ΕΛΒΕΤΙΑ: Στις 12 Νοεμβρίου η ιταλική επιλογή!

Το ιταλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο της Ελβετίας RSI ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να διεξάγει τον τελικό του για την υποβολή των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στην τελική φάση επιλογής του φετινού εκπροσώπου της χώρας στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στην Κοπεγχάγη, στις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το esctoday.com, το RSI δε θα μεταδώσει την περσινή διαδικασία επιλογής ραδιοφωνικά στο δημοφιλέστατο στο νεανικό κοινό σταθμό Rete 3 που εκπέμπει από το Λουγκάνο. Αντίθετα, εντεταλμένη επιτροπή θα εξετάσει τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί στο RSI και μέχρι στιγμής ανέρχονται στα 24 και θα επιλέξει τα 3 που θα περάσουν στην επόμενη φάση επιλογής. Παράλληλα, μέχρι τις 28 Οκτωβρίου διεξάγεται και η online υποβολή τραγουδιών, τα οποία έχουν ήδη φτάσει τα 45 είναι στη διάθεση του κοινού εδώ.

Να θυμίσουμε ότι μετά το πέρας της προθεσμίας της 28ης Οκτωβρίου 9 τραγούδια θα επιλεχθούν από τους χρήστες του διαδικτύου καθώς και από εντεταλμένη επιτροπή. Στα εννέα αυτά τραγούδια θα προστεθούν άλλα εννέα, έξι επιλεγμένα από το δίκτυο RTS και τρία από το δίκτυο RSI, και τα 18 τραγούδια θα παρουσιαστούν ενώπιον εντεταλμένης επιτροπής, προκειμένου να κριθούν όσον αφορά τη σκηνική τους παρουσία και τα φωνητικά. Μετά και από αυτή τη διαδικασία θα προκύψουν 6 τραγούδια, τρία επιλεγμένα από τα δίκτυα SFR και RTR, δύο από το RTS και ένα από το RSI, τα οποία και θα αποτελέσουν την εξάδα που θα διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου.

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ουκρανια σκεφτεται να αποχωρησει.Αζερμπαϊτζάν μάλλον θα αποκλειστει από την ΕΒU και η Ελλάδα θα έχει την ΝΕΡΙΤ τον Ιούνιο του 2014 δύσκολα τα πράγματα.

    • Ε αντε με το καλο να δουμε και κανεναν αλλον στην 5αδα και 10αδα αφου βιαζεσται ολοι να βγαλεται ανακοινωση χωρις να εχει ανακοινωθει απολυτος τιποτα (εσυ μαλλον τα ειδες στα βικιπεδια) εγω σας λεω οτι ολοι θα πανε και εμεις οπως παντα αλλα και ετσι να μην γεινει γυρναμε δριμυτεροι το 2015 σιγα πια…..

    • αχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχχα ευγαλες και νικητη εσυ αχαχαχαχαχααχχαχαχααχχααχαχαχαχ δεν παμε καλα x’D

    • Λογικά θα συμμετάσχουν γύρω στης 34 με 38 χώρες. Ααααα και μιας που το θυμήθηκα μήπως ξέρεις εκτός του νικητή της eurovision και ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός???ΗΑΗΑΗΑΗΑΗΗΑΑΗΑΗΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑ.Πες μας.Μίλησε μας.

      • Εγω θελω να μου πεις την Δευτερα με ποια θα κληρωθει η εθνικη μας για τα μπαραζ για να παμε Βραζιλια το εχω αγωνια… πες μου τους κωλους τους Ισλανδους να χαρω!! (μην μας παιρνεις στα σοβαρα πλακιζουμε απλα) 😛

  2. Το ξέρω ρε απλά είπα την Γεωργία στην τύχη γιατί είτε Σκανδιναβικές είτε Σοβιετικες κέρδιζουν πια.Και μακάρι να είναι η Ισλανδία στα μπαράζ

    • χεχεχε οχι απλα ειμαι πολυ κατα στο προβλεψε χωρις να εχεις δει τιποτα
      ασε ναι ας ελπισουμε!!!!!

  3. On Topic: Δεν θα με δυσαρεστούσε μια ελβετική νίκη στον διαγωνισμό παρ’ όλο που η τελευταία τους συμμετοχή που μ’ άρεσε, ήταν αυτή των Lovebugs με το “The Highest Heights”(2009).

    Off Topic: Θεωρώ πως θα λάβουμε μέρος στη Eurovision 2014 μιας και ο διαγωνισμός με τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις της Κύπρου, της Τουρκίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης έχει χάσει την δυναμική του στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Ευρώπη εν γένει και – κακά τα ψέματα – η Ελλάδα είναι από τις δυνατές χώρες της Eurovision. Ακόμα, η EBU κερδίζει ετησίως από εμάς περί τις €500.000 (€120.000 περίπου είναι το ποσό της συμμετοχής στη Eurovision). Επιπροσθέτως, μην ξεχνάτε πως η ίδια η EBU αναμείχθηκε στην κατάρτιση του καταστατικού της ΝΕΡΙΤ, πράγμα που σημαίνει πως η ΝΕΡΙΤ καθίσταται αυτομάτως διάδοχος φορέας της ΕΡΤ. Ο Sietse Bakker, εξάλλου, σε συνέντευξή του στο esctoday.com τόνισε πως η EBU θα ‘ναι ελαστική φέτος με την Ελλάδα δίνοντάς μας “ελευθέρας”.

    Επίσης, θεωρώ πως η EBU δεν θα αποκλείσει το Αζερμπαϊτζάν αφού, όπως φαίνεται, θα ‘ναι η μόνη “τουρκική” χώρα στον διαγωνισμό. Συν τοις άλλοις, είναι πολλά τα αζέρικα μανάτ για να τα αφήσει η EBU ελαφρά τη καρδία.

    Τέλος, είναι νωρίς ώστε να γίνει η οποιαδήποτε πρόβλεψη χωρίς να ξέρουμε τα τραγούδια των χωρών, οι οποίες δεν νομίζω ότι θα ‘ναι πάνω από 37-38. Αν, όμως, υποθέσουμε ότι ούτε ο διαγωνισμός του 2014 θα ‘ναι εντελώς “καθαρός”, τότε ίσως το βραβείο να πάει είτε σε μία από τις “Big Five” (π.χ. Γαλλία) είτε σε μία “παλιά” χώρα του διαγωνισμού που έχει πολύ καιρό να κερδίσει ή δεν έχει κερδίσει ποτέ (π.χ. Ισλανδία, Αυστρία, Ολλανδία).

    • συμφωνω απολυτα με οτι ειπες… εγω πιστευω πως θα πανε ολοι και αστους να λενε καθε χρονο τα ιδια και ολοι συμμετεχουν!
      αν το παμε ετσι εγω πιστευω σε νικη η σε Ολλανδια η σε Μαλτα & Ισλανδια που το παλευεουν αλλα………… περισσοτερω απο ολους πιστευω πως το θελουν οι Αζεροι και οι Ρωσοι ιδικα!

    • Ποτε εγινε αυτο?δν υπαρχει καμια σχετικη ανακοινωση για αποκλεισμο του Αζερμαιταν??οπως και θα του αξιζε αλλωστε μετα τα περσινα..

    • giorgo θα μας πεις ποιος είναι αυτός από την EBU που ξέρεις και σου λέει τα πάντα πριν από όλους???ΗΑΗΗΑΑΗΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑΗΑ.Πραγματικά αν επιβεβαιωθούν αυτά που λες να πας να πάρεις κανά ξυστό να κάνεις τη τύχη σου (μην παρεξηγηθείς στα αστεία τα λέω αυτά)

  4. Διάβαζα πριν δηλώσεις του Π.Καψή και μεταξύ άλλων είπε ότι η EBU θα υπογράψει πολύ σύντομα μεταβατική συμφωνία συνεργασίας με την Δ.Τ μέχρι να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.Αυτό σημαίνει πως αν το θέλει η Ελλάδα θα μπορέσει να συμμετάσχει στην eurovision ακόμη και με την ΔΤ.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ