Θετική πρόθεση της κρατικής τηλεόρασης για συμμετοχή!

 

Τις τελευταίες ημέρες, διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο έχουν πυροδοτήσει ένα όργιο φημών για το αν η Ελλάδα θα συμμετέχει τελικά στο διαγωνισμό της Eurovision. Η αρχή έγινε με ένα άρθρο που μιλούσε με βεβαιότητα, πως ο διαγωνισμός οδεύει στην τηλεόραση του Alpha, μετά από παρέμβαση του Τζώνυ Καλημέρη. Χθες, ένα άρθρο της εφημερίδας  Espresso, αντέστρεψε το κλίμα και επικαλούμενο επίσημες πηγές του κρατικού φορέα, επιβεβαίωνε πως η κρατική τηλεόραση δεν θα αφήσει το διαγωνισμό της Eurovision, ένα προϊόν πολύ επικερδές και με τεράστια τηλεθέαση, να χαθεί από τα χέρια της. Σημείωνε μάλιστα (το άρθρο) πως η ΝΕΡΙΤ δεν αποκλείεται να συνεργαστεί μ’ένα ιδιωτικό κανάλι – όπως πέρσι το MAD – για τη συμπαραγωγή του Ελληνικού τελικού.

Ο OGAE Greece, θέλοντας να δώσει ένα τέλος σε όλα τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις, επικοινώνησε πριν από λίγο με την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΔΤ, κυρία Αρετή Καλεσάκη, η οποία μας επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Espresso και τόνισε το ενδιαφέρον της ΔΤ να μην χάσει το διαγωνισμό της Eurovision από τα χέρια της:

“Το ποσό που απαιτείται για να δείξει η Δημόσια Τηλεόραση το διαγωνισμό, είναι 120,000 ευρώ, είτε συμμετέχουμε στο διαγωνιστικό μέρος, είτε όχι. Είπαμε λοιπόν πως εφόσον δώσουμε αυτό το ποσό, δεν έχουμε λόγο να μην κατέβουμε και με μια ωραία συμμετοχή. Έχουμε περιθώριο να κάνουμε τις επίσημες ανακοινώσεις μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Το μόνο που θα απαιτηθεί στην πορεία, είναι μια συνεννόηση των δύο κρατικών φορέων, της ΔΤ που θα έχει υπογράψει τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό και της ΝΕΡΙΤ που θα ακολουθήσει και θα αναλάβει όλη την προετοιμασία και την μετάδοση του διαγωνισμού από την Κοπεγχάγη.”

Αντώνης Καρατζίκος

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. TELEIAAA!!!!!!!!
    OREA ANTE EPITELOUS KSEKA8ARISTIKE I SIMETOXI MAS STI EUROVISION…
    stin arxi den to pistepsa oti tha mporousame na lavoume fetos meros alla telika ola eine dinata, para poli kala kaname…
    to mono pou den mou arese se olo afto eine to oti den 8a ipar3ei sinergasia tis DT me ena idiotiko kanali gia ton eliniko teliko, 8a protimousa na 3anasinergastei me to MAD alla nta3ei den pirazei…!!!! KALI EPITIXIA KAI OLA NA PANE KALA.

  2. Πολύ ωραία νέα πραγματικά!! Αλλά μέχρι τον μάιο η ΝΕΡΙΤ είναι σίγουρο ότι θα εκπέμπει?

  3. ναι..!! ολαα καλαα..:)
    και ναι θα εκπέμπει μεχρι τον μάιο σίγουρα..θα εκπεμπει αρχες Μαρτιου ..!

  4. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ,ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ EUROVISION ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ….ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!!!!

  5. Τώρα το σημαντικό είναι να στείλουμε ένα ωραίο τραγούδι το οποίο να αρέσει και στις επιτροπές μπας και μας βάλουν στη δεκάδα κι αυτές επιτέλους!

  6. Εύχομαι να συμμετέχουμε με κάτι αξιοπρεπές , χαρακτηριστικό και κατά προτίμηση με Ελληνικό στίχο όπως έγινε φέτος και το 2011 που στείλαμε ίσως τις καλύτερες συμμετοχές μας μαζι με μερικές από τη δεκαετία του 70 και 90.
    Ειλικρινά να συμμετέχουμε με καραγκιοζιλίκια τύπου Aphrodisiac , Yassou Maria , S.A.G.A.P.O , ΔΕΝ έχει κανένα νόημα…
    Μποφίλιου , Ζουγανέλη , Μέλισσες είναι η πρότασή μου!
    Οι Κόζα Μόστρα έ8εσαν πάρα πολύ υψηλά τον πήχυ φέτος προσφέροντας κάτι ταυτόχρονο ποιοτικό και με απήχηση.Για να δούμε…

  7. Το ωραιο ειναι οτι πριν γινει η eurovision τους κοζα μοστρα τους κοροιδευε ΟΛΗ η ευρωπη και πλεον ειναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ τραγουδι που ακουγετε στους φανς και λενε ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ???
    πραγματικα ο κοσμος ειναι για κλαματα δεν μπορουσαν να το καταλαβουν πριν κατι μηνες μπας και καναμε την ανατροπη του αιωνα…!!!!

    • Tα έχουμε ξαναπεί…Αυτοί που έκραζαν το ALCOHOL IS FREE είναι hardcore eurofans που παρακολουθούν φανατικά εθνικούς τελικούς και πλειοψηφικά έχουν αλλεργία σε οτιδήποτε εναλλακτικό πέραν του τετριμένου ποπ βλέπε Hero , Glorious , Stay , What about my dreams και της χιλιοφορεμένης γιουροβιζιονικής μπαλάντας βλέπε Crisalide , Quédate conmigo , My impossible drean ( Oλλανδία 2005 ).
      Τον Μαίο όμως ( ΕΥΤΥΧΩΣ ) ψηφίζει κάθε καρυδιάς καρύδι με αποτέλεσμα οι προαναφερθέντες να αποτελόυν μία ασήμαντη μειοψηφία ( άντε στην καλύτερη των περιπτώσεων να φέρουν κάποια συμμετοχή μετα βίας στον τελικό για να καταλήξει 21η…)

      • Κι ευτυχώς δηλαδή για να μπορούμε να απολαμβάνουμε στο τοπ 10 συμμετοχές όπως της Αλβανίας πέρσυ ή της Ουγγαρίας και της Ελλάδας φέτος !

    • Sorry, αλλά που είδατε ότι το alcohol is free είναι το μοναδικό τραγούδι που ακούγεται στους fans και αυτοί να λενε ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ???

  8. Μπήκαν χθες το βράδυ και τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο
    και ο Καψής είπε η ΝΕΡΙΤ θα είναι σε 2 βδομάδες μέσα .Οπότε μετη συμμετοχή μας στη eurovision κανενα προβλημα :D. Έμειναν που έμειναν τόσοι άνθρωποι στο δρομο τουλάχιστον να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις τους :/

  9. Ειλικρινά, πολύ ευχάριστα νεα, σίγουρα όλα θα πάνε καλα, περιμένουμε νεότερες εξελίξεις!

  10. Πολύ ωραία, μακάρι να πάμε και φέτως με κάτι ωραίο και διαφορετικό. Ας κάνω και μία πρόταση, θα μου άρεσε να στέλναμε κάτι σαν την μπαλάντα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και του Κώστα Λειβαδά “Η επιμονή σου”

    • Εδω θα συμφωνησω απολυτα…δεν θα θελα με τιποτα να γινει καμια στραβη και να βρεθει καμια ζουγανελη απεσταλμενη…προσωπικα,ποοοσο λατρευω τα σαχλα cheesy europop ου φωναζουν απο μακρια “EUROVISION HEREEE” !!!! :p

    • Ti εννοείς με τον όρο “ψευτοκουλτούρα”? Δηλαδή στην eurovision πρέπει να πηγαίνουν μόνο χαζοχαρούμενα τραγουδάκια τύπου “shake it, shake it, mi amor”?
      Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα περισσότερα τραγούδια της Ζουγανέλη αλλά αυτό που πρότεινα το θεωρώ ωραία πρόταση. Δεν ξέρω ποιόν θα προτιμούσες, αλλά προσωπικά θα είχα χαλαστεί άσχημα άμα στέλναμε καμία Στικούδη ή καμία Φουρέϊρα.

  11. Άντε, να ξεκινήσει σιγά σιγά το νταβαντούρι να γελάσουμε λιγάκι.
    Εγώ πάντως το έχω πάρει απόφαση. Δεν θα ξαναγκρινιάξω ποτέ ξανά για το ότι η Ελλάδα στέλνει συνεχώς είτε τραντίσιοναλ εθνολαγνικά μανιφέστα κατά του σύγχρονου κόσμου και της διεθνούς πραγματικότητας, είτε μεσογειακή-τουριστική ποπ. Μια χαρά ψηφαλάκια παίρνει με όλα αυτά.
    Αφού λοιπόν μ’ αρέσει να ακούω κανονική pop, rock, jazz, soul κλπ, υπάρχουν αρκετές χώρες της κεντρικής και βόρειας ευρώπης που με καλύπτουν μια χαρά με τις επιλογές τους.

    • Ψηφίζω κατά σειρά προτίμησης :

      1)Traditional μανιφέστα
      2)Κεντρικο βορειο άκουσμα ΑΛΛΑ με Ελληνικούς στίχους
      ……………………………………………….
      3)Μεσογειακή , τουριστική ποπ

  12. Ψευτοκουλτουρα… ειναι το συστημα της Χωρας, η Χωρα του ΔΗΘΕΝ! Με τους δηθεν επαναστατες, με τους δηθεν υπερασπιστες του λαου, με τους δηθεν ποιοτικους καλλιτεχνες με τους δηθεν δηθεν δηθεν σε ολους τους τομεις!
    Μουσικο παραδειγμα: Εαν το “παμε χαβαη” (για τους στιχους) το ερμηνευε η Βανδη ή η Παολα…ολοι θα ελεγαν για Σαχλοτραγουδο…υποκουλτουρα…ενω επειδη το ειπε η Πρωτοψαλτη….τσιμουδια….ΠΟΙΟΤΙΣ… Οχι… εγω ψευτοκουλτουριαδες, ψευτοεπαναστατες του κ@λου… δεν προκειται να υποστηριξω και τους απεχθανομαι….
    Ε δεν θα ανεχτω…ψευτοκουλτουριαδες καλλιτεχνες που δηλωνουν 3.000 ετησιο εισοδημα να μου το παιζουν επαναστατες …. και να μην ντεπονται να λενε…οτι ειναι η γεννια των 500ευρω…. ΝΤΡΟΠΗ!
    —Το ολο συστημα κατακρινω… δεν το παω επι προσωπικου— και οχι…δεν ειναι πολιτκο το σχολιο μου….τοοσα χρονια και προ κρισης οι ιδιοι “ποιοτικοι” τα ιδια εκαναν!

  13. Το oikotimes λεει οτι η Παπαριζου θα ειναι υποψηφια με την Συοηδια μες δημιουργους του τραγουδιου τους Bobby Ljunggren, Henrik Wikström & Sharon Vaughn με ενα super catchy τραγουδι.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ: Ολοι μας ο καθενας μας, οφειλουμε απο το ποστο που ειμαστε να βοηθαμε την χωρα μας! ειδικα τωρα που ειναι σε αυτα τα χαλια! Οχι δεν ειναι παντα το οικονομικο…ο καθενας μας μπορει να βοηθησει… ο καθενας μας μπορει να βλετιωσει την Εικονα της ΧΩΡΑΣ! ΑΡΑ ειδικα ΤΩΡΑ επρεπε ολοι οσοι περασαν στην εποχη των ΠΑΧΙΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ να βοηθησουν αυτη την ρημαδοχωρα…. Αποψη μου και την υποστηριζω! Εννοειται πως θα την ψηφισω την ΕΛΕΝΑ… απλα ολοι οι καλλιτεχνες θα επρεπε να βοηθουν την χωρα… οπως πρεπει να κανει και ο καθενας μας… τους πολιτκους αφηστε τους… δεν μας αφορουν… εμεις προσωπικα και ατομικα πρεπει να βλειτωθουμε και να συνεισφερουμε!

    ΟΥΤΟΠΙΑ… οκ…no prb!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ