Πορτογαλία: Επιστρέφει το 2014!

 

Το κρατικό κανάλι της Πορτογαλίας RTP, επιβεβαίωσε την επιστροφή του για το 2014!

Η μέθοδος επιλογής του τραγουδιού δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Θυμίζουμε οτι η Πορτογαλία απείχε από το διαγωνισμό της Eurovision το 2013 για οικονομικούς λόγους. Ήταν η 4η φορά που η χώρα απείχε από το διαγωνισμό τα τελευταία 48 χρόνια που συμμετέχει. Οι άλλες 3 φορές ήταν το 1970, 2000 και 2002. Δεν έχει κερδίσει ποτέ το διαγωνισμό και δεν έχει πλασαριστεί ποτέ στη πρώτη πεντάδα. Η καλύτερη θέση της ήταν το 1996 με το O meu coraçao nao tem cor και ερμηνεύτρια τη Lucia Moniz.

Αντώνης Καρατζίκος

Πηγή: esctoday.com

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ ευχάριστο ! Η Πορτογαλία χωρίς να έχει στείλει κάτι τρομερά πομπώδες στον διαγωνισμό ( εξού και το αποτέλεσμα να περνάει απαρατήρητη ) , παραμένει πλειοψηφικά αξιοπρεπής και κυρίως τραγουδάει στη γλώσσα της !!! Τέτοιες χώρες μας λείπουν από τον διαγωνισμό !
    Ακούς Αζερμπαιτζάν , Λευκορωσία , Γεωργία?
    Αγαπημένες μου συμμετοχές από Πορτογαλία :
    1)1998 !!!
    2)2009
    3)1996
    4)1994
    5)1993
    6)2008
    7)2012
    6)

  2. welcome back ♥ 😛
    η πορτογαλια εχει στειλει εξαιρετικες συμμετοχες στο παρελθον αλλα κι “σουργελικες”(βλ 2006,2011)
    αγαπημενες μου τα τελευταια χρονια ηταν εκεινες του 2008,09,10,12….ελπιζω φετος να ξαναδουμε την πορτογαλια στον τελικο κι με μια θεση καλυτερη απο την 6η 🙂 ααα…αντε να παιρνουν σειρα κι αλλες χωρες για την επιστροφη τους…βοσνια…πολωνια…για ελατε μπας κι φτασουμε τις 35 χωρες 😛

    • πανω απο 35 θα ειναι ρε μην ακουω βλακιες… κοντα 40ντα θα ειναι κλασικα μην ακουτε τι λενε!

  3. Πολύ ευχάριστο νεο κι αυτό! Αυτό που εύχομαι τώρα είναι να επανέλθουμε φέτος στις πάνω απο 39 συμμετοχές (π.χ 2009,2012) και γιατί όχι στις 43 (2008,2011)

  4. Μπράβο στην Πορτογαλία που τα κατάφερε, το περιμέναμε αλλά θέλαμε να το δούμε και επίσημα. Άντε και μια καλή δυνατή συμμετοχή να περάσει τελικό και να ξεχωρίσει με μια καλή θεση στη δεκάδα τουλάχιστον. Καλύτερη συμμετοχή φυσικά του 2008. Επίσης μ’αρέσει πολύ το τραγούδι του 2006 αλλά μόνο σαν Mp3, όχι να το ακούω live με τη σκηνική παρουσία!

  5. Όσο για τις υπόλοιπες χώρες Αρμενία λογικά επιβεβαιώνει όπως και η Ρουμανία και η Μολδαβία. Δεν ξέρω τι ακούγεται για το Αζερμπαιτζάν αλλά πιστεύω πως θα επιβεβαιώσει κανονικά. Και η Σερβία λογικά θα επανέλεθι δυναμικά φέτος μετά το περσινό ασχολίαστο και πιστεύω πως και η Σλοβενία θα προσπαθήσει για μια καλή συμμετοχή φετος(ελπίζω σαν την κορυφαία του 2011). Τώρα για Βοσνία και Πολωνία αναμένουμε!

  6. Πολύ καλό νέο, μακάρι όσες χώρες έχουν οικονομικά προβλήματα να βρούν και αυτές κάποια λύση και να πάρουν μέρος. Η Πορτογαλία είναι μία απο τις αδικημένες χώρες του διαγωνισμού, θα ήθελα πολύ μία φορά να τους δώ νικητές.

  7. Μπράβο!!!Ούτε μνημόνια και κρίση σαν φθηνές δικαιολογίες ούτε τίποτα!Καλώς επέστρεψε και ας αρχίσει να μας δίνει και τίποτα.Παλιά μας ψήφιζε περισσότερο!!!!

  8. Ειναι γελοιο να λες αποχωρω απο την eurovision λογω οικονομικων θεματων και σπαταλας 120.000 μονο για την προβολη…. ενω θα μπορουσες να επιλεξεις εσωτερικα ενα τραγουδι και να αφησεις τον καλλιτεχνη να κανει οτι θελει…..
    Αυτα ισχυουν και στην περιπτωση της Κυπρου και οσων χωρων λενε αποχωρω λογω οικονοκιων προβληματων… αν ειναι να μην συμμετεχεις μην…προβαλεις και το προγραμμα…

  9. Παιδιά, ακούγετε οτι η Έλενα Παπαρίζου θα συμμετάσχει στο φετινό Melodifestivalen 2014, της Σουηδίας

  10. Η Πολωνία έχει δηλώσει οτι πιθανώς θα επιστρέψει, τώρα απο τη στιγμή που η προθεσμία είναι μέχρι της 22 Νοεμβρίου, έχει 12 μέρες για να το επιβεβαιώσει. Όπως και κάθε χώρα που θέλει να συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό!

  11. Bosnia & Herzegovina won’t be in Copenhagen

    Today Bosnia and Herzegovina confirmed that they won’t participate in Copenhagen next year.This is because will take part in Turkvizyon and the fact that BHRT want to try something new

  12. Γίνεται να στείλει κάτι υπερτέλειο σαν το senhora do mar?Απίστευτο κομμάτι.Αν ναι,έχει μια καλή θέση στο τσεπάκι.

    • marianna92, συμφωνώ απόλυτα ότι το “Senhora do Mar”, ήταν καταπληκτικό τραγούδι (προσωπικά, το θεωρώ το καλύτερο, που έχει στείλει ποτέ η Πορτογαλία), αλλά δυστυχώς, δεν έτυχε της αποδοχής που του άξιζε (13η θέση)!

  13. Κate,και για εμένα ήταν το καλύτερο που έχει στείλει η Πορτογαλία.Δυστυχώς δε μπήκε ούτε δεκάδα,τέτοιο αριστούργημα άξιζε τουλάχιστον 5αδα.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ