Λετονία: Περισσότερες πληροφορίες για την εθνική επιλογή της χώρας

Η κρατική τηλεόραση της Λετονίας επιβεβαίωσε την προηγούμενη βδομάδα τη συμμετοχή της στη Eurovision 2014, που θα πραγματοποιηθεί στις 6,8 και 10 Μαΐου στη Κοπεγχάγη της Δανίας. Η κρατική τηλεόραση της χώρας, LTV ανακοίνωσε χτες τον τρόπο με τον οποίο θα επιλεχτεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη Λετονία στη Κοπεγχάγη.

Η Λετονία θα ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο επιλογής τραγουδιού όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια. Θα πραγματοποιηθούν δύο ημιτελικοί στις 18 και 19 Ιανουαρίου, ενώ ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα στις 1 Φεβρουαρίου. Συνολικά θα διαγωνιστούν 24 καλλιτέχνες. Τα έξι δημοφιλέστερα τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τον τελικό.

Η επίσημη παρουσίαση και των 24 τραγουδιών θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου σε ειδική συνέντευξη Τύπου. Η λετονική τηλεόραση φέτος απέκλεισε τη συμμετοχή ξένων συνθετών για τα τραγούδια που θα συμμετέχουν στην εθνική επιλογή της χώρας.

Η Λετονία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2000, ενώ το 2002 κέρδισε το διαγωνισμό με τη Marie N και το τραγούδι  «I Wanna”. Η χώρα δεν έχει και πολύ τύχη τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό, καθώς από το 2009 παραμένει συνεχόμενα αποκλεισμένη στους ημιτελικούς.

http://www.youtube.com/watch?v=eqVWKWCzpT8

 

 

 

 

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτο που εγινε περυσι δεν μπορουσα να το συλλαβω.
    ειχε πολλα καλα τραγουδια τα οποια μπορουν ανετα να πανε τελικο καποια σακατεφτηκαν θυμαμαι το one ποσο αφονος ηταν ο τυπας!… αλλα ειχαν μια μπαλαντα σαν τωρα i need a hero την θυμαμαι που οχι μονο θα περναγε αλλα θα πηγαινε εξαιρετικα ενας πολυ FAIL τελικο περυσι απο την Λετονια αν ημουν Λετονος θα ειχα ξενερωσει απιστευτα και ιδικα με το αποτελεσμα!

  2. οσο για την ”νικη” τους το 2002 να ειναι καλα το ανατολικο μπλοκ και τα 12ρια τους!
    καημενη Μαλτα……….

  3. ΔΤ email info@hprt.gr οσοι θελετε να τους ρωτησετε για το τι σκοπευουν να κανουν!!

    Ελπιζω φετος να ειναι ανοικτος ο διαγωνισμος ως προς τους συνθετες!

    Προτεινω Etostone…. καλα το τραγουδι Together επρεπε να ειναι στα ΜVA αλλα…anyway…. ειναι αυτο που χαρακτηριζει την Ελλαδα σε ολες τους τομεις… χωρις μπαρμπα…δεν….

  4. Etostone
    together
    watch?v=oKBlS88duDA

    Υπαρχει και στα Ελληνικα… με τιτλο Μαζι

    και το eternity (παλιο)
    watch?v=SPuJOf3yEco

    Τραγουδαρες….

  5. Δεν συμμετέχει η Κύπρος στη Eurovision 2014. Βγήκε η επίσημη ανακοίνωση.

    sigmalive.com/lifestyle/showbiz/68196

    gr.news.yahoo.com/δεν-πάει-η-κύπρος-στη-eurovision-λόγω-οικονομικής-094433026.html

  6. Δυστυχώς η επιδειμία των αποχωρήσεων χτύπησε και τα αδέλφια μας στην Κύπρο. Ελπίζω να μην ακολουθήσουμε και εμείς.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ