Δανία: Ο Claus Zier σχεδιάζει τη σκηνή της Eurovision!

 

Ο διάσημος Δανός σκηνογράφος Claus Zier, αποδέχτηκε την πρόταση να σχεδιάσει τη σκηνή του  59ου διαγωνισμού της Eurovision που θα γίνει στην Κοπεγχάγη.

“Δεν μπορούσα να το πιστέψω οτι μου ζητήθηκε να σχεδιάσω τη σκηνή του διαγωνισμού! Για αρκετές μέρες νόμιζα πως ονειρεύομαι! Είμαι πραγματικά πολύ περήφανος!” Είναι μερικά από τα λόγια του διάσημου σκηνογράφου, που ονειρευόταν αυτή τη στιγμή από το 2001, την τελευταία δηλαδή φορά που ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στη Δανία.

Τώρα, 12 χρόνια μετά, το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και μαζί με άλλους 3 αρχιτέκτονες, δουλεύει νυχθημερόν για να δημιουργήσει το ιδανικό στήσιμο της σκηνής στο στάδιο Β&W Hallerne της περιοχής Refshaleøen, όπου και θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός τον προσεχή Μάϊο. “Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κι εξαιρετικό show, σ’ένα παλιό βιομηχανικό κτήριο. Θα συμβεί μια μαγική μετάλλαξη” λέει ο Zier, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει για τα show X Factor, The Voice, Vild med Dans αλλά και το Dansk Melodi Grand Prix.

Ο διάσημος σκηνογράφος έχει πολλές ιδέες, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα συζητηθεί επίσημα.  Φιλοδοξία του να φτιάξει το καλύτερο show όλων των εποχών, κάνοντας τους Δανούς υπερήφανους. Ο τελικός στόχος είναι να φέρει πιο κοντά όλους τους λαούς της Ευρώπης και να επιμεληθεί κάθε τραγούδι ξεχωριστά, δίνοντάς του την ατμόσφαιρα που του ταιριάζει. ” Η σκηνή πρέπει να είναι πολύ επιβλητική και το στάδιο έχει ένα τεράστιο ύψος, το οποίο θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.” καταλήγει ο Zier.

Αντώνης Καρατζίκος

Πηγή: eurovision.tv

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι έλεγαν και οι Μπακουριάνοι το 2012 και τελικά έφτιαξαν ένα έκτρωμα!
    Μακάρι όμως…

    • Χαχαχαχα..Μπακουριάνοι…Πάντως η διοργάνωσή τους ήταν καλή μπορώ να πω.Δείρανε κάτι Βέλγους ανταποκριτές,πήγαν να το ανατινάξουν τη βραδιά του διαγωνισμού.Ωραίοι τύποι.Ό,τι πρέπει για έναν Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού!

  2. Γιατί έκτρωμα ρε παιδιά το crystal hall? Εμένα μου άρεσε και εξωτερικά και εσωτερικά η σκηνή του μπακού ήταν πολύ ωραία!

  3. Οι Δανοί είναι από τους λίγους της Ευρώπης που μπορούν να αντέξουν ένα τέτοιο γεγονός!Ελπίζω να μην συνεχίσουν τα τετριμμένα της Σουηδίας πέρυσι,η οποία μας υποσχέθηκε ένα σόου και μία σκηνή αλλιώτικη από τις άλλες και ξαφνικά είδαμε ένα ανόητο και βαρετό μιξ από Ντύσσελντορφ ,Όσλο,Ταλίν 2002 και Δουβλίνο 1997!Ελπίζω να ξεχωρίσουν ευχάριστα οι Δανοί και να μη φτιάξουν μία αντί-τηλεοπτική σκηνή-πλατεία που φαίνονταν οι άνθρωποι μύγες από κάτω στο όνομα μίας κατ’επίφασιν ”πρωτοπορίας”.Πραγματικά το 2001 η σκηνή ήταν εκνευριστικά κακοφτιαγμένη και υπερβολικά μεγάλη!Προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν αλλά το παράκαναν κομμάτι!

    • ναι ενω της Μοσχας ηταν μικρη αχαχαχαχα που για να δεις το τελειωμα της οθονης επρπε να εχεις κιαλια και για να την περπατησεις μιση μερα…..

      • Μεγάλη σκηνή και της Μόσχας αλλά σίγουρα απείρως πιο καλαίσθητη κατά τη γνώμη μου!Κατ’αρχήν είχε σχέδια και διαδρόμους.Είχε χρώματα.Είχε από πάνω πλαίσιο με οθόνες και ο κόσμος δε χρειαζότανε σκάλα για να βλέπει.Δεν ήταν ένα γυαλιστερό αεροδρόμιο με μία σκάλα στη μέση λες κι ήταν είσοδος μουσείου και 2 φώτα στις απέραντες άκρες που δεν ήξεραν ποιό θα προλάβει να φωτίσει ποιόν!Ήταν σκοτεινή και αν δεν έκανε κοντινό ο σκηνοθέτης νόμιζες πως ήσουν σε ταράτσα 6 ορόφους πιο ψηλά από τους άλλους!Το μόνο κακό των Ρώσων το 2009 ήταν τα εκνευριστικά μακρινά που έκαναν κάθε 2-3 δευτερόλεπτα!Μόνο στη Νορβηγία και τη Ρωσία δεν έκαναν μακρινά!!!Είδες σύμπτωση;

  4. Με δυο λόγια,ας μας αποδείξουν ότι οι Βόρειοι εκτός από χρήματα έχουν και γούστο και ιδέες!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ