. Μ’αρέσουν οι περιοδείες και να συναντάω ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο/Ευρώπη.

Έχεις παρακολουθήσει παλιότερους διαγωνισμούς της Eurovision; Ποιο τραγούδι είναι το αγαπημένο σου;

Έχω δει παλιότερους διαγωνισμούς, με εξαίρεση τον περσινό. Αγάπησα το τραγούδι Euphoria της Loreen. Aκόμα, το λατρεύω.

Αν είχες τη δυνατότητα να συνεργαστείς επαγγελματικά με κάποιον τραγουδιστή -τραγουδίστρια, που πήγε Eurovision, ποιον-α θα διάλεγες και γιατί;

Την Patrcia Κaas. Τη συνάντησα στη Βιέννη και μου έκοψε την ανάσα με την ερμηνεία της στο ‘Kaas chante Piaf’ ( Η ‘Kaas τραγουδά Piaf’). Είναι πηγή έμπνευσης μου.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη σου στον Ogae Greece. Θα ήθελες να στείλεις κάποιο μήνυμα στους φαν σου και σε αυτούς που θα διαβάσουν τη συνέντευξη;

Γεια σας στην Ελλάδα! Με λένε Conchita και ελπίζω να δω κάποιους από εσάς στη Κοπεγχάγη. Έχω κάποιους Έλληνες φίλους και αφήστε με να σας πω, πως έχετε τους ωραιότερους άντρες!

[youtube id=”ToqNa0rqUtY” width=”600″ height=”350″]

Νίκος Βέντζιος

 

 

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. με τρεις λεξεις:ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!!! -_-
    θα χει σοου ο θεσμος φετος να ναι καλα η αυστρια που την εστειλε 😛 παντως πραγματικα η φτογραφια της ειναι τριομακτικη…μια γυναικα,πια,με φλεβες σαν γυμνασμενος αντρας…μπα δν λεει… 😛
    πραγατικα παιζει να ξυριστει ποτε κι να γινει ανθρωπος,να μοιαζει πιο πολυ με γυναικα αφου αυτη ειναι η επιλογη της? :O ετσι που κυκλοφορει ντροπιαζει κι το γυναικειο κι το αντρικο φυλο!ναι οκ επιλογη της η εμφανηση αλλα εεε!εεε!
    απο κατι τετοια”θεαματα-σουργελα”κατακρινουν την eurovision :/

  2. Λοιπόν στον διαγωνισμό υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν εκκεντρικές εμφανήσεις, άλλες φορές πάνε καλά άλλες φορές πάλι όχι. Προσωπικά μου χαλάει κάπως την αισθητική η εικόνα της Conchita αλλά αν το τραγούδι της είναι καλό μπορώ να παρακάμψω τις όποιες “αισθητικές παραφωνίες” αυτής της συμμετοχής.

  3. Αισθητικές ενστάσεις ναι αλλά θα περιμένω να ακούσω το τραγούδι πρώτα…
    ΥΓ : Σίγουρα να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας και να πολεμάμε για καταστάσεις αλλά γίνεται και με αξιοπρεπή τρόπο κα “Λουκάνικο”…

  4. πολύ συμπαθιτική! εύχομαι να μας στηρίξει η Αυστρία φέτος (ΑΝ λέω ΑΝ πάμε τελικά)

    ΥΓ: θα μου άρεσε και μια ωραία μπαλάντα στα γερμανικά έτσι για αλλαγή, καλή επιτυχία.

  5. Nomizw pws einai andras….kai an isxuei avto apla ntropiazei to andriko fulo..an omws apo tin alli einai gynaika..kalutera na ksuristei..me liga logia i eikona milaei apo moni tis..NTROPH!!!

  6. Καλη επιτυχία Conchita!Μην αφήνεις στενόμυαλους και ρατσιστές να σε λυγίσουν ποτέ.No Pasaran!

  7. Κάθετί πρωτότυπο και ακραίο έχει 2 μοίρες στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.Ή να πατώσει ή να ξεχωρίσει και να σκίσει!
    Περιμένω το τραγούδι!

    • Aκραίο ίσως, πρωτότυπο όχι έχουμε ξαναδεί τρανσέξουαλ ή έστω αντρες ντυμένους γυναίκες στον διαγωνισμό (Ισραήλ 1998, Σλοβενία 2002, Ουκρανία 2007, Δανία 2007, Ισραήλ 2011) βέβαια θα μου πείς οτι κανείς/ καμιά απο αυτούς/ές δεν είχε μούσι 😛

  8. Εντάξει παιδιά, αυτό το θέαμα είναι άσχημο. Οκ, αισθάνεται γυναίκα, μια χαρά. Το μούσι τι το θες καλέ; Είναι πολύ εύκολο να αποκλούμε ρατσιστές όσους δεν συμφωνούν με αυτό ή δεν αισθάνονται βολικά και να βάζουμε σε ανθρώπους “ταμπέλες”, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δημοκράτες, θα πρέπει να επιτρέπουμε σε όλους να λένε την άποψή τους και προπάντων να τη σεβόμαστε. Αν πάει στη Γιουροβίζιον με καλό τραγούδι, κανένας δεν θα νιαστεί για το look της.

  9. Τι είναι αυτό ρε παιδιά;Πολύ αποκρουστικό και απωθητικό θέαμα.Ωραία νιώθει γυναίκα έκανε και αλλαγή φύλου αλλά το μούσι τι το θέλει;Η γάμπα μια χαρά βλέπω αποτριχωμένη!Αλλά το μούσι μούσι.Ξύρισε το καλή μου.

  10. Εεε όχι είμαστε οι ωρεοτεροι άντρες;;;; Βασικά ναι είμαστε αλλα φανταστείτε την τραγουδίστρια να το κάνει με άντρες απο την Ελλάδα ένταξη επιλογή αλλα όχι και ετσι!!!

  11. Και δεν ειναι σωστό που την αντιμετώπιζαν έτσι οι συμμαθητές της αλλα εγω έχω μια απορία μάλλον για να της δώσαμε το 12 μάλλον στην Ελλάδα θα πρέπει οι γκει να ειναι η πλειοψηφία !!!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ