Μ.Π.Λ.Ε. 2013: Αρχίζει το παιχνίδι!

Το 2012 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν τη Loreen να κερδίζει το διαγωνισμό της Eurovision για λογαριασμό της Σουηδίας. Λίγους μήνες αργότερα τα μέλη και οι φίλοι του OGAE Greece έδωσαν ένα ακόμη βραβείο στη Loreen, όμως αυτή τη φορά δε θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε στο μακρινό και… ακριβό Malmö, αφού το μεγάλο ετήσιο πάρτι του OGAE Greece, το ΜΠΛΕ 2013 θα πραγματοποιηθεί ξανά στο κέντρο της Αθήνας.

[youtube id=”uYfYh7C-h5o” width=”600″ height=”350″]
Το βραβείο του ΜΠΛΕ 2012 (Loreen – My Heart Is Refusing Me)

Η έναρξη του επίσημου φεστιβάλ του OGAE Greece, ΜΠΛΕ (Μουσικό Παιχνίδι για Λάτρεις της Eurovision) ορίζεται στην 1η Ιουνίου, οπότε και τα μέλη του club θα μπορέσουν να ψηφίσουν στους δύο Ημιτελικούς του παιχνιδιού. 31 ομάδες-χώρες συμμετέχουν φέτος με ισάριθμα τραγούδια, 15 σε κάθε έναν από τους δύο Ημιτελικούς, να διεκδικούν μια από τις 20 θέσεις του Τελικού, όπου θα συναντήσουν την περσινή νικήτρια Σουηδία.

Τα μέλη του OGAE Greece έχουν ήδη ενημερωθεί για τη διαδικασία και τα τραγούδια τα οποία είναι για άλλη μια χρονιά τόσο καλά που κάνουν την ψηφοφορία ιδιαίτερα δύσκολη. Περισσότερες πληροφορίες για το 11ο σε σειρά ΜΠΛΕ καθώς και τις φετινές συμμετοχές μπορεί κανείς να βρει στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

Ο χώρος και η ημερομηνία διεξαγωγής του ΜΠΛΕ 2013, καθώς και τα ονόματα του παρουσιαστή και των καλεσμένων θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Για την ώρα… καλή ψηφοφορία!

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τσεχια και σλοβακια εξω του χρονου… συζητιεται για Λιχτενσταιν και Καζακσταν… μαλλον Λουξεμβουργο μεσα!

    • Παιδιά μακάρι να επιστρέψουν όλοι αυτοί που λέτε, όμως απ’όσο ξέρω για να πάρει μέρος μία χώρα στον διαγωνισμό θα πρέπει να τον έχει μεταδώσει την προηγούμενη χρονιά, και απ’όσο ξέρω Τουρκιά και Πολωνία δεν τον έδειξαν φέτως (σύμφωνα με την wikipedia). Βοσνία και Πορτογαλία λογικά θα επιστρέψουν του χρόνου.

  2. εγω τουχρονου περιμενω πολλα απο εσθονια, λετονια, σαν μαρινο, ουγγαρια, λιθουανια, σλοβενια και απο καποια καινουργια…

  3. Παιδιά δύο ερωτήσεις..
    Πρώτη! Μπορεί κανείς να κμου αξηγήσει τί είναι το Μπλέ γιατί δεν κατάλαβα?
    Δεύτερον! Φλασιά..στον ελληνικό τελικό του 2011 όπου συμμετεχαν πέρα το Λούκα Αντιγόνη,Νίκη,Βαλάντω,Κόκκινα χαλιά και τριημιτόνιο πως ήρθαν τα αποτελέσματα?

    • Το Μ.Π.Λ. Ε. είναι ένα μουσικό φεστιβάλ των μελών του ogae Greece και σημαίνουν τα αρχικά Μουσικό Παιχνίδι για Λάτρεις της Eurovision. Μοιράζονται τα μέλη σε ομάδες κληρώνονται μια χώρα, επιλέγουν ένα τραγούδι, χωρίζονται με κλήρωση σε ημιτελικούς και μετά από μυστική ψηφοφορία τα πρώτα δέκα από κάθε ημιτελικό μαζί με τη νέα συμμετοχή της νικήτριας χώρας της προηγούμενη χρονιάς παίρνουν μέρος στον τελικό. Όταν γίνεται ο τελικός κάποιο Σάββατο μεταξύ τέλους Οκτωβρίου και μέσα Νοεμβρίου αποκαλύπτονται και ποιοί έχουν προκριθεί και έχει αγωνία ο διαγωνισμός! Συνήθως γίνεται νωρίς το απόγευμα σε κάποιο νυχτερινό κέντρο με κατάλληλη υποδομή (προβολέας για τα βίντεο των τραγουδιών που ετοιμάζει το δημιουργικό τμήμα της επιτροπής συντονισμού, καλή ηχητική κάλυψη, χώρος για την ερμηνεία των προσκεκλημένων καλλιτεχνών από Μπέσσυ Αργυράκη έως Ann Marie David & Lys Assia, την πρώτη νικήτρια της Eurovision). Μπορούν να το παρακολουθήσουν και μη μέλη αρκεί να πληρώσουν το ανάλογο εισιτήριο που πληρώνουν όλοι οι παρευρισκόμενοι και αντιστοιχεί σε ένα ποτό της επιλογής τους. Ελπίζω να τους διαφώτισα όλους για το τί είναι το ΜΠΛΕ 2013. Και να ολοκληρώσω ότι ξεκίνησε το 2003 από τη Θεσσαλονίκη (Άνω Τούμπα) και από το 2004 διοργανώνεται στην Αθήνα (Θησείο, Μεταξουργείο, Κεραμεικός, Πανεπιστημίου, Μοναστηράκι-Αθηνάς κλπ). Το ΜΠΛΕ 2013 θα γίνει πιθανότατα στις 2 Νοεμβρίου ίσως στην Αρχιτεκτονική (κοντά στην Πειραιώς) όπως και το 2012.
      Για τα αποτελέσματα του 2011 δες στις παλαιότερες ειδήσεις για την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας. Αν έχεις διάθεση εσύ και η παρέα σου ή και οποιοσδήποτε άλλος είστε ευπρόσδεκτοι!

  4. η Αλβανια ηταν να φυγει αλλα τελικα θα μεινει… καλυτερα.. περισσοτερες συμμετοχες.!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ