ΕΛΒΕΤΙΑ: Αυτές είναι οι επιλογές του ιταλόφωνου δικτύου!

Μετά από εσωτερική επιλογή, το ιταλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο της Ελβετίας RSI ανακοίνωσε χθες τους τρεις καλλιτέχνες που θα πέσουν στη μάχη της διεκδίκησης του εισιτηρίου για την εκπροσώπηση της χώρας στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με το esctoday.com, οι τρεις καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από το RSI και το ραδιοφωνικό σταθμό Rete 3 είναι ο Valentino Alfano,  ο Sebalter και η Jasmine Mossier. Ο Valentino Alfano είναι ο γηραιότερος από τους τρεις και γνωστός τραγουδοποιός στο ιταλόφωνο τραγούδι. Ο  28χρονος Sebalter είναι ινδικής καταγωγής και είναι βιολονίστας, ιδιαίτερα γνωστός στο ελβετικό αλλά και στο ιταλικό κοινό από τη συμμετοχή του στο μουσικό συγκρότημα Vad Vuc. Τέλος, η 18χρονη Jasmine Mossier έχει γίνει γνωστή για το ταλέντο της στο ευρύ κοινό της χώρας από τη συμμετοχή της σε δημοφιλή talent shows της χώρας, ένα εκ των οποίων έχει μάλιστα κερδίσει.

Από τους τρεις αυτούς καλλιτέχνες ένας θα πάρει το εισιτήριο για την εξάδα του εθνικού τελικού, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την 1η Φεβρουαρίου. Τα άλλα πέντε θα επιλεγούν από το γερμανόφωνο και το γαλλόφωνο δίκτυο μέσα από τα επικρατέστερα τραγούδια που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου και μπορείτε ακόμα να τα ακούτε αλλά και να τα ψηφίζετε εδώ.

[youtube id=”j83Jdulcv6Q” width=”600″ height=”350″][youtube id=”sPPh8yEX8fY” width=”600″ height=”350″][youtube id=”EJpv8AJdarE” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΛΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 100 ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ…(ΡΕΚΟΡ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ)
    Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ! (ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ)
    ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΙΨΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ… Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΣΑΣ ΜΑΡΑΝΕ!

  2. Δεν ασχολούμε φέτος με την διαδικασία επιλογής της Ελβετίας, καθώς είναι υπερβολικά περίπλοκο και δεν έχω και όρεξη να ακούω όλα τα υποψήφια τραγούδια.. περιμένω να δω ένα καλό αποτέλεσμα, παρόλο που δεν μου αρέσει να βλέπω την Ελβετία στον τελικό..!

    ΥΓ: το περσινό κομμάτι ήταν πολύ ωραίο αλλά όπως κάθε χρόνο μένει εκτός τελικού (έλληψη συμμαχιών)

  3. Λοιπόν διαφωνώ μαζί σας, το 1ο κομμάτι είναι μία αξιοπρεπέστατη ιταλόφωνη ροκ-μπαλάντα που θα μου άρεσε να την ακούσω στην Κοπεγχάγη. Το 2ο κομμάτι ήταν ενδιαφέρον σαν άκουσμα αλλά θα ήθελα να το ακούσω σε studio version γιατί έτσι όπως το άκουσα live είχε κακή ποιότητα ήχου.Το 3ο κομμάτι είναι μάλλον για eurovision junior, ψιλοαδιάφορο και αρκετά παιδιάστικο. Μακάρι να δούμε την Ελβετία ξανά στον τελικό πάντως.

  4. Το τραγούδι του seBALter δεν είναι αυτό που αναρτήθηκε με το άρθρο.Προσπάθησα να βάλω το link αλλά δεν εχει πάρει έγκριση…

  5. To cyber aria και μονο πρεπει να παει για ελβετια. Αρκει να φορεσει κατι νορμαλ ο τραγουδηστης

    • Phevo, όταν λες “νορμάλ” ντύσιμο, τί ακριβώς εννοείς; H eurovision, άλλωστε δεν μας έχει συνηθίσει σε “νορμάλ” εμφανίσεις…δεν νομίζεις; 😀 😀 😀

  6. Ολοι γκρινιαζετε για το τραγουδι του 2013 που δεν ηταν στο τελικο !
    To λαθος ειναι των ελβετων γιατι δεν διαλεξαν τη μελισσα και μην ακουω χαζα !

    • μπορει και να εχεις δικιο παντως ωραιο ηταν και αυτο που στιλανε πιασαρικο και εξαλλου ειχε περασει οι επιτροπες το πατοσαν οπως και η Βουλγαρια ειχε περαση!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ