ΜΑΛΤΑ: Ρεκόρ 210 υποψηφιοτήτων για τη φετινή επιλογή!

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Μάλτας PBS ανακοίνωσε πως, μετά το πέρας της προθεσμίας για την υποβολή των τραγουδιών που επιθυμούν να διαγωνιστούν για τη φετινή επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη, έχει στη διάθεσή του τον αριθμό-ρεκόρ των  210 συμμετοχών!

Όλα αυτά τα τραγούδια θα αξιολογηθούν από εντεταλμένη επιτροπή, η οποία θα καταλήξει στα  20 επικρατέστερα, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στο μήνα και θα διαγωνιστούν στους εθνικούς τελικούς. Όπως είχε νωρίτερα ανακοινώσει το PBS, οι φετινή επιλογή θα αποτελείται από δύο σόου, τον ημιτελικό όπου θα παρουσιαστούν τα 20 τραγούδια και τον εθνικό τελικό, όπου θα διαγωνιστούν τα 14 επικρατέστερα σύμφωνα με το televoting και την ψήφο 6μελούς επιτροπής για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Κοπεγχάγη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των σόου, τα οποία αναμένεται να είναι μέσα στο Φεβρουάριο, θα ανακοινωθούν αργότερα από το τηλεοπτικό δίκτυο.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο στο Malmö ο Gianlucca Bezzina με το τραγούδι του “Tomorrow” κατέκτησε την όγδοη θέση στο μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου, φέρνοντας και πάλι τη Μάλτα στην πρώτη δεκάδα και ανεβάζοντας κατακόρυφα των αριθμό των φετινών υποψηφίων, οι οποίο φιλοδοξούν πως θα γίνουν οι πρώτοι που θα φέρουν την πολυπόθητη νίκη στο κρατίδιο.

[youtube id=”3EiuqczFZhQ” width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαζό τραγούδι ….. Εντελώς όμως ένας χαζό χαρούμενος που και καλα τραγουδούσε ! Δεν τραγουδούσε όμως …….. Δεν γίνεται συμμετοχές της χώρας όπως το 2006,2007,2009,2010 να πατώνουν και αυτο να μπαίνει δεκάδα ….. Ελεοοοος αλλα τωρα θα μου πεις εδώ μπήκε η Ουγγαρία σε αυτο θα κωλωσουμε ;

    • Προσωπικά διαφωνώ ! Της Μάλτας φέτος ήταν κάτι παραπάνω από συμπαθητικό και της Ουγγαρίας ήταν απλά αριστούργημα!!!
      Κι αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει στην δεκάδα η οπουδήποτε σε τοπ 15 η χιλιοφορεμένη μπαλάντα της Chiara του 2009 ή η μπεκάτσα του 2010…ανατριχιαστικό!

  2. Το περσινό δε με χάλασε.Αλλά θα προτιμούσα Σαν Μαρίνο ή Ισραήλ στη θέση του!
    Η Μάλτα είναι η μοναδική απο τις χώρες του Νότου που κρατιέται ακόμη καλά οικονομικά και μπορεί να κερδίσει.Αν το κυνηγήσει μπορεί!Γιατί κακά τα ψέματα είναι η πιο επιτυχημένη απο τις αβράβευτες χώρες!Νομίζω πως έχει ελπίδες με κάτι ξεχωριστό.Όχι πάλι παλιές (καλές μεν,αλλά παλιές) συνταγές! Πλάκα πλάκα μόνο η Ελλάδα πρωτοτύπησε πέρυσι!Και που να μην είχαμε και κρίση!

  3. Μ’αρέσει πολύ που φέτος υπάρχει τετοια συμμετοχή στο διαγωνισμό. Ας μην ξεχνάμε και το ρεκόρ της Δανίας!!

  4. Τι γλυκούλης ο Τζιανλούκα,και το τραγούδι του ήταν πολύ ευχάριστο.Αγαπημένη μου συμμετοχή της Μάλτας ήταν αυτή του 2002..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ