Tα πουλιά της Ολλανδίας πέταξαν μακριά…

“Έφυγε” πλήρης ημερών, σε ηλικία 92 ετών (27 Μαϊου 1921 – 22 Αυγούστου 2013) η Ολλανδέζα καλλιτέχνις Jetty Paerl (Henriete-Nanette Paerl)! Γεννημένη στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις δεκαετίες 50 & 60!
Το 1956 εκπροσώπησε την Ολλανδία στον πρώτο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Lugano της Ελβετίας,  και μάλιστα είχε την τιμή να εμφανιστεί στην πρώτη θέση, και επομένως να ερμηνεύσει το πρώτο τραγούδι όλων των εποχών ενός Διαγωνισμού, που σε λίγο συμπληρώνει τα 60 χρόνια του, αισίως!
Τίτλος του κομματιού που ερμήνευσε ήταν “De Vogels Van Holland” (Τα πουλιά της Ολλανδίας), σε μουσική Cor Lemaire, στίχους Annie M. G. Schmidt και ενορχήστρωση του Ελβετού μαέστρου Fernando Paggi!
Να θυμήσουμε πως η πρώτη διοργάνωση μεταδόθηκε μόνο ραδιοφωνικά!
Η κυρία Lys Assia, νικήτρια του πρώτου διαγωνισμού και προσωπική φίλη της Jetty Paerl, δήλωσε συγκλονισμένη για την απώλειά της και συλληπήθηκε τους οικείους της!

R.I P. Jetty!!!

Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντελώς καρμικό το γεγονός πως 3 μήνες αφότου η Ολλανδία ξαναεκπροσωπήθηκε με τραγούδι με θέμα τα Πουλιά (Birds, ANOUK), εκείνα του 56, λές και πέταξαν για ν΄αφήσουν χώρο στα νεογέννητα!!!

  2. Πραγματικα !!!!! Και μην ξεχνάμε οτι και το βίντεο – κλιπ της Ανουκ έχεις ως θέμα τον θάνατο (καταπληκτικό βίντεο )
    Συλλυπητήρια και καλο ταξίδι !!!!

  3. Πραγματι πολυ στεναχωρο ηταν το 3ο αγαπημενο μουγια το 1956 και το πρωτο τραγουδι της ευροβιζιον εβερ !
    λυπαμαι πραγματικα αλλες εποχες αλλα τα παντα … !

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ