EUROVISION 2014: Στις 10 Μαΐου ο Μεγάλος Τελικός στη Δανία!

Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 θα είναι η ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός του 59ου διαγωνισμού της Eurovision, μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή, απ’ό,τι είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο Μάιο στη συνέντευξη τύπου που έδωσε η EBU στο Malmö. Συνεπώς οι δύο ημιτελικοί θα λάβουν χώρα στις 6 και 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με δηλώσεις και του Jon Ola Sand, Executive Supervisor της EBU, αλλά και της Pernille Gaardbo, επικεφαλής του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου της Δανίας DR για τη διοργάνωση του διαγωνισμού, οι συγκεκριμένες ημερομηνίες είναι οι πιο βολικές για όλες τις πόλεις που έχουν μπει στη μάχη διεκδίκησης του επερχόμενου διαγωνισμού αλλά και για όλους τους συναδέλφους τους στην Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι εκτός από την πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη, οι πόλεις Horsens και Herning είναι αυτές που διεκδικούν τη διοργάνωση του 59ου διαγωνισμού της Eurovision. Ποια θα επικρατήσει, η EBU δηλώνει πως θα το μάθουμε μέσα στο καλοκαίρι!

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Mακάρι να είναι και η Ελλάδα παρούσα στην Εurovision 2014.Aν τελικα ειναι η ΝΕΡΙΤ o νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ,γίνεται άμεσα μέλος της EBU?

  2. steven οχι.! 😉 Θελει διαπραγματευσεις κ θα μπουμε το ’16 ΑΝ ειναι η (σκατο)ΝΕΡΙΤ.! 😉 κι εσεις πια στον ογαε 11 μερες κανετε για να ανεβασετε κατασταση;;; Το σκανδαλο του “αφαντου” 12ου της Ρωσιας ουτε που το γραψατε;; δεν παμε καλα.

  3. Steven71,
    μην ανησυχείς, η EBU θα κάνει τ’ αδύνατα δυνατά, να γίνει αμέσως η ΝΕΡΙΤ μέλος της!

  4. Θεωρητικά χρειάζεται. Πρακτικά, όμως, δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνος επειδή λέγεσαι “Ελλάδα” είσαι μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες της Eurovision και κάθε χρόνο η τηλεθέαση του Μεγάλου Τελικού φτάνει το λιγότερο το 70%. Άλλωστε, όποιος μπει στο site της EBU που αναμεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ και διαβάσει το disclaimer, θα καταλάβει πως η ΝΕΡΙΤ είναι ήδη μέλος της EBU! 😉 To θέμα έγκειται στο κατά πόσο η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ θα ενδιαφερθεί για τον διαγωνισμό.

  5. Μεγάλη βλακεία όμως η αλλαγή των ημερομηνιών.Ο διαγωνισμός του χρόνου που θα γίνει στην Δανία επρόκειτο να γίνει ακόμη πιο νωρίς απ’ ότι είχε γίνει το 2001!
    Δηλαδή πως την βλέπουν;
    Αν ξανακερδίσουν να κάνουμε Πάσχα με ημιτελικούς και Πρωτομαγιά με Τελικό ;;;
    Κρίμα, κρίμα, γιατί είχα φτιαχτεί πολύ για Saturday 17 of May 2014!

  6. Απλα περασε λιγο ασχολιαστη η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της EBU… το 2003 ειχαν απειλησει να πεσει μαυρο εαν οι ρωσιδες tatu φιλιοντουσαν… αντιθετα για την Φιλανδεζα με τα γλωσσοφιλα….τσιμουδια…. βεβαια λιγα χρονια πριν την ρωσσια ενα αλλο κρατος (που δενει και λυνει σε ολο τον κοσμο) εκανε φιλακια κτλ….

    — Αν καποιος ρωτα γιατι το γραφω… απλα ετσι… κουβεντα να γινεται… —

  7. Προφανώς αναφερεσε στην αηδία του Ισραήλ το 2001 με έναν καραφλα και ένα μαλλιά που φιλιθηκαν στην σκηνή. Πραγματικά τραγικό τραγούδι και θεαμα

  8. Ε, η Ρωσία δεν ήταν το 2003 όπως είναι σήμερα!Αν γινότανε αυτό σήμερα δε νομίζω η EBU να τόλμαγε να αγγίξει την αρκούδα!!!

  9. Φίλε Phevos, αυτό που λες έγινε το 2000 στην Στοκχόλμη…με μια χαζομάρα που έλεγαν συνεχώς, “Be Happy”, και στο τέλος έβγαλαν και τα σημαιάκια…

  10. To epipedo paragwgis tis mousikis tous einai sigoura anwtero tis Eleftheriou tou Alkaiou k tou Sarbel . Pion thewreis A-list Alexandre ?

    • Φίλε μου,και την Κάλλας να βγάλουμε απο οτν τάφο και να τη στείλουμε,το χρήμα θα κερδίζει απο δω και μπρος!Ό,τι και να στείλουμε,δεν έχει νόημα να το ”βασανίσουμε” που λένε και ιδιάιτερα!

    • Πανελλήνιες ;;;
      Καλή Τύχη φίλε, θα την χρειαστείς!
      Στο λέω εγώ που φέτος τελείωσα…
      Πάντως δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά φέτος (το 2014 εννοώ) οι πανελλήνιες θα αρχίσουν σχετικά νωρίς (όπως το 2011) λόγω του ότι στις 25 Μαίου έχουμε Νομαρχιακές-Δημοτικές εκλόγες και λογικά τότε οι πανελλήνιες θα πρέπει να έχουν τελειώσει, επειδή την Παρασκευή και την Δευτέρα (πριν και μετά τις εκλογές αντίστοιχα) θα υπάρχει η σχετική “αναταραχή” στα σχολεία (που διαμορφώνονται ως εκλογικά κέντρα)!
      Δική μου εκτίμηση είναι πως Παρασκευή 09 Μαίου θα ξεκινήσετε με Έκθεση!
      Καλό κουράγιο και το 2015 σκέψου πως θα παρακολουθείς εξ αρχής την Eurovision και σε όλο της το μεγαλείο!

  11. Παιδια ειναι ολοφανερο οτι μεταφερουν μια εβδομαδα μπορστα τις ημερομηνιες γιατι θελουν ο διαγωνισμος να γινει στο Herning, στο οποιο δε γινοταν να γινει την επομενη εβδομαδα.. Οσοι θα πατε στη Δανια, καλη τυχη!

  12. Λοιπον κατα τη γνωμη μου ειναι νωρις φετος οι ημερομηνιες αλλα οκ δεν πειραζει γιατι αν ειχαν κρατησει τις προηγουμενες ημερομηνιες δεν βολευαν τα σταδια λογω συναυλιων. Οσον αφορα τα σταδια αυτο που κατα τη γνωμη μου θα προτιμηθει ειναι το Jyske Bank Boxen στο Herning καθως οι δανοι δηλωσαν πως το Parken ειναι πολυ μεγαλο ( αλλα πολυ εντυπωσιακο κατα τη γνωμη μου) εκτος καιι αν χρησιμοποιησουν ενα κομματι μονο απο το σταδιο και οχι ολοκληρο!

  13. min lete vlakeies,i ert einai akoma melos tis ebu an kai den leitourgei kai o proedros tis eipe oti den tha papsei i elliniki dimosia tileorasi na einai melos tis. opote ton oktovrio tha anoixei i nerit i opos legetai kai to fevrouario tha apofasistei an tha pame pou nomizo oti etsi tha nai giati den iparxei logos gia to antitheto

  14. Επιτελους αρχιζουν οι επιβεβαιωσεις χωρων ειχαμε κολλησει ενα μηνα στις 16.Την προυγουμενη εγιναν με την Αυστρια 17 και τωρα σε 2 μερες 21 μαζι με την ισλανδια την αλβανια την γεωργια και την λευκορωσια

  15. Auta ta sourgela oi skopianoi pote tha stamathsoun n pernoun meros st diagwnismo..kathe xrono apo kits se kitsario k meta karakitsaria…theloun k t mega alexandro ta AKSIOTHRINHTa anthrwpakia..h ennoia gousto fenete tus ine agnwstoi…k t kalutero prosfata diabasa se ena forum oti h pleiopsifia tn bromiaridwn thewrei oti h Elladattrwei ta lefta tn EupwPEON..XAXAXA

  16. Η Ελλάδα μάλλον θα απουσιάσει από την Δανία το 2014. Δεν το λέω γιατί το ανακοίνωσε κάποιος ή το οτιδήποτε, αλλά σκέφτομαι ότι αίτηση συμμετοχής έχουμε δικαίωμα να κάνουμε μέχρι αρχές Δεκέμβρη (μέχρι τα Χριστούγεννα οι χώρες έχουν δικαίωμα να αποσύρουν την συμμετοχή τους χωρίς πρόστιμο) και αν δεν κάνω λάθος η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο καινούργιος φορέας θα ανοίξει κοντά στα Χριστούγεννα άρα έχουμε χάσει την προθεσμία άρα bye bye Eurovision για το 2014. Προσωπική εκτίμηση όλο το παραπάνω για να μην γίνει κάποιο μπέρδεμα! Καλές διακοπές σε όλους!!!

  17. Ο νέος φορέας θα ανοίξει τέλη αυγούστου αρχες σεπτεμβρη..ποια χριστουγεννα;;;;;

  18. Να ρωτησω κατι βρε παιδια. Στο βικιπαιδεια λεει πως το μαροκο δεν θα συμμετεχει διοτι συμμετεχει το Ισραηλ.. Γιατι;

    • dionisi, είναι πολιτικοί οι λόγοι. Το Μαρόκο έχει διακόψει τις διπλωματικές και εμπορικές του σχέσεις με το Ισραήλ. Μάλιστα έχει συμμετάσχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό (1980), χρονιά που δεν συμμετείχε το Ισραήλ.

  19. Ρε παιδια π μπορω να απευθυνθω τη δεδομενη στιγμη για την κρατικη τηλεοραση για να στειλω το τραγουδι μου για τη eurovision;;

  20. Από τόσο νωρίς η αλλαγή στην ημερομηνία; Πολύ ασταθής μου φαίνεται αυτή η οργάνωση… Ελπίζω να πάνε όλα καλά, και να έχουμε μία τόσο καλή χρονιά όσο ήταν η φετινή!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ