ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η Lisa Stokke στο Melodi Grand Prix 2012!

Η δωδέκατη συμμετοχή που ανακοινώνεται για τους προκριματικούς του MGP 2012 είναι γεγονός: πρόκειται για την ιδιαιτέρως δημοφιλή Lisa Stokke, η οποία -σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του NRK“είναι επιτέλους έτοιμη να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που τόσο αγαπά”.

Η  Stokke έγινε γνωστή το 1994, μέσα από τη συμμετοχή της σε μουσικό talent show. Έκτοτε η καριέρα της ακολουθεί συνεχώς ανοδική πορεία, ενώ η φήμη της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, αφού έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μια εκ των πλέον ταλαντούχων μουσικών κι ερμηνευτριών. Το τραγούδι με το οποίο θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την πατρίδα της στην Eurovision 2012 τιτλοφορείται “With Love” και είναι μια αισθησιακή ποπ μπαλάντα (escdaily.com).

Η ίδια, μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ανέφερε ότι οι αγαπημένες της Eurovision συμμετοχές είναι το “Save Your Kisses For Me” (United Kingdom 1976) και το “Hallelujah” (Israel 1979), ενώ το κομμάτι που την έχει αγγίξει προσωπικά είναι το  “Sámiid ædnan” (Norway 1980).

Με τη συμμετοχή της Lisa Stokke, ο αριθμός των υποψηφίων καλλιτεχνικών σχημάτων του Melodi Grand Prix αυξάνεται σε δώδεκα. Αναλυτικά, οι μέχρι τώρα συμμετοχές είναι οι εξής: Lisa Stokke, The Canoes, duo Yaseen Asher και Julie Maria DahlRudi MyntevikKim André RysstadMarthe ValleMonica JohansenPlumboNora Foss Al-JabriIsabel ØdegårdMalin και Irresistible.

Θανάσης Νάκος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ