ΤΟΥΡΚΙΑ: Επίσημες ανακοινώσεις μέσα στον Δεκέμβριο!

Στην τελική ευθεία για την λήψη αποφάσεων βρίσκεται η δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας, προκειμένου να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision 2012.

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο, αυτό της απ’ ευθείας ανάθεσης (μέθοδος η οποία ακολουθείται συστηματικά από το TRT τα τελευταία χρόνια), αλλά και η διοργάνωση εθνικού τελικού, με πέντε υποψήφιους καλλιτέχνες. Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο αναμένεται να  ξεκαθαρίσει μέσα στις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, οπότε και το κρατικό κανάλι θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις (escdaily.com). Δύο από τα ονόματα καλλιτεχνών που φέρονται ως φαβορί για τη διεκδίκηση του χρίσματος είναι αυτά των Atiye Deniz και Hande Yener.

Ταυτόχρονα, το TRT θα μεταδώσει στις 4 Δεκεμβρίου ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον διαγωνισμό της Eurovision, την επιμέλεια και παρουσίαση του οποίου έχει αναλάβει ο Bülend Özveren, που έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια σχολιαστής του διαγωνισμού, για λογαριασμό της Τουρκίας. Στην εν λόγω εκπομπή θα προβληθούν συμμετοχές που καλύπτουν χρονικά όλο το φάσμα του θεσμού, από το παρελθόν έως και σήμερα.

Η Τουρκία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Eurovision το 1975 και μετρά συνολικά 33 συμμετοχές σε αυτόν. Στο ενεργητικό της έχει ένα βραβείο (2003), ενώ τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές της σημειώνουν εξαιρετικές επιδόσεις, καταφέρνοντας να πλασαριστούν στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η συμμετοχή του 2011, όταν το συγκρότημα Yüksek Sadakat  ερμήνευσε το τραγούδι “Live It Up”, καταλαμβάνοντας την 13η θέση του Ά Ημιτελικού του Dussledorf (47 βαθμοί), θέτοντας έτσι την χώρα εκτός τελικού, μετά από πολλά χρόνια.

Θανάσης Νάκος

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητοί γείτονες,
    Βάλτε μυαλό κι αφήστε τις τουρκο-ροκιές,τα κλουβιά και τα φτερά μη δείτε τον τελικό και του Μπακού 2012 απο το σπίτι σας!Γιατί μεταξύ μας,ο αποκλεισμός τους ήταν πολύ δίκαιος πέρυσι!!!!!!Δεν ήταν καθόλου άδικο αποτέλεσμα,σε αντίθεση με τη Νορβηγία και την Πολωνία(Που βγήκε και τελευταία)….

    • simfono mazi s oti htan adiko to apotelesma gia polonia kai norvigia kai pistevo oti i tourkia pire para polu kali thesi gia tetia vlakeia pou eixan antistixa aytes tis theseis kai akoma kalutera eprepe na paroun oi (polonia,norvigia kai san marino)

      • ontos to san marino eprepe na eixai perash esto kai 10ato !!!!!!!!!!!!!!!!!! alla einai sxedon anhparkto plh8ismiaka sthn europh opote den exei elphdes 🙁 !!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ