Λετονία: Τέλος στη διαδικασία υποβολής συμμετοχών

 

Στις 1 Οκτωβρίου η κρατική τηλεόραση της Λετονίας ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής τραγουδιών για την ερχόμενη Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στη κοπεγχάγη της Δανίας στις 6,8 και 10 Μαΐου. Η υποβολή συμμετοχών ολοκληρώθηκε πριν από δύο μέρες και συνολικά υποβλήθηκαν 73 τραγούδια. Τα 60 είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα, τα 11 στη λετονική, το ένα στα ρώσικα και το τελευταίο στα γαλλικά. Φέτος, η Λετονία αποφάσισε ότι μόνο λετονοί συνθέτες και στιχουργοί θα εμπλακούν στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού για τη Eurovision.

Στις 1 και 2 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι δύο ημιτελικοί, εκ των οποίων 12 τραγούδια (6+6) θα βρεθούν να διαγωνίζονται στη τελική βραδιά της λετονικής επιλογής στις 22 Φεβρουαρίου. Τα τραγούδια που θα περάσουν στο τελικό θα επιλεγούν κατά 50% από τηλεψηφοφορία και κατά 50% από κριτική επιτροπή. Στη τελική βραδιά, τα τρία επικρατέστερα σε βαθμολογία τραγούδια θα διαγωνιστούν ξανά, απ’ όπου θα αναδειχτεί το καλύτερο.

Η Λετονία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision το 2000, ενώ μόλις μέσα σε δύο χρόνια κατόρθωσε να πάρει το πρώτο βραβείο. Η βαλτική χώρα πέρα από τη πρώτη θέση το 2002, βρέθηκε άλλες δύο φορές στη πεντάδα. Το 2000 με την παρθενική της εμφάνιση έλαβε τη τρίτη θέση και το 2005 πήρε τη πέμπτη θέση. Από το 2009 η Λετονία βρίσκεται κάθε χρόνο αποκλεισμένη στην ημιτελική φάση. Θα μπορέσει άραγε φέτος να προκριθεί για πρώτη φορά μετά το 2008 στο τελικό;

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. *
    ΕΚΤΑΚΤΟ: 35 χώρες στην Κοπεγχάγη!
    Επιβεβαίωσαν ακόμα 3 χώρες σήμερα.. (Αζερμπαϊτζάν,Αρμενία,Ρουμανία)
    Δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα αλλά πιθανώς θα το κάνουν: Ελλάδα,Μολδαβία,Σερβία,Πολωνία.
    Αποχώρησαν και επίσημα: Κύπρος, Κροατία.

    • εκτακτο λεει χαχαχααχ ρε παιδια καθεστε και λετε βλακειες το βλεπω εδω και μερες λεει ο αλλος θα αποχωρησει το Αζερμπαιτζαν ειμαστε σοβαροι??
      η λογικη λεει οτι ειναι σηγουρα μεσα Σερβια Μολδαβια Σλοβενια εγω νμζ θα ειναι και Πωλονια…
      και πολυ αργοτερα Ελλαδα 40ντα οπως ειχα πει πριν μερες. ας γινει και ενα θαυμα για Κυπρο που ΔΕΝ αλλα οκ εχουν θεμα με τους Δανους αυτοι δεν εξηγειται αχαχαχα

  2. HAHAHAHAHA KoKoMpLoKo, ti na kanoume afou mas echoun parei to kefali me to pios tha meinei kai pios tha figei..!! 40 APOKLIETE na eine oi xores, distihos. to efxomai omos mas menei na doume ti tha anakinothei stis epomenes ores!! kai min ksexnate……. #Join us!

    • επιμενω για 40ντα εγω .. δεν ειναι καθολου δυσκολο…
      ε να εχεις τιν δικη σου γνωμη μην ακους τις βλακειες που ενευαζουν σε καθε ανεπισημο BLOG!

      • Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά μόλις η Σερβία ανακοίνωσε την αποχώρηση της λόγω οικονομικών προβλημάτων (πηγή: escxtra.com)
        επομένως ή 38 θα είναι (χωρίς την Ελλάδα) ή 39 με την Ελλάδα!!

  3. κατσε κατσε τωρα γιατι και η Σλοβενια θα την κανει με ελαφρα το βλεπω και αυτο!! το γρουσοθζεψαμε κριμα για Σερβια δεν το περιμενα για Σλοβενια ειχα αμφιβολιες

  4. ΒΟΜΒΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ: Μόλις ανακοίνωσε και η Βουλγαρία αποχώρηση!!!!!!!!!!
    Κατεβαίνουμε στις 37.. πάντως αν η Ελλάδα συμμετέχει τελικά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό τον έχει σίγουρο αφου αυτοί που μας ψηφίζουν έφυγαν…..

  5. καλα ας μην παμε κανεις δεν θα μας ψηφισει…. κακο αυτο που εγινε περισει και αποκλιστικαν ολοι στα βαλκανια τελικα……

  6. Η Ελλάδα καλό θα ήταν να αποχωρήσει (εαν τελικά της επιτραπεί συμμετοχή).. Όλοι οι σύμμαχοι την έκαναν και κάτι μου λέει οτι θα ακολουθήσουν κιάλοι.
    Όντως πολύ κακό που αποκλείστηκαν περσυ όλα τα βαλκάνια.. Χάλια θα είναι η eurovision φέτος χωρίς βαλκανικό ήχο.!!

    • θα δουμε εχει μεσα Μαυροβουνιο το οποιο δειχνει να εχει ενδιαφερον… και εφτιχος που γυρισε και η Βοσνια.. εγω οταν θα δω την λιστα με τα ονοματα θα γραψω τιν αποψη μου!!

  7. Το 2000 με την πρώτη της συμμετοχή η Λετονία έστειλε ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν περάσει από το διαγωνισμό,κατ’εμέ τουλαχιστόν.
    Η συμμετοχή του 2005 επίσης από τις ωραιότερες.
    Αδικήθηκε πολύ το 2010..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ