EUROVISION 2014: Και ο διαγωνισμός πάει στην…!

Η Δημόσια τηλεόραση της Δανίας DR ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision το 2014 θα φιλοξενηθεί στις 6, 8 και 10 Μαίου στην πρωτεύουσα της χώρας Κοπεγχάγη και συγκεκριμένα στο B&W Hallerne στο Refshaleøen. Το επίσημο slogan της διοργάνωσης θα είναι: “Join us”!

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθούν οι 3 βραδιές είναι ένα πρώην ναυπηγείο και φυσικά όλες οι απαραίτητες μετατροπές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Η επιλογή εγκρίθηκε και από την EBU αλλά και από το Reference Group, που είναι υπεύθυνο για το διαγωνισμό.

Η παραγωγός του διαγωνισμού για λογαριασμό της τηλεόρασης της Δανίας Pernille Gaarbo δήλωσε ότι περιμένουν με ανυπομονησία να υποδεχτούν στην Κοπεγχάγη όλους τους Ευρωπαίους, μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις, υποδομές και ποικιλία ξενοδοχείων. Στο συγκεκριμένο χώρο έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις δημιουργικές φιλοδοξίες τους σε σχέση με την οργάνωση της Eurovision. Όλη η περιοχή γύρω από το παλιό ναυπηγείο θα μετατραπεί σε ένα νησί της Eurovision, όπου οι αποστολές, οι δημοσιογράφοι και οι fans θα ζήσουν υπέροχες στιγμές.

Ο Jon Ola Sand, Executive Supervisor του διαγωνισμού για την EBU, δήλωσε ότι η Κοπεγχάγη είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και ξέρει πως να φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ αυτής της εμβέλειας. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μία τολμηρή κίνηση και η EBU είναι πεπεισμένη ότι με καλή συνεργασία με την κρατική τηλεόραση DR θα καταλήξουμε σε τρία shows που η Ευρώπη θα θυμάται για καιρό.

Μετά το 1964, το 2001 αλλά και τα πενηντάχρονα της Eurovision το 2005 η Κοπεγχάγη θα συγκεντρώσει για τέταρτη φορά την πανευρωπαϊκή οικογένεια της Eurovision. Για την Ελλάδα ελπίζουμε να έχει τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα του 2001 με την τρίτη θέση και τους Antique αλλά και στα πενηντάχρονα με την τέταρτη θέση της Έλενας Παπαρίζου και του My number one.

 

 

Λουκάς Βλαβιανός

53 ΣΧΟΛΙΑ

    • Daria, ναι ειναι πολυ πιθανον, απο οσο διαβασα δηλαδη στη Βικιπαιδεια , στο κομματι που μιλαει για καποιες χωρες εχει και την ελλαδα και λεει κατι σημαντικο για τη συμμετοχη μας!

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ!
    ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΛΑΔΗ… ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΚΑΝΑ ΟΡΥΧΕΙΟ ΒΛΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ….

  2. Αφου δεν υπάρχει ακόμα νέα δημόσια τηλεόραση στην θέση της ΕΡΤ,είναι δυνατόν η ΝΕΡΙΤ να γίνει μέλος της EBU τόσο γρήγορα?Πιστέυω να έχουμε σύντομα ευχάριστα νέα σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην Εurovision 2014!!!

    • Ελάτε μαζί μας..;;; Ή κατι τετοιο..!!! Πολυ τσιγκουνιδες τους κοβω κι αυτους.. σαν τους Σουηδους… Μ φαινεται το Αζερμπαιτζαν εκανε τα τελευταια απο τους πιο αξιοπρεπεις διαγωνισμους..!!

  3. Φύγαμε Για Κοπεγχάγη!! Ή μάλλον όχι ακόμη καθώς το μέλλον της Ελλάδας στο διαγωνισμό είναι αβέβαιο..Ας ελπίσουμε να βρεθεί μια λύση και να “ταξιδέψουμε” με όποια δημόσια τηλεόραση λάχει (Είτε είναι ΔΤ,Ερτ ή Νερίτ) Περίμενα το Χέρνιγκ αλλά δε πειράζει…

  4. μα ποσο τυχεροι οι μαλμιανοι 😛 (κατοικοι του μαλμε)….παλι διπλα θα την εχουν την eurovision!!! -_-
    τελοσπαντων καλη επιλογη να παει ο διαγωνισμος στην κοπεγχαγη 🙂 ελπιζω κι γω με την σειρα μου φυσικα να δηλωσουμε σημμετοχη(αν κι πιστευω θα γινει) κι να χουμε μια παρα πολυ καλη θεση σαν το 2001…κι γιατι οχι κι καλυτερη ^_^
    αν τελικα συμμετεχουμε θα’ταν καλη επιλογη για την χωρα μας μια παπαριζου(αν δεχθει) η η DEMY να μας εκπροσωπησει με απευθειας αναθεση,κανοντας ενα λιτο εθνικο τελικο κερδιζοντας ετσι χρηματα για προμο τουρ κλιπ κλπ…. 🙂 ολα αυτα βεβαια αν δηλωσουμε συμμετοχη 🙂
    …εε τωρα για το slogan τι να πω…? φτωχο,προχειρο κι απλο! θα μπορουσαν να σκεφτουνενα σορο καλυτερα απο ενα απλο”join us” :/ το αγαπημενο μου slogan ηταν της γερμανιας κι μετα του αζερμπαιτζαν….!!!

  5. Να προσθέσουμε και την διοργάνωση της πρώτης Junior Eurovision 2003, που έγινε στο FORUM της Κοπεγχάγης, τον ίδιο υπέροχο χώρο που φιλοξένησε και το επετειακό σώου CONGRATULATIONS το 2005, για τα πενηντάχρονα του διαγωνισμού!

  6. Η λογική επικράτησε ευτυχώς, και η πανέμορφη πρωτεύουσα της Δανίας θα φιλοξενήσει τον 59ο Διαγωνισμό Γιουροβίζιον! Θεού θέλοντος, θα είναι η 4η φορά που θα επισκεφτώ την αγαπημένη μου Κοπεγχάγη!

  7. oti kai na ginei 8a mas aresei kaka ta 4emata…oson afora emas eimaste sigoura entos afou h ΔΤ hdh sunergazete me thnn ebu kai eppishs h idia h ebu exei stamathsei edw kai kairo mesw website thn metadosh ths ert giati polu apla ta brhke me to kratos…KALH MAS EPITYXIA KAI MHN AKOUO KA8E XRONO PAPARIZOU H KOPELA EINAI EGKUOS 3 MHNWN GIA EUROVISION EINAI TWRA…OSO AFORA THN DEMY KALH GIA THN ELLADA PARAPERA DEN THN KOBO NA PHGAINEI…

  8. Δεν ήξερα πως η παπαρίζου ήταν έγκυος… Αντε και με το καλό!

    Προσωπικά προτιμώ ή λούκα γιώρκα, ή και γιατί όχι πάλι τους koza mostra και τον αγάθωνα!

  9. Εγω εχω φτιαχτει πολυ για Shaya πιστευω ειναι η καλυτερη επιλογη… ασε που θα παρουμε και ψηφους απο ολες τις σκανδιναβικες χωρες αφου η Shaya ειναι μιση Δανεζα!! Με ενα ενα ωραιο ποπ χορευτικο τραγουδι ειμαι σιγουρος θα τα παει καλα.

  10. Τώρα που είδα την αρένα να πω την αλήθεια δεν τρελάθηκα… Αλλά η πόλη είναι πολύ ωραία!

    Το σλόγκαν μου τη χαλάει λίγο…

    • πια αρενα ρε ? μιπος ειδες το PARKEN που το εχουν βαλει ολα τα site χορεις λογο? γιατι αυτος ο χορος που θα γεινει δεν ονομαζεται αρενα αλλα αποθηκη η κατι τετοιο.

  11. Καποιοι ειπαν..τσιγκουνιες κτλ… γιατι η διοργανωση της σουηδιας υστερουσε σε κατι?? Τί επρεπε δηλαδη να εχει περισσοτερο??

    Δηλαδη εαν γινοταν σε μεγαλυτερο χωρο τί θα ωφελουσε??

  12. Τους χάλασε το χερνινγκ; Παιδιά έχω μεγάλη αυλή οποτε του χρόνου αν το πάρει η Ελλάδα τραίνου με Γιουροβίζιον στην αυλή μου ψηνοντας λουκάνικα

      • Σίγουρα δεν έπρεπε να γίνει στο Parken γιατί θα ήταν αίσχος. Αλλά στο herning θα ήταν όπως φέτος. Τα ναυπηγεία που κολλάνε;

  13. KOKObloko, ναι έχεις ένα δίκιο, οι άλλοι χώροι είναι πολύ πιο ωραίοι! Είναι λίγο κάπως όντως, αλλά τι να το πω; Στάδιο; Χώρος διεξαγωγής; 😉

  14. Για του χρόνου ( αν συμμετέχουμε )
    Melisses αν και τις φοβαμαι live.
    Ελεωνόρα Ζουγανέλλη θα ήταν άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση από Ελλάδα.
    Playmen με κατί ιδιαίτερο σε House κι όχι κάμια παραγωγή της σειράς , θα ήταν επίσης αποδεκτό.
    BIG NO NO : Mαρτάκης , Φουρέιρα ( ας ξεφύγουμε λίγο από συνηθισμένη pop συνταγή ) , Demy : η κοπέλα θα χαθεί σε μεγάλη σκηνή κι είναι “εύθραστη” πολύ στο Live.

    • Donnie, καλό φθινόπωρο! 🙂
      Θα μπορούσαμε να στείλουμε και τους Minor Project!
      Δεν ξέρω, εάν τους γνωρίζεις, αλλά είναι ένα συγκρότημα, από την Πάτρα.
      Εξαιρετικοί!
      Βέβαια, δεν φτάνουν τη φινέτσα του Ρουμάνου Θεού, αλλά πιστεύω ότι θα σκίσουν! 🙂

      https://www.youtube.com/watch?v=7UarKuH3Cbw

      • Γειά σου Καιτάκι, καλό φθινόπωρο. Πολύ ενδιαφέρον και εναλλακτική η πρόταση σου, δεν θα με χάλαγε να στείλουμε κάτι τέτοιο, πολύ φοβάμαι όμως οτι οι Ευρωπαίοι θα το εκτιμούσαν όσο και την φετινή συμμετοχή της Κροατίας 🙁
        Eμένα η “φαντασίωσή” μου για την eurovision είναι να στείλουμε μία μπαλάντα στα Ελληνικά όχι όμως τυπική eurovisioniστικη και γλυκανάλατη (τύπου Yohanna ή Chiarra), αλλά μία μπαλάντα κάπως πιό power-rock απο μία καλή φωνή που θα συγκλονίσει κοινό και επιτροπή με την ερμηνεία του/της. Κάτι σαν το “Εν λευκώ” της Μποφίλιου ας πούμε https://www.youtube.com/watch?v=uU-mHbLPaOk

      • Γειά σου Τζώρτζη μου! Εξαιρετική η Νατάσσα. Αγαπημένη μου τραγουδίστρια. Φωνάρα, κουκλάρα, φινετσάτη ( 😉 ), απόλυτα μαγευτική η παρουσία της. Δεν ξέρω όμως…εάν κάνει για eurovision. Ίσως, με το κατάλληλο τραγούδι….
        Ωραία πρόταση πάντως! 🙂

    • εγω λεω ντεμυ δαγκωτο αν και δεν την πολυπαω σπερνει επιτυχια και live…και συμφωνα μ αυτα που λες κανει ταμαμ γιατι η σκηνη θα ναι μικρη σαν το σταδιο που να χαθει χαχαχα 😛

  15. Πιστεύω είναι σωστή η απόφαση των Δανών να κάνουν τον διαγωνισμό στην Κοπεγχάγη, η οποία και τουριστική πόλη είναι και είναι πιό εύκολη η πρόσβαση σ’αυτήν σαν πρωτεύουσα της χώρας. Πιστεύω οτι θα γίνει ένας ωραίος διαγωνισμός γιατί οι Δανοί και χρήματα έχουνε και τεχνογνωσία για τέτοιες διοργανώσεις, καθώς επίσης λατρεύουν την eurovision σαν λαός.
    Τώρα για τον ποιόν πρέρει να στείλει η Ελλάδα, θα σας γελάσω. Πάντως πρέπει να στείλουμε κάτι πρωτότυπο, όχι σκυλάδικα, όχι εθνο-ποπ (έχει περάσει η εποχή τους πλέον), όχι χαζο-ποπ της σειράς, όχι γλυκανάλατες βαρετές χιλιοακουσμένες euro-μπαλάντες (βλέπε Ρωσία, Γεωργία φέτως).

  16. Aς φτιαξουμε πρωτα την νεα δημοσια τηλεοραση για να εχουμε δικαιωμα συμμετοχης,και υστερα μιλαμε για το ποιοι,ποιος ή ποια θα μας εκπροσωπησει στην Eurovision 2014!!!

  17. Σε ερωτημα φιλου, που εγραψε για τον χωρο διεξαγωγης…οτι που κολλανε τα ναυπηγεια!!

    Μα οι Δανοι, κανουν αυτο που δεν κανει κανεις στην ΕΛΛΑΔΑ! Αναπτυξη , αναπτυξη… Σε μια υποβαθμισμενη περιοχη οταν φτιαχνεις υποδομες, διοργανωνεις εκδηλωσεις κτλ…την αναβαθμιζεις!
    Αυτο θεωρω οτι σκεφτηκαν οι Δανοι… κατι που απεχει απο την λογικη του νεοΕλληνα.

    • Εγω διαφωνω, στα πλαισια της αναπτυξης μιας περιοχης, το να φιλοξενεις τετοιες διοργανωσεις βοηθαει! αναβαθμιζεται η περιοχη, η γειτονια κτλ..

  18. Ναι αλλά το στάδιο ειναι κάτι το σίγουρο, έχει υποδομές. Αυτό το ερείπιο θα χρειαστεί ανακαίνιση και χίλια δυο. Ούτε κερκίδες δεν έχει, γιατι δεν μπορεί να ειναι κόσμος μόνο στην αρένα. Για μένα το χερνινγκ ήταν το κατάλληλο γιατι θα βλέπαμε κάτι σαν το φετινό υπερθεαμα

    • Μα φυσικα αυτος ειναι ο λογος, θα χρειαστει απο την αρχη ανακαινιση! Τι διαφορα εχει εαν ειναι σταβλος και τον κανουν χωρο συναυλιας?? Το τελικο αποτελεσμα μετραει! Το τελικο αποτελεσμα θα ειναι να γινει μια αποθηκη οπως λενε πολλοι, σε ενα χωρο που θα μπορει να φιλοξενησει συναυλιες, διοργανωσεις, διαγωνισμους κτλ… λετε να μην εχει θεσεις?

      • εγω πισευω οτι δεν θα εχει χωρο για εξεδρες και οτι το κοινο θα ειναι στην αρενα μονο, στο βιντεο του DR με την παουσιαση του χωρου δεν φαινεται να εχει και πολυ χωρο για κατασκευη εξεδρων

  19. Κατα τη γνωμη μου ο διαγωνισμος φετος θα ειναι εκπληκτικος χαρη σε αυτες τις “αποθηκες” που χαρακτηρισαν καποιοι παρανω και αυτο γιατι θα ειναι κατι πρωτογνωρο και διαφορετικο στα ματια των ανθρωπων που θα παρακολουθησουν την eurovision! Οσο για το αν θα συμμετεχει η ελλαδα φετος θα μου ειναι παγερα αδιαφορο αν δεν ακουσω ενα καλο και δυναμικο τραγουδι που με την πρωτη φορα θα ξεχωρισει απο τα αλλα οπως το 2012 με τη σουηδια που πιστευω πως θα περασουν αρκετα χρονια μεχρι να ξανακουστει κατι ισαξιο στον διαγωνισμο!

    • Με τον τροπο που το γραφεις, τοτε ειτε η Ελλαδα θα πρεπει να συμμετεχει μονο με τραγουδια ισαξια του Euphoria, ειτε καμμια αλλη χωρα να μην συμμετεχει….αν δεν εχει ισαξιο τραγουδι με το παραπανω

  20. Εμεις θα παμε με την τραγουδαρα AURORA SURA DAMASCUS.
    psychill-tribal-dubstep συνδυασμος με σιταρ κλαρινετο και εγχορδα.
    Στιχοι στα αραμαικα-αρχαια ελληνικα.
    και στα φωνητικα ονομα εκπληξη που θα κανει παταγο.

  21. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ…. ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΥΤ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΔΤ – NERIT ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ!!!

    yOUTUBE:

    /watch?v=Iy38VzzEF84

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ