JUNIOR EUROVISION 2013: Ρωσία και Σουηδία αποφάσισαν!

Έξι μήνες έμειναν μέχρι τον διαγωνισμό Junior Eurovision 2013 που θα διοργανώσει η περσινή νικήτρια Ουκρανία και οι ετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Παρόλο που το μέλλον του διαγωνισμού φαντάζει όλο και πιο χλωμό χρόνο με το χρόνο, η EBU φαίνεται (για την ώρα τουλάχιστον) να μην εγκαταλείπει τη μάχη γι’αυτόν. Φέτος μόλις 7 χώρες έχουν δηλώσει (μέχρι στιγμής) συμμετοχή: η Αλβανία, η Αρμενία, η Λευκορωσία, η περσινή διοργανώτρια Ολλανδία, η Ρωσία, η Σουηδία και φυσικά η Ουκρανία.

Στις 2 Ιουνίου, η Ρωσία διοργάνωσε εθνικό τελικό με 18 συμμετοχές, από τις οποίες νικήτρια αναδείχθηκε η 11χρονη Dayana Kirillova με το τραγούδι Mechtay (Όνειρο)

[youtube id=”eMJxUdKxLF8″ width=”600″ height=”350″]

Στις 6 Ιουνίου, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε το ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα Lilla Melodifestivalen με 8 συμμετοχές, από τις οποίες ειδική επιτροπή, μέλος της οποία ήταν ο Christer Björkman, επέλεξαν τον 13χρονο Elias Elffors Elfström και το τραγούδι Det är dit vi ska (Εκεί είναι που πηγαίνουμε)

[youtube id=”61m1fTw1J0o” width=”600″ height=”350″]

Ο φετινός διαγωνισμός Junior Eurovision, ο 11ος κατά σειρά θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας, στις 30 Νοεμβρίου, στο National Palace of Arts “Ukraina”. Μάλιστα αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ουκρανία αναλαμβάνει αυτή τη διοργάνωση μετά το 2009. Επίσης είναι η δεύτερη φορά στην (μικρή) ιστορία του θεσμού οπού τη διοργάνωση αναλαμβάνει η νικήτρια της προηγούμενης χρονιάς. Η προηγούμενη φορά ήταν το 2011, όταν η Αρμενία η οποία κέρδισε το 2010 ανέλαβε και τη διοργάνωση στην πρωτεύουσά της το Γιερεβάν.

50 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έλεος Dune!
    Έχεις καταντήσει το λιγότερο κουραστικός.
    Μέχρι του χρόνου τα ίδια θα μας γράφεις εδώ μέσα;
    Το εμπεδώσαμε δεν μπορείς ούτε ζωγραφιστό να βλέπεις τον Αγάθωνα.
    Έλεος όμως πρέπει να καταλάβεις πότε πρέπει να σταματάς.

  2. Λοιπόν, είναι σίγουρο πως η Μαριώ κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Dune!
    Kαταπληκτικό το ρώσικο, μάλλον η χώρα πάει για τη δεύτερη νίκη της μετά το 2006!
    Καλούτσικο, αλλά χωρίς πολλές ελπίδες το σουηδικό!

  3. Γιατί δε πας εσυ ρε φίλε. Με τοσο γελοίο που ρίχνουμε με αυτα που λες είσαι ο καλύτερος κλόουν. Ελεος πια.

  4. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΠΑΙΔΙΚΗ EUROVISION….KAI ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ!!!!

  5. Dune για συγκεντρωσου μηπως ερωτευτηκες των αγαθωνα αντε κρυψου οπως ολοι οι αλλοι και χωνεψε την ηττα σου εσυ ουτε 25ος δεν θα βγαινες.

  6. Η Ρωσσια μου αρεσει ιδιαιτερα αν και μου θυμιζει καποιο αλλο τραγουδι…γενικα καθε χρονο την ιδια σκηνη εχουν?και τελευταια και την ιδια τραγουδιστρια μεταμφιεσμενη :p Η Σουηδια προτιμησε τον κοινο ηχο melodifestivalen ’10-’13, και το τραγουδι ιδιο με το you το φετινο,δηλαδη καλουτσικο εως μετριο…γενικα ο διαγωνισμος ολο και χειροτερευει, αλλα εχει καθε χρονο κανα-δυο ωραια τραγουδια…και ειναι και ενας τροπος να περασει το καλοκαιρι χωρις να σκεφτεσαι την κανονικη Eurovision 🙂

  7. Αναμφίβολα, κάθε σοβαρός κύριος που σέβεται την ιστορία και τις παραδόσεις κρυφογουστάρει να χαζεύει 12χρονα κοριτσάκια (και αγοράκια, γιατί όχι?) να παριστάνουν τις σταρλετίτσες. Φυσικά, δεν το ομολογεί δημοσίως, αντίθετα κατακρίνει κάθε τέτοιου είδους θεάματα, είτε φορώντας τη μάσκα της σεμνοτυφίας και του πουριτανισμού (αν δεξιο-φασιστοφέρνει) είτε επικαλούμενος ανθρωπιστικές φανφάρες (αν αριστερο-προοδευτοφέρνει).
    Είναι λοιπόν θέμα χρόνου να καταργηθεί η eurovision-junior, όχι λόγω μικρής δημοφιλίας (και οι αγώνες βάδην έχουν ελάχιστους θεατές αλλά δεν καταργούνται) αλλά για λόγους “ηθικούς-ιδεολογικούς”.
    Ο μόνος τρόπος να σωθεί αυτός ο θεσμούλης, είναι να πάψει να είναι ένα σώου μικρομεγαλισμού, με παιδιά-καρικατούρες ενηλίκων και να μετατραπεί σε φεστιβάλ ΠΑΙΔΙΚΟΥ τραγουδιού με όλη τη σημασία και διάσταση της λέξης.

  8. Οταν λες φεστιβαλ παιδικου τραγουδιου τι ακριβως εννοεις? Να βγαινουν και να τραγουδανε το χαρωπα τα δυο μου χερια τα χτυπω? Ηδη πολλα απο τα τραγουδια ειναι πολυ παιδικα βλεπωντας τις περσινες συμμετοχες. Αν εννοεις στο στυλιστικο κομματι συμφωνω μαζι σου ειναι υπερβολικο.

  9. ρε παιδια τι να λεμε τωρα απο το 2007 σταματισε να ειναι JUNIOR !
    ολοι οι γονεις βαζουν μεσα τωρα σοβαρα πιστευεται πως τα περσυνα τραγουδια και τα προπερσυνα και τα παραπροπερσυνα εχουν γραφτει απο 15χρονα ?
    ακουστε ρωσια 2012 σουηδια 2011 αρμενια 2010 ρωσια 2009 ουκρανια 2008 και παει λεγοντας!
    ελεος!

  10. Το τραγούδι της Ρωσίας στο ρεφρέν μου θυμίζει πολύ το τραγούδι της Ουκρανίας στην κανονική Eurovision φέτος..μόνο εμένα μου φαίνεται αυτό?

    • Ναι, εχεις απολυτο δικιο…και πιο πολυ μου θυμιζει ενα τραγουδι απο εθνικο τελικο για Eurovision, και θα σκασω (!!!) γιατι δεν μπορω να θυμηθω ποιο, και οι στιχοι πανε καπως: Celebrate,lets be heroes for a day…και ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ιδιο!!!!!

  11. εμεις εχουμε να παμε απο το 2008….? (καλα ευτυχως δηλδη γτ ολο κατι βλακειες στελναμε) με εξαιρεση τ 2007 που ταν δυναμικο αλλα παλι προ τελευταιο ηρθε….νμζ τζαμπα υπαρχει αυτος ο διαγωνιμσος….ουτε συμμετοχες εχει μα ουτε κι τρελους φαν(Οπως η κανονικη eurovision)

    • HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA
      dinamiko tou 2007?
      AHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH
      proteleuteo?
      AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      oute dinamiko htan ena mauro xali kai otan leme mauto enoume katrami kai episis IR8AME TELEYTEOI kai malista me 2 bathmous kai autoi apo tin kipro gia n katalabis 3eftila…

  12. Η Σουηδία είναι η πρώτη μέχρι στιγμής σοβαρή υποψηφιότητα για την τελευταία θέση.Όσο για τη Ρωσία πήρε το ένα το 2006 κι έκτοτε δεν της κάθεται με τίποτα το 2ο!!! Πάντως ίσως φέτος της κάτσει!Ένα είναι σίγουρο!
    Κάποιος απο τους Σοβιετικούς θα το πάρει!Εκπλήξεις και φέτος!Στη μεγάλη οι Βορειοδυτικοί και στη μικρή οι Σοβιετικοί! Τα ίδια και τα ίδια!

  13. Το gravity στα ρωσικά;;; Συγγνώμη αλλα αυτο το μικρό μεγάλο ειναι έντεκα; Γιατι δεν φέρονται ανάλογα με την ηλικία τους; Εγω σταμάτησα να το βλέπω το σόου αυτο το 2007 και μέχρι τότε θυμάμαι πιο προσγειωμενα και συνειδητοποιημένα παιδάκια.

  14. Επιστρέφει στη Γιουροβίζιον Βοσνία&Ερζεγοβίνη και Λουξεμβούργο!
    και ίσως προτοεμφανιστούν Τυνησία,Καζαχτάν

  15. Ρε παιδιά, άκουσα ότι η ΕΡΤ θα κλείσει για 3 μήνες, λέτε να έχουμε πρόβλημα με την συμμετοχή μας του χρόνου?

  16. http://gr.news.yahoo.com/%CE%B7-%CE%BD-%CE%B4-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-133508793.html

    Kλεινει η ερτ..ελπιζω το mad να το αναλάβει εξολοκληρου μην εχουμε θεματα..αν και διαβασα πως η γιουροβιζιον απαιτει και δημοσια τηλεοραση οχι εξολοκληρου.. πφφ λετε 2013 τελευταια συμμετοχη;

  17. Κλέινει λοιπόν η ΕΡΤ.Η αλήθεια είναι οτι πολλοί μπήκαν με κομματικά κριτήρια και με ρουσφέτια.Κάτι έπρεπε να γίνει.Το μόνο μου άγχος είναι για την eurovision και τα αθλητικά γεγονότα που είναι προγραμματισμένα για το καλοκαίρι.Είμαι υπέρ της διαφάνειας παντού!Και δεν είναι η ΕΡΤ μόνο που θέλει αναδιάρθρωση.Υπάρχουν πολλοί άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί…Η ΕΡΤ τουλάχιστον είχε και αξιόλογες εκπομπές και παρήγαγε έργο.

    • dimitris
      Σίγουρα υπήρχαν λαμογιές στην ΕΡΤ, αλλά είναι λάθος να κλείνει έτσι ένας οργανισμός που απασχολεί τόσους χιλιάδες εργαζομένους.

      • Κι εγώ πιστεύω οτι δεν έπρεπε να κλείσει αλλά να γίνει αναδιάρθρωση.Να σου θυμίσω οτι 2 χρόνια πριν όταν ο Μόσιαλος έφερε νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ και την πάταξη ρουσφετιών και σκανδάλων οι συνδικαλιστές της ΕΡΤ αντέδρασαν μανιασμένα και το νομοσχέδιο δεν πέρασε.Ας πρόσεχαν.

  18. katarxas, as min dinoume vasi mono sti eurovision. THA MEINOUN ANERGOI TOSOI ANTHROPOI! kata deuteron kai oxi toso simantiko,eurovision tou xronou den tha pame,to prostimo pou tha valei i ebu den xero poios tha to plirosei,kai mallon den tha iparxei ert opote as elpisoume se kanena thavma arxika gia tous tosous ergazomenous kai epeita gia tin ert

    • ΕΡΤ θα συνεχίσει να υπάρχει..αυτό που προβλέπεται ειναι προσωρινό κλείσιμο, διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ , πρόσληψη γύρω στα 1000 άτομα και ξανα-άνοιγμα απο Σεπτέμβριο !

    • Κανένας δεν χαίρεται όταν κάποιοι άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους.ΟΜΩΣ,όταν αυτοί έχουν προσληφθεί με ρουσφέτια,αδιαφανείς διαδικασίες και πλαστά πτυχία,η λογική κάθε ευνομούμενου κράτους είναι οτι πρέπει να απολύονται.Η ΕΡΤ δεν κλείνει οριστικά.Θα επαναλειτουργήσει σε λίγους μήνες με το μισό προσωπικό και με διαδικασίες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Ελπίζω όλα αυτά να ισχύουν και να μην βολευτεί η μισή Καλαμάτα στη νέα ΕΡΤ. Επίσης,γιατί καταστροφολογείς;Δεν γνωρίσουμε ακόμη αν η Ελλάδα θα αποχωρήσει του χρόνου απο την eurovision οπότε είναι πρόωρο να μιλάς για πρόστιμα,τιμωρίες κτλ…

      • nai exeis dikio oti autoi pou mpikan me rousfetia na figoun alla edo fetos me to zori pigame eno fainomenika i ert edixne oti tha iparxei, tha pame tou xronou? makari na min ginei auto alla den nomizo ap to septemvrio na xoume to neo bbc….

  19. προέχει αυτή τη στιγμή το θέμα ότι μένουν στο δρόμο τόσοι άνθρωποι καθώς και η αδικαιολόγητη αυταρχικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση και που θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις!! ΝΑΙ στην αναδιάρθρωση της ΕΡΤ ΟΧΙ σε ακραίους αυταρχισμούς! η ΕΡΤ πρέπει να είναι ΑΝΟΙΚΤΗ ! η αναδιάρθρωση μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς διακοπή ρέυματος! τεσπά για όσους φοβούνται η ΕΡΤ είναι και θα συνεχίσει να είναι μέλος της ΕΒU … δεν τίθεται θέμα αν και προέχουν άλλα αυτή την στιγμή!

  20. “Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.
    Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

    Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ”, ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου. Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.
    Σίγουρα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση αλλά όχι και να κλείσει…έλεος!!! Λυπάμαι τους χαμηλόμισθους….κρίμα!!! Γαμώτο…που θα βλέπω F1??? Και πραγματικά ανησυχώ πολύ για την Eurovision 2014!!!!

  21. Ρε παιδια καταρχας ναι να λυπηθουμε τους χαμηλομιστους εργαζομενους της ΕΡΤ που απο αυριο θα ειναι ανεργοι,αλλα οχι και τους βολεμενους,οι οποιοι αποτελουσαν πλειοψηφια…και η “νεα” ερτ που προκειται να ανοιξει ΔΕΝ θα ειναι κρατικο καναλι συμφωνα με Κεδικογλου αλλα και να ηταν θα θελε κανα χρονο να επισημοποιηθει απο την EBU η οποια δηλωνει αγανακτισμενη με εμας…αμα δεν ανησυχησουμε τωρα ποτε ειναι η ωρα ?!?!? :p

  22. eurovision fan sumfono apolita mazi sou giati na min paei kai i ellada stin junior eurovision eee ??? den pirame vevaia kales thesis stous proigoumenos diagmonismous tis junior me exeresi to 2005 pou vgikame stin 5h thesi alla den peirazei thelo para polu na do tin ellada se olous tous diagonismous tis junior eurovision

  23. re paidia thelo na sas kano mia erotisi pos mporo na do tin junior eurovision 2013 stin tileorasi se pio kanali i stonj upologiti pos mporo mprei na mou pe kapios?

  24. fetos den mou aesei to tragoudi tis souidias katholou tis rosias pali etsi ki etsi ston diagonismo tis junior eurovision gia na doume ti tha ginei telika stis 30 noemvriou
    thelo para polu na to do auto

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ