Λετονία: Αλλαγές στις ημερομηνίες των ημιτελικών και του τελικού!

Η κρατική τηλεόραση της Λετονίας, LTV ενημέρωσε την ιστοσελίδα esctoday.com, ότι θα αλλάξει τις ημερομηνίες των ημιτελικών και του τελικού.

Αρχικά, οι ημιτελικοί ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2014, ενώ ο μεγάλος τελικός στις 1 Φεβρουαρίου. Οι νέες ημερομηνίες σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της κρατικής τηλεόρασης είναι 1 και 2 Φεβρουαρίου (ημιτελικοί) και 22 Φεβρουαρίου (τελικός). O Sergejs Nesterovs, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τηλεόρασης της Λετονίας, καθώς και διευθυντής του αναπτυξιακού προγράμματος του καναλιού δήλωσε ” Η αλλαγή των ημερομηνιών, θα δώσει στο λετονικό κοινό την ευκαιρία να απολαύσει και να λάβει μια καλύτερη μετάδοση της  εθνικής επιλογής τους. Κατά συνέπεια, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός θα έχει  περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει και να οργανώσει ένα καλύτερο σόου, το οποίο θα απαιτήσει μεγάλο τεχνικό έργο. Η Λετονία ετοιμάζεται για πολλές αλλαγές το επόμενο έτος. Από  1 Γενάρη του 2014 οι Λετονοί θα έχουν ένα εντελώς νέο νόμισμα, το ευρώ. Εκτός από αυτό υπάρχουν και οι εκπομπές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το Σότσι, όπου Λετονοί αθλητές παίρνουν ενεργό μέρος”.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για την εθνική επιλογή της Λετονίας είναι μέχρι της 20 Νοεμβρίου. Οι δημιουργοί των τραγουδιών σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς πρέπει να είναι αποκλειστικά λετονοί. Τα υποψήφια τραγούδια θα ανακοινωθούν στις 2 Δεκεμβρίου σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Η τελευταία φορά που η Λετονία εμφανίστηκε σε τελικό της Eurovision ήταν το 2008. Τα τελευταία χρόνια η χώρα παραμένει αποκλεισμένη στους ημιτελικούς. Θα κατορθώσει άραγε να προκριθεί το 2014;

Πηγή Φωτογραφίας: Google Images

Νίκος Βέντζιος

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντως πέρα απ’την πλάκα αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα θα’χαμε φύγει από την πρώτη χρονιά!Μπράβο τους που προσπαθούν παρά τις κατραπακιές και εύχομαι πραγματικά να προκριθούν του χρόνου!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ