ΑΛΒΑΝΙΑ: Festivali i Këngës 2013…οι ημερομηνίες!

Το 52ο Festivali i Këngës θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 22 Δεκεμβρίου στα Τίρανα στο Pallati i Kongreseve. Τη σχετική ενημέρωση έλαβε η ιστοσελίδα esctoday.com από τους υπευθύνους της αλβανικής τηλεόρασης RTSH. Ο νικητής του φεστιβάλ θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στη Eurovision 2014στην Κοπεγχάγη.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο μεγάλο αυτό μουσικό γεγονός της χώρας θα πρέπει να καταθέσουν τα τραγούδια τους στις 7 και 8 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ειδική επιτροπή θα επιλέξει εκείνα που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς το τραγούδι θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο, ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να λάβει μέρος μόνο με ένα τραγούδι, πρέπει να είναι πάνω από 16 ετών, ο κάθε συνθέτης μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο τραγούδι, ενώ οι στιχουργοί το πολύ με δύο. Αν και δεν αναφέρεται ρητά συνήθως οι συνθέτες πρέπει να είναι Αλβανοί.

Η αλβανική τηλεόραση δημιούργησε και ένα κλιπάκι για την προώθηση του φεστιβάλ:

 

Λουκάς Βλαβιανός

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mετά την εκπληκτική τους συμμετοχή το 2012 , το 2013 ήρθε σαν μεγάλη απογοήτευση από τους γείτονες!
    Ελπίζω να επιστρέψουν στα δυνατά τους , 2012!!! , 2008!! , 2011 , 2010 , 2009.

  2. Eγώ πάλι θεωρώ οτι η φετινή συμμετοχή της Αλβανίας ήταν απο τις πιό αδικημένες φέτως και κατα την γνώμη μου άξιζε την πρόκριση στον τελικό (μαζί με Ελβετία, Ισραήλ, Κροατία)

      • Το Μαυροβούνιο μου άρεσε πολύ σαν τραγούδι αλλά μόλις είδα τις διαστημικές στολές κατάλαβα οτι θα πήγαινε άκλαφτο, άσε δε που ήταν εντελώς χάλια live(οκ και οι αγαπημένοι μου Ελβετοί ήταν χάλια σε αυτό τον τομέα :P)

      • Προφανώς αναφέρεσαι στο ραπ , η Νίνα ήταν καλύτερη κι από το cd…Eμένα οι διαστημικές στολές μου άρεσαν ! Το ίδιο και στους τηλεθεατές 😛

    • δεν συμφωνω οσον αφορα την Ελβετια στο live τους ηταν πολυ καλη τουλαχιστον πολυ καλυτεροι απο τον εθνικο τους τελικο και επρεπε να περασουν τελικο αυτες οι καταραμενες επιτροπες φταινε αλλιως θα ηταν τελικο… οπως και Βουλγαρια & Μαυροβουνιο το οποιο θεορο καλα πως δεν περασε αλλα υπηρχαν πολλοι κουφοι? τυφλοι? οπως θελεται πειτε το.. αλλα τους αρεσε και και χαλασαν λευτα για τις ψηφους αυτους που τις ηθελαν τουλαχιστον τελικο!

  3. Η Ελλάδα σήμερα μαστίζεται από την οικονομική κρίση με 2.000.000 ανέργους και παρακαλάμε να συμμετέχουμε το 2014 και η Αλβανία με πολιτισμό 50 έτη πίσω από εμάς εξακολουθεί να διοργανώνει φεστιβάλ εκπροσώπησης για την Eurovision 2014. Αυτά είναι!!! Μπράβο τους και καλή επιτυχία στην επιλογή του κομματιού. Και για μένα η συμμετοχή του 2013 ήταν μεγάλη απογοήτευση…ελπίζω σε κάτι αξιόλογο του χρόνου…

    • ναι αλλα στελνουν και συμμετοχες που ειναι 50 χρονια πισω και αυτο το μιζερο φεστιβαλ καποια στιγμη πρεπει να εξιχρονιστει να ειναι του 2014 και οχι του 1914… μονο το 2011 μου αρεσε το τραγουδι οχι κατι το σπουδαιο αλλα οκ.

    • ειπα εγω οτι δεν ηταν αξιοπρεπεστατες οι συμμετοχες τους?
      για γιουροβιζιον 21ου αιωνα ειπα δεν ηταν για αυτο εξαλλου πατωνουν συνεχεια… καλα το 2012 καποιος μας εκανε πλακα ακομα το λεω!
      να παει στα κοματια το 2004 η 7μη θεση ολα τα υπολοιπα τραγουδια ηταν για πεταμα και βγηκαν 7μη αλλα το 2012 δεν εξηγειται!
      παντος ειναι αξιοπρεπεστατοι οντως εχω να το λεω αυτο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ