Η Eurovision 2013 στα Βρετανικά Charts!

Μία εβδομάδα μετά τον τελικό του 58ου διαγωνισμού της Eurovision, παρατηρούμε ότι αρκετά τραγούδια της έχουν αναρριχηθεί στα επίσημα Βρετανικά Charts, κάτι που τα προηγούμενα χρόνια δεν συνέβαινε συχνά. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Βρετανική συμμετοχή, το Believe in me από τη Bonnie Tyler είχε εμφανιστεί στο #93, ενώ το νικητήριο τραγούδι της Δανίας , το Only teardrops από την Emmelie De Forest είχε κατορθώσει να μπει στο νούμερο 99 με μόλις 4 ώρες καταμέτρησης digital downloads! To Only teardrops αυτήν την εβδομάδα έκανε μία τεράστια άνοδο 84 θέσεων και φιγουράρει στο #15! Στο νούμερο 66 συναντάμε τη συμμετοχή της Μάλτας, Tomorrow από τον Gianluca Bezzina, ενώ στο 72 το σουηδικό You από το Robin Stjerberg. Το I feed you my love από τη Margaret Berger (Νορβηγία) κατόρθωσε να μπει στο #80, ενώ και το περσινό νικητήριο τραγούδι, Euphoria από τη Loreen, έκανε μία νέα είδοσο στο #75 ( να θυμίσουμε ότι πέρυσι είχε φτάσει έως το νούμερο 3 του εν λόγω Chart).

[youtube id=”k59E7T0H-Us” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”LchnYSvdUzk” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”vtjdTPnCcu0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”o0oOHZxZ_iI” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”2pkedMIexG8″ width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 4oi stn teliko ap t koino k 14ap ts epitropes!g allh mia fora mas xantakwsane!!deite ts pshfous tn epitropwn k 8a katalavete!ELEOS! K mpravo st paidia g t megalh ts epituxia stn kosmo!!!!

  2. O Ρουμάνος μας κέρδισε στο televoting στον β ημιτελικό ! Τρελό τρολάρισμα το Ευρωπαικό κοινό…

  3. Επίσης για 5η συνεχόμενη χρονιά οι επιτροπές δεν μας έχουν στο τοπ 10 τους…
    Αν μιλήσουμε για αποτελέσματα , η δυναμική του φετινού ελληνικού τραγουδιού είναι αντίστοιχη με αυτή του Watch My Dance όπως έλεγα μήνες τώρα.
    Θρίαμβος στο televoting και μπράβο στα παιδιά ! Οι επιτροπές απλώς έφεραν τη Νορβηγία και τη Ρωσία πιο πάνω μας…

  4. Επιτροπές, βαράτε όσο θέλετε, άμα έχουμε καλό τραγούδι απο την 10άδα δεν μας βγάζετε που να χτυπιέστε. Πραγματικά θρίαμβος της Ελλάδας στο televoting, για άλλη μιά βορά μπράβο στα παιδιά.

    YΓ: Kate να υποθέσω θα κάνεις πάρτυ για την πρωτιά του Ρουμάνου στο televoting του ημιτελικού :P?

    • Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν τα κακά/αδιάφορα τραγούδια της Ρουμανίας , Λευκορωσίας , Ιρλανδίας , Αρμενίας , Γερμανίας και Λιθουανίας , μια θέση στο bottom 10 από τις επιτροπές ήταν καπαρωμένη για την Ελλάδα και το Alcohol is free ( για τους ευνόητους λόγους 5 χρόνια τώρα ) , οπότε θα είχαμε ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με του Ρουμάνου δηλαδή μια θέση γύρω στο #12 στον Τελικό!

      • Πιστεύω ότι οι συμμετοχές της Ελλάδας είναι τελείως κόντρα σε αυτό που θέλουν οι επιτροπές, και γι’αυτό μας έχουν πάντα εκτώς 10άδας. Αν στέλναμε ένα μπαλαντοειδές κομμάτι στυλ everything η Never let you go, ή αν στέλναμε ένα τραγούδι με περισσότερο δυτικά ακούσματα (Angel, one last kiss) ίσως οι επιτροπές να μας έδιναν καλύτερη θέση, αλλά δεν θα είχαμε τόσο υψηλές θέσεις στο κοινό.

      • Aποκλειέται το “One last kiss” ή το “Angel” να απασχολούσε κάποια θέση υψηλότερη του #8 από επιτροπές στον τελικό. ( βλ. Ρωσία 2013 με το δυτικοευρωπαικότερο EVER άκουσμα κατέκτησε μόλις την 10η !θέση ) . Επίσης ΜΗΝ ξεχνάς υπάρχουν κι επιτροπές που εκτιμούν ανοτολικά-ιδιαίτερα ακούσματα ( βλέπε Αρμενία , Ρωσία , και προς μεγάλη έκπληξη Δανία , Νορβηγία , Ελβετία , Αυστρία ) εξ’ου κι οι υψηλοί πόντοι από κει…
        Επομένως το Alcohol is free θα παραμείνει ταυτόχρονα και μια αξιόλογη συμμετοχή που εκπροσώπησε την Ελλάδα σ’εναν Ευρωπαικό διαγωνισμό μουσικής κι όπως αποδείχθηκε το καλύτερο υποψήφιο τραγούδι από τα 4 για την υψηλότερη δυνατή θέση στο Malmo!

      • Ρε μεγάλε δεν πας καλα. ΠΩΣ αποδείχτηκε ότι η καλύτερη ελληνικη συμμετοχη απο τα 4 τραγούδια που είχαμε υποψήφια ήταν το αλκοχολ ιζ φρη; Μας εκπροσώπησε η απεργη ή η Τζωρτζινα και πήρε χειρότερη θέση στο μαλμο ;; Συνελθε λιγάκι. Δε θα μάθουμε ΠΟΤΕ ποιο απο τα 4 θα έφερνε καλύτερη θέση. Εγω πιστεύω η απεργη με μια ΤΕΛΕΙΑ σκηνική παρουσία. Το σούπερ ενορχηστρωμένο κομμάτι της με τζαζ όργανα θα έφερνε πεντάδα στις επιτροπές ( όπως πχ η Γερμανία το 2007… ) και επειδη ήταν ρυθμικότατο, θα ξυπναγε και τον κοσμο σε μια ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΗ χρονια και θα έμπαινε άνετα και εκει πεντάδα.

      • Eγώ πάλι πιστέυω πως με την Απέργη θα είμασταν το πολύ 13οι στις επιτροπές και 9οι στο televoting…Τουτέστιν γύρω στη θέση 10 θα καταλήγαμε…
        Άσε που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες είχε πρόβλημα με τις φωνητικές της χορδές…δηλαδή την εβδομάδα της eurovision. Aκόμη θα κλαίγαμε…

    • george axeman, ετοιμάζω τις σαμπάνιες, για τις πρωτιές του Καρπάθιου θεού. Ο Ρουμάνος (μου) για μια ακόμη φορά, απέδειξε το πόσο επιθυμητός (και ποθητός) είναι. Απλά, τον φάγαν’ τα κυκλώματα…. 😉
      Cezar, οι θαυμαστές σου, σε χαιρετούν! 🙂

    • Πολύ καλό νέο, μακάρι να επιστρέψουν Τουρκία και Πολονία κάποια στιγμή.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ